Bebekli hayat , yorgunluk,yetişememek

Ben sara epilepsi hastasiyim iki cocuk buyutuyorum kendi başima siz saglikli halinizle bi çocuga mi bakamiyosunuz
Tamam işte nasıl başarıyorsun bunu anlat herkes öğrensin. Mesela çocukları 5 saat televizyon karşısına mı oturtuyorsun, yoksa ellerine telefonumu veriyorsun?

Konu sahibi ben o zamanlar eve yardımcı bulmaya çalıştım birkaç kişiyi aldık ama olmadı . Sonra robot süpürge aldık . O zaman pazartesi günleri kendim büyük temizliğimi yapıyordum oğlumun eline de bez veriyordum oda benim peşimden geliyordu . Sonraki hergün günde 2 kere sabah akşam robot çalışıyordu tüm evi süpürüyordu . Çarşamba ve cuma günleri yerleri siliyordum tozları alıyordum . Yemekleri oğlumun birinci uykusunda yapıyordum koşa koşa ikinci uykusunda yemek yiyip yanına uzanıyordum . Zaten bir süre sonra tek uyku dönemi başlıyor o zaman uyku süresi biraz uzuyor . Sizin şuan ilk yapmanız gereken şey uyku düzeni kurmak anladığım kadarıyla o yok . Ben kurmak için çok çabaladım ama oldu çabalayınca oluyor inanın ki . Akşam 21:00 den önce uyuması lazım hem onun sağlığı hemde senin sağlığın için . Aldığımızı yerine koyduk ortalığı dağıtmadık oyuncaklar sadece oğlumun odasında oynandı salona alıştırmadım daha sonra alışınca düzen kuruluyor zaten . Onun dışında bebeğe özel ne yemek yapıyorsun onu bilemedim ben 1 yaşından sonra özel bir yemek yapmadım ( çorbaları hariç ) Haftalık besin düzenli menüler yapıyorum biz ne yersek oda onu yiyordu tuz atmıyordum ki şuan 3 yaşında hala tuz yok . Ütüleri de eşim gelip biraz ilgilenirken koşa koşa yaptım . Sabah uyandığın zaman ilk iş onun bezini üzerini değiştirip hemen sende pijamalardan kurtul onun eline oyuncak veya tehlikesiz birşeyler ver yukardan pijamalarla kalıyorum vs yazmışsın yani o kadar da değil ki . 1.5 yaşındayken öğrenme kulesi ile onu da yemek yaparken tezgaha al önüne su koy içine pirinç bulgur vs at kaşıkla karıştırsın oyalanır ilgisini çeker . Ben şuan öyle yemek yapıyorum herşeyi birlikte yapıyoruz temizlik yemek . Ütüyü yapıyorum eline kıyagetkeri veriyorum odalarımıza götürüp yataklarımızın üzerine diziyor . 1.5 yaşında herşeyi ben yapacağım diye ağlama olayı başladı Buda zor sürekli kavga gürültü oluyor ağlıyor . Demem o ki ilerde de bir rahatlama yok sadece çocuğu kendi düzenine adapte etmen lazım uyku düzenini kurman lazım . Biz eşim ben oğlum yalnızız kimsemiz yok sıkma canını yanlız değilsin . Pratik ol yeter

Kimi uzmanlar belli bir ayda sonra ogle uykusu olmasada olur diyor ama ben oyle dusunmuyorum.
Bir uzman görüşü dinlemedim ama benim kızım 1 yaşında. Gündüz en fazla 3-4 saat uyanık kalabiliyor. Beyinleri yoruluyor. Dışarda bile olsak uyuyakalıyor. Doktorumuzda her kontrolde sordu. Gündüz uykusu nasıl diye. Gün içersinde 2’şer defa 45 dk-1 saat uyuyor.

Eklentiler

• 3C882AD9-34FC-4CF0-8B18-0C31D89756AA.webp
    23,3 KB · Görüntüleme: 51
1 yaş bebek günde 1 kere uyumaya başlar. Sabah erken başlayın güne. Ben çalıştığım için 11 aylıktı bebeğim kreşe başladığında. 6 maksimum 7 de kalkıyoruz. Öğlen 1 kere uyuyor 1-1,5 saat. Bolca yoruluyor evde de durmuyor kreşte de öyleymiş. Saat 8-8.30 uyuyor gece. O saatten sonra ben büyük yavrumla da ilgileniyorum sen dinlenebilirsin sana iyi hissettirecek şeyler yapabilirsin. Yazın işin daha da kolaylar koşup oynar parkta bahçede enerjisini atar. Eğer maddi durumun iyiyse kendini toparlayana kadar yarım gün kreşe başlatabilirsin

Ben sara epilepsi hastasiyim iki cocuk buyutuyorum kendi başima siz saglikli halinizle bi çocuga mi bakamiyosunuz
Napalım şimdi alkışlayalım mı? Hiçbirşeyim yok ama tek çocuk bile büyütemem kendi kendime napayım öleyim mi? Tek işi çocuk büyütmek ve bunu marifet sanan insanlara ciddi anlamda üzülüyorum. Bizde büyütüyoruz merak etme ama canımızı çıkarmadan. Her konuda imkanlar el verdiğince dışarıdan destek alarak.
Ben hasta halimle iki çocuk büyütüyorum diye başlayıp hem cinsinizi kendi çapınızda küçük düşürerek alkışlanacağınızı sanmayın ancak böyle cevap alırsınız.

Hem ev işi hem bebek hem kendine bakmak.. hepsini yapman çok zor. Elbet bişeyler eksik kalacak,boşver kalsın. İmkanın el verdiğince yardımcı al. Temizlik,ütü vs derdin olmaz en azından. Kızın öğlen uykusundaykende kendi işlerini halledebilirsin..
Benim iki çocuğum var ama tek bakabilme konusunda hiç iyi bir örnek değilim. Full yardımla büyüttüm ikisinide.

Yanlız tek başına yardımsız hakkıyla çocuk büyütmek büyük marifet onu söyleyeyim de

Ben 3 çocuk büyütüyorum tek başıma tek çocukla zorlananlara çok şaşırıyorum gece uyuduktan sonra yada sabah uyanmadan ufak tefek işleri hallet benim çocuklar süpürgeye bayılıyorlar seninki de öyle değilmi

Sigara mı? Bebeğiniz anne sütü içmiyor mu?

Epilepsi hastası olarak 2 çocuk yapmak sizin tercihiniz, yapmasaydınız.
Herkesin derdi kendine büyük, bi salın şu insanların enerjisini emmeyi bırakın.

Şöyle diyeyim, her şeyi çocukla birlikte yapıyorum. Kızım 1 yaşındayken bir tık daha zordu, şu an 2 yaşında. Ufak görevler veriyorum, ben de işimi yapıyorum. Mesela ona da bir bez verip temizlik yapmak gibi. Oyuncak vileda seti var, ben yer silerken o da arkamdan siliyor. Tabi normalde beş dakikada bitecek iş, bazen yarım saate uzuyor ama sonunda bitirebiliyorum. Çocuklar ev işini beraber yapmayı da bir etkinlik ve oyun olarak görürmüş bir araştırmaya göre. Yani aslında iş yaparken beraber vakit de geçirmiş oluyoruz. Bu arada da sürekli laf atıyorum, arada cilveleşiyoruz falan O takılsın ben iş yapayım diye düşündüğüm dönem inanılmaz zorlandım. Tabi çocuğun karakteri de önemli, benimki yemek yenilince sofrayı toplamaya başlıyor halama çekmiş Bence eğlenceli, bir de biz köy lojmanındayız. Evin fiziksel şartları cidden kötü. İnsan bunalıyor, çok haklısınız. Çocuğunuz yeni yeni en hareketli dönemine giriyor, sonrasında birlikte adapte olacaksınız zaten bu duruma. Bu da bir süreç annesi. Bence ona da ufak görevler vererek birlikte yapmaya çalışın. Bir deneyin, belki size de iyi gelir

Bana işler büyüdükçe daha kolaylasiyor gibi geliyor
Ben çalıştığım için o uyuduğunda uyuyordum ki uzun süre gündüz hiç uyumadı Ben yorgunluktan öldüm ve o zamanlar iş falan yapmadım
Sonra gündüz uyuduğu zaman ben de onla uyudum ve işleri cocukla yaptim
Bazen mama sandalyesine koydum önüne oyuncak koydum o attı ben aldım geri koydum
Bazen de beraber yaptık bulaşık makinesini boşaltılan falan tabakları veriyordu
Yapabildiğiniz kadar yapın salın biraz çocuk olunca her şey nizami olmuyor

Ne aptalca bir yorum ya. Herkesin tahammül esigi aynı mı? Ya da siz başarıyorsunuz diye size madalya mı takalım?!
O şöyle başarıyor tv ile çocuklara hazır paket çorba yaparak eğer öyle çocuk büyütsem ben 5 sene de yaparım kolay yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…