Bebek Beslenmesi bebeklerinizi akşam kaçta yatırıyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
158
bebekleri akşam 8 gibi uyutun diyolar. akşam uykusu büyüme için çok önemliymiş. ama benim küçük adamım 3 aylık ve en erken 11de uyuyor.

Ben cok sanslıyım sanırım benım oĞlan 9 da bayılıyor Çok sık olmasada bazen 10 a kadar uyumadıgı oluyor ben 9 da koyuyorum yataĞına mÜzıĞını aÇıyorum dınlerken uyuyor

benimki 3 aydan sonra düzene girdi zaten hemen değil düzelir seninki de: sabah 07:30 kalkar 10:30 11:00 civarı 1 saat kadar uyur sonra 14:00- 15:00 civarı bazen 16:00 yada sarkabilir bi daha uyur akşam da 20:00-21:00 arası uyur arada istisnalar oluyo tabi bi geliyo ya da biz bi yere gidiyoz falan ama genelde düzenlidir uykusu misafirliklerde şaşıyo 1- 2 gün o kadar

20:00 21:00 arası derken o tamamen yatış saati yanlış anlaşılmasın yani sekizden dokuza kadar değşiyo yatma saati ama en geç 9 oluyo genelde, bu arada 2-3 aylıkken 12 de 1 de yattığı da oluyodu gaz falan yüzünden düzeni yoktu hiç

bende alya derini en geç 9 gibi uyutmaya çalışıyorum..
gündüz uykularımız yok denecek kadar az..

Kızım ilk 6 ay uyku sorunlu bir bebekti. Gaz sancısından uyuyamazdı. Ama ben ısrarla kızımı her akşam 9 da yatmaya götürürdüm. Uyumazdı ama o saatte uykuya geçmesi gerektiğini bilirdi. Uyku sorunumuz ortadan kalktığından beri akşam 9 da uyur. Son iki üç aydır 10 da uyuyor.
Akşam yatış saati şundan dolayı önemli. Büyüme hormonu akşam 10 ve gece 2 arası sadece uykuda salgılanır. Bu sebeple çocukların o saatler arası uyuyor olması gerekir.
Akşam 7-8 civarı bana hep çok erken gelmiştir uyutmak için.
Ve erken yatmasını istiyorsanız sabah uykularından fedaklarlık etmek zorundaısnız.

soylemesi ayıp ben gece çok geç yatıp 11 12 ye kadar uyuyorum oğlum da benle beraber uyuyo. gece geç uyuması ondan mı yani?

Kesinlikle ondan. Bundan vazgeçmeniz lazım ilerde zorlanırsınız.
Erken kalkın ve bebeğinizi de erken kaldırın.
Zamanla sizde o da alışacaksınız bu düzene.
ınanın daha mutlu ve sosyal bir bebek olacaktır.
Ayrıca gün ışığından faydalanma süresi uzayacak.

evdeysek misafir falan yoksa normalde 10 civarı uyutuyorum. 9.5 civarı mamasını içiyor ama maalesef kendi kendine uyuymuyor ayağımda sallıyorum nadirende sırtını pışpışlıyorum öyle uyuyor.
tabii bizim gibi 12 ye kadar uyumuyorlar. sabah 8 de kalkıyoruz 10 civarı tekrar uyuyoruz işim yoksa bende uyuyorum kızımla.
emzirmeyi bıraktık 10 gündür artık gece daha az uyanıyor inşllah düzeni bozulmaz diye dua ediyorum.

gündüz uyumak faydalı değil mi bebek için? uyurken güneş ışığından faydalanamaz mı?

gündüz uyutmayın demiyorum zaten.
Gündüz uykusu mutlaka olmalı.
Sabah erken kalkarsa zaten 11-12 gibi uyur sonra 15-16 gibi uyur ve en son 9-10 gibi akşam uykusuna geçer.

bizimki doğduğundan beridir sabah 6-7 arası uyanır, akşam 8-9 arası uyurdu, ama saatler değişince bizimki saat ayarı yapmadı ve eski saaten devam etti. yani saat değişikliği olduğundan beridir 7-8 arası uyanır 9-10 arası uyur. tekrar saatler değişince biz de erken saatlere geçeceğiz anlaşılan :)

Kızım 9 aylık,3. ayından 7. ayına kadar akşam 18:30 sabah 06:30 arası uyuyordu. 7. ayından sonra hem uyku süresi kısaldı hem de yaz saati uygulamasına geçti akşam 20:00 sabah 06:30 arası uyuyor.

Kışın 18:30 da uyuduğu için çok rahattım kendime zaman ayırabiliyordum yani en azından kızım uyuduktan sonra kendime bir kahve yapıp akşam haberlerini sakin sakin izleyebiliyordum :) şimdi ise anca haber tekrarlarını izleyebiliyorum :)

Erken yatıp erken kalkması hem onun hemde benim daha zinde olmamızı sağlıyor ama bu düzeni bozulacak korkusu ile akşam gezmesi diye bir şeyimiz kalmadı :) akrabalar vs sitem ediyor maalesef,sağolsun eşim bu konuda hassas o yüzden benim kimseye cevap vermeme gerek kalmıyor :)

sevgili kimyager,
senin kız da benim kız gibi anlaşılan uykuyu seviyor, çünkü benimki de deliksiz uyur geeleri uyanmaz doğduğundan beridir.peki hiç denedin mi akşam gezmesinde uyutmayı, benimki biraz nazlansa da saati en fazla yarım saat geçer ve uyur. bence akşam gezmesinde de sorun olmaz, dene bence.
peki gündüz uykuları ve iştahı nasıl?

canım denedim,gittiğimiz yerde uyumasında sorun yok ama gezme dönüşü yolda uyanıyor eve geldiğimizde tekrar uyuması çok güç oluyor,tabi geceki kayıp zamanı gündüz telafi etmek istiyor bu yüzden ertesi gün uykusuda allak bullak oluyor.

Gündüz uykuları da iyi maşallah, sabah 09:00 - 11:00 arası,öğleden sonra 14:30 - 16:15 arası uyuyor.

İştahı ise son 1 haftadır çok kötü,daha önce ağzına ne versem afiyetle yiyen çocuk şu an neredeyse hiç bir şey yemiyor. Ya üst dişlerinin çıkma zamanı yaklaştığı için azaldı iştahı ya da havalar çok sıcak olduğundan çocuk bir şey yemek istemiyor.

çok şanslı bebekleriniz düzenli bi hayatı var
biz maalesef kayınvaldemle beraber yiyoruz onun için Enes in hiç düzeni yok ne kadar uğraştıysam oturmadı her kafadan bi ses çıkınca... bide kalabalık olduğu için uyumakta istemiyo 11 de uyusa kendimi şanslı sayıyorum
ilk doğduğunda beraber değildik o zaman 10 da çoktan uyumuş oluyodu ama şimdi 7 de kalktığı için 10 da uyurmu çocuk biraz daha beklesin falan diyolar zaten Enes de alıştı ne kadar istemesemde ((( çok üzülüyorum ya

saat 20:00 oldumu uyku için hazırlık yapmaya başlıyoruz mamasını besliyorum bezini değiştiriryorum pijamasını giydiriryorum zaten uyuması gerektiğini anlıyo pijamayı giyince emziğini ağzına veriyorum yatağına yatırıyorum ve uyuyo bazen uykuya geçemediğinde kucağımda kundak yapıp 5 dakka sallıyorum ve işlem tamam. ama tabi saat 24:00 a kadar 1 yada 2 kez emziriyorum uyyandırmadan tabi .

Yiğit gece saat 9-10 arası uyur.sabahta 7-8 arası uyanır..gün içinde öğlen 2 saat uyur,akşamüstü 1 saat uyur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…