Bebeklerinizi akşam kaçta uyuyor, sabah kaçta kalkıyor?

A R Y A

Naif Çiçek ♥
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2014
7.515
13.718
448
Merhaba arkadaşlar

2.5 aylık bir bebeğim var, ilk zamanlar kurulu saat gibi her gece 2 saatte bir beslenmek için ağlayarak uyanırdı. Son 15 gündür bu süreler 4 saate çıktı. Ama akşam erken uyuduğu için 21.00 gibi,
gece 1 de kalkıyor sonra 5 de kalkıyor ve artık uyumak istemiyor. Böyle bizim için de çok zor oluyor. Sizler nasıl yapıyorsunuz? Bir tanıdığım 4 aylık bebeğini 22.30 uyutuyormuş gece beslenmesi olmadan sabah 9.30 da uyanıyormuş. Böyle bir düzen oluşturabilen var mı? Uykuya hasret kaldık eşimle

Gece uykusunun ıkı bucuk aylık bebekte yedı bucukta başlaması gerekiyor aslında

Gece uykusu 2.5 aylik icin en gec 20.00 olmalidir. 5 de kalktiginda gune baslamayin. Isiklari acmayin karanlikta durmaya devam edin. Zamanla o 5 i 7 ye ceker biyolojik saati

Kizim suan 5 yasinda. 20.30 yataga gidis. 21.00 uyuyus saati. Sabahda 7.30 8.00 civari kalkar doğduğundan beri duzen böyle

Akşam 19.00 , bazen 20.00, çok nadir de 21.00 kızım altı aylık . Her zaman erken uyutmaya alıştırdık , sağolsun o da bizi hiç zorlamadı . Bu yüzden sabah 6 gibi kalkar bazen bir bazen iki saat uyanık kalır geri yatar . Gece uykusu bebekler için önemli ve 22.30 çok geç

Gece uykusunun ıkı bucuk aylık bebekte yedı bucukta başlaması gerekiyor aslında
Aslında uyuyor ama ne kadar öne çeksek okadar erken uyanıyor. 19.30 gibi uyutsam, sabah 4 de gözler faltaşı gibi açılıyor bizim için de uykunun en tatlı yeri olduğu için zorlanıyoruz

Aslında uyuyor ama ne kadar öne çeksek okadar erken uyanıyor. 19.30 gibi uyutsam, sabah 4 de gözler faltaşı gibi açılıyor bizim için de uykunun en tatlı yeri olduğu için zorlanıyoruz
A aa

Bebegım Sekız aylık oldu
Gece ıkı saatte bır emmeye kalkar
Ben su ara esimle degıl kızımla yatıyorum

Ben ilk 6 ay her akşam 19.00’da yatağa koydum. Sabah 5-6 gibi uyanıyordu ama 21.00da da uyutsam 5-6 gibi uyandığını farkedince 19.00da sabitledim. 21.00dan geç uyutmak da çok mantıklı değil.
Bu arada gece uyanmaları sayısız
6. Aydan sonra yavaş yavaş öteledim yarım saat yarım saat.
Şimdi 2 yaşında akşam tam 9da giriyoruz yatağa beraber. Sabah da 7fe uyanıyor geceleri hala bir kez uyanıyor.

A aa

Bebegım Sekız aylık oldu
Gece ıkı saatte bır emmeye kalkar
Ben su ara esimle degıl kızımla yatıyorum
Gece 2 saatte bir gerçekten çok yorucu oluyor. Benim sütüm grip olmamla birlikte kesildi, sonra regl oldum 23 gündür kanamam bitmedi ve süt komple kesildi.Çok erken kesildiği için mamayla besliyorum, sanırım beslenme süreleri bu yüzden biraz uzadı.

Kanamanız ıcın doktor ile görüştünüz mü

Cok uzun..

2,5 aylık bebek gece beslenmesi zaten 3 saatte bir olması gerekiyor mu?

Bizimki prematüre olduğu için 2 saatte bir kalkıp besliyorduk. 5 mi 7 mi aylıkken 3 saatte bir olmuştu.

Tam tarihleri hatırlamıyorum da 2,5 aylık bebek için 4 saatte bir beslenme az geldi bana.

Tabii tecrübeli anneler daha iyi bilir.

19.aydayim hala uyumuyordoğduğundan beri böyleyiz.Denemedik yöntem kalmadı.İnsallah siz basarirsiniz.

Sabah 5 te o kalkmadan siz onu uyandırın besleyin sonra büyük ihtimalle kendisi geri uykuya döner
Bu çok güzel bir tavsiye.

Okudugum, yasadığım; geç yatırınca geç kalmaz bebek dediğin. Benimki 16 aylık 19 gibi yatırırım 7 gibi kalkar. Arada uyandığı beslendiği bazen olur bazen olmaz. Doğduğundan beri 18-19-20 aralığında yatırdık o günkü durumumuza göre.

Dediğim gibi 1 ay öncesine kadar 2 saatte birdi, verdiğimiz cc arttıkça yeme süresi de uzadı. Öncesinde kabul etmiyor, ağlıyor.

2,5 aylik bebek duzen olusturmak icin cok kucuk, en az 5 aylik olmasi gerekiyor. Hic acele etmeyin bu konuda , aylar gectikce cok sey degisecek. Tabi anne babalar uykusuz kalacak biraz. Bolbol sevin , kucaginizda gezdirin , kokusunu icinize cekin. Bebekler cook hizli buyuyor zira. Tum gece uyudugu zamanlar da gelecek.ama bu genelde 1 yas sonrasi olur. Gece beslenmesini keserseniz tabi.

4 aylık bir bebek için gece beslenmesiz 11 saat uyuması normal mi ? Ben oraya takıldım uykuda da mı beslemiyor

Oğlum 5 aylik aksam 8 -8.30 gibi yatıyor gece bazen bir defa kalkıyor ama sabah 5.30 da uyanıyor mesela 4 de uyansa emmeye 6.30da kalkıyor, hava erken aydınlandigindan beri böyle kalkıyor, karanlik olunca geri uyuyordu

Sizin bebeğiniz erken uyumuyor. O kadarlık bir bebek 8den önce uyumuş olmalı zaten. O tanıdığınız muhtemelen kendi rahat etmek icin, bebeğinin uyuması gereken saatte onu uyanık tutuyor. Bebeğiniz sizin duzeninize uymayacak, maalesef siz onun düzenine uyacaksiniz. 4bucuk ve 2yasinda iki çocuğum var. 6 bucuktan beri ayaktayız. Bugün şanslı günümüz genelde 6 olmadan kalkarız.
Siz de bebeğinizin uyuduğu zamanlarda uyuyup dinlenin, sabahları eşinizle dönüşümlü kalkın. Ama bebeğinizi geç uyumaya alıştırmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…