- 17 Ocak 2020
- 28.138
- En iyi cevaplar
- 1
- 40.887
- 598
Suphi altindoken çıkar cem garipoglu çıkar ne çıkacakyine sen ve yine mantıksız yorumlarin. Bir tane yorumun mantikli olsa disimi kiricam valla.
2 cocuk büyütüyorsunda bu kafa yapısıyla ortaya ne cikcak allah bilir.
15 günde bir yarım gün gelsin temizlik için. diğer işleri biraz savsaklayacaksın hem çocukla hem kendinle hem ev yemek hem koca uğraşılmıyor.Büyük temizlik için alıyorum ama haftada bir maddi olarak fazla gelebilir ama dediğiniz gibi fiyat olarak daha cüzi olursa bu çözüm olabilir
Bebeklerinizde sigara içiyor yaniİçiyor. Malesef ben de sigara içiyorum.
Ben sara epilepsi hastasiyim iki cocuk buyutuyorum kendi başima siz saglikli halinizle bi çocuga mi bakamiyosunuz
11 sene sonunda zorluklarla anne oldum. çok mutluyum bebeğim 1 yaşına girdi .20 günden itibaren ufak destekler dışında bu günlere geldik.Ama hayatım aşırı yorucu bir hâl aldı ev işi, yemek,bebek bakımı derken kendimden geçtim aşırı zayıfladım gün nasıl başlıyor nasıl bitiyor anlamıyorum hiç bı işe yetişemiyorum bebeğim hareketli onun peşinde oluyorum,beraber oynuyoruz çok az uyuyor o yüzden ne dinlenme ne iş ne yapacağımı şaşırıyorum. bu konuda tecrübeli olanlardan fikir bekliyorum siz neler yapıyorsunuz?yetisebiliyor musunuz? Yada hayatı nasıl götürüyorsunuz? Bu arada eşim işten gelince yorgun olduğunu ileri sürerek yardımcı olmuyor biraz oynuyorlar o kadar.annemle çok yakın oturmuyor ve babam rahatsız o yüzden sık gelemiyor arada ben gidip bı kaç gün dinlenip dönüyorum.k.validem yakın ama k.pederi yeni kaybettik sayılır o yüzden toparlanma sürecinde.
Çocuk sahibi değilim ama yengem çalıştığı için gelinin yanına gidememiş o zamanlar ben gitmiş bakmıştım. İlk doğan bakımı elbette kolay ama sonrası zorluyor hareketleniyor. Yine 7 8 aylıkken yanına gittiğimde müzik dinletiyo seste uyumasını sağlıyordu sorduğumda sese uyanmasın alışsın diye demişti. Yine ondan öğrendiğim bizde normalde evde bir şey pişirilecekse o gün hazır olur ama o yarma, fasulye, nohut başka şeyler sebzeler haşlayıp dolaba koyuyordu ve onları kullanarak yemek yapıyordu. 1 günlük değil 2 3 günlük yemek yapıyordu. Eli hızlı bir kadındı ama eli hızlılığı odadan odaya giderken dağınıklığı da gidermesindendi sanırım. Çocuk ağlasa da bazen ne yalan söyleyim ağlayıp ağlayıp susar dediğini hatırlıyorum çok evham yapmıyordu ben de şaşırıp kalıyordum. Ama çok rahat büyüttü ve şimdi çocuğu çok özgüvenli. İş yaparken çocuğu oğlum oğlum diye seviyordu o da yatarken hafif sesle gülmeler çıkarıyordu izliyordu öyle... çünkü annenin ağlasa da gelmeyeceğini farkındaydı sanırım.11 sene sonunda zorluklarla anne oldum. çok mutluyum bebeğim 1 yaşına girdi .20 günden itibaren ufak destekler dışında bu günlere geldik.Ama hayatım aşırı yorucu bir hâl aldı ev işi, yemek,bebek bakımı derken kendimden geçtim aşırı zayıfladım gün nasıl başlıyor nasıl bitiyor anlamıyorum hiç bı işe yetişemiyorum bebeğim hareketli onun peşinde oluyorum,beraber oynuyoruz çok az uyuyor o yüzden ne dinlenme ne iş ne yapacağımı şaşırıyorum. bu konuda tecrübeli olanlardan fikir bekliyorum siz neler yapıyorsunuz?yetisebiliyor musunuz? Yada hayatı nasıl götürüyorsunuz? Bu arada eşim işten gelince yorgun olduğunu ileri sürerek yardımcı olmuyor biraz oynuyorlar o kadar.annemle çok yakın oturmuyor ve babam rahatsız o yüzden sık gelemiyor arada ben gidip bı kaç gün dinlenip dönüyorum.k.validem yakın ama k.pederi yeni kaybettik sayılır o yüzden toparlanma sürecinde.kisacasi yalnızım önerileri bekliyorum
Bencede marifet,kesinlikle.. Ben gerçekten yapamazdım yapanlara saygım sonsuz.Yanlız tek başına yardımsız hakkıyla çocuk büyütmek büyük marifet onu söyleyeyim de
Linç yiyince de ağlıyorsun.Ben sara epilepsi hastasiyim iki cocuk buyutuyorum kendi başima siz saglikli halinizle bi çocuga mi bakamiyosunuz
Hepsi gelip geçiyor,bi bakmışsınız kreşe başlamış, anaokul,ilkokul...heryil biraz daha rahatlayacaksınız..her anin tadını çıkarın ,o kadar çabuk büyüyorlar ki..gece uykusunu duzene sokarsanız gündüz daha dinç olursunuz..biraz daha sabır..11 sene sonunda zorluklarla anne oldum. çok mutluyum bebeğim 1 yaşına girdi .20 günden itibaren ufak destekler dışında bu günlere geldik.Ama hayatım aşırı yorucu bir hâl aldı ev işi, yemek,bebek bakımı derken kendimden geçtim aşırı zayıfladım gün nasıl başlıyor nasıl bitiyor anlamıyorum hiç bı işe yetişemiyorum bebeğim hareketli onun peşinde oluyorum,beraber oynuyoruz çok az uyuyor o yüzden ne dinlenme ne iş ne yapacağımı şaşırıyorum. bu konuda tecrübeli olanlardan fikir bekliyorum siz neler yapıyorsunuz?yetisebiliyor musunuz? Yada hayatı nasıl götürüyorsunuz? Bu arada eşim işten gelince yorgun olduğunu ileri sürerek yardımcı olmuyor biraz oynuyorlar o kadar.annemle çok yakın oturmuyor ve babam rahatsız o yüzden sık gelemiyor arada ben gidip bı kaç gün dinlenip dönüyorum.k.validem yakın ama k.pederi yeni kaybettik sayılır o yüzden toparlanma sürecinde.kisacasi yalnızım önerileri bekliyorum
Yetisebildigin kadarına yetişip, yapamadığını kendine vicdan yapmamakla başla. Ev işini dört dörtlük yapamazsın tabiki sen de insansın. Çocuğun önceliğin olsun bu günler ger gelmiyor. Temizlik için yardım alabilmek maddi gücün varsa yardım al. Onun dışında temizliği korursan yani aldigini hemen koyar 1-2 bulaşığı biriktirme den hemen atarsan ev işi çok yormaz. Yemeğinde sabahtan köy gün içinde yemek derdin olmasın. Gerisi bebeğimle zaman geçirmek dinlenmek.11 sene sonunda zorluklarla anne oldum. çok mutluyum bebeğim 1 yaşına girdi .20 günden itibaren ufak destekler dışında bu günlere geldik.Ama hayatım aşırı yorucu bir hâl aldı ev işi, yemek,bebek bakımı derken kendimden geçtim aşırı zayıfladım gün nasıl başlıyor nasıl bitiyor anlamıyorum hiç bı işe yetişemiyorum bebeğim hareketli onun peşinde oluyorum,beraber oynuyoruz çok az uyuyor o yüzden ne dinlenme ne iş ne yapacağımı şaşırıyorum. bu konuda tecrübeli olanlardan fikir bekliyorum siz neler yapıyorsunuz?yetisebiliyor musunuz? Yada hayatı nasıl götürüyorsunuz? Bu arada eşim işten gelince yorgun olduğunu ileri sürerek yardımcı olmuyor biraz oynuyorlar o kadar.annemle çok yakın oturmuyor ve babam rahatsız o yüzden sık gelemiyor arada ben gidip bı kaç gün dinlenip dönüyorum.k.validem yakın ama k.pederi yeni kaybettik sayılır o yüzden toparlanma sürecinde.kisacasi yalnızım önerileri bekliyorum
İşte merak ettiğim buydu ..uzun süre bebek sahibi olamayan insanlar özellikle anneler bebek olduktan sonra onun o yükünden gelen sıkıntılara seve seve göğüsmü gerıyor yoksa önceden hayatım ne güzelmişmi diyor.hep bunu merak ederdim Zoe değilmi çocuk sahıbı olmak..malesef hep kendinden vermek zorundasın olmuyo yoksa11 sene sonunda zorluklarla anne oldum. çok mutluyum bebeğim 1 yaşına girdi .20 günden itibaren ufak destekler dışında bu günlere geldik.Ama hayatım aşırı yorucu bir hâl aldı ev işi, yemek,bebek bakımı derken kendimden geçtim aşırı zayıfladım gün nasıl başlıyor nasıl bitiyor anlamıyorum hiç bı işe yetişemiyorum bebeğim hareketli onun peşinde oluyorum,beraber oynuyoruz çok az uyuyor o yüzden ne dinlenme ne iş ne yapacağımı şaşırıyorum. bu konuda tecrübeli olanlardan fikir bekliyorum siz neler yapıyorsunuz?yetisebiliyor musunuz? Yada hayatı nasıl götürüyorsunuz? Bu arada eşim işten gelince yorgun olduğunu ileri sürerek yardımcı olmuyor biraz oynuyorlar o kadar.annemle çok yakın oturmuyor ve babam rahatsız o yüzden sık gelemiyor arada ben gidip bı kaç gün dinlenip dönüyorum.k.validem yakın ama k.pederi yeni kaybettik sayılır o yüzden toparlanma sürecinde.kisacasi yalnızım önerileri bekliyoİştemerme
Merhaba konundışında ama sorum olacak size.temizliğe kadın geliyor demişsiniz.nasıl alıyosunuz evin önden topluyomusunuz dağınıklığı filan öyle mi çağırıyosunuz yani sadece evi temizlşyomtopalamadan yoksa öyle anlık ev nasılsa öyle mi geliyo kadın.bende almak istiyorum ama nasıl oluyo hiç almadım bilmiyorumBir yaşında kızım var. 33. Haftalık hamileyim. Yemeği eşim yapıyor. Temizlik için Haftada bir kadın geliyor. Ütüleri kuru temizlemeye veriyorum. Boş zamanım olursa uyuyorum. Akıl sağlığımı böyle koruyorum.
Evet, Ben önden topluyorum evi. Yoksa bizim ev savaş alanı gibi oluyor. Her yer her yerde. 2+1 evi 4 saatte bitiriyor. Ben çoğunlukla gece uykusuz kaldığım için tüm gün istemiyorum zaten. Kadın gidince uyuyorum. Kızım 1 yaşında asla ev işi yapmama müsade etmiyor. Eşim kızı oyalarken günlük işleri anca yapıyorum. Bulaşık dizme, çamaşırları katlama vs.Merhaba konundışında ama sorum olacak size.temizliğe kadın geliyor demişsiniz.nasıl alıyosunuz evin önden topluyomusunuz dağınıklığı filan öyle mi çağırıyosunuz yani sadece evi temizlşyomtopalamadan yoksa öyle anlık ev nasılsa öyle mi geliyo kadın.bende almak istiyorum ama nasıl oluyo hiç almadım bilmiyorum
Aslında hayatımdan memnunum hep bir şükür içindeyim. çünkü gerçekten çok umutsuzdum tam bir mucize oldu bebeğim .sadece bı şeyleri düzene koyma isteği beni çok yıprattı ve ciddi anlamda yalnızım onun dışında herşey rüya gibi benim içinİşte merak ettiğim buydu ..uzun süre bebek sahibi olamayan insanlar özellikle anneler bebek olduktan sonra onun o yükünden gelen sıkıntılara seve seve göğüsmü gerıyor yoksa önceden hayatım ne güzelmişmi diyor.hep bunu merak ederdim Zoe değilmi çocuk sahıbı olmak..malesef hep kendinden vermek zorundasın olmuyo yoksa
Merhaba konundışında ama sorum olacak size.temizliğe kadın geliyor demişsiniz.nasıl alıyosunuz evin önden topluyomusunuz dağınıklığı filan öyle mi çağırıyosunuz yani sadece evi temizlşyomtopalamadan yoksa öyle anlık ev nasılsa öyle mi geliyo kadın.bende almak istiyorum ama nasıl oluyo hiç almadım bilmiyorum
Eşim etrafı dagitmasa çamaşır katladı zannederim o derece berbat durumda maaelsef*İmkan varsa hafta da bir yardımcı alın.
*Robot süpürgeyi herkes tavsiye ediyor alabilirsiniz.
*Evde fazla eşya varsa (süs eşyası, objeler ,kırlentler ortada duran bebeğin dağıtacağı ne varsa bir süre kaldırın)
*Eşiniz tamam yoruluyor ama siz de yorumluyorsunuz bazı bebekler az uyuyor anneye yapışık geziyor, o yüzden eşiniz gelince iki günlük yemek yapıp koyun dolaba.
*Çamaşırları koyun eşinizin önüne katlasın oturduğu yerde.
*Yemek için dondurucuya bakliyat haşlayın koyun, köfte yapın koyun, pratik çıkarıp pişirebileceğiniz şeyleri koyun.
*Yemek yaparken bbebeğinizin önüne plastik mutfak gereçleri koyun genelde oynamayı severler.
*Yine imkan varsa yemek içinde biriyle anlayabilirsiniz.
*Her zaman da iş olmaz eşiniz ilgilenirken çekilin odanıza nefes alın.
Mesela bugün gece 2 de günü bitirdik sabah 11 gibi kalkar. ben yatmadan evi toparladım şu an bulaşık ve dağınıklık yok .ama kahvaltıyla beraber dağılacak ev supurulmek isteyecek.alt katta çamaşırlar asılı sabaha kurumuş olurlar onlar katlanacak kalan kirliler makineye atılacak.once kahvaltımızı yapıyoruz sonra beraber salonda oynuyoruz ardından mutfaga giriyorum makineye bulaşık koymak için gelip kapağına oturuyor:)Zar zor topluyorum mutfakta robot süpürgeyi çalıştırıyorum oğlum uyumadan salonda çalıştıramiyorum çünkü onun da peşine takılıyor.yataklari topluyorum ev iki katlı alt kata o uyuyana kadar inmiyirum çoğu zaman .o uyuyunca en fazla 1 saat 15 dk zamanım oluyor kalan işleri yapıyorum zaman kalırsa yemek yapıyorum kalmazsa uyanınca zorlukla yapıyorum yani ne eve kendime verimliyimKonu sahibi selam canım yardıma geldim sanasıkma canını bu günler geçiyor . Benim oğlum 3 yaşına geldi ve hep çok hareketliydi bende yorgunum kafamda yapılacaklar listem hep vardır . Neyse günlük rutinlerinizi bana bi yazarsan yardımcı olmaya gayret ederim
Yani benim gördüğüm tek verimsiz şey uykusu neden düzene sokmuyorsunuz ? Sabah 11 de değil 10 da kaldırın böyle böyle uykuyu öne çekin böyle olmaz çünküMesela bugün gece 2 de günü bitirdik sabah 11 gibi kalkar. ben yatmadan evi toparladım şu an bulaşık ve dağınıklık yok .ama kahvaltıyla beraber dağılacak ev supurulmek isteyecek.alt katta çamaşırlar asılı sabaha kurumuş olurlar onlar katlanacak kalan kirliler makineye atılacak.once kahvaltımızı yapıyoruz sonra beraber salonda oynuyoruz ardından mutfaga giriyorum makineye bulaşık koymak için gelip kapağına oturuyor:)Zar zor topluyorum mutfakta robot süpürgeyi çalıştırıyorum oğlum uyumadan salonda çalıştıramiyorum çünkü onun da peşine takılıyor.yataklari topluyorum ev iki katlı alt kata o uyuyana kadar inmiyirum çoğu zaman .o uyuyunca en fazla 1 saat 15 dk zamanım oluyor kalan işleri yapıyorum zaman kalırsa yemek yapıyorum kalmazsa uyanınca zorlukla yapıyorum yani ne eve kendime verimliyim
İkisinde var çocukta var yine olmuyorkolaylaştıracak çözümler;
1-robot süpürge
2-airfryer
telefonla uygulamadan bile yönetebiliyorsunuz.
Ben de bunlar var bir tek çocuk eksik :)
Evet uyku problemi hayatımızı etkiliyor uyusa biseyler düzelecek ama 2 de yatınca bende 7 de kalkamıyorum kısır döngüye girdikUyutmak istiyorsan uyandıracaksın başka çaren yok böyle böyle düzene girecek. Yoksa çocuk seni böyle parmağında oynatır ne kendine zaman ayırırsın ne eve . Sabahları erken kalkmanız lazım 07:00 de kalktıktan sonra giyin yatakları topla 08:00 de kahvaltı sonra ara öğün uyumadan da çorba vs ne veriyorsan işte . Akşam da mesela biz 19:30 da duş tuvalet diş fırçalama kitap okuma 20:15 gibi yatağa girmiş oluyorız 21:00 de uyumuş oluyor . Bende eşimin nöbetçi olduğun geceler sonraki gün için bazen yemek yapıyorum bazen büyük dolap içi perde vs temizliğimi yapıyorum veya dinleniyorum . Eşimin olduğunda da birlikte çay içiyoruz dizi izliyoruz kitap okuyoruz kişisel bakımımızı yapıyoruz vs işte 21:00 de oğlum uyuduktan sonra ilk işin bulaşık makinesi boşaltmak çamaşır asma gerisi tamamen bize ait oluyor .
Yavaş yavaş uyandırarak başlayın o zaman .yemin ederim uyandırmaya korkuyorum uyandirdigim halde aynını yapar diye.3 gün annemlere gittik orda 10.30 da yattı yine geç kalktı eve döndük yine aynı düzene döndüYani benim gördüğüm tek verimsiz şey uykusu neden düzene sokmuyorsunuz ? Sabah 11 de değil 10 da kaldırın böyle böyle uykuyu öne çekin böyle olmaz çünküçocuğun 21:00 de uyumuş olması lazım . Bunun içinde sabah 07:00 de kalkmış öğlen 12:00 de uyumuş 14;00 gibi uykusunun bitmiş olması lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?