Bebekli Hayat Bana Göre Değilmiş

Anneliğin paha biçilemezliği konusuna katılmadığım gibi hiç bir zaman da katılacağımı zannetmiyorum:)
Bir insanı çok sevmeye bolca endişe, korku, yetememe duygusu ekleyip bolca sabır hatta sende olduğunu zannettiğinden kat be kat fazla sabır ekleyince annelik çıkıyor ortaya.
Ağır bir yük.
çok inanılmaz zor bir görev annelik buna yüzde yüz katılıyorum
iki gündür büyük kzım hasta ve iki gündür 2 saatlik uykuyla işe geliyorum
küçük kzımda memeye kalkıyor ekstra
kaça bölündüğün belli değil

nefesim kesiliyor bazen,yoruluyorum bitiyorum ama anneyim da işte anne:anne:
rabbim böle duygularla,ve inanılmaz bir güçle yaratmış bizleri
 
Kimisi yıllarca bebek sahibi olamaz kimi de.. şükretmeyi bilmeli
Yıllarca bebek sahibi olamayıp kucağına aldıktan sonra ne yaptım ben diyenler de var.

Şu anda yaklaşık 3.5 aylık falan olmalı bebeğiniz. O kadar uzun bi yürüyüşe beraber çıkabilmeniz ne güzel. Nasıl kanguruyla falan mı yoksa bebek arabasıyla mı ? Ben mi abartıyorum acaba bu bebek bakma işini diye düşündüm bir an. Yok üşütecek yok gaz olacak diye hiç çıkmıyoruz.
Evet 3.5 aylık. Başta ben de pek çıkmadım ama baktım hayatı kaçırıyorum, çıktık. Ağlasa da mızlasa da çıktık. Bir çok şey yarım yamalak ama buna da alıştım. Ben aşırı tedarikli geziyorum, hani o an kar yağmaya başlasa çantamda gerekli ekipmanlar vardır :KK70:
Bebek arabasıyla çıktım ben, uzun mesafede kanguru kullanamıyorum en fazla 1-2 saat taşıyabiliyorum.
Yürürken yoruldukça mola verdim, çay içtim bir şeyler yedim.bu esnada bebeği de kucağıma alıyorum ki sırtı dinlensin, fazla zorlamasın beni. Emzirme odası bulursam emziriyorum, yoksa mamasını veriyorum. Tabi sıcak su termosum falan hrp yanımda :KK70:
Bu şekilde biraz yorucu oluyor ama en azından eğleniyorum.
Konu sahibi keyfine duskunsun.ozgurlugune bu kadar asiksan niye cocuk yaptin ki ilginc.insan biraz sukretmeli saglikli bir evladi oldugu icin.cantami alip cikyim istedigim saatte uyuyim yazik o bebege acidim vallahi.anne olmak icin defalarca tup bebek deneyen kadinlar uzayli heralde.aman ikinciyi falan kazayla yapmayin tek cocuk bile yuk geliyoken mazallah bakirkoyluk olursunuz..annelik fedakarlik tir sizde bu kafayi kendinizle bozmussunuz ve sukursuzsunuz hic kusura bakmayin...
Plansız oldu, isteyerek neden yapayım bu kadar şikayet ediyorsam? Evet özgürlüğüme düşkünüm çünkü hayatımın hiç bir döneminde özgür olamadım. Baskıcı bir ailede büyüdüm, zannetmeyin ki gezmek eğlenmek istiyordum. Dizi izlemek bile olay olurdu. Daha anlatmadığım bir çok şey...
Doğal olarak evlenince kendimi buldum, ne eşime karıştım ne o bana karıştı. Daha yapacağım çok şey vardı ki ben özgürlüğün bile tadını tam çıkaramamıştım. Üzerine çocuk olunca bunaldım. Ama yine özgür olacağım günler gelecek...
Aşırı mutluyum şu an Koalina Koalina :KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200:
Teşekkür ederim :KK70:
Ne kahrımı çektiniz ya :/
 
Koalina Koalina az önce öksürürken bir miktar ciğer parçası boğazıma gelmiş olabilir. Hani o kadar öksürüyorum. Ve bu öksürme sırasında elimi çekiştirerek "anne oyun oynasın mı. O zaman anne oyun oynasın. Hemen oynasın ama. Öksürük bitti. Evet evet bitti" diyen bir oğlum var. Annelik bu işte. Ölüm döşeğinde bile "dur oğlanın üstü açılmış örtüp öyle öleyim" dersin muhtemelen.

Daha önce yazmıştım muhtemelen konuna ama şunu söylemek için geldim. Bak üç buçuk yıl sonra bile hala zorluk yaşıyorum annelik serüvenimde. Lakin alıştım. İlk zamanlar sorduğum neden sorusunu sormuyorum. Kabullendim, uyum sağladım anneliğe. Hala çok zor ama ben me yapacağımı bilmez halde çırpınmıyorum. Merak etme konuşmaya başladığı vakit nispeten rahatlyacaksın. İnşallah benim sıpa gibi üç yaşında konuşmaz :)
 
Valla siz olmuşsunuz zaten süper ben bi beceremedim hanımefendi ağlamaya başlıyor arabada 😁
 
Alışmaya ,kabullenmeye başlamışsınız artık durumu. Hepimiz aynı yollardan geçtik,kimimiz daha az adımda geçti,kimimiz daha küçük adımlarla daha uzun sürede ama geçtik.
İnsanın uyku düzenine varana kadar herşeyinin değişmesi cidden zor. Oğlum 8 aylık ve deliksiz uyku bile lüks ama biliyorum ki biraz zaman lazım,o zaman geçince herşey düzelecek
Kızım 6.5 yaşında ve şu an bana yük değil,aksine destek. Biliyorum oğlumda büyüyünce rahatlayacağım.
İnanın geciyor,insan alışıyor, adapte oluyor.
Yeter ki sağlık olsun
 
Görür görmez tutulanlardan olamadık biz
İlk 3 ay içimde neredeyse hiç sevgisi yoktu. Şuan 16 aylık ifade edebilceğim kelimeyi tam bulamadım şunu söyleyim “çıldırıyorum”. Daha iki güldü diye için ısınmış paylaşımınız arttıkça her jestine, her mimiğine hayran kalacaksın, hiç merak etme içinden yollarına kurban olayım diyen Anadolu annesi çıkıcak :)
 
Yıllarca çocuk sahibi olabilmek için uğraşanlardan biri de benim. Oğlum doğduktan bir hafta kadar sonra ben ne yaptım ya dedim ve bu his uzun süre geçmedi.
Birşeyi istemek farklıdır onla yaşamak çok farklıdır. Hele bebek konusunda. Kimisi dile getirmese de birçok kadının bunları yaşadığını düşünüyorum. Şikayetleri sıralamak kötü anne olmak değil bence aksine kendini tanımak ve daha iyi anne olmaya çalışmak.
Hala bazı bazı niye bu kadar çok çocuk istedim ki derim oğlum saatlerce çığlık çığlığa ağladığında. Çığlık atıp bana bakıp gülüyor birde. Sanki sabrımı deniyor. Ama ben çok iyi bir anne olduğuma da eminim. Bu sözlerimden dolayı hiç kimse ay yazık bebeğine acıdım diyemez. Benim bebeğime kimse benim kadar acıyamaz. Evet anne oldum ama hala canım var ve bazen bu cana tak ediyor. Çünkü annelerde insan.
 
Selam herkese. Doğum yapalı 2 hafta oldu. İlk bir kaç gün ne olduğunu anlamadık geçti gitti ama günler geçtikçe anne olmak ve bebek bakımı bana ağır gelmeye bşladı. Kayınvalidem ve annem dönüşümlü kalıyorlar, ev işlerinde yardımcılar sağolsunlar. Bebeğim de çok sevmli, büyük bir aşk olmadı henüz ama seviyorum tabii ki, minik elleri, muhtaç hali içimi acıtıyor. Ama ben eski hayatımı çok özlüyorum, eşimi özlüyorum, deliksiz uyumayı özlüyorum, eşimle dizi izlerken uyuyakalmayı özlüyorum. Herkes geçecek diyor ama çok ruhum daralıyor, sanki büyük br hata yapmışım ve dönüşü yokmuş gibi geliyor. Bebeği bırakıp bir kaç kere dışrı çıktık, o uyuyunca ben de uyuyorum, rahatlatacak her şeyi yapıyorum ama eski düzenimi düzenimi çok özlüyorum.
Evde sürekli meme açık gezmek, pijama veya eşofmanla dolaşmak, uzun bir banyo sefası için vakit bulamamak çok sıkıcı. Bir yandan da sadece bana muhtaç bebeğime karşı vicdan azabı içinde kalmak çok can yakıcı. Her gün ağlamaktan sinirim bozuldu.
Eşim de hiç bir şey hissetmiyor bebeğe karşı, bana da manevi destek olamıyor. Acaba hiç mi bir şey hissetmeyecek hep böyle mi olacak, hayatım düzene girecek mi, 2 ay sonra işe başlayınca tempoyu kaldırabilecek miyim...

69. Günden Güncelleme: Düşüncelerim ve hislerim ilk günkü kadar kötü değil o kriz durumları yok ama ağlamalar devam ediyor. Gittiğim doktor şimdiye kadar ciddi bir değişim olmalıydı diyerek ilaçları iki katına çıkardı.
Bir şeyler rayına oturuyor, artık daha iyi bakıyorum ve hatta en iyi ben bakıyorum hissi var. Eşim alınca bile sırtını ört, öyle tutma, sarsma gibi direktiflerim mevcut. Zor bir bebek mi sanırım hayır. Her bebek gibi ağlıyor, uzun uykuları yok, kolik değil...ama sorumsuz hayatımı bırakıp diken üstünde yaşamak hala zor benim için.
Eşim yardımcı mı hem evet hem hayır, bazı günler hiç bir şey yapmıyor, bazı günler fazla şey yapıyor. 7/24 bebek bakmadığı için zannederim, çok daha sabırlı ve sevecen. Zaten hep pozitif ve dobra o. Normalde ailenin güçlüsü benimdir ama bu sefer ciddi anlamda eşimle ayakta duruyorum. Bir filmin ortasında oğlumuz ağlayınca ben de başlıyorum ağlamaya izleyemiyoruz diye. Eşimse çok mu önemli film, izlenirz hep beraber izleyip daha çok eğleneceğimiz günler gelecek, bu bir süreç sabret diyip duruyorr. Bense hep bir telaş halindeyim. Her gün yüzüstü koymalıyım ki boyun kasları gelişsin, trlevizyona bakmasın ki otizmle uğraşmayalım, kendi haline bırakmayıp sürekli konuşayım ki çabuk konuşsun, yok zeka kartları yok kitap okumalar. Çocuk daha 3 aylık bile değil. Geriliyor ve yoruluyorum. Günlük bir yorgunluk değil bu zihnim yorgun, bütün anneler böyle mi? Bunun yanında da bir o kadar rahatım, kayınvalideme bırakıp eşimle sinemaya ve yemeğe gittiğimiz oldu ama yetmedi. İstersem 1 aylık bir tatile çıkayım anladım ki sorun günlük dinlenmelerde değil sorumluluk hissinde. Yapamayacaklarımda aklım hala ve nasıl yetiştiririm endişeleri... Ben ki yıllardır kuşlarımın sebebiyle tatile çıkamadım, her gittiğimiz yerde bir gece konaklamalı kaldık, dönüşümlü gittik ki bakan yok diye. Şimdi düşünüyorum onlar bile batmadı, lafını etmedim şimdi çocuk sebebiyle yapamayacaklarım neden bana fazla geliyor?
Evet daha bi alıştım, sevmeye başladım ama o büyük aşk yok. Anladım ki sevgi dedikleri şey de emekten kaynaklı. Şimdi ilk günleri düşğnüyorum, müthiş göğüs yaralarıyla uğraşmıştım, çok ağlamış ve acı çekmiştim. Şimdi onlar geçti daha 1 ay olmasına rağmen unuttum bile... Bugünler de böyle geçecek mi gerçekten? Geri dönüp baktığımda vay be ne günler atlatmışım der miyim?

107. Gün: Merak edenler için psikolog ve psikiyatri ile beraber devam ediyorum. Depresyonun yanında anksiyete de olduğu söylendi. Kullandığım
hafif bir ilaç vardı, değişmedi. Psikolog bir anne sorunu da tespit etti, şaşırmadım :KK70:

Eşimin ısrarıyla homeopati diye bir yöntem de denedim. Ne kadar güvenilir hiç bir bilgim yok, araştırmamıştım bile.

Ney ne kadar işe yaradı bilemiyorum ama her şey biraz daha iyi. Zaman geçtikçe sevgim de artıyor yapabildiklerim de...
Tabi hala o sıkışmışlık hissi yakamı bırakmıyor. Yalnız kalmayı çok severdim ama nadiren mümkün ki yalnızken bile zihnim dolu. Evet gün içinde vakit geçirirken eğleniyorum ama özel zamanlara da ihtiyaç duyuyor, eski boş vakitlerimi- sorumsuz yaşamımı arıyorum. İstediğim zaman uyuyabilmek, çantamı alıp çıkmak ve keyfimce gezmek, sabahlamak gibi şeyler lüks. Bu konuda yalnız olduğumu zannetmiyorum, bir çok anne arıyordur bu durumu.
Kısacası buz gibi suya girmiş gibiyim. Başta ciddi bir şok yaşadım ama suyun içinde kaldıkça alışıyorum. Tabii kimseye de "su çok güzel sen de gelsene" diyemem, demem :)
Yardımcı olanlara teşekkürler.
ahh canim senin bu yasadiklarini yasayabilmek icin 18 yil bekledim sonrasinda yeni dogan bir bebegi evlat edindim hamilelik yasamadan onu 9 ay beklemeden dogmadan once anlasmistik almak icin. iki ay sutum gelsin diye cabaladim cok sukur geldi onu buyuturkende butun eziyetler bana mukafatti sanki hic birseyden gocunmadim o kadar ozlemini cekmistimki hic zor degildi kimse hasretini cekmesin bunlar falan hic bisey inanki kendine gel lutfen artik simariklik yapma zaten 1 yil sonra hatirlamicaksin bu zorluklari anneligin tadini cikar cabuk buyuycek gor bak bu hallerini nasil ozliyceksin
 
Görür görmez tutulanlardan olamadık biz
İlk 3 ay içimde neredeyse hiç sevgisi yoktu. Şuan 16 aylık ifade edebilceğim kelimeyi tam bulamadım şunu söyleyim “çıldırıyorum”. Daha iki güldü diye için ısınmış paylaşımınız arttıkça her jestine, her mimiğine hayran kalacaksın, hiç merak etme içinden yollarına kurban olayım diyen Anadolu annesi çıkıcak :)

Ayy sorma ben dün çocuğu
Kurban olduğum evladım diye sevdim :KK70:
Ömrü hayatımda böyle cümle kuracağımı sanmazdım
 
Şikayet etme niye diyorsunuz yahu.
Söylenmek annelik felsefem 😎
Mümkün olduğu kadar farklı kisilere söylenip, kimseyi sıkmamaya çalışıyorum 😅
Anne içine ata ata catlasin mi napsin?

3 çocuk annesiyim, hepsi peşpeşe hepsi küçük. İlk iki planlı, sonuncu sürpriz.
Ben pek çocuk seven bir tip değildim. Hani Lule lule saçları olan, masmavi boncuk gözlü bir kız görsem, ah canım benim falan demezdim.

Çocuklarımı seviyorum.
Ama ilk doğumumda 10. Gün bir panik oldum.
Çocuğumu sevip sevmedigime emin değildim.
Hani öyle kutsal ve mükemmel annelik vardır ya, o bana ugramadi
Oğlum meme almıyordu. Normal doğum yapamamıştım.
Kendimi odada kilitlenmiş; doguramadim, emziremiyorum, götürün bu çocuğu diye ağlarken buldum.
Eşim annemi gönderdi.
Bir tek biz kaldik.
Odadan çıktım.
2 gün sadece biz vardık.ben anlattım o dinledi, ben ağladım o sarıldı.
Sevmiyorum dedim. Bakamam dedim.
Eğer o gün bunları söylemeye cesaret edemeyip içimde tutsaydim; bugün halim nolurdu bilmem

O anneye oluşturulan normal dogum, emzirme ve toz pembe aşkla bakılan annelik baskıları altında koca kadın 10 günlük bebekten daha küçük kaldım.
Herkes kendi gibi anne olsun. Söylenmek isteyen soylensin yahu.
Çocuklara donup cemkirmiyoruz sonuçta 😅
 
Şikayet etme niye diyorsunuz yahu.
Söylenmek annelik felsefem 😎
Mümkün olduğu kadar farklı kisilere söylenip, kimseyi sıkmamaya çalışıyorum 😅
Anne içine ata ata catlasin mi napsin?

3 çocuk annesiyim, hepsi peşpeşe hepsi küçük. İlk iki planlı, sonuncu sürpriz.
Ben pek çocuk seven bir tip değildim. Hani Lule lule saçları olan, masmavi boncuk gözlü bir kız görsem, ah canım benim falan demezdim.

Çocuklarımı seviyorum.
Ama ilk doğumumda 10. Gün bir panik oldum.
Çocuğumu sevip sevmedigime emin değildim.
Hani öyle kutsal ve mükemmel annelik vardır ya, o bana ugramadi
Oğlum meme almıyordu. Normal doğum yapamamıştım.
Kendimi odada kilitlenmiş; doguramadim, emziremiyorum, götürün bu çocuğu diye ağlarken buldum.
Eşim annemi gönderdi.
Bir tek biz kaldik.
Odadan çıktım.
2 gün sadece biz vardık.ben anlattım o dinledi, ben ağladım o sarıldı.
Sevmiyorum dedim. Bakamam dedim.
Eğer o gün bunları söylemeye cesaret edemeyip içimde tutsaydim; bugün halim nolurdu bilmem

O anneye oluşturulan normal dogum, emzirme ve toz pembe aşkla bakılan annelik baskıları altında koca kadın 10 günlük bebekten daha küçük kaldım.
Herkes kendi gibi anne olsun. Söylenmek isteyen soylensin yahu.
Çocuklara donup cemkirmiyoruz sonuçta 😅
tabiiki herkes anne olmak icin yanip tutusmuyor benim gibi ama boyle degil diye cocuk sahibi olmamanizda dogru degil . zorda olsa cogu anne istemeyerekte olsa annelik sorumlulugunu yerine getiriyor bu surecte cemkirin sikayet edin zirlayin gerekirsede destek alin cocuklariniz size muhtac mutlaka seviyorsunuz lutfen sabirli olmaya calisin sizede bebeginizede zarar gelmesin
 
Ayy sorma ben dün çocuğu
Kurban olduğum evladım diye sevdim :KK70:
Ömrü hayatımda böyle cümle kuracağımı sanmazdım
Annem kullanırdı ay nasıl avam gelirdi şimdi gülüşüne, bakışına kurban olurken buluyorum kendimi :KK70:
Daha küçük az büyüsün şöyle hafiften bi dillenmeye başlasın senin kız ozaman gör birde tadından yenmiyor yahu :anne:
 
Şikayet etme niye diyorsunuz yahu.
Söylenmek annelik felsefem 😎
Mümkün olduğu kadar farklı kisilere söylenip, kimseyi sıkmamaya çalışıyorum 😅
Anne içine ata ata catlasin mi napsin?

3 çocuk annesiyim, hepsi peşpeşe hepsi küçük. İlk iki planlı, sonuncu sürpriz.
Ben pek çocuk seven bir tip değildim. Hani Lule lule saçları olan, masmavi boncuk gözlü bir kız görsem, ah canım benim falan demezdim.

Çocuklarımı seviyorum.
Ama ilk doğumumda 10. Gün bir panik oldum.
Çocuğumu sevip sevmedigime emin değildim.
Hani öyle kutsal ve mükemmel annelik vardır ya, o bana ugramadi
Oğlum meme almıyordu. Normal doğum yapamamıştım.
Kendimi odada kilitlenmiş; doguramadim, emziremiyorum, götürün bu çocuğu diye ağlarken buldum.
Eşim annemi gönderdi.
Bir tek biz kaldik.
Odadan çıktım.
2 gün sadece biz vardık.ben anlattım o dinledi, ben ağladım o sarıldı.
Sevmiyorum dedim. Bakamam dedim.
Eğer o gün bunları söylemeye cesaret edemeyip içimde tutsaydim; bugün halim nolurdu bilmem

O anneye oluşturulan normal dogum, emzirme ve toz pembe aşkla bakılan annelik baskıları altında koca kadın 10 günlük bebekten daha küçük kaldım.
Herkes kendi gibi anne olsun. Söylenmek isteyen soylensin yahu.
Çocuklara donup cemkirmiyoruz sonuçta 😅
İşte bunu demek istedim. Çok güzel ifade etmişsiniz ☺
 
Konunun her sayfasını okuyamasam da bazı yorumlara iç çekerek tebessüm ederek hayal kurarak okudum. Çok insan yorum yazmış lütfen benim için dua eder misiniz lütfen...Belki imkansızı gerçeğe dönüştürürsünüz.
Dileğiniz nedir bilmiyorum,her neyse ya da minik bir kuzuysa Allah dileğinizi en kısa zamanda kabul etsin inşallah
 
Koalina Koalina kalp kalp kalp kalp kalp :)))

Daha iyi olmana sevindim, ama bunu bekliyorduk zaten. Emin ol çok çok daha iyi olacaksın

Benim kızım 6 yaşında. Ilk kucağıma aldığımda "hee bu mu tamam" demistim, karnım agriyodu. Kucağımdan bırakmıştım :)). Depresyonum uzun sürdü ağır geçti.
Ama şimdi onsuz hiçbir yere gidemiyorum, aşırı özlüyorum, o olmadan gezmeden de zevk alamıyorum. Arkadaşlarıma çok alıştı, buluşmalara o da geliyo ekipten biri oldu :)). Deli gibi oyun oynuyoruz egleniyoruz kahkaha atiyoruz. O benim en yakın arkadaşım :)

Kızımın doğumunda yaşadığım uzun süreli depresyona rağmen şimdi ikinciye hamileyim

Ben hamile topiclerini de takip ediyorum. Insanların kafalarinda yıldızlar kalpler uçuşurken ben sakince bekliyorum. Heyecan yok, kıpırdama yok :d. Hayal kurarken hala kızımla ilgili kuruyorum, karnimdakinin konuyla pek ilgisi olmuyo. Ama kızım mütemadiyen hayal kuruyo kardeşiyle ilgili. Ve onu sabırsızlıkla bekliyo. Bu da guzel :)

Bence bunu da sonradan sevicem . Ama eminim sevicem. Ben duygusal / birebir bağ kurmadan anne olamıyorum sanırım. Bilmiyorum...
 
Koalina Koalina az önce öksürürken bir miktar ciğer parçası boğazıma gelmiş olabilir. Hani o kadar öksürüyorum. Ve bu öksürme sırasında elimi çekiştirerek "anne oyun oynasın mı. O zaman anne oyun oynasın. Hemen oynasın ama. Öksürük bitti. Evet evet bitti" diyen bir oğlum var. Annelik bu işte. Ölüm döşeğinde bile "dur oğlanın üstü açılmış örtüp öyle öleyim" dersin muhtemelen.

Daha önce yazmıştım muhtemelen konuna ama şunu söylemek için geldim. Bak üç buçuk yıl sonra bile hala zorluk yaşıyorum annelik serüvenimde. Lakin alıştım. İlk zamanlar sorduğum neden sorusunu sormuyorum. Kabullendim, uyum sağladım anneliğe. Hala çok zor ama ben me yapacağımı bilmez halde çırpınmıyorum. Merak etme konuşmaya başladığı vakit nispeten rahatlyacaksın. İnşallah benim sıpa gibi üç yaşında konuşmaz :)
Çook geçmiş olsun.
Anneliğin akıl karı olmadığını bildiğim için büyk beklentlerim yok :)
Fazla yük almamaya da çalışıyorum bir yandan, zihnim şimdiden kapasitesini aştı çünkü.
Erken konuşsun diye dil dökmekten tükürük bezlerim şişti artık:)
Zor bir çocuk mu olur kolay mı olur bilemem ama inanılmaz inatçı sıpa, baba da ondan inatçı işim var yani:KK70:
 
X