Bebek Beslenmesi bebeklerinizi akşam kaçta yatırıyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kimyager gibiyiz bizde. gece 800 uyku 600 uyanış.
10 aydır hiç gece gezmemiz yok. sadece yatılı gidebiliyoruz. yada gündüz yada akşam yemeğine sekizde evde olmak şartıyla. kesinlikle başka yerde uyumuyor.yatılı gittiğimiz yerlerde ise gündüzden alışmış oluyor ortama o şekilde biraz daha geç ve güç uyuyor. ama uykul eve alıp gelirsek gecemiz ve ertesi günümüz mahfoluyor((

ilk aylar nadirde olsa şaştığı oluyodu ama genelde 10 :30 11 gibi uyumuş oluyodu
son 6 7 aydırda hep 8 de başladım uyutma çalışmalarına emerek uyuduğu için karanlık odada uzanarak uyuma taklidi yaparak emzirerek bazen 1 saatte uyuttum ama kışın o düzeni kurdum erken uyudu sabah da işe geldiğimiz için bizle birlikte 7 gibi kalktı
son zamanlar gündüz 2 kere toplam 3 saate yakın uyur akşam 9 da uykusu gelir biraz oynar biraz emer derken 10 gibi uyur sabah beş buçuk 6 gibi uyur uyanık 7 ye kadar idare eder sonra ayakta
erken uyutmaya alıştırmak gerek gerçekten hem bebekler için hemde kendimize zaman ayırmak için

Benim böcek doğduğundan beri geceleri uyur. 3,5 aydır 2-3 kere ağladı geceleyin. Sancılarımız hat safhada olduğu zaman bile hatta gece emdiği vakitlerde gaz sancısı bile olmazdı. Uyku sersemi çıkarıverirdi gazını. Benim oğlan gündüz pek uyumaz. Sabah 10 gibi 1,5 saat uyur bir de saat 5-6 gibi 1 saat uyur. Onun dışında uykuları hep 30dk, 15dk.dır. Gündüz 1,5 saat uykusunu uyumadıysa akşam 7de pili biter. Ama uyuduysa 8,30'da. Uyku saatini geçe almaya çalıştım ama sabah hep aynı saatte uyandı. Ben de ona ayak uydurmaya başladım. 7e uyur 8e kadar biz de yemek yeriz. Sofradan kalkınca banyo yaparız, mamamızı yeriz gazımızı çıkarır kısk sesle azcık sevişiriz, gülüşürüz. Benimki kendiliğinden uyumaz. Ayağa alınca uyumamak için de acayip direniyor yatıracağımı anlayınca. O yüzden minik bir eğlence ritüelimiz var. Ama hop hop değil. Başını okşayıp kısık sesle sevgi sözcükleri söylerim. Çaktırmadan da sallarım. Gözleri kaymaya başlayınca yatağına yatırırım. Geceleri gazını çıkarırken pişpişten uyuyor zaten. Emerken de gözlerini açmıyor zaten. Akşam geç yatırınca sabah çok erken kalkıyor ve mızmızlanıyor. Bu yüzden saatini 10a alamadım. Hani 8e kadar uyur diyordum ama. Nasılsa sabah iş için kalkıyorum. Erken yatınca sabah mızmız olmuyor. Yatakta emzirdikten sonra bigi bugu diyor sonra ben uyuyakalınca o da uyuyor 1 saat kadar. Dün 8,30dan 00,30a kadar deliksiz uyudu mesela, sonra 2 st bir emdi sabah inanılmaz keyifliydi.

ilk 3 ay çok saçma sapandı uykularımız
bazen gece 2 yi 3ü bulurdu
7. aya kadar da 23-24 gibi uyumaya başladı
daha sonrasında 22 ve en son 21 gibi uyumaya başladı
bu aralar gene sapıtıyor yanlız, uyumak istemiyor bir türlü
bir de hafta sonları geç kalkıyor bize kıyak yapıyor
geç kalkınca da geç yatıyor tabi
yani uykumuz pek düzenli değil ama 11i çok nadir geçiyor

bence bebegin iyi bir gece uykusu cekmesi için uyku ortamının hazırlanması gerekli. benim de kızımın bir süre gecesi ve gündüzü karışmıştı. gece 4-5 gülüp agular yapıyordu. ama inat ettim akşam 6 tansonra uyumasına izin vermedim, 8-9 gibi pijamalarını giydirip, canım kızım uyku vaktin geldi diye konuşmaya başladım ve kesinlikle salondan çıktım. ışıgı istediğiniz kadar kapatın salonda oldugunu bilmesi uyumaması için yetiyordu. yatak odamız biraz geride bizim. alıp yatak odamda uyuttum. ve çok sükür artık akşamları bize kaldı. aylar sonra kendime ve eşime doya doya vakit ayırabildim.. tavsiye ederim..

bir de normalde aylardır 11-12 de yatan bebeği birden 8 de uyutmaya calısırsanız uyumaz. uyku saatlerini 1 saat olarak birkaç haftada düzenleyebilirsiniz

her akşam 20.00 de bebeğime banyosunu yaptırıyorum.müziğini açıp zeytinyağıyla vücuduna masaj yapıyorum.masalını okuyup,emziriyorum.sonrada mışıl mışıl uyuyor.
bebeğim ocak doğumlu.kış aylarında 2 günde bir banyo yaptırıyordum.(artık hergün.)banyo yapmadığımızda uyku saatimiz geldiğinde odasına gidip.ışığımızı kısıp pijamalarını giydirirdim,yine müziğini açardım.kucağımda hafifçe sallayıp uyuturdum.
bizde bebeğimizle akşam gezmesine gitmiyoruz.uyku düzenimizi karıştırmak istemiyorum çünkü. kayınvalidem dışarı çıkacağımız akşam geliyor, çocuğun yanında kalıyor da öyle giriyorum sosyal ortama. çocuğu görmek isteyenler de artık gündüz görüyorlar.biraz sitem ediyorlar ama.bebeğimden önemli hiçbirşey yok.yasakkelime

Bizim de tüm gün uyutmakla geçiyor günümüz. Uyumak istiyor, hatta uyuyor ama 15 dk sonra uyanıyor. Bugün tüm gün kıvrandı. Normalde 6-7 kez kakasını yapardı ondan uyuyamazdı şimdi de tüm gün yapamadığı için uyumadı sonunda yaptı ve uyudu. Geceleri de emmek için 2-3 defa kalkıyor ama uyku arasında emziriyorum. Benim uyku düzenim yok. Oğlanın da gündüz uykusu yok gibi. Gündüzleri 1-2 saat uyursa çok seviniyorum.

uyku sorunumuz var bizimde eskiden 21 ile 22 arasi uyurdu benim bbek gece bi kez kalkardi 7 ayini bitirdi simdi gece iki uc kez kalkyior :-(

ne mutlu sana doğduğu günden beri gece 12'den önce yatmaz.hatta bıraksak saat bire ikiye kadarda dayanır. hatta 1 haftadır kreşe başladık sabah 7'de uyanıyo. biz dayanamıyoruz akşam 10'dan sonra uykumuz geliyo, o hala gece 12 olmadan uyumuyo. benimki şu an nerdeyse 3 yaşında. hadi senin bebiş belki memeye uyanıyodur. ama benimkinin öyle bir derdide yok ama sanki büyük adam gibi uykuyu pek sevmiyor. benle eşim ise acaip uykuya düşkünüz. bilmiyorumki kime çekmiş?

evde doğum iznindeyken kızım gece benle 11 12 kadar otururdu ertesi günde öğlene kadar uyurduk. işe başlama zamanı gelince yavaş yavaş öne çektim saati şimdi akşam sekizde uyuyor sabah yedi gibi kalkıyor. yedi aylık oldu. akşam sekizden sabah dörde kadar kesintisiz uyuyor. emziriyorum tekrar yediye kadar uyuyor. sadece hafta sonu kötü oluyor. erken yattığı için ev gezmelerine gidemiyoruz. gittiğim yerde uyutuyorum ama eve gelince hemen gözünü açıyor sonra uyutması zor oluyor. ayrıca evdeyken uyutması daha rahat banyo yaptırıyorum pijamalarını giydiriyorum emziriyorum hemen uykuya dalıyor.

benım oglum ılk aylar 10-11 de uyur yıne sabah 10 da uyanırdı,tabı gece 1-2 defa emmeye uyanırdı.su an 1 yasında kendı kendıne duzenını kurdu.aksam 8 -9 arası uyuyup sabah 7-8 gıbı kalkıyor

bizde de ilk bir iki ay her (en az) 3 saatte bir emdiği için gece-gündüz mutlaka uyanırdı. ama geceleri emzirip geri yatırırdım, uyumaya devam ederdi. bide kaka yapıcaksa uyanıyo gece uykusundan. Şu an 4 aylık hala kakaya uyanıyo gece.
Eğer kaka yapmazsa akşam 7-7buçuk arası yatıyo (nadiren de olsa 8e sarkıyo), sabah 4-5 gibi bi acıkıp uyanıyo geri yatıyo hemen - gecec uykusu devam ediyo. Sabah 7-8 gibi de normal gününe başlıyo.

10 civarında 11 buçuk-12ye kadar sabah uykusu
2-4 arası da öğleden soonra uykusu (tabi bu oynak bi saat) - tamamen melin ne zaman uyumak isterse o zaman yatırıyorum...

her akşam 20.00 de uyur oğlum...

Şimdi tatil zamanı ya bizede 3 haftalığına misafirler gelecek ...
offf ne gürültü olacak şimdiden sancı sardı beni ya oğlumun uyku saatleri şaşarsa diye (((((((

ah ahh maşallah yavrularınıza..ne kadar özendim bir bilseniz..benim kızımın ne yaptım ne ettimse düzgün bir uyuma saati olamadı..hemde doğduğundan beri uyku problemi yaşıyoruz..emiyordur diye dedim..şimdi 16 aylık oldu emmeyi bıraktı hala aynen devam ediyor..kafasına göre yatar kafasına göre kalkar tabi bende iş yerinde helak olurum..ne zaman uyuyacak bu çocuk bilmiyorum.babnyosunu yaptırırım,müzik dinletirim,konuşurum,masal anlatırım,yanında yatarım yok yok yinede yok..kafasına göre takılıyor.

doğduğundan itibaren çok düzenliydi uykusu
hiç uyku problemi yaşamadık çok şükür
taki ben işe başlayana kadar bütün düzeni şaştı
şimdilerde 10-11 gibi uyuyor

benim kızım da 10- 11 arası uyuyor. bana da çok erken geliyor 8 de uyuması. gece uykusu 10 ya da 11 saat olması yeterli oluyor benim kızıma o yüzden sabah kalkacağı saati hesaplıyorum. mesela 11 de yattıysa sabah 10 a kadar uyuduysa o gece uykusunu almıştır diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…