Bebeklerımızle bırlıkte sohbete devam edelım.

Gokcenin annesi ne guldum yaa..
O kizini birbasima ben oper bitiririm merak etme..
Sevsinler senin gebelik tribini...
vakit az daldan dala atlayip aklima dusenleri yazayim uyanmadan,
oncelikle Senyacim cok gecmis olsun..Sen bu fistiklari bol bol okut..Nazarmi var anlamadim her hafta bir kaza..Rabbim beterinden korusun..
Nil hosgeldin..ERdem bezi tamamen birakti evet.masallah Umut pasaya 2 dil ilerletmek zaman aliyor.Bizim burada da yabanci cok elcilikler oldugu icin..Erdem de bakicilardan ne duyarsa tekrarliyor Anpu(Antuan) en sevdigi arkadasi bakicisi noo noo Antuan desin pesinden benimki noooo anpuu nooo del del bua del..yaslari ufakken bellek bosken 2 dil ogrenseler iyi ama imkanlar..Umut sansli..Canim ben kahvaltiyi karisim vermiyorum..evet cok yemiyor ama alismasi gerek.peynir kasar veya yagli az tuzlu olursa yiyor 2 zeytin yer 1 yumurta omlet yapiyorum onu 1 dilim ekmek 1 bardak sut bu kadar..cok cok yemiyor ve uzun surede yiyor.tost seviyor,krep seviyor,sigara boregi gunluk degisimli yapiyorum.birtek haslama yumurtanin sarisini agzina almiyor..Erdem inde yemekle arasi pek yok.pilavlar,makarna,patates cesitleri,yogurt corbasi,kofte,sucuk(evde kendim yapiyorum)severek yedikleri bunlar..fasulye,kabak benim zorumla yiyor..Meyveyi cok seviyor.Recel,bal,cikolata,kek,kurabiye yas pasta.gibi tatlilari sevmiyor.tatli sevmeyen cocuk olurmu zamanla ne olacak bakalim.topitop ve dondurmayi cok seviyor hee birde suprizi kuru uzum..Yogurt ,sut meyve ve nisastalilarla arasi iyi ama sebze sorunlu..az yesin hepsinden yesin istiyorum..Ekmek sadece sabahlari 1 ince dilim baska vermiyorum.
Dis fircalamadan bahsedilmis biz roc marka anne sutu icerek dis macunu almistik.Ama her fircalamada yutuyor diye icim rahat etmiyordu.Discime sordum.yasi ufak suyla fircalasin onemli olan dis uzerindeki kalintilarin firca ile alinmasi,cocuga dis fircalamayi alistirmak dedi..Artik suyla fircaliyor.3 yasindan sonra macuna doneriz.
Nil benim memleketime gideceksin hee..mutlaka gez guzel sehirdir.Ankara ya ne zaman geliyorsun.Bizde ayin 9 da izne cikiyoruz.
Nil umut ada gecmis olsun..Amann amannn..cok dikkatli olmak gerek.
Muallim abla sicaklarda hem oruc hem 3 kiz ..
senin kizlarin yemesi nasil?fizige giden fistik yurumeyi ilerletti mi?
uyandi bile..unuttugum varsakusura bakmsn.

anneler selam....yavrularınızı parka götürdüğünüzde lütfen çok dikkatli olun.kızım çok hasta oldu.bu sene iyice salgınmış.el ayak ağız sendromu dedi dr lar.görünüşü su çiçeğine benziyor.ben,m kızıma parkta geçti..sonra yazarımyavrum çok hasta oldu.sadee uyarmak istedim...aman dikkat.

NİLCİM, size de geçmiş olsun.. düşe kalka büyüyecekler...evet oruçlarımın fefaretini vermeye başlayacağım bu yıl... 4. yılım çünkü tutamadığım, Allah ömür verdiyse sağlık da verirse tutarım inşallah... çok zorlanıyor tutanlar bu sıcaklarda, ama İNŞALLAH sevapları da katlı katlıdır.... günlük 8,5 tl diye söyledi işyerinden bi abimiz, araştırıp vermem lazım, üzerimde yük kalksın biraz da olsa...

DENİZGELDİ, geçmiş olsun, canım, benim kızımda parka çıkardığımız bi günü ertesi günü koksaki virüsü almıştı... ağzında yaralar çıkmış, 3-4 gün konuşamamış yemek yiyememişti... bende parktan şüphelenmiştim... Allah şifa versin canım...

selam ay denız gec kaldın canım benımkıler gecen hafta ates ıcndeydı mahvoldum bıda oruclu halımle hıc böle hasta olmamıslardı evet aynen ellerı agızları ayakları yara doktıu bı ara cıcek hastalıgı dedım yok daha baska dedım saglık ocagına gıttım vırus kapmıslar parktan mutlkaka her cocuk gelıyo her yere tutuyolar sılınmıyoki araclar..zor gectı yaralar hala var nasıl dıkkatlı olunurkı sanada gecmıs olsun canım nılo nerdesın gecmısı okuyamadım bebıs ıst masallah darısı benım kızlara bezden bı kurtulsak bıde memeden...senay senınklıe meme alıyomu bıktım yaben ...kızlarım konusmaya ıyıce basladı dıla yurumeye basladı ama sol ayak duzgun atmıyo fızık devam yanı belkı ılerde amelıyat olur bakalım cok duzgun yurumezse yanı...gokce bu sıkcaklarda allah yartdımcın olsun valla yanıyorum kızlar susuzluktan ...cok zor geldı bu ramazan bana ...ıc pılav yaptuım gelın beklerım ıftaracok optum

senaycım ıunutmadan ..canım rahatsızlıgın belkı ılerde duzelebılır ve kısın kısa gunlerde tutarsın hıc tutamayacaksan fıtresı verılır...ama tutma ıhtımalın var ıyı olur kısa gunlerde tutarsın ıns...dıkkat et kendıne

slm hanımlar herkes iyidir inş akşama yemegim benimde ekşili mantı çorbası pilav ayran gelin birlikte yiyelim ay misafir agırlamak ne kadar zor ya oda ben geçen gün sadece çay a aldım tabi pasta çeşitleri yaptım ama yemege almak kadar zor degildir gece oldugunda kalçalarım tutmaz olmuştu:)
senaycım kızına çok geçmiş olsun canım rabbim korusun tüm bebişleri inş canım ogluşa isim bulamadık yaa babamızın ismi mehmet hem eşimin hem benim babamın tabi ikiside iki isimliydihaksızlık olmasın die mehmet ilk isim olucak ikinci isim ne olsun bilemiyorum kızlar sizlerde aklınıza geldikçe isim yazarmısınız mehmetin yanına ne ekleyelim ki akıllı uslu terbiyeli bi cocuk olsun yaramaz olmasın mehmet isimli çocuklar sinirli yaramaz o luyo mesela
KAYRA
TAHA
TALHA
EYMEN
nasıl isimler yorumlarınız bekliyorum
muallim abla ellerine saglık keşke imkan olsada gelip yesek benim ogluşta seneye katılır kızlarla oynar artık:) mualim abla sende face ten beni arkadaş yapsana seni ve kızlarınıda merak ediyorum:) yapmak istersen özelden yaz

Herkeze hayirli gunler diliyorum.
Deniz gecmis olsun canim Rabbim sfia versin böcegine simdi durumu nasil?
Iyicene tirstim burada havalar coook serin gectigi icin umutu bol bol pakta oynatiriz diyorduk inanin gözum korktu neyse hayirlisi.
Kizlar bir kaza daha atlattik umutun kahvaltisini hazirliyorduk sut isitiyordum benim ocagimin ustu cam elini dokundurdu ama feryadi figan kiyamet koptu zannettim once önemsemedim cunku isisi yuksek degildi hemen kinder kilinige göturduk elini sardilar bes parmagida kabarmis eli halan sarili yarin tekrardan doktoruna göturucez vallahi kaza geliyorum demiyor kasla gozun arasinda oluyor ne olursa benim oglumda illa tezgaha cikaracam eline catal kasik vs ne varsa verilecek oyle yiyecek.
Yavrum nasdil korkmus yanina bile ugramiyor Amannn dikkat kizlar
Ranacim isimlerin oyle guzelki ins hayirlisiyla dunyaya gelsin hangisini uygun gorurseniz verirsiniz isimler cook guzel ve manali önemli olan Zaten manali isimlerdir canim
Deniz buluttan haberi olan varmi kizlar?
Hic ugramadi insallah iyidir gelse ugrasa coook iyi olacak hk Cocuklarin hepsine nil teyzesinden kocaman öpücük gonderiyorummmmmmmm

deniz ,nil gecmis olsun.okudukca endiselendim.
park tehlikeli ama engellemek mumkun degil.Allah tan genelde kumda kepceleriyle oynuyor,birde parka gelen cocuklar hep ayni..insallah birsey olmaz.Nil benim ocakta cam ama o kadar isinmiyor uff kiyamam bizler yaniga dayanamiyoruz onlar napsin..
Deniz kizin nasil oldu?
Muallim abla benim arkadasin kizi da senin fistik gibiydi.7 yasina kadar fizik,yuzme tam olmasada duzeldi.kolunu,bacagini tam acamiyor,bacak yururken geriden geliyordu simdi cok belirsiz.zamanla duzelir insallah..
Gokce nin annesi hem davet et hem yoruluyorum dekiyamam sana..Isimler cok guzel,anlamli lakin bu senelerde heryerde bu isimleri duyuyorum benim dusuncem tabi.
Saglikla gelsin.
oruc tutamadim kizlar.sekerim dustu elim ayagim titreme simdide regl oldum bitmeden doktora gidecegim seker icin.Aslinda normal de de her ogun dolu dolu yemiyorum ama neden oldu anlamadim.
Iftara domates corba,firinda dolma,salata...

MERHABA KIZLAR.....

muallim ablacım, inşallah tutabilirim, ramazan kış aylarına gelse kesin tutarım, ramazan olmadan da kısa günlerde tutmam gerekir aslında, ama herkes yerken oruç tutmak zor, hele ki çalışırken....

Bebek_ist; canım geçmiş olsun, önce insan sağlığı tabiiki, havalar çok sıcak, ve çocukla uğraşırken insanın dengesi bozuluyor gerçekten... inşallah şekerle ilgili de sorun çıkmaz canım...

Nil'cim geçmiş olsun size de... şimdi nasıl parmakları... geçti mi biraz... canım ya... bizim parmağı kesilmişti bi defa.. birde emdiği sol elinin baş barmağıydı, ememiyor, emdikçe acıyor... çok ağlıyordu... Allah şifa versin paşama...

Gökçe-rana'cım, isim seçmek zor gerçekten.... benim sevdiğim isimlerden biri BARIŞ... oğlum olsa koyardım sanırım... MEHMET BARIŞ da uyumlu bir ikili....

nilcim, deniz-bulut'u sormuşsun, face de görüyorum resimlerini filan... buraya gelmiyor ama iyidir sanırım... sen bende eklimisin face de hatırlamadım...

bebek istiyoruz....oğluna nice seneler....
sanırım benim kızla araları yakınben de alışılmışın dışında babasına kocamaaaaaaaaan bir karpuz aldırdım.üzerine iki mum koyduk.kutladıkiyiki varsın kızım diye...mumun alevinden biraz korktu.........evet canım...verdikleri mutluluğun tarifi yok

gökçerana....gökçeye geçmiş olsun.

nil.....hoşgelmişin....yoktun sanki...bende son birkaç sayfayı okuyup yazmaya çalışıyorum...denizin agresifliği ara ara uğruyor...sabredeceğiz.....
annene geçmiş olsun.

gökçe.....ben kuru olarak fırçalatıyordum.ama benim zillide sürekli kemirme huyu olduğundan ağzından çok sular gelmeye başlayınca bıraktırdım.ama şimdilerde macun kllanmamız gerekiyormuş.mercimek büyüklüğünde diye okumuştum bir yerde.

şenay ....senin kıza da geçmiş olsun.Allah beterinden korusun...

gökçe...isim konusunda.mehmet eymen kulağa hoş geliyor..alternatif olarak mehmet emin ,mehmet ali diyorum...

muallim...sana da geçmiş olsun.3kız 3 hasta...biz kötü olduk.serumla düzeldik...şükür şimdi iyi.eski neşesine ve kudurukluğuna devam....sağ olsunlarda ne yapalım...herşeyimiz...

nil...umuta geçmiş olsun.kıyamam hiçbirine...bzim de sorunumuz parmak emmeyle.yavrum emmekten görüntüsü yanık gibi oldu başparmağının....bu gece yara bantı sardım.bakalım sabaha ne tepki gösterecek.eşime arkadaşları biber sürün demiş.acı biber.ona da kıayamıyorum.sonra elini yüzüne gözüne sürerse o da var.acı oje aldım öksüre öksüre onu da emdi...ne yapacağım b,lmem...önerisi olan var mı..

şenay ...şimdi okudum.senin kız da emmiş...ne yaptınız bırakabildimi..

deniz bulutla en son bir birbuçuk ay önce konuşmuştum...batuyu kreşe vermişti henüz.yakın zamanda görüşmeik..

herkese çok selam....yavrulara öpücük...çok oldu.bir dahaya kızımı anlatırım...uyku gel di

slm hanımlar
valla bu isim koyma çok zor yaa koyulan isim etkiliyo karakteri die biliyorum bakalım hayırlısı ile bi isim secebilicekmiyiz:) nilcim çok geçmiş olsun canım ogluşa allah korusun kimbilir nasıl korkut acısıda cabası tabi
denizgeldi canım bizim bi akrabanında kızı hep başparmagı emiyodu o işgüdüsel bişeymiş dr öyle demiş zamanlada unuttu emmegi ama çok zeki bi kız oldu şimdi üzme sende kendini:)

dünkü menüm:
tereyaglı şehriyeli bulgur pilavı
güveç
irmik tatlısı
cacık
çorba yapmamıştım :) kocişte yiyemiyo akşam sırf su içmekten bu akşamda davetliyiz hayırlı iftarlarrrrrrrrr

Merhaba guzel ve Özel Anneler
Kizlar gene dun Aksam kaza atlattik Esimle sahur yiyorduk.Bir gumpurtu koptu nasil merdivenleri ciktik bilmiyorum yavrum yataktan dustu.Nefessiz kaldik baktik yerde oturup nasil agliyor.
Sonra su verip tekrar uyudu yanimizda yatiyor.Geceleri imkansiz yataginda yatmiyor sanirim korkuyor.Önceki evimizde pasa pasa uyurdu yabanciladi oylede kaldi Yavrumun bu basina gelenler nedir anlam veremiyorum.Rabbim korusun cocuklarimizi
Denizcim parmak emme olayi Rananin dedigi gibi ic guduselmis canim benim oglumda emerdi bebekkene daha sonra birakti sukur simdide memeye asigiz bunu nasul birakacak bilmiyorum.
Sakin cocugun eline biber falan surmeyin olurmu hic oyle sey bence yanlis Allah korusun gözune yuzune surer daha kotu olur birde bunun psikolojik tarafini dusunkek lazim degilmi ins birakir Annesi biraz sabir edicez.
Ranacim coook tatli ve cici anne ve es oldugunu dusunuyorum canim benim Allahim her seyi gonlune gore versin.Sectigin isimler coook guzel ve anlamli eger Rabbim bana takrardan ogul verse hep hayalimdedir Muhammet

Emin verecektim bu ismi cooook seviyorum deniz arkadasiminda dedigi gibi Mehmet emin de guzel Benim oglumun ismini esimle beraber verdik BEN HZ EBUBEKRI COOOK SEVDIGIM ICIN birde ilk dogan oglan cocugu manasi yanilmiyorsam 20 senelik umudumuz dedik ve bekir umut verdik minik mucizemin ismini gene duygusallastim ben canim ins hayirlisiyla saglikli bir sekilde hayata merhaba desin esinle beraber istisare yaparsiniz
Senaycim kuzumun eli iylesmeden birde yataktan dustu bugun gene doktora goturduk sukur iyi parmaklari su toplamis teyzesi dok bu gun acti rarmayalim dedi migrop acisindan sardilar aman dikkat bebeklere ne zaman nerde basimiza ne gelecek bilmiyoruz herseyin hayirlisi
bebek_ist canim Arkdasim Eskisehirli mukemmel bir insan kisiligine diyecek yokkk hemen hemen benimle yasit gelin aliyoryaaaaaa gecen gulustuk sen evlendiriyon ben buyutuyorum bunada skur dedik Herdaim Rabbime sukurler olsun
yoksa hamilelikten kalma sekermi var gecmedimi Rabbim sifa versin
Hocam nerelerdesin eeee kolaymi seninle bir gorussek coook iyi olcak hk dostca kalin-

Benimde mönum
sebseli sehriye cor
Taze bahcenden biber topladim kizarticam
Patatesli kofte
Makarna yapacam umutun menusu bu teyzeleri visne hosaf herkeze hayirli iftarlar diliyorum vatanimdan uzakta

kızlar nasılsınız.....

kızlarım ikiside parmak emiyor... özellikle uykuları geldiğinde ve uyandıklarında... normal zamanda pek emmiyorlar... bende zorlamıyorum bıraksınlar diye... biraz daha büyüsünler, belki dediğiniz gibi kendiliğinden bırakırlar...

Nilcim, tekrar geçmiş olsun, büyüdükçe zıpırlıkları artıyor ve daha fazla kaza geliyor... çok şükür ALLAH koruyor.... sanırım geçiş dönemi, herşeyi merak ediyorlar, çok hareketliler.. 1-2 yıl sonra kendilerini korumayı öğrenirler sanırım... ama açıkçası biz de biraz fazla pipirikliyiz sanırım.... biz hiç mi yataktan düşmedik, hiç mi başımız gözümüz yarılmadı... ama çocuklarımız çok değerli, onlaraın kılına zarar gelmesini istemiyoruz tabiiki.... ben çocukken, traktör yokmuş bizde, at arabasıyla tarlaya gitmişiz, ve ben atların ayaklarının içine düşmüşüm, hayal meyal hatırlıyorum, kaşımın üzerinde hala izi duruyor...

Denizin annesi tesekkur ederiz..Senin fistiginda dogum gunu kutlu olsunnn..Saglikla nice senelere...

Nil umut un elini soracaktim ki yine kaza haberinizi okudum.Gecmis olsun.Ben arkadaslara bi buyuse,kendini korumayi ogrense , sizin cocuklar kadar olsa demistim cevaplari genelde, buyudukce sorunlari artiyor senin simdi en guzel zamanin demislerdi..
Senay canim senin dedigine katiliyorum eskiden bende hatirliyorum sokakta oynardim terlerdim eve gitsem annem birdaha cikarmaz diye terim sogur yine oyuna devam ederdim hicte hastalanmazdim.simdi ellerimiz surekli sirtinda terlerse hasta olursa..Ilkokula basladigimda hep yalniz giderdim ki evimiz okula uzak sehir denilecek kadar evler az,arsalardan saatin 6 sinda karanlik,camur okula giderdim..Anneme simdi diyorum nasil gonderdin kizim eskiden insanlar bu kadar kotu niyetli degildi kacirma,adam oldurme,organ mafyasimi vardi der..Simdilerde cocuk yetistirmek cokk zor heleki bizler gibi zor elde edildiyse elimizde olmadan nazli buyutuyoruz,ufak bir dusmede olsa cok canimiz aciyor..
Parmak emme konusu acilmis.Benim 3 kuzenimde parmak emme vardi.Lise hatta biri nisanlanmaya yakin birakti.Evet parmak,emzik emen cocuk akilli nasil olmasin ki sinirlendiginde,cani SIKILDIGINDA disariya yansitmaktansa hemen aliskanliklarina sariliyorlar..Fakat embikleri parmak ilerleyen yasta ufak kaliyor..Kuzenlerim okuldan gelirlermis cantayi atar masa altina saklanir emer,emer sonra ben geldim derlermisti..
Bence ne kadar erken yasta cozulurse o kadar kolay olur..Ama nasil iste..
Oglum hastaneden geldikten bi sure sonra parmak emmeye basladi ben kuzenlerden bildigim icin panikledim ne yapsam ne yapsam sonra parmagi unutturmak icin emzik verdim bu seferde parmagi unuttu emzik basladi ee bu da olmadi 1,5 ay emzik verdim ama hergun icim icimi yiyordu sonra dedim emzik verecegime her istediginde meme vereyim bundan sonrasi benim icin en zor gunlerdi surekli memede gece gunduz emzik niyetine beni kullandi kendimce cozumlerim sayesinde 21 ay geceleri uykusuz yasadim dogrumu yaptim yanlismi bilemedim ama ne zamnan memeyi biraktik dunya varmis dedim..
Belki simdilerde olsa alliskanliklarini biraktirmak zor olacakti..
Parmak emmek istedigi zamna topitop falan verseniz,oyunlarla dikkat dagitip ellerini mesgul etseniz,yatma vakti geldiginde parmagi yerine sevdigi bir oyuncagi verseniz al artik bununla uyu gibisinden ..Fikir verirken kolay gibi de uygulamk zor haklisiniz..zamanla yavas yavas yas ilerlemeden.uyandi opuldnuz

selam.....haftaya samsun ayolculuk ..hazırlık yapmam gerek ıns rahat gıder gelırım ıns...nılo gecmıs olsun tam okuyamıyorum vakıt olmyyo aman dıkkat edelım ama dusmeden kakmadan buyumıcekler ben cok telas etmemeye calısıyorum napalım zaten benımkılerın yuzu gozu hep yoluk bırbırlerın ısrıp yoluyolar of alıstımnapım...herkes ıyı baksın kendıne ıns donunce gorusuruz ...nılo samsunda belkı gorusuruz ıns kısmet..gokce ısımler cok guzel talha benım oğlumun adı...guzel ve anlamlı ısımler onemlı olan erkek adlarında benım hosuma gıdenlerı yazayım fıkır olur belkı..
eymen
enes
melık
emın
ıbrahım
derda
yusa
ethem
tarık

selam anneler....
bebek ist.....parmak emme konusuna değinmişsin sağol...lolipop tarzı şeyler vermiyorum.çokokrem tarzı şeyleri de kontrollü...sütünü sade içiyor.ona yaptığım kompostoları da eksik şekerli yapıyorum...şekere pek yatkın olmasın istiyorum.nasıl alıştırısam öyle gider misali...inşallah benim zilli senin kuzenlerin kadar uzun sürmez....
meme emzirme konusunda dezavantajlıyım.gerçi seviyor oynuyor onlarla..ama emmeyi bilmiyor(
en sevdiği oyuncak benim..neredeyse tek en sevdiği....ayşesi var pepesi tavşanı alibabası...2 3 gündür iki başparmağına yara bantı sarıyoruz.gündüz yapma etmeyle geçiştiriyoruz.uyuturken de zorlanıyoruz.ama sonuç alacağız gibi....innnşalah...bazen dayanamayıp bağırıyorum.o da gücenip ağlıyor.sonra çok üzülüyorum....

muallim....benim kızlar hep yoluk demiyormusun....bu saatte güldüm...

anneler....herkese selam...

ben ilaç kullandığım için maalesef oruç tutamıyorum...bu yönden hüzünlüyüm...mönülerinizi bile okuyunca nerdeyse

Selam umarim herkez iyidir
Bizde iyiyiz sukur bizim oglan herseye pek merakli ne gorse istiyooom.Eline veriyorum sonra bir bakip inceler kafa sallayaraktan istemiyoooom birde ne varsa soruyoruz bu ney su ney inanin buyuduklerini nasilda farkettiriyorlar yavrularimiz.
Birde babamiza coook duskun hic paylasamaz babasini nasilki bazen tavrini deniyoruz evde deprem kopuyor yer yerinden oynuyor hic yapmadigi hareketleri göruyoruz henuz paylasmasini bilemiyor yavrum ins zamanla hepsini ogrenecekler.Cocuklari öpüyorum hk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…