Bebekli hayat , yorgunluk,yetişememek

Sizin sürecinizle ilgili hemen hemen tüm yorumlarınıza denk gelip okumusumdur. Bu konuyu gorunce sizin adınıza cok sevindim tebrik etmek istedim Allah saglıcakla büyütmenizi nasip etsin inşallah

Benimki de çok hareketli uyanıkken bişey yapmak imkansız gibi.bazen pijamalarla kalıyorum gün boyu ve üzülüyorum enerjim düşüyor duş almak bile problem durum bu maalesef

Ben o zamanlarda oglum aksam uyusa ve baba evde olsa dus almakta bulmustum. Esiniz aksamlari yorgun olabilir, ama size o 20 dakika molayi yaratmak zorunda. Insan bakimsiz kalsa kendini daha bitkin hissediyor.

En önemli unsur eş bence, eşiniz yardımcıyla herşey daha kolay. Sizinki değilmiş, size önereceğim şeyler:
Kurutma makinesi (çamaşır topla çıkar as topla dertmiş valla hele bebekli evde kurutma şart)
Robot süpürge veya dyson (evde çok oyuncak yayıntısı oluyorsa mobilyalar yüksek değilse robot süpürge çok konforlu olmayabiliyor)
Düzenli temizlikçi

uyuduğunda yemek yapin. Temizligi ufak ufak onunla yapın. Biraz da salmak gerekiyor açıkçası herseyin dörtdortlük olmasını beklemeyin

İşte sonra bu tipler gelip bı çocuğa bakamıyor musun? diyor hazır çorbayı kendimize bile yapmıyorum ben demekki işin sırrı buymuş sayenizde anladım
Evet isin sirri orada. Hayatim boyunca kendi agzima surmedigim, evime bir kez dahi girmeyen bir karisim. Mukemmel annelik icin bebeklere yedirip kabiz yapma kriteri var ama baksaniza…

Neyse; size esinizin destek olmasi sart. Bir sekilde artik isin ucundan tutmali. Esim olmasa ben de kafayi yerdim sanirim. Gule gule buyutun yavrunuzu.

He bir de; bence en guzel demlere gelmissiniz bundan sonrasi cooook daha keyifli olacak.

Bebenizin gece emerek uyuya kalmamasina dikkat edin. Nasil uyuyorlarsa tekrar gece uyandiktan sonra aynisini istiyorlar. Yani memede uyuya kaliyorsa tekrar ister daha cok uyaniyor

Annenize gitmek yerine eve davet edin ,dolap hazırlığı yapın bir gün anneniz evde iken haftalık şekilde ,nohut fasulye hasla at , kıyma köfte yap pişirmeye hazır at , sarma sar at , içli köfte hazırla at boyle olunca yemek işi saatlerden dakikalara iniyor, gece evi topla dağınıklık sabah kalkınca yoksa iş çabuk biter, akşam tuvalete bır su döküp uyu dusu uyumadan al , gece emzirmeyi bire indir dört saat gece aç kalması artık sorun değil ,gündüz o uyurken onunla uyu en azından o uyurken uzan bunlar iyi gelecektir

Cahil cesareti diyoruz o cürete

Ben sara epilepsi hastasiyim iki cocuk buyutuyorum kendi başima siz saglikli halinizle bi çocuga mi bakamiyosunuz
Kullandığınız ilaçlar yüzünden mi böylesiniz yoksa karakteriniz zaten bu mu
Nerden biliyorsun kadının sağlıklı olduğunu bu bir
İkincisi kadın çocuğuma bakamıyorum dememiş
Üçüncüsü hastalığınızı tanıyorum, ilaçlarınızı düzenli kullanır düzenli bir hayat yaşar stresten uzak durursanız nöbet geçirmezsiniz epilepsi hastası olmayanlar gibi yaşarsınız
Yengem de epilepsi hastası, ilaçlarını kullanıyor, hem aktif bir iş hayatı var hem aşırı hareketli bir çocuğu var, işlerini de yapıyor dışarıda da çalışıyor çocuğunu da büyütüyor, epilepsi olmayan bir insandan hiçbir farkı yok, 50 yaşında neredeyse, en son epilepsi krizini lisedeyken geçirmiş, söylemese kimse anlamaz bir hastalık taşıdığını

Yardım istemekten çekinmeyin. Yardım istediğini söyleyebilmek çok yüce bir şey bence. Biz ille kuyrugu mi dik tutacağız. Hayır! Mesela bana bir yardımcı olabileceğim bir şey var mı diye sorunca teşekkür ediyorum. Bir arkadaşım ise bu soruya ne yapabilirsin diye yanıt veriyor. Çok yardım alıyor dış kapının mandallarından bile. Bense annemden bile yardım isteyemiyorum.
Bugun yavru uyumadı, koydum arabasına çıktık dışarı. Dışarıda aşırı uykusu vardı ama ses çıkaramadı. Salonda yerde öğlen yemeğinde döktükleri duruyordu. Eve gelince hemen mutfaga girdim, onu mama sandalyesine bağlayıp çabucaka bi balık pişirdim. Bu sefer de mutfağın yerleri balık oldu. Çocugu yıkadım yatırdım. Eşime yerleri temizlemesini benim yemek servisi yapacağımı söyledim. O yerleri toparladı, vileda her daim koridorda hazır duruyor, hızlıca yerleri sildim, akşam yemeğini yedik.
Robot süpürgeyi efektif kullananlar bana nasıl yaptıklarını anlayırsa çok sevinirim. Yerde oyuncaklar var. Sandalyeleri çekmekyince aralarına giremiyor. Mutlaka takılacak bir şey buluyor.

Benim ilk çocugum öyleydi iki sene boyunca iki saatten uzun uyudugumu hatırlamam. Gece özellikle yarım saatte bir kalkardi. Tecrübesizlikte var tabi su an birbuçuk yaşinda bebeğimle fink atıyoruz iki büyüğün peşinde tamemen bize ayak uydurmuş durumda :) arada temizliğe birini aliyorum dip köşe için ayda bir gibi. Gerisini hallediyorum iyi kötü. Çocuklu evde hiçbirsey mükemmel olmaz farkına varın gerisi zaman zamanla hallolacaktır. Biraz daha sabredin sonra rüya gibi gelecek bu günleriniz :)

Benzer bir konu açmayı dusunurken konuyu gördüm cevapları okuyorum. Benim de bebegim su an 37 gunluk. Yanımda birileri vardı hep bu dönemde ama, gece uykusuzluk, gündüz asla uyuyamamakla geçti günler. Bir düzen oturtabilmek için bu saatten sonra yanımda birileri de olmayacak. Korkuyorum nasıl yaparım, iyi bakabilir miyim diye. Doğumdan itibaren kendim için yaptığım hiç bisey olmadi diyebilirim. Bazen algilarimin bile kapandigini hissediyorum uykusuzluk ve yorgunluktan. Bebeğimi cok seviyorum ama içimde Cook büyük bir hüzün var.. Ne zaman gece uyumaya basliycak, ne zaman yuz üstü uyumayı birakicak ve ben nefesini kontrol etmeyi bırakıp uyuyabilicem merak ediyorum. Kollarımda, memelerimde, sirtimda derman kalmadı.. 3ten beri ancak uyudu ve sabahın köründe ayakta kalmak için kahve sigara içerken ağlaya ağlaya yazıyorum. Gecicek mi bu günler, ben de aynaya mutlu bakabilicek miyim..

Bende senin gibiydim artı birde home Office çalışıyordum. Dibinde kaynanan ne birazcik uyuyayım ne de o kadar uykusuz kalmışım biraz çocuğa gozkulak olayım demedi. Ağlaya ağlaya ve bayıla bayıla büyüttüm. Çünkü gündüz çalışıyordum gece çocuk ne uyut derken perisandim. Hiç unutmam , kızıma TV açardım çizgi filmleri de seçerdim hangisi daha az zarar verir. Daha 13 aylıktı. Ben cekyata bayılıyorum resmen. Öyle böyle geçecek bu günler. Benm tavsiyem evi settir et. Akşam da yemek oluyorsa yap olmuyorsa yapma çay kahvaltı vs. Laf eden yemek yapsın getirsin kocan da dahil. Sadece cocugunla ilgilen. Sen calismiyosun da çocuğun uyuyunca uyu. Sakin sinirlerini bedenini yıpratma. Güzel yavrun için çok ihtiyacınız olacak sana.

malesef çocuklu hayat böyle birşey. 4,5 yaşında kızım var durum hala böyle :)

İlk çocukta oluyor hep. Her zaman onunla en iyisi olsun istiyoruz.
Öncelikle robot süpürgeniz yoksa alın derim. O günlük temizliğinizi yapar. Sizde biraz pratik yöne yönelin. Mesela salondan yatak odasına gideceksiniz diyelim, salonda yatak odasına ait ya da oraya giderken önünden geçeceğiniz odalara ait bir şeyler varsa götürün gibi...
Yemek için de çok yapın, sıcakken konserve yapın, başka gün hazır yemek olur size.
Birde ne olursa olsun gündüz çocuğunuz uyuduğunda sizde uyuyun. Çünkü siz uyusanız da uyumasanız da ev işini yapamayacaksınız. Sizinle yatarsa belki biraz daha uzun uyur o da siz de dinlenmiş olursunuz.
Psikolojik olarak sağlam bir anne olmazsa sağlam bir çocuk olmaz unutmayın. Bu psikolojik sağlamlıkta fizyolojiyle bağlantılı.

Seni çok iyi anlıyorum. Benimde oğlum pandemide doğdu hepten yalnızdım halada öyleyim. Hiç uyumayan zor hareketli bir çocuktu. Hala da öyle. Ben sürekli dışarı çıkarıyordum onu hem vakit çabuk geçiyordu hem de bende hava almış oluyordum iyi de geliyordu. Kar kış farketmez.Ev işini umursamıyordum yemekmiş filan çok kendimi zorlamıyordum. Eşinizin burada akşam sizin yorgunluğunuzu alması çok önemli yardımcı olması gerekir. Ama dediğim gibi her şeye yetişmeye çalışmayın. Olduğu kadarı size yeter.

Aslında ozaman işe tamamen bebeğinize odaklanıp onu düzene sokmaya çalışmakla başlamanız lazım. Belki bunuda denemişsiniz ama uygun zaman değildir ozaman olmamıştır tekrar ısrarcı şekilde uyku düzeni oluşturmak için bi deneyin birde doktorunuz tamam derse gece beslenmesini kesin benimde sürekli ama sürekli kalkıyordu ve bu şekilde biraz da olsa rahatladım.
Sabah mutlaka erken kaldırın 8i geçmesin 4 5 saat sonra karnı tok olsun mümkünse gıdayla beslenmiş olsun memeyi zaten hiç bi zaman uyumadan önceki 1 saat içinde vermeyin her neyse karnı tokken uykuya yatırın ben yüzü koyun kendi üzerime yatırıyorum kalp atışımı dinleyerek hafif pışpışla uyuyor bu çok işime yarayan bir uyutma şekli nereye gidersek gidelim böyle uyuyor kalkmak isterse izin vermeyin sonra yatağa alın. Yanında durun kalkmayın kıpırdandığı anda pışpışlayın zamanla alışacaktır hemen olmuyor malesef ama önce bunları düzene sokmak lazım ben 1 saat uyutup 4 saat sonrada yarım saat uyutuyorum akşamda 8 bucukta yatağa geçiyoruz 9da uyumuş oluyor genelde. Ek gıdayı düzgün almıyorsa dr bana gece emdiği için demişti kesince oda düzeldi. Yani böyle anlatması kolay tabi ama cidden sabırla uygulamak lazım bende çok isyan ediyordum durumlardan baya inat ederek uğraştım azda olsa rahatladım sizinde buradan başlamanız lazım işe.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…