bebekli anneler yardım

yorqunn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2015
173
22
18
Kızım 5 aylık bu ay hiç gelişim göstermedi ne kilo ne de boy geçen ay ile aynı sağlık ocağında anne sütüne sadece devam denildi ama benim İçime sinmedi Bugün bir çocuk doktoruna göründüm oda ek gıdaya geçmemi istedi ama bana liste falan vermedim 8 kere emziriyorsanız iki kere mama verme mi meyve suyu püresi sebze püresi yoğurt falan vermemi söyledi ama mama hangi mama ne kadar sıklıkta kullanılması gerekiyor ne kadar verilmesi gerekiyor Hiç söylemedi mama konusunda kafam bayağı karıştı Siz ne maması kullanıyorsunuz ben sana gece yatmadan önce vermeyi düşünüyorum ama hangi mamayı kullanacağım Onu bilmiyorum bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar biliyorum bu konu hakkında çok yazı var ama hep 6 aydan sonrası için geçerli benim kızım hem emiyor hem de ek mamaya geçecek şimdiden yorumlarınız ve yardımlarınız teşekkür ediyorum Umarım yanıtsız kalmam :)

Aptamilin maması var 6 ay ve sonrası için ondan alabilirsiniz.. kutunun üzerinde yazıyo zaten

Mama bütçeyle alakalı biraz. Herkes en iyisini vermek ister. Hipp, aptamil, sma iyi mamalardır. Ben şahsen aptamil kullanmıştım. Bazende tadını beğenmiyorlar deneyerek buluyorsunuz.emririyorsanız mamaya gerek yok bence. Evde yapılmış yoğurt ve mevsim sebze meyveleriyle püre yapıp az az bebeğinizin yeme durumuna göre verebilirsiniz.

0-6 aylık olanlar için biberon maması oluyo ben yeni doğum yaptım bebeğime sütüm yetmediği zamanlar ondan takviye yapıyorum ama 6 ay ve sonrası bebekler için olan mama kaşık maması diye biliyorum kullanmadım ama..

Mama bütçeyle alakalı biraz. Herkes en iyisini vermek ister. Hipp, aptamil, sma iyi mamalardır. Ben şahsen aptamil kullanmıştım. Bazende tadını beğenmiyorlar deneyerek buluyorsunuz.emririyorsanız mamaya gerek yok bence. Evde yapılmış yoğurt ve mevsim sebze meyveleriyle püre yapıp az az bebeğinizin yeme durumuna göre verebilirsiniz.
Çok kararsız kaldım doktor ver dedi ama bilmiyorum Şimdi ben ölürsem ilahide vermek zorunda mıyım Sadece sadece ek gıda ve anne sütü yeterli gelmiyor mu

0-6 aylık olanlar için biberon maması oluyo ben yeni doğum yaptım bebeğime sütüm yetmediği zamanlar ondan takviye yapıyorum ama 6 ay ve sonrası bebekler için olan mama kaşık maması diye biliyorum kullanmadım ama..

Kaç kere vereceğin bebeğinin açlık durumuna bağlı sütünün yetmediğini düşündüğün yerde verebilirsin

Önce bir Sadece akşamları vermeyi düşünüyorum bakalım sebze meyve püreleri Gündüz bir de anne sütü hala yeterli gelmezse o zaman belki çoğaltirim umarım yanlış bir şey düşünmemiş indir çünkü bu doktorun değil benim kurmuş olduğum bir liste :)

Çok kararsız kaldım doktor ver dedi ama bilmiyorum Şimdi ben ölürsem ilahide vermek zorunda mıyım Sadece sadece ek gıda ve anne sütü yeterli gelmiyor mu
İlk kızımda hiç mama kullanmadım ikincisinde 5 aydan sonra emmediği için mecbur kullandım. Kesinlikle kullanmak zorunda değilsiniz. Bence emzirin ve mutlaka evde yoğurt yapın. İki günlük porsiyonluk yoğurt yapın.

İlk kızımda hiç mama kullanmadım ikincisinde 5 aydan sonra emmediği için mecbur kullandım. Kesinlikle kullanmak zorunda değilsiniz. Bence emzirin ve mutlaka evde yoğurt yapın. İki günlük porsiyonluk yoğurt yapın.
Onu zaten yapacağım Bakalım Olmazsa ilk etapta mama vermem bu Ayda kilo boy problemimiz devam ederse o zaman belki kullanırım

Dere otu feci süt yapıyo bide tahin süt yoğurt yerseniz belki mamaya gerek bile kalmaz

Ben sma kullandım çok iyi ama bu bebeginede bağlı misal benim kızıma bebelac aptamil ari mama hepsini kullandim smayi sevdi ama digerlerine gore biraz daha az kusturdu biraz kilo aldirdi ama komşunun cocugu bebelac kullandi masallah çocuğa nasıl yaradı ona sen karar vereceksin deneyip bulacaksin benim kızım biberonu çok seviyo mesela pudingi muhallebiyi ari mamayi biberondan gececek kadar sulandirip veriyorum

Canim yavaş yavaş başla önce yoğurt ver tabi kendi sutunle yada devam sutu ile mayala.günde bir öğün bi kac kasikla basla sonra meyve ve sebzelere sırayla geç hemen sebzeleri karıştırma sindirim sorunu yaşar bebegin.ben 5 ayda başlamıştım devam sütü hiç vermedim 6 ayda günde iki öğün çıkarıp diğer öğünlerde emzirmistim sağlıkla büyüsün bebegin

Ilk 1 yil ana öğünler anne sütü yoksa mama canim. Bizim dr muz ek gidaya gecince mama vermeycgm diye dusnme demişti. Ben hem emziiryorum hem mama veriyorum hem ek gida sutum baya azaldi doyurmuyor biliyorum. Sabah mama veriyorum aralarda emziriyorm oglen sebze püresi corba gibi aksam uzeri yogurt aralarda meyve aksamda yatmadan hipp in tahil bazli ek gidasi var yulafli ondan yediiryorm ama yine mama icmeden uyumuyor cunku yulafliyi cok yemek istemiyor gun icinde 2 kez mama veriyorm bi yatmadan bide gece uyannca bazen veriyorm emip yattigida oluyor vu arada sma veriyorum mama olarak 2.numara

Onu zaten yapacağım Bakalım Olmazsa ilk etapta mama vermem bu Ayda kilo boy problemimiz devam ederse o zaman belki kullanırım

Mama vermeyecegim diye kasmayin bence her bebek anne sutu alamıyor onlar napsin yetmediği yerde mamayla desteklemek lazım bebeğinizin gelişimi önemli bence

Bence her bebeğin gelişimi farklı olduğu icin ek gıdaya geçme durumunda da farklılık olabilir belli ki bebeğiniz altı aydan önce ek gıdaya ihtiyaç duymuş
Ben kesinlikle mama vermenizi önermem artık ek gıdaya geçmelisiniz bana göre
Yoğurt muhallebi (şekersiz ) meyve sebze püresi çorba gibi ilk aylar yiyebileceği besinler hazırlamalısınız hepsinin tarifi internette var gurme Bebek bu konu da çok iyi
Bu arada kasık maması adı üstünde kasıkla yedirilen mamadır yanı kıvamlı olur
Altı aydan sonra biberon mamasının 2 numarasına geçilir anne sütü almayan bebekler içindir ama sizin ki alıyormuş hiç gerek yok biberon mamasına
Bi de su var ki biberon maması bebeğinizin sizi emmesini de engelleyebilir

Benim kızım çok az emdi. Ben golden goat mama verdim. Hala da içiyor. Şu an 9 aylık. Keçi sütü bazlı bir mama anne sütüne daha yakın deniyor ne kadar olabilirse.
Sebze meyve konusunda acele etmeyin. Bebeklerin sindirim sistemlerine ağır geliyor. Yiyor olması sorun olmadığını göstermez.
Ben 5. ayda dr önerisiyle akşamları hipp yulaflıya başladım toz şeklinde mamaya karıştırılarak hazırlanıyor(Kaşıkla yeniyor)
Sebze püresine 6. Ayda başladım
Meyve 6.5 ay
Yoğurt 7. ay
Kahvaltı 8. ay
Sağlıkla büyütün bebeğinizi

Ben bebelac ve herobeby kullandım.Oglum tadını sevdi hipp güzel sindirimi güzel.Ek gıdaya yavaş yavaş geç bir cay kaşıgı yogurt örnegin sonra iki yavaş sebzelerle başla.Az ama maksadın önce tadını sevsin.Mevsin yaz bir yaş öncesi hepsi ver.Öğlen ve akşam yatarken mama yesin.Tabi önce etsin.Tecrübe ettim söylüyorum ben mama konusunda çok inat ettim.Sonra oglum bana inat etti ne yedi ne mama içti burnumdan geldi.Uyutup verirdim sevdiyse içer sevmediyse uyurken iterdi.Zamanla açıkınca uyuyordu.Çünkü uyuduğunda duyduğunu anladı.Sakın benim gibi inat etme.Kendine ve bebege yazık oluyor sonra dank etti.

Back
X