Bebeklerimizin Ninnileri...

sevdankara

<Canımsın Oğlumm>
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2010
826
4
46
Ankara
Merhaba kızlar,

oğlum doğduğundan itibaren hep müzikle uyumaya alıştı şuan 17 aylık ve hala öyle devam ediyoruz.

Sizlere sorum ise şu; benim gibi bebeğini müzikle uyutan anneler,sizler hangi müziklerle yada ninnilerle uyutuyorsunuz?
Böyle onu sakinleştirecek,mayıştıracak müzikler mesela...

(buarada bizim arşivimizde; nilüfer-ee bebeğim ee , barış manço-nenni bebek , ve internetten indirdiğim oğlumun adını söyleyen bir ninnisi var )

Bütün ninnileri ezberledim sanırım,oğlum yüzünden ben ninni söylerken oda bana eşlik ediyor ve hemen uykuya dalıyor Mircan Kaya nın çok güzel ninnileri var,internetten bakabilirsin,biz en çok eşekli ninniyi seviyoruz

Önerin için ve duyarlılığın için çok teşekkür ederim.

O kadar kişi okumuş ama sizden başka yazan olmamış.

Sağolun arkadaşlar....

Son düzenleme:

9 oğlum olmasına rağmen bişeyler mırıldanınca susuyor oğluşum..

Teşekkürler şimdi hemen bakıyorum ninni öğrenmem gerek =)))

anne karnındayken kızıma nne karnındakı bebege muzıkler dıye muzıkler dınletıyordum tekmelıyordu bı taraftan da konusuyordum onunla karnımı oksaıp.
dogdugundan bu yana sureklı tv acık ya powerturk ya da trt nın m tv sı var o acık. uyuturken ve mama verıken mutlaka nınnı ısıtyor.
dandını dandını dastana danalar gırmıs bostana kov bostancı danayı yemesın lahanayı.
baltalar elımızde uzun ıp belımızde, bız gıderız ormana hey ormana.

mama verırken mutlaka;
kucukken basucumda bana nınnı soylerdın sabahları uyanınca benı oksar severdın
benım annem guzek annem benı al kollarına,kucagında oksa benı nınnıler soyle yıne

daha dun annemızın kollarında yasarken, cıceklı bahcemızın yollarında kosarken sımdı okullu olduk sınıfları doldurduk sevınclıyız hepımız yasasın okulumuz. :)))

genelde altını alırken otururken oto koltugundayken sureklı sarkkılar soyluyorum uyduruktan kızımıın altıını alalımm bak postacı gelıyor kızımın bezını alıyor yenısını getııyor gıbı :)))

kızım 3 bucuk aylık. emerken ve mamada ben ona sarkı soyluyorum o da öööö, eeee gggg dıye sesler cıkarıyor :)))
ev sessızse biyeeei dıye sesler cıakrıyor.

kızım 3 bucuk aylık. emerken ve mamada ben ona sarkı soyluyorum o da öööö, eeee gggg dıye sesler cıkarıyor :)))
ev sessızse biyeeei dıye sesler cıakrıyor.

Ne güzel, mama yerken ayrı,emerken ayrı,altını değiştirirken ayrı şarkılarınız var.
Bize sadece uyurken ninni yada şarkı eşliğinde uyuyoruz. hala değişik bişeyler arayışındayım,
hep aynı şarkı çocukda sıkıldı tabi

cevabın için sağol zederdi:80:

merhabalar, benim oğlumda 40 günlük oldu. 20 günlük falanken çok ağladığı bigün hamileyken devamlı dinlediğim şarkıyı mırıldanmaya başladım. tamamen tesadüf. veee birden bire susup dikkatle dinlemeye başladı şarkıda kendi ismi geçiyor. şimdi ne zaman ağlama krizi gaz sancısı olsa onu dinletiyorum sakinleşmesi daha kolay oluyo. bazen kucağımda uyuya kalıyor.

Bende internetten adına özel yani içinde adı geçen bi ninni indirmiştim, yaklaşık 6.ayına kadar bu ninniyle uyutmuştum.
Sanırım bu dönemlerde kendi isimlerini duyarak uyumak hoşlarına gidiyor.

Ama şimdilerde aynı ninniyi dinlediğinde hakır hakır gülüyor

Çok teşekkür ederim,
hemen inceleyeceğim bu siteyi. :81::81:

yum sıkıca gözlerini,uzat üşümüş ellerini,sakla o masum yüreğini,zaman gibi sessizce uyu
uyu yavrum uyu,bu dünya dipsiz bir kuyu,uyu melek yüzlüm uyu,bu dünya dipsiz bir kuyu
pamuktan kalbin solmadan,hayat yüzüne vurmadan,uyu melek yüzlüm uyu.......
toygar ışıklı söylüyor,çok güzel bir ninni,netten bulabilirsin.

canım eskı nınnıler de guzel. bız bunları bılıyoruz ama bebeklerımız bılmıyor yanı onlara gore bunlar da degısık. tabı ek olarak bısıler bulabılırsın.ben bı de ben bebegıme masallar dıye bır album ındırdım.ondan da memnunum. bayan ya da erkek anlatıyor ormandaysan kuslar bocekler seslerı cıkıyor fılan

Baktım ve indirdim hemen.Güzel gerçekten,inşallah oğlumda sever.
Teşekkür ederim

Bebeğime masallar diye arattırdım fakat masal çıktı yani normal masal anlatılıyor, bahsettiğin bumu acaba?Ama müzikli değil.:26:

Baktım ve indirdim hemen.Güzel gerçekten,inşallah oğlumda sever.
Teşekkür ederim

Bebeğime masallar diye arattırdım fakat masal çıktı yani normal masal anlatılıyor, bahsettiğin bumu acaba?Ama müzikli değil.:26:

babam ben bebekken bana söylermiş ben de bebeğime söylüyorum..çocuk gibi telaffuz ediyorum her melodiye de uyuyor sözleri:))
dandin dandin danıvermiş
eşşek bulmuş binivermiş
sabısı(sahibi)gelmiş inivermiş
kuyruğunun altına sinivermişşşş

diğeri:
huu huu hu kuşu
çıkmış gitmiş yokuşu
çalı çırpı otağı
kuş tüyünden yatağı
şeker getir babasııı

diğeri
zeynep has tahtaya bas
tahta çürük mıh tutmaz
zeynep küçük söz tutmaz..

en güzeli anne babalarımızın bizlere söylediği ninniler değil mi?

teşekkür ederim.

Canım bizede bi komşumuz cd getirdi kendi internetten indirmiş içinde 35 tane falan ninni var, arkadaşın dediği eşekli ninnide var bizimki de onu çok seviyo Ağladığında söylemeye başlıyorum anında susuyo ninni bitince tekrar başlıyo

benim favorim adını yanlış hatırlamıyosam aslıhan erkişinin ninni albümü süper kadının sesi remen benim bile uykumu getiriyo en çok gel anne kıcağına ninnisini seviyorum. googleden aratın çıkar heralde...

Teşekkür ederim cevaplarınız için,

asiraslim dediğin ninniyi araştırcam,inş. bulabilirim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…