Bebekli hayat , yorgunluk,yetişememek

Yaşadığınız durum çok doğal emin olun sevgisi duygusu ne kadar büyükse maddi manevi zorluğu götürüsü de o kadar büyük. Allah canlarını sağ etsin sağlıklı olsunlar. Destek olmadan büyütmek valla çok zor aynı şeyi yaşamayan anlamaz diyorum ve bu noktayı geçiyorum. Eşiniz biraz yan çiziyor anladığım işinizi esas zorlaştıran noktalardan biri de o bence. Bebeğiniz kaçta yatıyor mesela akşam o uyuduktan sonra vakit kalıyor mu. Ve ya gün içinde uykusu ne kadar oluyor. Gün içindeki uyku saatini kendinize dinlenme (2 uyku ise ilki dinlenme 2.yemek gibi ) akşam esiniz geldikten sonra o çocukla ilgilenirken olduğu kadar evi düzene sokmaya çalışsanız, yemekleri minimalize etseniz olabilir mi acaba. Tabii imkan varsa en azından haftalık yardımcı en iyisi de bu ekonomide bi çok insanın bu lüksü kalmadı artık

Hiçbir şeye yetişmeye çalışmamakla başlayabilirsiniz.
Varsın ev pislensin biraz ne olmuş çekin kapıyı çıkın dışarıya güzel yürüyüşler yapın çocuğunuzla.
İkinize de iyi gelecektir
Yemekleri iki günlük yapın, boş günlerinizde buzluğa birşeyler atın, hızlı kolay yenilebilen şeyler deneyin.
Bu bir süreç ve geçecek
Benim o dönemlerim pandemiye denk gelmişti sadece site bahçesine çikabiliyorduk siz daha şanslisiniz.
Yaz - Kış mutlaka çıkarıyordum bir güzel yoruyordum dısarıda eve geldigimizde mis gibi uyuyordu. Hatta bazen bende uyuyordum :)

Önce siz iyi olacaksınız ki, bebeginiz de iyi olsun bunu hiç unutmayın.

2 yaşına geldiğinde de veririsiniz kreşe ohh ondan sonrası zaten muhteşem bol bol zamanınız olacak.
Ben 27 aylık yarım gün vermistim
Şu an 3 yaşında tam gün gidiyor
Oğluma da bana da çok iyi geldi

Ev islerini yaparlen bebegide yaninizda tutun onuda dahil edin biraz olsa birseyleri halletmiş olursunuz ben yardimci aliyorum ama gelemedigi zaman gece cocuklar uyuyunca yemek utu gibi seyleri yapiyorum mesela. Ertesi gun uykusuzsam bebek uyuyunca uyurum iyiysem is yaparim ama genelde bebegi yanima alip isleri yapiyorum mesela banyo temizlerken o lavaboda su ile oynadi yemek yaparken bonibon verdim yada mandal sepeti 5 10 dk boyle boyle oyalaniyorlar bazen telefondan muzik acip veriyorum oturup dinliyor ben is yapiyorum belki size fayda eder. Ama imkan varsa yardimci alin yarim gun bile alsaniz haftada bir utu ve sil supur yapilmis olur

Uyumayan çocuğa bakmak zor haklısınız bütün işler kalıyor kendine hakettiğin bakımı yapamıyorsun ama geçiyor biraz daha sabır annesi.Kardeşiniz var mı arada gelse sizde işinize baksanız
Aslında uyusa biseyler ilerleyecek ama maalesef çok kısa uyuyor.kardeşim çalışıyor herkes kendi derdinde bir de ben çok mızmız sürekli yardım isteyen biri değilim kendi başımın çaresine bakmaya çalışıyorum kimseyi huzursuz etmek istemiyorum böyle olunca da kimse ağlamayan çocuğa meme vermiyor hesabı umursamıyor

Bir de dikkat ediyorum buradaki anneler yalnızlıktan yakınıp, kayinvalide ya da anne destegini istiyor.
Ben aksine yalnız büyütmenin keyfini çıkarıyorum
Eşiminin ve benim ailem 1 saatlik uzakta her haftasonu gidiyoruz onlar birbirlerine cok yakinlar
Inanilmaz şımartıyorlar ve bizim kurallarımızı ciğnemeye çalışıyorlar.
Eşimle bazen konuşuyoruz iyi ki uzağız diyoruz :)
Tek başına kendi kurallarımla, kendi düzenime göre büyütmei bence çok daha keyifli.
İş güç, yemek, temizlik bende çok daha geri planda o yüzden kafa olarak yorulmuyorum

Ise herseye yetismeye birakarak baslayabilirsiniz. Bu süreclerde basta stres sebebi kafamiz. Cünkü kafada yapmak istedigimiz bir liste var sürekli. Son senelerde buna bilinc yükü (mental load) diyorlar. Cocuklar kücükken önceliklerimiz olmali. Ben evin her isine yetismeye calismayi biraktim o sirada. Evet camlar daha az silindi. Bazen camasir iki gün katlanmadan sepet de kaldi. Ama ortaligi pislik götürmedikten sonra yapacak da birsey yok. Kücük oglum cok hareketliydi. Ama hic o eline bir kac parca ver oynasin cocuklardan olmadi. O zamanlar hizli geciyor. Kendinize de biraz zaman taniyin. Zor öyle araliklar bulmak, ama cocugunuz oyalanirken en azindan kendiniz icin ufak da olsa birsey yapin. Sabah erkenden 10 dakika da olsa kendinize bakim yapin. Insan pyjamali ve sac bas daginik gezse otomatik olarak daha az hareketli oluyor. Evde fazla esya varsa da ayirin yavas yavas.

Son günlerde bende cok zorlanıyorum seni çok iyi anlıyorum kendimi surekli motive etmeye güç bulmaya çalışıyorum
2 yasinda durdurak bilmeyen oldukça inatçı ,hırçın çığlıkları evi inleten bebem var. Birde 1.sinif ve 3 sinif kuzularım var ödevleri ,beslenmeleri herseye yetişmeye çalışmak çok yorucu iyiki varlar cok sukur ama annelik cok yorucu krese göndermek istiyorum ama daha küçük kıyamıyorum
Bulasik makinesini açsam kapağına otururur,süpürgeyi açsam kapatır her işimi baltalar
Evim düzenli olunca ruhuma cok iyi geliyor dağınıklığa hic gelemiyorum maalesef surekli dağılıyor enerjimi emiyor bu durum
Yemek yapmak ayrı dert bulasik,camaşir bitmiyorr off offf neyse gecicek bugünlerde onlarla keyif almaya odaklanmaliyimm

Bir yaşında kızım var. 33. Haftalık hamileyim. Yemeği eşim yapıyor. Temizlik için Haftada bir kadın geliyor. Ütüleri kuru temizlemeye veriyorum. Boş zamanım olursa uyuyorum. Akıl sağlığımı böyle koruyorum.

benimde bebeğim uyumayan bi bebek çok zor gerçekten her gün feci baş ağrım oluyor geçecek bugünler diye kendimi telkin esiyorum bi de 6 yaş abisi var çalılıyorum bi de Allah yardımcımız olsun

Tek tek alıntı yapamadım ama yazayım.robot süpürgem var biraz işime yarıyor ama geriye kalan yemek, çamaşır işleri bebek için ayrı biseyler hazırlama v.s hepsi dağ gibi oluyor bazen .kendim için vakit ayırmak zaten hayal .gece geç yatıyor bugün istisna olarak 22.30 da uyudu geçen hafta full 2 de yattı o saatten sonra zaten bende derman kalmıyor .k.validem şu an verimli olamıyor.arkadasin biri bakamıyor musun v.s yazmış bakıyorum ama çok yorgunum bu yorgunlukla hasta olmaktan korkuyorum artık çünkü gece 4-5 kez emmeye uyanıyor yanı uykumda verimli geçmiyor.belki öneri almak belki yazıp rahatlatmak istedim çünkü etrafımda da yardımcı olan anlayan yok

Benimki de çok hareketli uyanıkken bişey yapmak imkansız gibi.bazen pijamalarla kalıyorum gün boyu ve üzülüyorum enerjim düşüyor duş almak bile problem durum bu maalesef

Kolay gelsin öncelikle. Ben yemek değil ama çorbaları kaynar kaynar kavanozluyorum acil durumlarda hazir oluyor. 3 çocuğum var biri 3. Sinifta diğerleri 3.5 ve 2.5 yaşlarında. Bana sorsan ikiz gibiler ama ikizden daha zor. Bu kış ayları ve hastalık süreçleri çok zorluyor. 1 1.5 ve hatta 2 saatlik uykuyla okula gittigimi cok biliyorum. Şimdilerde ortanca gündüz uykuyu bıraktı da daha erken uyuyorlar. Ama bebekken çok çektim. Ayni sizin gibiydim. Yemek olayini hep geceden yapiyorum ya da sabah 6da kalktigim icin hic olmazsa corba yapiyorum. Temizlenecek ayiklanacak sebzeleri pazardan alinca temizleyip dolaba ya da buzluga atinca kolay oluyor. Esinizin yardımcı olmasi şart. Olmuyorsa da bir menu belirleyin o düzende devam edin ne pisirecegim diye dusunmek daha yorucu bence. Robot supurge benim hayatimi kurtardı her gün nerdeyse her yeri supuruyorum. Bebek icin ben hic ayri yemek yapmadim. Biz ne yiyorsak ondan yedi. Yavas yavas o oyuna daldikca yalniz bırakın kendi basina da oynasın. Hep bir oyun arkadaşı olmayabilir cok bunaldiginizda da bazi seyleri birakin gitsin. Diyorum ama ben birakamayanlardanim. Aklimda dönüp duruyor asabım bozuluyor resmen. Ilk etapta temizlik icin birini alın yapacağınız isleri yapın temizlik aradan ciksin ve düzen oturtmaya çalışın. Bir yerde sifirdan başlamak gerekiyor. O gun icin yemeginizi onceden hazir edin mesela. Gece emzirmek yorucu gece beslenmesini azaltip kesmeye bakin. Böylece o da siz de rahat uyursunuz dinlenmis uyanirsiniz.

Ben sara epilepsi hastasiyim iki cocuk buyutuyorum kendi başima siz saglikli halinizle bi çocuga mi bakamiyosunuz

Çocuklar her türlü büyür zaten.. önemli olan nasıl büyüdüğü.
Size çok geçmiş olsun fakat karşınızda destek görmek isteyen bir kadın var bu tarz yaklaşımınız onu kırabilir ve kendini daha da yetersiz hissedebilir.
Siz hiç mi sorgulamadınız kendinizi, anneliğinizi, içinde bulunduğunuz durumu.. çünkü aksi aslında normal değil.
Anneliği; süper kahramanlık olarak görmeyin, göstermeyin.. anne robot değildir her şeyden önce insandır.
Hormonları sürekli oynayan bir insan hem de! Biz kadınların birbirine böyle anlarda destek olması gerekir çünkü en iyi bir birimizi biz anlamalıyız.

Bence şuan iki çocuğunuzu büyütürken hayatınızı kolaylaştıran yöntemleriniz varsa konu sahibiyle paylaşabilirsiniz

Benim bebeğim 16 aylık aşırı hareketli ve gece uykusu hiççç yok denecek kadar az. Gündüz çok güzel uyuyor ama gece maalesef o döngüyü ne yaptıysam başaramadım. Eşim sabit gece çalışıyor akşam 9 gibi işe gidiyor gece 3 te geliyor. Kızım uyumadığı için 3ten sonra o devralıyor ben dinleniyorum. Ya da dağınıklık VS toparlıyorum. Ben kızımla 2 günlükken yalnız bırakıldım, ne yaptıysak eşimle ikimiz yaptık. Başlarda o da dönüp uyuyordu ama son 1 yıldır elim ayağım oldu. Bir yardımcı kesinlikle şart. Eşim yokken ben tuvalete bile gidemiyorum. İşimiz çok zor arkadaşım. Bu hengamenin içinde psikolojiyi düzgün tutmaya çalışmak, direnmek.... Allah kolaylık versin bize, tüm bebeli annelere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…