O iş zor. Yalan söyleme falan diyemez. Normal bir şey bile söylese küser eminim.Çocuğun yanında iyi bir rol model olmazsa çocuk da elindekini kendisine örnek alır. O yoldan gider.
Söyleyin kvnize çocuğun yanında davranışlarına dikkat etsin.
Direkt olarak yalan söyleme demesin canım o da. Anne evde dikkat ettiğimiz şeyler var sesimizi yükseltmiyoruz kaba konuşmuyoruz tartışma olmuyor, ne bileyim şiddet vs çpcuğa vurmak yasak fln anlatsın kuralları.O iş zor. Yalan söyleme falan diyemez. Normal bir şey bile söylese küser eminim.
Güzel bir dille konuşmayı düşünüyorum ya da eşime dicem o söyleyecek .Eşimin her lafına alışkındır o derse kırılmaz diye düşünüyorumDirekt olarak yalan söyleme demesin canım o da. Anne evde dikkat ettiğimiz şeyler var sesimizi yükseltmiyoruz kaba konuşmuyoruz tartışma olmuyor, ne bileyim şiddet vs çpcuğa vurmak yasak fln anlatsın kuralları.
Açıkçası söyleyince kırılıp ama yapacaksa çocuğum için kvyi kırabilirim.
Kırılsalar sadece sıkıntı değil de dinleyip uygulamayacaklarına adım gibi eminimDirekt olarak yalan söyleme demesin canım o da. Anne evde dikkat ettiğimiz şeyler var sesimizi yükseltmiyoruz kaba konuşmuyoruz tartışma olmuyor, ne bileyim şiddet vs çpcuğa vurmak yasak fln anlatsın kuralları.
Açıkçası söyleyince kırılıp ama yapacaksa çocuğum için kvyi kırabilirim.
7 aylık bebeğin göbeği açılınca ört bak Allah kızar demesine takıldım. Nasıl bir zihniyete sahip şaşırdım doğrusuİyi günler hanımlar;
Benim 7 aylık kızım var .Kısmet olursa 2 yaşına geldiğinde çalışmayı düşünüyorum.Bu süreçte kızıma babaannesi bakacak.Maddi duruma göre daha erkende olabilir .Kafamı kurcalayan nokta bebeğim kime benzer gündüz beni görmeyeceği için babaannesinin mi huylarını alır diye aklıma takılıyor.Bakan kişiye mi anneye mi benzer diye .Kayınvalidem iyidir ama bazen beyaz yalanlar söyler o an nasıl işine geliyorsa.Mesela evdedir ama misafir gelecek olur diye evde yokum filan der .Birde mesela birisi vuracak olsa sende vur altta kalma der ama ben öyle olsun istemiyorum.Kızım kibar zarif bir kız olsun istiyorum erkek gibi büyüsün istemiyorum. Bi diğer örnek mesela göbeği açılır kızımın ört bak Allah kızar dedi daha 7 aylık yani .O yüzden biraz endişeliyim.
şükredin kv bakıyorGüzel bir dille konuşmayı düşünüyorum ya da eşime dicem o söyleyecek .Eşimin her lafına alışkındır o derse kırılmaz diye düşünüyorum
Valla ogluma surekli vurulursa eger sana vurana sen de vur diyorum yalan yok. Ama benim cocuk naif. Vurmuyo cok sinirlenirse ittiriyo sadece. Karakterinin de cok etkisi var. Sen surekli konusur dogruyu yanlisi anlatirsan bir problem olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?