Mecbur uyanacak böyle saçma bir düzenle asla olamaz asla diyorum yani o derece sabah 7 de kalkmalıYavaş yavaş uyandırarak başlayın o zaman .yemin ederim uyandırmaya korkuyorum uyandirdigim halde aynını yapar diye.3 gün annemlere gittik orda 10.30 da yattı yine geç kalktı eve döndük yine aynı düzene döndü
Gerçekten saçma ve yorucu bı kaç ay önce 9.30 da yatıyordu hiç yorulmuyordum bende mahvoldum yüzüm çöktü resmenMecbur uyanacak böyle saçma bir düzenle asla olamaz asla diyorum yani o derece sabah 7 de kalkmalı
Evet yani 21:30 bile geç çünkü 2 yaşında filan biraz daha ilerler uyku saati o yüzden şuan çok önemliGerçekten saçma ve yorucu bı kaç ay önce 9.30 da yatıyordu hiç yorulmuyordum bende mahvoldum yüzüm çöktü resmen
Uyku düzeni asla düzene girmiyor erken kaldirsam dahi eski düzene geri dönüyor .dinleniyorum ve evde bütün işler alıp başını gidiyorEvet yani 21:30 bile geç çünkü 2 yaşında filan biraz daha ilerler uyku saati o yüzden şuan çok önemli
Günlük düzeni nasıl kaç aylıktı şuanUyku düzeni asla düzene girmiyor erken kaldirsam dahi eski düzene geri dönüyor .dinleniyorum ve evde bütün işler alıp başını gidiyor
Şu an 16 aylık.sabah 11 de uyanıyor öğlen 3.5 gibi öğlen uykusuna yatıyor yorulmadiysa bu saat 4 oluyor bir saat 10 dk kadar uyuyor sonra gece yarısına kadar uyumuyorGünlük düzeni nasıl kaç aylıktı şuan
kardesim tecrubeyle sabit evet su an yorucu donemlerdesin 3 yasina geldimi baya rahatlarsin ama su 2 senen zor gececek. ev isin aksar uykun aksar anca yerine oturur bazi seyler bende kendim buyuttum iki cocuk. ev islerini cocuklar uyuyunca yapmaya calisirdim tabi halim kalirsa. ilki 3 yasindayken 2. ci cocugum. dogdu. ama ilk 3 yasina gelene kadar neler cektim evlat kolay buyumuyor gercekten gittigim yerde durmazdi birini cagirmaya korkardim eve. ne desek bos. Allah yardimcin olsun.11 sene sonunda zorluklarla anne oldum. çok mutluyum bebeğim 1 yaşına girdi .20 günden itibaren ufak destekler dışında bu günlere geldik.Ama hayatım aşırı yorucu bir hâl aldı ev işi, yemek,bebek bakımı derken kendimden geçtim aşırı zayıfladım gün nasıl başlıyor nasıl bitiyor anlamıyorum hiç bı işe yetişemiyorum bebeğim hareketli onun peşinde oluyorum,beraber oynuyoruz çok az uyuyor o yüzden ne dinlenme ne iş ne yapacağımı şaşırıyorum. bu konuda tecrübeli olanlardan fikir bekliyorum siz neler yapıyorsunuz?yetisebiliyor musunuz? Yada hayatı nasıl götürüyorsunuz? Bu arada eşim işten gelince yorgun olduğunu ileri sürerek yardımcı olmuyor biraz oynuyorlar o kadar.annemle çok yakın oturmuyor ve babam rahatsız o yüzden sık gelemiyor arada ben gidip bı kaç gün dinlenip dönüyorum.k.validem yakın ama k.pederi yeni kaybettik sayılır o yüzden toparlanma sürecinde.kisacasi yalnızım önerileri bekliyorum
Ya bu düzeni berbat sürekli böyle gitmez hem sana hem ona yazık . Sabah erkenden kaldırıp kahvaltı evi toplayıp dışarı çıkarman lazım hava alacak ki öğlen 2 saat uyuyacak sonra uyanacak ara öğün yapıp hop yine dışarı çıkacak . Yorulacak akşam erken uyuyacak başka bir yolu yok . Bunu evde iş yap diye söylemiyorum asla tamamen akli dengen için çünkü böyle saçma sapan bir hayat geçmez . O düzeni bozacak yeniden yapacaksın sadece kararlı olmak zorundasın tecrübe ettim ben bunu . Ayrıca da aylık bir kere büyük temizlik ona yardımcı alınacak ( ben alamadım maalesef ki gece eşimin olmadığında çocuk uyuyunca yapıyordum perişan olarak ) eve robot süpürge alınacak bu kesin . Aldığını aldık yere koyacaksın ki ortalık dolaplar dağılmasın en azından . 2 yaşında filan da artık onu ev işlerine dahil edeceksin ben öyle yaptım mecbur . Kaldı ki benim çocuğa bakacak bu şehirde bir insan yok eşim ayda 8 gün evde yokŞu an 16 aylık.sabah 11 de uyanıyor öğlen 3.5 gibi öğlen uykusuna yatıyor yorulmadiysa bu saat 4 oluyor bir saat 10 dk kadar uyuyor sonra gece yarısına kadar uyumuyor
evet 3 yasinda oglum suan 2 ay onceki haliyle bile cok fark var mesela. baya rahatliyo anneler ama tabi yine hareketli yine bi takipteyim anne yuregiBenimde bebem 2 bucuk yasinda hemen hemen.Bizimki de oldukça hareketli bir çocuk.O uyuyunca geceleri bende biraz iş yapıp yatıyorum.Hele gece 1i geçtiyse uyuması acayip gerginlesiyorum.Hemen uyutmaya çalışıyorum.Bir süredir zaten öğlen uykusu yok.Yani şu 4 e 5 e kadar duran anneleri kutluyorum.Nasil bir sabır ve özveri.O saate kadar ayakta durmak.
Sonuç olarak konu sahibi,hersey dört dörtlük olmak zorunda değil,biraz da sal gitsin.3 yaşına yaklaşınca biraz daha kolay oluyor hersey.
Arkadaşım her çocuk aynı değil ki 4 çocuğum var hepsi farklı idi kimi uslu uykucu kimi hareketli ,yaramaz, uyumaz ....herkes de aynı değil arkadaş yetişemiyor ki yardım istiyor nasıl yetiştiğini anlatıp tavsiye verebilirsinBen sara epilepsi hastasiyim iki cocuk buyutuyorum kendi başima siz saglikli halinizle bi çocuga mi bakamiyosunuz
Bende 1 aydır sakince temizliğimi yapıyorum günlük sil süpürü önceden sürekli ağlıyordu . 3.5 a 2 ay kaldı bizim . Ama sürekli konuşmaktan boğazım şişiyor sürekli neden anne anne nedenevet 3 yasinda oglum suan 2 ay onceki haliyle bile cok fark var mesela. baya rahatliyo anneler ama tabi yine hareketli yine bi takipteyim anne yuregi
İyide her çocuk farklıdır. Örneğin abimlerin 2 çocukları vardı 1 yaş aralığında, benimde 1 tane olmasına rağmen onların ikisine bedeldi.Ben sara epilepsi hastasiyim iki cocuk buyutuyorum kendi başima siz saglikli halinizle bi çocuga mi bakamiyosunuz
Yaaa kıyamam bayılıyorum böyle soru soran çocuklaraBende 1 aydır sakince temizliğimi yapıyorum günlük sil süpürü önceden sürekli ağlıyordu . 3.5 a 2 ay kaldı bizim . Ama sürekli konuşmaktan boğazım şişiyor sürekli neden anne anne neden
Uyku düzeni asla düzene girmiyor erken kaldirsam dahi eski düzene geri dönüyor .dinleniyorum ve evde bütün işler alıp başını gidiyor
Dışarı çıkarıyorum mutlaka parkta zaman geçiriyoruz .erken kaldirdigim zaman eski düzene geri geçiyor bı şekilde şimdi azar azar saati aşağı çekmeye çalışıyorum inşallah işe yarar.robot süpürge var o da olmasa dökülenler yerde kalacakYa bu düzeni berbat sürekli böyle gitmez hem sana hem ona yazık . Sabah erkenden kaldırıp kahvaltı evi toplayıp dışarı çıkarman lazım hava alacak ki öğlen 2 saat uyuyacak sonra uyanacak ara öğün yapıp hop yine dışarı çıkacak . Yorulacak akşam erken uyuyacak başka bir yolu yok . Bunu evde iş yap diye söylemiyorum asla tamamen akli dengen için çünkü böyle saçma sapan bir hayat geçmez . O düzeni bozacak yeniden yapacaksın sadece kararlı olmak zorundasın tecrübe ettim ben bunu . Ayrıca da aylık bir kere büyük temizlik ona yardımcı alınacak ( ben alamadım maalesef ki gece eşimin olmadığında çocuk uyuyunca yapıyordum perişan olarak ) eve robot süpürge alınacak bu kesin . Aldığını aldık yere koyacaksın ki ortalık dolaplar dağılmasın en azından . 2 yaşında filan da artık onu ev işlerine dahil edeceksin ben öyle yaptım mecbur . Kaldı ki benim çocuğa bakacak bu şehirde bir insan yok eşim ayda 8 gün evde yok
Canim benim hicbizaman mukemmel anne olmaya calismayalim bu bizi sadece yorar ve hep mutsuz oluruz biz mutlu anne olalım. Herzaman herseye yetisemeyebiliriz. Herkes farklidir. Cok sukur uzun bir surecten sonra yavruna kavusmussun Rabbim saglicakla buyutmeyi nasip etsin. Sen yavrunla ilgilen. Eger imkanin varsa yardimci cagirabilirsin. Gunduz uykularina dikkat et gunduz uykusunu guzel alirsa gecede guzel uyur. Disari cikarabilirsen temiz hava alincada guzel uyur. Gece Uykudan 1 saat once doyur yada emiyorsa memede uyutma. Gece cunki surekli meme arayarak uyanir. İnan bu gunler gececek yavrun buyuyecek az daha sabir guzel Anniş11 sene sonunda zorluklarla anne oldum. çok mutluyum bebeğim 1 yaşına girdi .20 günden itibaren ufak destekler dışında bu günlere geldik.Ama hayatım aşırı yorucu bir hâl aldı ev işi, yemek,bebek bakımı derken kendimden geçtim aşırı zayıfladım gün nasıl başlıyor nasıl bitiyor anlamıyorum hiç bı işe yetişemiyorum bebeğim hareketli onun peşinde oluyorum,beraber oynuyoruz çok az uyuyor o yüzden ne dinlenme ne iş ne yapacağımı şaşırıyorum. bu konuda tecrübeli olanlardan fikir bekliyorum siz neler yapıyorsunuz?yetisebiliyor musunuz? Yada hayatı nasıl götürüyorsunuz? Bu arada eşim işten gelince yorgun olduğunu ileri sürerek yardımcı olmuyor biraz oynuyorlar o kadar.annemle çok yakın oturmuyor ve babam rahatsız o yüzden sık gelemiyor arada ben gidip bı kaç gün dinlenip dönüyorum.k.validem yakın ama k.pederi yeni kaybettik sayılır o yüzden toparlanma sürecinde.kisacasi yalnızım önerileri bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?