Bebeklerımızle bırlıkte sohbete devam edelım.

insallah umdugun gibi olur guzel gecer Rabbim yolunu acik etsin ins gorusuruz canim ben ayin 28 samsunda olurum simdiden hayirli yolculuklar hk

Muallim abla iyi tatiller..Bizde cuma gunu gidiyoruz.Insallah guzel bir tatil olur kazasiz hastaliksiz evlerimize doneriz..
Enes ismini bende cok begeniyorum..Cok uslu oluyorlar genelde..
Denizin annesi hadi insallah unutur parmak emmeyi..Bi sure zorlaniyorlar ama ufakken alismasi daha kolay.
Nil benim oglumda Umut un aksine babasi dil dokuyor neler yapiyor sevdirmiyor,uyku vakti gelince babasi gel birlikte yatalim baba kalk anne gell,alisverise gidelim puseti ben suruyorum alacagim birsey olunca yavastan babasina veriyorum o surmeye devam ediyor daha magazaya girmeden bagirtisi geliyor hayir baba hayir sumee(surme) pusetini bile illa ben surecegim..yapisik geziyoruz cok zor oluyor.evde islerim kaliyor,sacimi kestirmeye Erdem le gidiyorum cok zor cok..
Sizler parmakla emzikle ,ben de uyku duzeniyle savasiyorum..Odasinda kendi yataginda yatiyordu ben ise gece cok sik uyandigi icin ustunu acar korkusundan odasinda yerde yatiyordum.son zamanlar da gece benim yanima inmeye basladi.kendi yatagindan uzaklasacak diye odasindaki yatagimi kaldirdim.1 haftadir savastayim kendi odamla Erdem in odasi arasinda..geceleri 5 kez uyandigi oluyor.daha uykuya dalmadan bagiriyor ben kafayi ya kapiya ya duvara..Dogdu dogali gece uykusu yok nasil alisir ne zamana kadar savas devam eder ..
Kizlar yazmayi unuttum..Bende tip1 seker hastaligi cikti..Ailemde agabeylerim de dahi vardi.iki tarafli genetik olunca normal dedi doktor.Hamilelik oncesi de ara ara sekerim yukseliyordu..insallah yine ara ara olur.gunluk ilac kullanmaya basladim..
Bende 10-15 gun yokum..
Kuzucuklara kendinize cok iyi bakin..

slm hanımlar
biraz yogundum ugrayamadım herkes iyidir inş.isimlerden yardımcı oldunuz sagolun ahhh ibrahim ahhhhh kocişimin ismi:) pek severim ama baba ismini koyamam malesef enesde severim oda kaynımın ismi eymene bayılırım bakalım ya talha ya eymen yada kayra olucak başındada mehmet olucak tabi:) bakalım hayırlısı:)
gecen gün misafirim vardı menüm: karnı yarık pirinç pilavı mantı sigara böregi salata mercimek çorbası tramisu ayran cola :)
dünkü menüm: köfte kızartması pirinç pilavı ayran salata mercimek çorba
bugnde davetliyim :)herkese hayırlı iftarlar olsun

slm hatunlar ya nirdesinizzzzzz
bende gökceyi uyuttum kociş zaten yemekten beri uyuyo sizlere bakayım dedim kimseler ugramaış neyse kib öpt sizleri

bugünkü menüm :)
mercimek köftesi ( kocişin istegi üzerine )
kremalı tavuk çorbası
közlenmiş biber turşusu
kornişon ve karışık turşu
cacık
maydanoz( bol limon sıkılmış)
ayran
komşunun getirdigi kuşbasılı pide

rabbim sofralarımızı bereketli etsin inş.

Afiyet olsun canim yarasin sana ve bebisine hayirli iftarlar

Selam Anneler
Sanirim herkez yogun bende coook yogunum coook hicmi hic vaktim yokkk Muallim sanada guzel tatiller olsun canim ins guzel gecer memlekete selam olsun
bebek_ist sanada guzel tatiller diliyorum her sey gonlunuzce olsun ins bende yakinda vatanimda olurum coook ozöedim

Herkeze hayirli iftarlar diliyorum bugun davetliyim yarin konuklarim var biraz hazirlik yaptim.
Yarinki menum
Tarhana cor
turlu
Manti
Zeytinyagli yaprak sarma sardim
Firinda kofte
pilav kizilciktan hosaf kaynattim
Tatli olrakta muhallebeli kadayif simdiden afiyet olsun.
Ranacim hamissin canim ins bebis istemezistesin nil teyzesi yapar gonderir ona hk

nilcim sagol canım ya şimdi canım istemedi amaisterse söylerim yapar gönderirsin
dünkü menüm fırında pirzolaydı salata ayran pilav bile yapmadık öyle yedik :)
bugün hiç fikrim ypk ama mantı da yapabilirim yanında farklı bi yemekle
kızlar size hep yazayım diyorum unutuyorum yaa hatta denizin annesi yazmıştı parmak emiyo nasıl eetcem bıraksın die benim kızda göbegiyle oynuyo bi türlü bırakmıyo kızıyorum hayır diyorum uf olur diyorum ama nafile eline bile vurdum bikaç kez ama bırakmadı dr normaldir demişti bende yara etcek die korkuyorum uzun süredir yapıyor aylar oldu yani bırakır inş
muallim abla bebekistiyoruz ii tatilller sizlere
ramazan bitiyo nerdeyse hadi bakalım bende annemlere gitcem bayramda herkesi görücem bide dügün var yegenim evleniyo epey kalırım annemlerde :) herkesei öpüyorum aeo

Kızlar nasılsınız.... Kadir gecemiz mübarek olsun....

Bende yoğunlar kervanındayım.... Gelemiyorum......

çoook öptüm herkesi....

herkese selam....

nil.....o kadar yemeği nasıl yapabiliyorsun oğlanla
sanırım bazıları önceden hazırdır...ben benim zilliyle çokkk zor..en fazla 3 çeşit...bazen 2...şaşırdım

gökçe....benim kız şükür bıraktı emmeyi...ara sıra alıyor hemen çekiyorum.unutuyor.uyumaya çalışırken biraz zorlanıyoruz ama yine de şükür.buna razıyım...ben baş parmaklarına yara bantı sardım.birkaç gün öyle gezdi.arada değiştirdik bantları kirlendikçe.sonrasında zaten bantları o istemedi.yaklaşık iki hafta olmuştur sanırım.bir de kızım hasta olunca serum takmışlardı.onun da etkisi oldu.ben emme annem ağzına alma yara oluyor parmağın.sonra dr amcaya gideriz şişe takarlar dedim.biraz korkudan biraz untmaktan başardık...haa korku da iyi değil biliyorum.ama o duyguyu da öğrenecek zaten hayatta...hangimizin korkuları yokki.değil mi?
parmağınn incelmesinden damak yapısının bozulmasından daha iyi gibi..
istersen sen de dene.ama seninki göbek....çeker mi çıkartırmı...öyle yapsa da belki acır da ellemez bi daha .banyodan banyoya çıkarırsınız...haydi inşallah...

herkese sevgiler.....

slm hanımlar kimseler yok gene:)
denizcim sagol ya benim kıza denerdim ama göbek olunca zaten atletini yırtıp göbegine ulaştı kaç defa çıtçıtlı giydirdiyim halde yara bandını hemen çkeer ama deneyim bi bakalım senin adına sevindim kurtuldun insan üzülüyo yaa ben yara olucak die korkuyom sert davransamde yumuşak davransamda fark etmiyo umarım çabuk unutur
bayramda annemlere gidicem die hazırlanmaya başladım valizi doldururcam yegenimin dügünü de 6 sında ondan sonra gelirim hayırlısı ile hadi kib öptm sizleri giremezsem şimdiden hayırlı bayramlar olsun

evet güzeller benden sonra kimse ugramamış bende bugün yolcuyum hayırlısı ile annemlere gitcem inş hazırlık yapıyorum bayrama ordayı net yok ordada şimdiden bayramınızı kutluyorum yarın da dr kontrolum var bakalım ogluş ne alemde :)göbüşten igneyi kesicekmi gökcede 7 aylık oldugunda bırakmıştık inş bırakırız artık yerleri acıyo çünkü göbüşte büyüdü:)neyse kızlar kib aeo ..ramazan bayramımız mubarek olsun hayırlı bayramlar geçirelm inş...

Herkeze hayirli cumalar diliyorum.
Ranacim ins guzel gecer tatiliniz ve dugununuz bakalim bizimde dugun var yegenim.Kizlar inanin zamanla yarisiyorum gicmi hic isim bitmiyorrrrrr birazdan ütü yapacam cam silecem yemek varrrrrr yapilacak ins hepsi olur yeterki saglik olsun.
Denizcim yapiyorum canim mutfakta hamaratim mesela dolma manti gibi seyleri bir gun onceden yapiyorum.Kolay oluyor yemek yapmayi severim ama pek yemiyorum genede fazlaliklarimdan kurtulamadim 5 kilom kaldi eskiye donmeye sahi denizcim senin memleketin neresi her yörenin yemwgini tatmayi ve yapmayi severim kucuk denizin emmeyi birakmis sevindim canim birde biz birakabilsek su memeyi simdi yatirdim elinde tam 4 tane emzik var guluyorum hemde coook guluyorum cooook komik oluyorlar bazen sipalar bunlar bizim evimizin nesesi sukrolsun hamdolsun Rabbim olmayanlarada nasip etsin ins
AMINNNNNNN HK

Kiymetli anneler ve kiymetli kuzucuklari,gecmis bayraminiz kutlu olsun.
Herkes iyidir insallah..
Biz kotu bir tatil yasadik.Hastalik pesimizi birakmadi, oglum tatilde cok keyifsizdi ,ateslendi,nefes alamadi,su cicegi cikardi.1 gunumuz hastanede buhar almakla gecti.Su cicegi gecmeye basladi ama ilaclarin bitmesine nazaren oksuruk halen devam.15 gundur devam edince alerjik olabilir dedi doktor.Bende bayramin 1.gununu hastanede gecirdim.Benimde 1 aydir devam eden oksuruk.En son bayram gunu yataktan kalkamadim bronsit kanda yogun iltihap cikti serumlarla ayaga kalktim.ilaclarimiz bitti ama oksuruk devam ne illet hastalikmis..Bunada sukur diyorum.
Gokcenin annesi iyi tatiller,hayirli olsun..gobusten ne ignesi?7 aylik olmus masallahhh..
Denizin annesi parmak emmeyi unutmus fistik super yaa..Yas ilerlemeden unutmasi daha rahat..Bayraminiz nasil gecti.
Bende oglumu hic korkutmazdim sokakta kopek gorunce once ben sever sonra ona sevdirirdim.tehlikeli hareketler yaptiginda bile dussun cani acisin ogrenir birdaha yapmaz dusuncesiyle bak dusersin suran acir gibi korku vermezdim. Gecenlerde arabada babasi ani fren yapinca koltugundan firladi ve bana donup eliyle midesini tutarak anne kokuum dedi.Sasirdim kaldim.Ne kadar korkuyu ogretmemeye ozen gostersemde dikkatli davransam da korku nedir biliyormus .1-2 haftadir surekli kokuum sinek gorsun anne kokumm oglum bak birsey olmaz soyle boyle desemde yenemiyoruz.zamanla unutacagini dusunuyorum yaa bakalim..
Ne zaman ters bir davranis yaparsa gozume bakiyor ben birsey demiyorum sadece gozlerine bakiyorum sonra gelip anne hisst anne tamm taam yapmimm anne opp dudaklarini uzatir sarilir.o anki yasadigim duygu..
Senay, Nil sizlerin bayrami nasil gecti.Bende cok yogunum ama sizleride ozluyorum.Kisliklari hazirlamaya basladim.Kahvalti yemek ev topla supur sil parka cikar aksam yeegi camasir bulasik kos kos kos topuklarim ilk defa bu sene catladi.Ancak yataga yatinca ohh bee diyorum..
uyandi iyi bakn kendinize

slm hanımlar evimize geldik :)
bebekistiyoruz canım oglun su çiçegi geçirmiş onun için igne yaptırmışmıydınız biz gökcenaz a yaptırmadık umarı rahat geçirmiştir bazen keşke bizde yaptırsaydık diyorum bide ogluşun korkuyormuş umarım bu dönemleri cabuk atlatır benim kızımda korku nedir biliyo bazen rüzgar perdeyi havalandırsa anne diyip saklanmaya çalışyo kaçıyo araba gelince kenara kaçmaya çalışıyo ama onu ben ögretmeye çalıştım korku galiba içgüdüsel onlar için bizde bu aralar biraz kıskançlık yaşıyoruz ablamın kızını biraz kıskandı evde tek büyüyünce çocuk yalnızlıktan herşe kendinin sanıyor herşeye benim (menimmm) diyip duruyo vermek istemiyo bazen şap diye bi tokat atıyo bazende elinde ne varsa paylaşıyo bakalım inş kardeşiyle anlaşır:) bide artık bikaç kelimeyi rahat söylüyo isimleri saymak hoşuna gidiyo arda eda ilayda memet eren kayra iyi çıkar(çııı)aç hayuır cüt(süt)cu(su) kelimeleri net söylüyo ama daha çok az geliy o bana bakalım sabırla kendini ifade etmesini bekliyoruz:)

Menden(Erdem in diliyle.))de selam..Muallim abla hosgeldin..Tatil nasildi,kizlar nasil?
Gokcenin annesi ogluma asi yaptirmistik asinin etkisiyle hafif gecirdi..Minik.minik oldu, kimileri sulu ,kimileri susuzdu.Kasidigi bi kac yerde iz kaldi zamanla gecer insallah..
Gokce nin tepkileri normal ogul gelince ilgi cogunlu gokce ye ,sen ablasin yapma,etme demeyin..ezilmesin,cocuklugunu yasasin..2 yasinda sorumluluk yuklemeyin..kardesin gelirken sana sunu getirecek diye hediye alin, dogunca bak kardesin seni cok seviyor sana bunu getirmis,sende onu sev gibi konusmalar.ilk 1-2 sene zor olacak ama sonra birbirlerine destek olacaklar..Ayy az kalmisss..Saglikla gelsin.

herkese çok selam...okumaya çalışıyorum.yazmak zor.zaten bayağı da birikmiş...herkese yavrularıyla sağlık diliyorum..sevgiler...

gokce nasılsın ..nasıl gıdyo ..bebıs ıstıyoruz oğlusun nasıl nılo nerdesın ...denız kızın nasıl artık konusmlar baslamıstır benım tatıl guzeldı denız park ev arası mekık dokudum..cok sevdıler denızı parklar harıkaydı her yerde park var samsunda superdı sahıl harıka sadece ılk ucaktan ınıste anam suyun selın ortasına ındık ..ılk gunler yagmur sel..neyse hava actıda denıze gırdıler bıkınılerıyle benım üç kuş....herkese selam unuttugum olmamıstır ıns ...konuslmalarımız cok ıyı arttı bıdıbıdı soruyolar bu ne bune ....kavgaları devam kıskanmaları dahada arrttı ısım zor bu sene bı oyun grubuna vermek ıstıyorum bakalım ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…