- Konu Sahibi el-muallim
-
Ellerine saglik canimAnne Olmak"
Anne olmak
bir gözün gerçeklere bakarken
bir gözünle hayallere dalmaktır
Anne ol...mak
yumuşacık tuttuğun kalbinle
her sıkıntıya dağ gibi durmaktır
Anne olmak
her türlü gürültüde
evladın tek nefesini bile duymaktır
Anne olmak
günah dolu dünyada işlenen
en güzel sevaptır
Anne olmak
bahşettiği lütuftan dolayı
Yaradana yanaşmaktır ....(ALINTI)
rota yoksa inşallah geçicidir canım,çok geçmiş olsun tekrar,selam cnm rota virusune bakildi yok asi olmustu zaten kulture bakiliyor kan a hepatit v s bakiliyor insallah sorun cikmaz sut ve bal az az verilmesinden yanayim sonra alismalari zor olabilir kabul etmeyebilirler iye usunuyorum benim sipa nin yemeye alismasi zaman alii icin halen tam iciyor iyemem
sen bebis nasilsiniz?
bebıs ıst kız ne guzel bır yazı .....anne olmak gercekten farklı......hymary nerdesın ya ugra arasıra ....tavsıyelerın ıcın tesekkurler nasıl kızların....denız bebıs ısstıyoruzun ddıgı gıbı yap bencede aptamılı sevıyosa onunla basla benımkıler hala bayılıtyo vallla bazen verıyorum dıs cıkarma donemlerınde ırmıklı ballı hele cok sevıyolar öle öle alıscak.....hymary sute bal katmadım daha ama baslıcam kısın ben pekmez verdım her sabah koyden ıstetmıstım elma armut pekmezı uzum harnup donusumlu kullanıyorum...buyusun prensesler ve pasalar ...valla oğlanlar cok yakısıklı burda ...kızlar sıraya gırecek......
selam ..denız ınan alısıyolar merak etme ve dedıgın gıbı ınatlasma zamanla yapacak daha kucuk ama ara ara ver ben pılavla baslamıstım daha dıogrusu cıorbaya tel tehrıye ıle ama hala tam yemıyolar pılav makarna yoıyolar patates kızartınca abılerıne ellırıne verıyorum yıyolar öle öle alıscaz ıns hep mama ıle gıdecek degıller ya ...meyvelerı ben az sulıle pısırıp robottan gecırıyorum pure oluyo yogurtlarına katıyorum cok ıyı oluyo ama uzumu yemeyı cok sevıyolar....herkese guzel bı gun ıns
muallim abla ishali arastiriliyor
denız Saol inSallah atlatiriz Sen canini Skma er ğec oğrenecek yemeyi kimi cocuklar boyle anneye emmeye uskun benim oğlum a memeci ac birakiyorum yemek yesin iye bu seferde huyuzlasiyor zir zir ayanamiuyor emziriyorum bi donem iyi yiyordu simi nazli yiyor ona biraktim ne zaman ne yemek isterse
kahvalti once birlikte yapiyoruz kasar peynir yumurta omlet simit krep s zeytin sevikleri az az bunlaran yiyor kendi eline veriyorum baktim az yedi karisim yapiyorum yemek cani isterse keni yemeklerimizen veriyorum sofraya birlikte oturuyoruz pilav varsa kenisi kasikla yiyor makarna eliyle doksun sacsin onemli eil patates elma ilim yapiyorum firina onu seviyor
meyve uzum elma nar erik kenisi yiyor baktim az yei muz eftali eziyorum
sut cok evmiyor icine bal sevii meyveleren ezip barakla iciriyorum yourtta sae yemezse uzum kayii incir eziyoryum icine
beence en ona birak makarna pilav patates sevmeyen cocuk yk kasar peynirinie bunlari ene yeiklerini ver bi sure inatlamayi unutsun az az ver yemeyince israr etme kaldir aptamile az az inek keci utu ekle baraktan pipetle icir ama illaki biberon ister emme cocuu birak 1;5 yasina kaar emsin beslenme oktoru icin erken ben ittim 1;5 yas sonrasi azi disler cikmadan yeme duzeni olmaz dedi 2 yasina yer herseyi
mail aresini yaz tabi cnm bi firsatta yeni resim atarim
valla amaç biberon ile içtiği aptamili azaltıp katı yemeği çoğaltması. sanırım 1,5 yaş civarı biberondan daha fazla bardağa döndüğünde ve azı dişler çıkıp kendi eliyle birşeyleri yemeğe başladığında ancak yavaştan düzelmeye başlayacak bizim sorunumuzdenız amac ne oncelikle yemek yemesimi yoksa aptamili birakmasimi
aptamili cok iciyorsa bence onecelikle aptamile sevii meyveleri kat icir 1-2 kez 1-2 e sade ver sonra aptamile az az inek sutu meyve karitir ver aptamilin taini unutunca az az sevii yemekleren ver ama biberonu sutu e ver mutlaka emme zevkini alsin hazir devam sutu e alabilirsin ayina uyun balli v var
en onemlisi inatlasmayi unutturmak
rota yoksa inşallah geçicidir canım,çok geçmiş olsun tekrar,
bebeğinin beslenmesi konusu da herkese göre farklı tabi,herkes kendi yavrusunu bilir ,ama hani iki ağır hayvansala dikkat etmek babından şeetim
muallimim çalışmaya başladım,bu ne yaaa
başka aksaklıklar da bırakmadı bizi bu yaz,şimdi iyiyiz işte kızlar da iyiler teyzesi,Sarem yürüyor inşallah artık,Hale zaten aşmış durumda maşallah,
ikisi de yuvar teker gidiyorlar,
senin kuzuları takip edemez olmuştum artık,genel olarak durumları nasıl,yürüme,ayaklanma?
canım pekmezin sütle birleşince demirinin kırıldığını biliyorum,demirin element yapısı ve sütteki calsiyumun yapısıyla alakalı bişey diye,pekmezin yoğurtla faydalı olduğunu biliyorum,bunu da bi araştırırmısın lütfen,yoksa ben de süte katayım.Bize de memleketten geliyor,seninki kadar çeşitlisini bulamasam da pekmez veriyom işte,ama onu da yazın kesmiştim açıkçası bünyelerine yaz sıcağında bir alerji yapmasın idye düşünerek..
Bakalım...
Herkesin oğlanlara kızlara maşallahh,Rabbim bu kötü günlerde evlatlarını kaybeden annelre sabır ihsan etsin,hepimizin yavrlarını muhafaza etsin inşallah..
Selam Arkadaslar
Herkez iyidir umarim benim coook siddetli basim agriyor mide bulantisi birde karin agrisi eklendi coook halsizim basimin agrisi bir turlu gecmiyor boyle giderse iki gun daha cekerim
Arkadaslar umutun kahvaltisina yenice bal katmaya baslamistim koymasammi acaba pekmezin sutle karismayacagini demiri oldurdugunu bende duymustum.
Recel katiyorum ara ara pekmezide yogurduna koyuyordum umut keci sutunu sevmedi.Normal sutu guzel iciyor icinede iki ölcekte aptamil koyuyordum doktorumuz gunde bir kez olsun icsin diyor icmeyince kahvaltisina sutune katiyorum.
Iki gundur istahi yook zorla yediriyorum öyle böyle buyuyecekler insallah herkeze guzel hafta sonlari diliyorum.
Sagol canimya gene basim tuttu sorma ben azbir uzuleyim ben benden gidiyorum sehitlerimiz birde deprem inanki coook uzuluyorum tabki herkez uzulurde Allahim herezin yardimcizi olsun ins dua etmek ve yardimda bulunmamiz lazim.geçmiş olsun canım. yorgunluktandır sanırım. benim de düzgün uyuyamadığımda başım çok ağrıyor. fazla ev işi yapma yorgunken. sal gitsin biraz. çok zor şey bebek bakmak. bakıcı var. ona rağmen cumartesi alışveriş-yemek-batu popoyu yere koyamadım. uyuyamamıştım da. akşamına beni de hem üşüme hem mide bulantısı tuttu. pazar da ceset gibiydim. dinlenmek lazım.
benim bildiğim yoğurt da süt ürünü yine pekmezin demirimi keser. bizim dr meyvesine koyun demişti. ben akşam sütsüz (sit alerjisi varken verdiğim özel mama) mamasına karıştırıyorum. 2 gün mamasına keçi sütü ekledim (30 cc) yüzü kızardı. normal aptamil ile şu sütsüz özel aptamili karıştırıyordum. yoğurt da mama ile karıştırıp veriyordum. iyi gidiyordu. ama alerjik çocuk süt için daha erken sanırım 1 ay daha bekleyeceğim tekrar denemek için. senin aptamili anlamadım. günde ne kadar süt içiyor? 500 cc mi? ntoplamda 4 kaşık mı aptamil koymuş oluyorsun? balı arkadaşlarım 12 aydan sonra vermeye başlamışlar. dr 8.-9. aydan sonra ev reçeli verebilirsiniz demişti.
bu arada günaydın herkese. felaketler de bitmiyor. şehitlerin arkasından bu soğuklarda deprem bir de. çok üzücü
nilcim sen iyi ol ki kuzun da iyi olsun. tek başına bakıyorsun sen hastanıp yatsan umut a kim bakacak. uzun bir süre sağlığa dikkat etmek gerek. süt içmemesi hastalık durumunda kötü. halbuki biberonla süt-mama verir rahat ederdin. içtiği kadar artık çünkü hastalık zamanlarında gerçekten birşey yemek istemiyorlar. siz doktoru telefonla arayamıyor musunuz? belki birşey önerirdi. yazık kuzuya. acil şifalar diliyorumSagol canimya gene basim tuttu sorma ben azbir uzuleyim ben benden gidiyorum sehitlerimiz birde deprem inanki coook uzuluyorum tabki herkez uzulurde Allahim herezin yardimcizi olsun ins dua etmek ve yardimda bulunmamiz lazim.
Denizcim umut 3 gundur coook hastalandi ishal istahsizlik birde benim rahatzizligim zor oluyor yavrum yediremiyorum keske devam sutu icse ben gunde 4 yada 5 olcek kahvaltisi birde aksam sutune katiyordum sutude az iciyor sutunu 210 cc yapiyorum 100cc bile icmiyor sabahta ayni bu ara baya bir bunalödim hic yemiyor bugun sebseli sehriye corbasi yedirdim zar zor yanaklari aksam al al olmustu acaba dismi dedim ama hic bir belirti yoook
Batunun istahi nasil kuzumun ne derdi var anlamadim bugun dr göturecektim maalasef dok izindeymis eger boyle yemesse hastaneye götururuz
Hiiim ben bali daha yeni veriyordum kahvaltisina cay kasigi koyuyordum bazende recel kendim yaptim receli keske yese sabah özene bezene kahvalti hazirladim icine vevizde koydum insallah duzelir o yemeyince uzuluyorum.Ac kaliyor ev yemeklerini seviyor yavrum gerci kilosu iyi yemeyincede huyzuzlasiyor gececek insallah öptum canim Allaha emanet olun
slm kızlar
nilcim denizcim ogluşlarınız maşallahpek yakışıklı bahtlarıda kendileri gibi güzel olsun saglıkla büyüsünler inş
kızlar bikaç gündür misafir misafirlik derken anca vakit buldum şimdide kociş yemege gelicek bakıp çıkayım dedim gökcede dün kustu gece saat 3 te kalktık üstünü temizle vs derken saat 5 te uyudk öglende tekrar kustu ıhlamur verdim midesini üşüttü glaiba die çok şükür akşam kusmadı bişde ishali var kakası sapsarı oluyo poposu pişigi gene başladı su ve ıslak mendille siliyorum zeytiyagı sürüyom kremlerini sürüyom ama geçmek bilmedi galiba kakası çok asitlineyse herkes iyidir inş geçmişe çok bakamadım kızlar
bizimde yemek sorunumuz başladı iki gündür yemek degilde mama yemek istiyosinir oldum iyice yaa nasıl başetcez bu yerden bitmelerle bilmiyom:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?