Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebekleriniz kaç aylık ve kaç kilo?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Oğlum 32+6 da erken doğumla dünyaya geldi. 2540 gram kilosu 48 cm de boyu vardı. 9 gün hastanede küvezde yattı 1 günde benimle birlikte hastane odasında kaldı. 10. günün sonunda 2.360 a düştü. Şuan 2 aylık 4500 gram kilosu 54 cm de boyu. 50 günde 2140 gram almış oldu. İnşallahta böyle gider.

Merhabalar, daha dogum baslamadan once hamıleyken bebek kılosu takıntı oldu bende.. kendı kılom bıle takıntıyken bır de basıma bu cıktı demiştim.. 4500 gram dogdu bebısım, 3 gun sonrakı kontrolde 4070 oldugunu duyunca cok korkmustum megerse normalmiş. sadece anne sutuyle beslendıgı ıcın kılo almıyor zannettım ılk ay.. ılk kontrolde 5700 gram cıktı.. sımdı ıkı aylık kontrolumuzde 7800 cıkınca rahatladım.. boyle olunca daha cok emzırıyor daha da fazla emzırmekten zevk alır oldum..umarım herkesın bebıslerı bolca kılo alır.. :)

benim kızım 2850gr doğdu şu an 4ay 21 günlük 7 kilo. doktor tombul bir bebek olucağa benziyor dedi. eşimin kızkardeşi çocuk gelişimi mezunu onun kitaplarını okuyodum bebeklerin kilo alımları 5. ayda doğum kilosunun 2 katı 12. ayda 3 katı olması gerekiyormuş. 200-300 gr oynama olabilirmiş. öyle yazıyodu. kabaca bi hesapta yapılabilirmiş. 12 aya kadar hesaplama bu: ay+9/2 yapıldığında kabaca kaç kilo olması gerektiği ortaya çıkıyor. benim kızım 4buçuk aylık 5 aydan hesaplarsam 7 kilo olması gerekiyor 5. ayında. 12 aydam sonrada hesaplama var ama hatırlamıyorum. onuda bi ara yazarım isteyen olursa.

benim bebeğim 3.400gram 51cm doğdu,en son 4 aylık kontrolunde 8 kg 67cm çıkmıştı onun da üstünden 15 gün geçti.

benim tosunum 4.180.gr ve 53 cm doğdu.şimdi 2 aylık ve 8 kilo 64 cm....tosun tam tosun hemde

Benim kızımda 3.500 gr 52 cm doğdu...
1 aylıkken 4.700 gr 56 cm idi...
43 günlükken 5200 gr 58 cm olmuş dedi doktorumuz...
çok güzel boyu kilosu dedi maşallah...
sadece anne sütü alıyor sürekli emmek istiyor amaaa
bu arada kızımın sarılığı hep tahlillerde çok düşük çıktı...
sık emzirmemden dolayı dedi doktorumuz

Son düzenleme:
bende 37.haftada sezaryanla doğum yaptım bebeğimin kordonu boynuna dolanmıştı.4000gr a yakın bekliyoduk bebişi 2.950 gr 49cm doğdu bebişim çok moralim bozulmuştu...daha sonra 2.750 gr düştü ve ertesi ay 1.500 gr birden aldı çok şükür şimdi 5.5 aylık ve 7.000 gr çok hareketli ve sağlıklı bir bebek doktorumuz kilosundan memnun dolayısıyla bende memnunum :)

Kızım 2 aylık 5.800 gr 60 cm idi
3 aylık 6.500 gr 62 cm olmuş bu ay daha az kilo almış moralim bozuldu:26:

bunlar gerçek mi ya bnm kızımın 5.ayının dolmasına 1 hafta vardı dr a gttiğimizde 5800 gr dı.şu an moralim acayip bozuldu yaa 2900 gr doğmuştu kızım ertesi gün 2745 e düşmüştü.ne dersnz sizce sorun mu var.

moraliniz bozulmasın mühim olan sağlıklı olması... doktor normal diyorsa iyi diyorsa sorun yoktur hiç kıyaslama başka bebeklerle ayrıca her bebek anne babanın genetik özelliklerine göre kilosu boyu değişir hatta erkek bebekle kız bebeğin kilo ve boy oranıda farklıdır... benim oğlum 8 aylık 2800 gr 48 cm doğmuştu şimdi yaşıtlarına göre kilosu ve boyu baya önde sınıfında arkadaşlarının yanında abileri gibi duruyor 9 yaşında 11 yaş kıyafetleri giyiyor iri yapılı bir çocuk oysa bebekken minicik buruşuk ufacık birşeydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…