Bebeklerımızle bırlıkte sohbete devam edelım.

merhaba yeni topik hayırlı olsun. tam da şu ara benim ihtiyacım olan şey. ama pek sık uğranmıyor sanırım. işe başladığımdan beri 38 yaş üstü topiğine bile zor yazıyordum sizleri de zor okuyorum. batunun sağlığı iyi. bu hafta tam 7 aylık oluyoruz. uzun bir bebek ve kilolu sanırım bu ay boy 76-77 cm çıkar. kilosu da 10 civarı. ama işin kötüsü süt alerjisi olduğu anlaşıldı 4 aylıkken. gece uyumamalarının (burun tıkanıklığından) geçmeyen ve artan egzemalarının nedeni buymuş. şükür diyet mamayı kabul etti. hastaneden rapor çıkarrtık mama için. doktorun ek gıda için 6. aya kadar bekle demesine rağmen 5. aydan sonra hafiften meyve sularına başladım. bir sorun çıkmadı. doktor da iyi dedi. süt alerjisi olduğundan yiyeceklerimiz kısıtlı. peynir-süt-yoğurt-kaşık maması-devm sütü-bisküvi yok. maması dışında 1 öğün sebze püresi (ilk başta blenderdan geçirip sonra tel süzgeçten) 1 öğün de meyve veriyorum. geçen hafta 2 gün katı gıdayı reddetmişti. sonra 2 gün yedi. ama şimdi 3 gündür kaşığı görünce ağlıyor. ne olsa yemeyiyor ağzını kitliyor. kaşıkla su veriyorum bakıyor suyu görünce açıyor. arada mama veriyorum mamayı görünce yine kitliyor. meyve suyunu biberona kaoydum içti. tadından çok kaşıkla yemeği sevmedi galiba. biberona koy yattığım yerde emeyim diyor. ne yapacağım nasıl alıştıracağım ben yaaa? bazıları zorla alışır diyor bazıları zorlama. 1 yaşına kadar sadece mama mı emecek bu çocuk?

oooo hosgeldın denız....nasılsın canım masallah oglunaaa ya ....ama az az da olsa alıstırmaya bak ama daha yedı aylık dıyosun yenı yenı annesı alıscak cok zorlama bıktırma daha erken sayılır onunde yasına kadar cok zaman var ara araa dene ama ......sanırım herkes tatıldeee ....beklıyoruz herkesı ..paylasalım bılgılerı .....blendırdan gecırdıkten sonra bıddaha suzme canım öle yesın hatta meyveyı artık catalla ez ver puturluye alısması ıçın ufak tefek calıma yap....ıs nasıl gıdıyo yorucu dımı bebege kım bakıyo ısteyken .....ıyı bak kendıne optum .........

ben pazardan cılek aldım recel yaptım artık kısa hazırlık baslıyo seftalı erık kayısıda yapıcam yazın bıtımıne dogru kısın yeınler bol bol

selam kızlar.....yeni yopiğimiz hayırlı olsun....bolca muhabbetler olsun inşşş....biz daha tatile çıkamadık.....arada buralarda olurum inşşş.....hoşçakalın....:1:

hosgeldın canım ya nerdesın ...nasılsın ..oğlun ne yaptı .....ınş ıyı bı okula yerkeşır sen nasılsın ugra mutlaka.

canım hoşbulduk.....yazın bizim iş sezonu yoğun geçiyor.....yeni topiği aramaya fırsat bulamamıştım...dün evde nette dolaşırken aklıma geldi..bak sizi buldum....gerçi benim bebek beslenmesiyle ilgili sohbetlerim olamaz ama,sizleri bırakmam canım......benim bu bebek beslenmeleri,gelişimi,diş çıkarması 14 yıl önce yaşamış olduğum süreçti...çoğunuda unutmuş durumdayım......oğlumun sınavını sormuşsun...çok şükür iyi geçti...inşş...güzel bir liseye yerleşir ........bende çalışmaya devam.....işle ev arası zaman çok çabuk gelip geçiyor işte....:36::52:

oooo hosgeldın denız....nasılsın canım masallah oglunaaa ya ....ama az az da olsa alıstırmaya bak ama daha yedı aylık dıyosun yenı yenı annesı alıscak cok zorlama bıktırma daha erken sayılır onunde yasına kadar cok zaman var ara araa dene ama ......sanırım herkes tatıldeee ....beklıyoruz herkesı ..paylasalım bılgılerı .....blendırdan gecırdıkten sonra bıddaha suzme canım öle yesın hatta meyveyı artık catalla ez ver puturluye alısması ıçın ufak tefek calıma yap....ıs nasıl gıdıyo yorucu dımı bebege kım bakıyo ısteyken .....ıyı bak kendıne optum .........

canım blendırdan geçirdikten sonra tekrar süzmüyorum. önceleri blendırdan geçiriyordum. sonra blendırı bırakıp tel süzgeçten geçirmeye başladım. ama benim oğlan her türlü meyve sebzeyi reddetmeye başladı. 3 gün ağzını sürmedi. bugün çok az sebze çorbası içmiş. iş evden daha az yorucu doğrusu :1: uzun süre bakıcı denemelerim sonucu ilk dil bilmiyor diye yolladığımı geri aldım. şükür şu an çok memnunum. :nazar: aman allah ayırmasın. en az 2 sene çalışmaya niyetli inşallah allah yardım eder de ben emekli olana kadar 4 sene çalışır. kreşe bile başlasa yalnız olduğumdan bana hep bir yardımcı gerekecek.

buluesu canım sen gel yeter ozletme her turlu sohbet gerek bıze ...oğlun mesela ergenlık donemınde ahh ahh zor bugunlerde valla lısede hepten bozuyolar sölım cok ıyı bı olkula gıder ınş....
denız canım ıyıce ac kalsın bak yer o zaman bakıcı olayı cok zor eve gızlı kamera aldınmı al bence ya ıcın rahat eder ne kadar verıyosun sakıncası yoksa ..opt

evet eve kamera koydum. ama en iyi kamera batu. bakıcıyı her gördüğünde gülümsüyor hatta sanırım yakında benden çok onu sevecek :14:nese bir yandan da iyi birşey bu. benimki yatılı yabancılardan. 600 usd artı hafta sonları da 30 lira izin parası

evet canım batu sevıyosa tamamdır ..ıyıymıs valla gecede senınle ne guzel pekı sen ve bakıcı ve batu baska kımse yok dımı...ıyı geceler

günaydın
başka kimse yok canım üçümüzüz. genelde haftada 1 gün yatılı çıkıyor yabancılar ama benimki istemedi. pazar izin günü. arada halam geliyor ama yazın gelemeyecek. inşallah ağustosta izne çıkarım biz gideriz. benimki 3 ayda bir 10 gün memlekete gidenlerden. 3 kereye falan iznimi ayarlarım da 1 tanesi kalıyor. bakalım belki o zamana 2 yaş kabul eden bir kreş bulur veririm. önümüzdeki yaza kadar sorun olmaz herhalde.

evet ınş denızcım ıkıbucuk yasında olsa artık ıyı bı krese gıder babamız nasıl sevıyomu haftasonlarıuı ınş sevgısını eksık etmez canım ıyı bak kendıne ............herkes naerdeeeee

eski foruma daha çok gelen giden oluyordu. burası biraz ters yerde kaldı galiba :52:bir de herkes tatilde sanırım. babası arada bir (2-4 hafta arası) gelip 1 saat sevip gidiyor (öküz diyorum nasılsa daha batu anlamıyor:47:) ne yapalım buna da şükür. çocuğa gösterecek bir baba var. ne baba ya :84:

arkadaşlar slm....nasılsınız ? kandiliniz mübarek olsun....hayırlara vesile olsun inşşş.....gerçekten bu topik biraz ters düştü denizin dediği gibi....kimseler uğramamış....deniz,muallim sizin afacanlar nasıllar?.....:3:

selam kızlar buluesu aslında ters bı yer degıl orası artuık olmazdı.........ıns burayada alışılır.....kandılın senınde hayırlı ols ınş canım .sanırım herkes tatılde gelırler ınş yakında sen tatıl yapmıcan mı....

Selam Arkadaslar.
Sukur kavusturana gecmis kandiliniz mubarek olsun insallah hayirlra vesile olsun.Bizde pazar sabahi geldik.
Hicte iyi gecmedi pasam cook hastalandi kuzum surekli seyir halindeydik inanin burnumdan geldi.
Birde ben hastalandim ciyerlerim iltehap yapmis dr sen nasil usuttun dedi yuksek atesle acile gittim.Simdi iyim coook sukur.
Oglum iki gundur sukur yavas yavas yemege basladi.Burdan giderkene 13 kg pasam baya bi zayifladi resmen istahi gitti yediremedik.Megersem agzi mantar olmus tam mideye kadar iki gundur agizdan ilac veriyorum bakalimk cuma kontrolumuz var.
Inseallah bundan sonmrasi iyi olur duzenimiz olur.Bizden bu kadar umarim herkes iyidir.Muallimcim cadilar nasil bizimki artik siraliyor insallah yakinda yurur seninkiler yuruyormu?
Vakit buldukca girerim coook yorgunum coook birde temizlige girestim ev laylaylom herkesi öpüyorum sevgiler:71:

ooooooooooooooo nılo hosgeldın canım.......cok gecmıs olsun ya ..uzuldu ınan bende korkuyorum tatıle gıtmeye......masallah bebısıneee benımkılerı gececek pasamız....ıkısı yurume calısmalarında ......ıyı bak kendıne uyuttum yarın goruselımmmm opt ...gelın artık sık sık

nil..hoşgeldin....tatilinizin iyi geçmediğine üzüldüm ama bütün bunlar geçici durumlar cnm...inşş..seneye gittiğinizde rahat edersin........muallim..doğru söylüyorsun cnm... diğer topik olmazdı artık......neyse artık buraya alıştım sayılır......bizim tatil işimiz bir kaç gün annemlerin yazlığa gidip geliyoruz.....inşşş.. ta bayramda 5 günlük bir tatil yapmayı planlıyoruz....büyük ihtimalle bodruma gideceğiz....bende kendi işimizde çalıştığım için ve esnaf olduğumuzdan işimizi eşimle aynı anda tek bayramlarda bırabiliyoruz...bizim tatil işi öyle oluyor...ama ben oğlumla arada yazlığa gidip geliyorum......bizim yazımızda böyle geçip gidiyor cnm.....:1::66:

Deniz.Bluesu,Nil hosgeldinizzz..
Nil gecmis olsun.boyle boyle buyuyorlar.
Bi sure giremedim tatilde degil oglulla ugrasiyorum.3 dis birden patladi,yemedi,kustu birde ishal.doktorunu aradim 1 hafta surebilir ishal kusma distendir dedi.gecemiz gunduzumuz kalmadi surekli kucagimda.4 gun sonra dayanamadim diskiyi tahlile goturdum bol lokosit bulundu.Antibiyotik basladik 10 gun oldu halen ishal devam az az yemeye basladi.Salgin varmis haberiniz olsun kizlar dikkat edin.insallah biran once duzelir.hastalandigi birsey degil,huy degistiriyor.babasina bile gitmiyor.kucagima almayinca isiriyor.cok hircinlasti cokk.
siralama tay tay ve sadece 1 adim gelebildi.parka babasiyla elinden tutarak yurutup goturuyoruz.biraz yorulsun diye bol bol yurutuyorum.yasimiza 2 hafta kaldi.bizden bu kadar.firsat buldukca ugrARIM.
bluesu sen nasilsin?muallim abla sen,kizlar nasilsiniz?gelisme var mi?yazarsin.opuyorum herkesi.
Toprak tatilde.Ece yi gormek lazim bikinili tostos..cok tatlilar cokk.

Son düzenleme:
Back
X