Bebeklerımızle bırlıkte sohbete devam edelım.

selam ya ben senı tatılde sanıyodum ya cok gecmıs olsun ınş yazı rahat gecırır ..bız cok sukur ıyıyız ıkı kızım yurumeye basladı dıla da cok hareketlı ama fızık tedavı devam edıyo tutunup ayaga kalkıyoo ınş uzun surmez......hergun kuvete su doldurup oyun oynuytoruz su parası nasıl gelır bılemem artık cok sevıyolar sonrada atıyorum yataklaerına uyuyolar.....sute alıstı benımkıler ama ıkı uç hafta devaam sutube yanı aptamıle karıstırdım ınek veya kecı sutunu yarı yarıya yanı bı ay gecmedı alıstılar yoksa dırek sut ıcmedıler sımdı alıstılar sute ama gece ıcıyolar zaten gundu<z ıcmesınler ıstah keser zaten yaz gelduıı hava cok sıcak daha az yıyolar ...sende öle yap hemen sut verme devam sutuyle karıstur.........herkes nasıl .....optum

slm anneler ben topigimizi yeni gördüm hayırlı olsun diyeyim brz gec oldu ama napın yeni gördüm benim bebegim 3 aylıgı doldurdu bitanede 3 5 yaşında bir oglum var şimdilik sadec anne sütü ile besliyorum ama büyük oglumu hem anne sütü hemde mama ile beslemiştim bu kücügümüz şimdilik mamayı istemiyo ama ben emmesini istiyorum bi benim ufaklık erkn dogdu 36 + 4 günlük dogdu şimdilik herşeyimiz normal umarım hep böyle gideriz
ne cok konuştum dimi kusura bakmayın saglıkla bebeklerimizi büyütürüz inşl. herkese kolay gelsin

slm anneler ben topigimizi yeni gördüm hayırlı olsun diyeyim brz gec oldu ama napın yeni gördüm benim bebegim 3 aylıgı doldurdu bitanede 3 5 yaşında bir oglum var şimdilik sadec anne sütü ile besliyorum ama büyük oglumu hem anne sütü hemde mama ile beslemiştim bu kücügümüz şimdilik mamayı istemiyo ama ben emmesini istiyorum bi benim ufaklık erkn dogdu 36 + 4 günlük dogdu şimdilik herşeyimiz normal umarım hep böyle gideriz
ne cok konuştum dimi kusura bakmayın saglıkla bebeklerimizi büyütürüz inşl. herkese kolay gelsin

HG smt bebegini gule gule buyut canim.Ne kadar guzel sakin birakma anne sutunu ben emziremedim 3 ay zar zor emzirdim sutum yoktu.
Benim sipa uyandi cikmam lazim kizlar gorusuruz.

Nil gecmis olsun,duzelmedi mi daha?ishal yesil ve ozellikle balgamsiysa tehlikeli tahlil yaptirman gerek.benim oglum dis cikaracagi donemde yesil yapiyor ama balgamsi degildi.senin ki de disten olabilir.bizde memlekette hastalanip geliyoruz.napalim boyle boyle bagisikliklari gelisecek.inek sutu 1 yas oncesi ben vermekte cekindim.alerji,demir eksikligi yapar diye birde bunlarla ugrasmak istemedim.yasimiza bi kac gun kala yavastan baslayim tadina alissin istedim.
muallim abla cok sevindim kizlar yuruyor demek hee.az kaldi rahata erersin.diger fistikta sagligi yerinde olsun da gec olsun kardeslerine yetixsir insallah.
abla ben hic devam sutu vermedim.1 gece cok agladi sut yoktu vereyim dedim almadi.inek sutunede aynen oyle yapiyor.simdi su ile karistirdim:)))cok mu sacmaladim bilmiyorum ama aklima gelen buydu.suyu cok seviyor sutu sulandirdim damla damla icti.bugun keyifsiz.banyo yaptirdim,.seninkiler ne guzel kuveti seviyor.benim sipa yikanmayi seiyor ama havuza girmiyor.tatilde napariz bilmem.

SMT hosgeldinn..Saglikla buyut yavrunu.Allah bagislasin.Muallim ablayla bende erken dogum yaptik yalniz degilsin yani.Benim oglum 35+1 de 1880 gr dogdu.simdi ayindakileri gecti masallah diyeyim.Sagliklari yerinde olduktan sonra buyuyorlar ,acigi kapatiyorlar.

hosgeldın canım....masallah sanada ...bebısın anne sutunu alsın aldıgınca zamanla zaten anlıcaksın ...yetmezse ek gıdaya baslarsın sutun bool olsun .....nasıl buyuk olan kıskanıyomu kardesını...

nılo oglusun sana vakıt vermıyoo demek ...uyut gel bacım.............bebıs ıst ben devam sutu alıyo sanmıstım o zaman tabıı sulandır öle ver zaten dr yasından sonra bana alıstır demıstı ben ılk bes ay kecı sutu verdım buyuk marketlerde var kay marka dr kecı sutunu sıddetle tavsıye edıyo anne sutune en yakın sutmus ıkı aydır da ınek sutune gectık baktım olmuyo kecı beslesem balkonda daha ıyı vallaaaaaaaaaaaaaaaaaa.............he hee ....gece ozellıle cok acıkınca ver alısması ıçın tok ıken almaz ....gecen gun kakaolu sut verdım sevdıler cıleklı sevmedıler ....ıyı bakın bebıslere hasta olmayın ....benımkıler devam sutune ıyı alısmıslardı altı ay anne sutu aldılar ama artık uykusuzluktan kesıldı sonra ......uykum olsaydı yaslarına kadar verırım kısmet devam sutu alduılar sonra saglıkla buyusun tum bebısler

HG smt bebegini gule gule buyut canim.Ne kadar guzel sakin birakma anne sutunu ben emziremedim 3 ay zar zor emzirdim sutum yoktu.
Benim sipa uyandi cikmam lazim kizlar gorusuruz.

hb teşekkürler amin cnm hepimiz saglıkla büyütürüz inş. elimden geldigi kadar emzircem benim büyük oglan dogru dürüst emmemişti eşimde cok şikayet etmişti bu emdigi için seviniyo şimdilik idare bakalım kader ne gösterecek

SMT hosgeldinn..Saglikla buyut yavrunu.Allah bagislasin.Muallim ablayla bende erken dogum yaptik yalniz degilsin yani.Benim oglum 35+1 de 1880 gr dogdu.simdi ayindakileri gecti masallah diyeyim.Sagliklari yerinde olduktan sonra buyuyorlar ,acigi kapatiyorlar.[/QUOTE]

hb canım erken dogması gözü şöyle korkutuyo acaba ilerde sorun yaşarmıyız gelişiminde korkum bu ama dra sordugumda bu korkumu anlamsız buldu inşl herşey böyle yolunda gider benim ve bütün aneler için

hosgeldın canım....masallah sanada ...bebısın anne sutunu alsın aldıgınca zamanla zaten anlıcaksın ...yetmezse ek gıdaya baslarsın sutun bool olsun .....nasıl buyuk olan kıskanıyomu kardesını...

hb canım tşkler. inşl. sütüm bool olurda bende sırf anne sütüyle büyütür canım ya.... hemde ne kıskanma anlatamam aceyip hırçınlaştı bu aralar ilk zamanlar böyle diildi küçük hareketlendikce tabi ilgi az cok ona kayıyo ( çünkü cok sevimli oluyolar bu aylar) oda bunu kaldıramıyo hıçınlaşıyo napıcamı şaşırıyorum bazen:36: bu konuda cok dertliyim baya bi uzattım konuyu bakarmısın:40:

Muallim abla keci beslemekkkkkkk :)))) super fikir.
Bende yogurtlarini keci sutuyle yapiyorum ama icirmeyi denemedim.Keci sutunun gunluk olanlari var tavsiye ederim.Daha dogal,kokulu(oggg hic sevmem)saglikli.Bizim markete haftada 2 gun geliyor.Gece inek sutunu biberona koysam sabaha kadar bozulmami?gece 3-4 gibi kalkip mi isitayim?

kecı sutunun gunlugu yok ya ben bulamıyorum heryere gelmıyo galıba hangı markette var ......uzun sure kalmaz sıcak hava bozulabılır ben uyanınca mıkırdanınca hemen cezvede ılıtıyorum verıyorum gece .....

hb canım tşkler. inşl. sütüm bool olurda bende sırf anne sütüyle büyütür canım ya.... hemde ne kıskanma anlatamam aceyip hırçınlaştı bu aralar ilk zamanlar böyle diildi küçük hareketlendikce tabi ilgi az cok ona kayıyo ( çünkü cok sevimli oluyolar bu aylar) oda bunu kaldıramıyo hıçınlaşıyo napıcamı şaşırıyorum bazen:36: bu konuda cok dertliyim baya bi uzattım konuyu bakarmısın:40:

canım ınş bol bol gelır sutun ..rahat ol....buyuk olanın kıskanması cok normal annesı severek gonlunu alarak alıstır bazen sorumluluk ver ufak ufak mesela gel bebegı elını tut altını temısleyelım gıbı ...benımkıler bırbırlerını yolunu ısırıyoo cok zor tam anlamıyolar bıde hepımıze kolay gelsın ya

merhaba kızlar ......bebek istiyoruz...cnm geçmiş olsun.inşş..en kısa zamanda tamamen iyi olur bebişin...nil..sizede geçmiş olsun cnm..bu sıpalar böyle büyüyecek..çaresi yok...Allah dermansız hastalık vermesin...muallim...senin fıstıklarada maaşallah...yürümeye başladılar demekki...smt...hoşgeldin...bebeğini iyi günlerde büyüt inşş.....kızlar bende 1 haftadır geziyorum..2 gün izmire gittik oğlumla,sonrada ordan altınoluktaki yazlığımıza gittik..çok iyi geldi...aslında hiç gelmek istemedik,tabii oğlum hiç istemedide dönmeyi,ama oğlumu kuran derslerine gönderiyorum,dersinden geri kalmasın diye geldik.....şu anda işteyim...gezmekten sonrada bugün iş hiç iyi gelmedi haaaa......birazdanda oğlumun okuluna gidip lise tercihlerini yapıcaz hayırlısıyla...oğlum için neresi hayırlıysa o lise olsun...hepinizi öpüyorum ..hoşçakalın......haaaa kızlar bugün oğlumla ikimizin doğum günü....oğlum 14 yıl önce ,yani bugün benim doğum günümde doğdu ve bana hayatımdaki en anlamlı doğum günü hediyem oldu.....:1:

canım ınş bol bol gelır sutun ..rahat ol....buyuk olanın kıskanması cok normal annesı severek gonlunu alarak alıstır bazen sorumluluk ver ufak ufak mesela gel bebegı elını tut altını temısleyelım gıbı ...benımkıler bırbırlerını yolunu ısırıyoo cok zor tam anlamıyolar bıde hepımıze kolay gelsın ya

inan gülümsiyerek okudum birbirlerini yoluyolar:9: bir alemsin amin canım allah yardımcımız olsun

merhaba kızlar ......bebek istiyoruz...cnm geçmiş olsun.inşş..en kısa zamanda tamamen iyi olur bebişin...nil..sizede geçmiş olsun cnm..bu sıpalar böyle büyüyecek..çaresi yok...Allah dermansız hastalık vermesin...muallim...senin fıstıklarada maaşallah...yürümeye başladılar demekki...smt...hoşgeldin...bebeğini iyi günlerde büyüt inşş.....kızlar bende 1 haftadır geziyorum..2 gün izmire gittik oğlumla,sonrada ordan altınoluktaki yazlığımıza gittik..çok iyi geldi...aslında hiç gelmek istemedik,tabii oğlum hiç istemedide dönmeyi,ama oğlumu kuran derslerine gönderiyorum,dersinden geri kalmasın diye geldik.....şu anda işteyim...gezmekten sonrada bugün iş hiç iyi gelmedi haaaa......birazdanda oğlumun okuluna gidip lise tercihlerini yapıcaz hayırlısıyla...oğlum için neresi hayırlıysa o lise olsun...hepinizi öpüyorum ..hoşçakalın......haaaa kızlar bugün oğlumla ikimizin doğum günü....oğlum 14 yıl önce ,yani bugün benim doğum günümde doğdu ve bana hayatımdaki en anlamlı doğum günü hediyem oldu.....:1:

hb cnm senin ve oglunun dogum günü utlu olsun nice yıllara ikinizede birlikte uzun ömürler diliyorum

Cok sag ol blussuucum yavrum baya bir rahatsiz Allahimda sana ve ogluna hayirli uzun ömurler versin Rabbim tekrarindan hepimize tekrar anne olmayi nasip etsin insallah Aminn
kecı sutunun gunlugu yok ya ben bulamıyorum heryere gelmıyo galıba hangı markette var ......uzun sure kalmaz sıcak hava bozulabılır ben uyanınca mıkırdanınca hemen cezvede ılıtıyorum verıyorum gece ....[/B]Hocam gormedin sanirim soru sormustum acaba diyorum bende sute gecsemmi pasamin hic istahi yok zorla yemek yediriyorum ishal diye meyve veriyordum onuda kestim sukur poposu iyi oldu neyse herkesi öpüyorum hk:71:

Bluesuu h.g canim.Tesekkur ederim.Oglum simdi daha iyi.ohh tatil iyi gelmistir tabi donmek istemezsin.cok ihtiyacim varr.benim ogulda buyuse birlikte tatile gitsek ahh ahh o gunlerde gelirmi acep:)
Oglununda seninde dogum gununuz kutlu olsun.iyi ki dogmussun iyi ki dogurmussun:))birlikte nice senelere insallahh..

muallim abla keci sutu bizim mahalle marketine geliyor ismi bolana bi arastir netten.
Geceleri ogul ciglik cigliga uyaniyor.ust komsumuzla sorunluyuz.emekli kari-koca.geceleri ogul ne zaman aglamaya baslasin vuruyor gun geliyor elektrikli supurgeyi aciyor.kendince karsilik veriyor.cocuk bu ne yapabilirim ki.kendisi hic mi cocuk buyutmemis dedim yonetime.o da edebiyle guzelce buyutsun demis ne demekse.bu yuzden oglum yanimda meme agzin da uyuyoruz surekli bagirmasin cok aglamasin diye heran tetikteyim nasil kalkip sut isitirim ki.aceba isitip termosa koysam yine bozulur mu?Kendi kendime hic desteksiz, deneyimsiz cocuk bakiyorum birde milletle ugrasiyorum.bunaliyorum bazen.Artik buyusunlerrrrrrr..
Komsuma da diyorum ki akil fukarasiiiii pis kadinnnnnnn
heheee icimde kalmasin.gicik kadin..

buluesu ne guzel ya gezdın demek gercekten sonra calısmaya baslamak cok zor gelır ..ıyıkı dogmus ve dogurmussun canım nıce saglıklı senekereeee ınş torunlarımızıda gorelım saglıklaaaaaaaaaaaaaa................
nıl bıu sıralar benımkılerde ıstahsız ozellıkle seda yemıyo zorlayınca kuturuyo kendını valla sölım kızloar cadıymıs ya .....
bebıs ıstıyorz bı arastırım ....komsu deme benımde aynen ust komsumla sıkıntım var gece gunduz bılmıyolar vıllada sanıyolar kendılerını bı tasınsanm varya ya en ustee tasıncam yada mustakıle cekılmıyo kımsenın kahrı ......sımdı bu yıl kendısı dogurmıs gecen gelıyo ay ses var bebegım uyuyamıyo dıye dedım ben kac yıldır cekıyorum sızı ya demek bebek olunca anladınız azcık ....galıba tatıle gıttıler rahatım azcık...rabbım kolaylık versın herkese......

Nil oglusun ishali balgamli degilse korkma.distendir ishal,istahsizlik yapiyor.oglum iki on azi bir on dis birden cikardi.ates,ishal ve 15 gun agzini acmadi.sivi seylerle besle.meyve suyu,corba v,s donemsel yemiyorlar ama sonra yer yine.nasilsa kilosu yerinde aci cekiyor birde sen israrci olma.
Muallim abla ust komsuda bende ev sahibiyiz bizim isimiz zor.hamileyken aldik evi.gecen sene asagi komsu evdemi hic sesi gelmiyor diyen kadin bu sene surekli sikayetci.alt komsumun da cocugu var.cocugu olan daha anlayisli oluyor.senin komsunun cocugu buyusun sana zamanla hak verir daha dikkatli olur.gonul cok ister mustakil bahceli evim olsun ama ist da cok zor.kayinvalidem ler koyde h.sonu kaciyoruz bol bol.bag,bahce cok iyi oluyor iceriye girmiyor sipa surekli tavuk,kedi kovaliyor.dun gece sut verdim icmedi sipam nasil aliscak bilmem.bende sut kalmadi sut olsun diye ben danaya dondum.buarada h.sonu babannede erken dogum gunu yapildi.resimleri ekliycem danaya dondum benide gorursun.artik sute alissada ben de ufaktan diete baslasam.

merhaba kızlar
benim yardımcı giriş çıkış yaptı o nedenle 1 haftadır izinliydim. evde batu dan hiç vakit kalmadı buraya bakıp yazmaya. allahtan halam geldi yardıma yoksa 1 hafta yalnız kafayı yerdim. yine de batu ikimizi birden mahvetti. bakıcı öyle böyle ama ağır iş yapıyor allah başımdan eksik etmesin. nil geçmiş olsun oğluna. umarım artık daha iyidir. bluesuu nice yıllar ikinize de sağlıkla mutlulukla inşallah.
batunun ön alt 2 dişi çıktı. biraz da o nedenle uzun süre kaşıkla yemeği reddetti. tam çıktı deneyeyim dedim 1-2 gün oyunla falan azıcık yedi sonra yine ağzını kitlemeye başladı. doktor 10 gün daha vermeyin dedi ama dün eve dönünce hazır kavanozlardan denedim mama sandalyesine oturtup kendim de yiyor gibi yapınca çoğunu yedi. benim oğlan kaşık olayını katı gıdayı sevmedi zor aşışacak. biberon bağımlısıyız şu an. emeklemeye de başladık yuvarlana yuvarlana. artık oyun yatağında mama sandalyesinde falan hiç durmuyoruz. ya kucakta dolaşacak ya yerde sürünecek. yaz sadece body giyiyor. dizler sürtünmeden kızarmaya başladı. taşa da bırakamıyorum soğuk diye. koltuk altlarından tutup halıya bastırsak ayak altları hemen sürtünmeden terleyip soyuluyor. sonunda yine kucak kalıyor da 10 kiloyu taşımaktan her şekilde bizde bel kalmıyor. emeklemesinden simdiden korkmaya başladım ayaklanınca nasıl olacak hiç bilmiyorum. ay düştü eyvah çıktı diye kalbimiz ağzımızda peşinde dolaşacağız herhalde. bakalım 15 ağustosta 15 gün iznimiz var uçakla edremite oradan ayvalığa yazlığa gideceğiz. orada çimlere falan atıp rahat ederim belki

Back
X