Bebekli hayat , yorgunluk,yetişememek

Konu sahibi selam canım yardıma geldim sana sıkma canını bu günler geçiyor . Benim oğlum 3 yaşına geldi ve hep çok hareketliydi bende yorgunum kafamda yapılacaklar listem hep vardır . Neyse günlük rutinlerinizi bana bi yazarsan yardımcı olmaya gayret ederim

Uykuyu sevmeyen bir bebekse yapilacak bir sey yok gibi bilemedim ama uyku rutini döndürülebilir tavsiyem uyku rutini olusturun.cunku daha cok kucuk bebeginiz ve onunuzde uzuunn bir yol var.Kimi uzmanlar belli bir ayda sonra ogle uykusu olmasada olur diyor ama ben oyle dusunmuyorum.Ikizlerim 3 yasinda ve bizim icin dogduklarindan itibaren bakım konusunda fazla gereksiz hassas oldugumuz 2 konu vardi.1 )öğün atlamamak 2) uyku düzeni.Duzensizligin icinde bir düzen vardi bizde.Ogullarimdan biri gobek fitigi ceviz buyuklugunde olurcasina gazli bir bebekli ve 2 yaşa kadar uyku konusu cok sikintiliydi.Gunduz uykusundan yine de asla taviz vermedik.Gerekirse tum ev isleri durur o cocuk ayagimizda durur ya da yaninda yatardik uyurdu.Disariya cikma durumumuzu bile ogle yemeklerine ve ogle uykularina gore ayarlardik.Daha yeni yeni disari ciktigimiz zamanlarda ogle uykusunu pas geciyoruz.Evdeysek ki kreşe gitmiyorlar henüz vakitlerinin cogunu evde geciriyorlar su anda cogu zaman uykum geldi diyorlar ya da sizip kaliyorlar gunduz.Hani sanki bir asker disiplini gibi geliyor kulaga ama bu sekilde ogle uykusunu hala yapiyorlar ve uyku uykuyu getirir derler ya aksam da en gec 9 bucukta uyuyorlar.Onun disinda yorgunluk icin tavsiye veremem ikiz bebek buyutmenin bana getirdikleri bel fitigi ve iki ayagimda olusan topuk dikeni oldu.

15 aylık oğlum var. Büyük oglum dhbli oda ayrı zor ödevi dersi sürekli ilgi istiyor. Bebeğimin ilk aylarında sürekli memeye yapisikti, kucakta uyur bırakınca uyanirdi baktım olmuyor saldım evi takmadım, üstten süpürge, bulaşık , çamaşır ,on gunde bir sil süpür yaparsam şükrettim öyle oturdum bulaşık dağ oldu , kirli sepeti taştı. Uykusu düzelince işler düzene girdi gece zor işleri yapıyorum. Cam ,mutfak temizliği vs detaylı işleri gece uyurken yapıyorum. Hafta da iki sil şupur toz al yapıyorum onuda yanıma alıyorum suyu saklıyorum eline temiz bez veriyorum oda siliyor benimle artık düzene girdik çok şükür ipin ucunu kaçırmadan sürekli toplayarak düzenli temizleyerek isim olmayınca Netflix izliyorum kitap okuyorum. Yarım gün çalışıyorum tam gün olsa mümkün değil bunlar tabi. Eşim yardım etmez ev işine o büyük oğlumla ilgileniyor. Ben kendimi anlattım bir yerden başlayıp oyunla eline bez vererek vs duzen kurunca ev temiz olunca daha mutlu olursunuz ev dağınık bende dağınık oluyorum

Bende yapamıyorum hatta kendimi de saldım çok umursamıyorum işler yetişsin diye kendinizi yipratmayin en azından annenize gidebiliyormussunuz malesef benim o şansim da yok . Yemek çeşidi az olsun evde dağınık olsun bir süre

Ben sara epilepsi hastasiyim iki cocuk buyutuyorum kendi başima siz saglikli halinizle bi çocuga mi bakamiyosunuz
Yine halden anlamayıp önce ben ben, bendeki derdin yanında konuşma beni ov beni takdir et benim gibi ol diyen bir üye. Maşallah size!!

Çocuğum yok ama yine de evde işler bitmiyor. Bence öncelikle her şeye yetişmeye çalışmayın. Robot süpürge alın mutfak için pratik birçok ürün var. Mutfak şefi, pratik doğrayıcılar vs hep elinizin altında olsun. Yemekleri fazla fazla yapıp iki gün yiyin. Mesela 1 kg nohut haşla at buzluğa pratik bir şekilde yemek yaparsın. Bence dondurucuya Yemeklik malz atmak aşırı pratik oluyor. Misal mutfak şefiyle kolayca hamur hazırlar buzluğa atarsın. Kullanacağın zaman hamuru çıkarır bi pizza, poğaça vs yaparsın. Eşinle güzelce konuş en azından akşamları 2 saat çocukla oynasın ne kadar yorgun olursa olsun bunu yapmak babalık görevi sende o arada bulaşık ev toplama işlerini halledersin. Kurutma makinesi de varsa çamaşırlarda çok oyalanmazsın

Günü kurtarmaya bakmalısın.
Ev dağınıkmış,istediğin yemegi yapamamışsın vb şeyleri takmadan süreci atlatmalısın.
2 çocuk annesiyim,ilkinde delirmiştim,hicbirşeye yetişemiyordum,yemek koyardım ocağa yakardım iyice delirirdim ,kızım uyumazdı tüm gün uğraşırdım. Büyüdukce rahatladım. 2.de hic takmadım kafama,takmadıkca düzen oturttum bir şekilde,herşeyi mükemmel yapamadım belki ama kendimi de bir o kadar az hırpaladım. Şu an 4.5 yaşında oglum oda büyüdü gecti gitti zor zamanlar.
İşin kısası olduğu kadarıyla yetinmek gerek biraz büyüyene kadar,mükemmeli yada bebekten önceki hali hedeflememek ,zamanla düzen oturur. Evin dağınıktır,bebeğin uyumuştur,gece uykusuz kaldıysan şayet bırak öyle kalsın,sende yanına yat uyu,yada kahve ic,kitap oku,yada yemeğini ye keyifle kendine ayır 1 saatte olsa ,inan bana çok daha pozitif ve canlanmış olarak gecireceksin günün geri kalanını. Belki sonraki uykusunda toparlarsin evini,olmuyorsa yarın yapılır. Hic bir şey saglıgından,refahından önemli değil.
Üzülme lütfen,zamanla değişecek herşey,bu bir süreç,en az hasarla atlatmaya bak.
Saglikla büyüsün bebeğin.

*İmkan varsa hafta da bir yardımcı alın.
*Robot süpürgeyi herkes tavsiye ediyor alabilirsiniz.
*Evde fazla eşya varsa (süs eşyası, objeler ,kırlentler ortada duran bebeğin dağıtacağı ne varsa bir süre kaldırın)
*Eşiniz tamam yoruluyor ama siz de yorumluyorsunuz bazı bebekler az uyuyor anneye yapışık geziyor, o yüzden eşiniz gelince iki günlük yemek yapıp koyun dolaba.
*Çamaşırları koyun eşinizin önüne katlasın oturduğu yerde.
*Yemek için dondurucuya bakliyat haşlayın koyun, köfte yapın koyun, pratik çıkarıp pişirebileceğiniz şeyleri koyun.
*Yemek yaparken bbebeğinizin önüne plastik mutfak gereçleri koyun genelde oynamayı severler.
*Yine imkan varsa yemek içinde biriyle anlayabilirsiniz.
*Her zaman da iş olmaz eşiniz ilgilenirken çekilin odanıza nefes alın.

Gece emmeleri bitene kadar böyle. Bir kan testi de verin. Belki d vitamini eksikliği Demir eksikliği çıkar belki takviye verirler. Benim o dönem magnezyum takviyesi vermişti doktorum epey toparlamıştım

Tek cocuksa ve hastalik durumu yoksa cokta yardim edecek bir durum yok aslında.Esiniz despot bir adam ya da mükemmeliyetçi ise sizi zorluyorsa o ayri tabi.Onun disinda bu surec herkes için bir miktar sıkıntılı oluyor ama zamanla hepsi geçecek, umarım sağlıkla büyütürsünüz. Benim de kuzenim cok yoğun ve cok stresli bir işte çalışmasına rağmen eve daha girmeden esi çocuğun bütün yükünü ona atmaya çalışıyor, adam iki senede yaşlandı. Dışarıda çalışmakta kolay değil inanın, eger esiniz tamamen size atmıyorsa yükü, onada haksızlık etmeyin

Ne güzel bir kavuşma. Ablamda bebek tedavusı görüyor. Dua edermısıniz. Eşiniz en büyük destekcınız olmalı bence. Ondan yardım ısteyın. Beraber büyütün. Ne güzel yorgunum deyıp kenara cekılmek!? Biz kadınlar hep fedakarız neden?

Çocuk büyütmek başlı başına zor zaten bence. Benim iki tane var. 4 çocuğu olanlar nasıl göze aldı da yaptı diye düşünüyorum doğrusu. Ki benimki bile cesaret işi bence .

En hareketli ve yorucu zamanları bir yaş. Sürekli ayağa kalkmak istiyorlar ve sürekli dikkat gerekiyor. Zamanla yorgunlugunuz azalacaktir

Ay bende yetişmekte zorlanıyorum ama bu konuda kafa rahat olmalı biraz yani olmuyor yetişmiyor diye kendinizi yıpratmayın yapabildiğimi yapıyorum diye düşünün bir çocuk yetiştirmek çok zor her işten daha fazla yoruyor ve daha önemli öncelik her zaman çocuk olmalı zaten zaman çok hızlı geçiyor yakında daha çok rahatlarsınız bende 2 tane var 2 yaş ve 5 aylık ben günlük işlerde Bi sıralama yaptım kendime yani güne planlı başlıyorum sıralama sabit ama olmayan şey varsa yetişmedi ise takmamaya çalışıyorum çünkü her zaman olmuyor bazı günler çocuklar ekstra zor oluyor o zaman salıyorum yemek varsa yada yapabildiysem yeterli temizlik yarın yaparım diyorum ha normal rütinde de sabah kahvaltısı yapılıyor o ara 2 yaş oglumla oynuyorum onunla zaman geçirince rahatlıyor aksi halde beni zorlayan halleri oluyor sonra 5 aylık olanı kanguruya koyup evi süpürüyorum diger ogluma da hadi yarış yapalım diyorum o ben süpürürken elektrikli süpürge ile yarış yaptıgı için işime engel olmuyor süpürene kadar küçüğün uykusu geliyor onu uyutunca yemek yapıyorum hemen büyük oglumu da yanıma alıyorum bana yemek yaparken yardımcı oluyor küçük şeyleri ona yaptırıyorum hem aktivite yapmış oluyor çocuk sizde yemek yaparken yanınıza alabilirsiniz tezgah üstü için vakumlu oturaklar oluyor yada ögrenme kulesi var o olur, günün geri kalanında da benzer şekilde oyuna dökerek çocugu da işe dahil ederek yapıyorum çamaşır, bulaşık vs hepsinde oglumda benimle beraber yapıyor yoksa hayatta bırakmaz beni aglayıp kucak istiyor

Ben ilk çocuğumda cok zorlanmistim.ama çocugum hic zor degildi.ilk 2bucuk ay haricinde hic uyku sorunu olmadi.ama.uyku düşkunu ben ne ağladim uyuyamiyorum diye çocuksuz hayattan birden çocuk bakmaya baslayinca insan bi afalliyor .eski rahatligi ozluyor bide..
Ben neler yaptim.mesela yemek yaparken aglardi bende bebek arabasini mutfaga katardim.cocuguda onun icine katardim.şarki söyleyerek yemek yapardim .boğazim ağrırdı inan☺
Çocugu kucagima alip evi viledayla.silerdim.
Yaninda dururdum tam oyuncagina dalacaği zaman hemen bi ufak isimi yapardim geri yanina dönerdim.
Günduz uykusunda yorgunsam onunla uyurdum degilsem bi kac isimi yapardım
Ve o gunlerin hic bitmeyecegini oglumunda hic buyümeyecegini sanardim.e gecti tabi.6yil sonra kizim doğdu. Kendi kendime dedim hemen gececek.hemen büyüyecek. Böyle düsünunce daha kolay oldu.
Sen bol bol sev.ev isleri bi şekilde oluyor da çocuklarimiz bi daha o günlerine geri dönemiyor.bazen aklima geliyor bebeklikleri,isi gucu bırakip onlari sever koklardim heralde.

Her şeye yetişmeye çalışmayın. Evet çok zor, küçük çocuk sürekli ilgi oyun ister, yine de az da olsa kendinize zaman yaratmaya çalışın. Evin içinde de olsa. O uyurken kitap okumak, müzik dinlemek, sevdiğiniz bir diziyi izlemek gibi. Çocuk büyüdükçe daha rahat edeceksiniz. Ev hep toplu olmalı, her gün 3 çeşit yemek olmalı falan diye düşünmeyin. Eşinizden biraz destek isteyin

Çalışmaya başladım ve dinlendim inanır mısınız? Anneler dönüşümlü bakıyorlar.
Ancak bana en iyi gelen şey 15 günde bir yarım gün bile olsa temizlik desteği almak oldu. İmkan varsa değerlendirebilirsiniz. Sigara içen insanlar için sigara parası bile değil... Ama hayata dair umut verdi, düzenli bir ev öyle iyi oldu ki.
Yemek konusuna gelince duruma göre hareket ediyorum. Bazen eşim gelince yapıyorum, bazen kızımı mama sandalyesine oturtuyorum. Bazen hazır alıyoruz, kahvaltılık yiyoruz. Ailelere gidiyoruz vs... Temizliği çözdük tek sonra gerisi halloluyor. Oyuncaklar, çekmeceler her gün defalarca dağıtılıyor ama ne yapalım o kadarı da olacak. Ben de 15 aydır hareketli bir bebek annesiyim sizi anlıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…