- 15 Ekim 2007
- 4.471
- 17
- 683
- Konu Sahibi el-muallim
merhaba yeni topik hayırlı olsun. tam da şu ara benim ihtiyacım olan şey. ama pek sık uğranmıyor sanırım. işe başladığımdan beri 38 yaş üstü topiğine bile zor yazıyordum sizleri de zor okuyorum. batunun sağlığı iyi. bu hafta tam 7 aylık oluyoruz. uzun bir bebek ve kilolu sanırım bu ay boy 76-77 cm çıkar. kilosu da 10 civarı. ama işin kötüsü süt alerjisi olduğu anlaşıldı 4 aylıkken. gece uyumamalarının (burun tıkanıklığından) geçmeyen ve artan egzemalarının nedeni buymuş. şükür diyet mamayı kabul etti. hastaneden rapor çıkarrtık mama için. doktorun ek gıda için 6. aya kadar bekle demesine rağmen 5. aydan sonra hafiften meyve sularına başladım. bir sorun çıkmadı. doktor da iyi dedi. süt alerjisi olduğundan yiyeceklerimiz kısıtlı. peynir-süt-yoğurt-kaşık maması-devm sütü-bisküvi yok. maması dışında 1 öğün sebze püresi (ilk başta blenderdan geçirip sonra tel süzgeçten) 1 öğün de meyve veriyorum. geçen hafta 2 gün katı gıdayı reddetmişti. sonra 2 gün yedi. ama şimdi 3 gündür kaşığı görünce ağlıyor. ne olsa yemeyiyor ağzını kitliyor. kaşıkla su veriyorum bakıyor suyu görünce açıyor. arada mama veriyorum mamayı görünce yine kitliyor. meyve suyunu biberona kaoydum içti. tadından çok kaşıkla yemeği sevmedi galiba. biberona koy yattığım yerde emeyim diyor. ne yapacağım nasıl alıştıracağım ben yaaa? bazıları zorla alışır diyor bazıları zorlama. 1 yaşına kadar sadece mama mı emecek bu çocuk?