Bebekli mi, bebeksiz mi

Bebeginizden ayri esinizle program yaptiginizda icinizi sucluluk kapliyor mu? Oglum 18 aylik. Anneme yakin oturuyoruz ve sag olsun istedigimde ogluma cani gonulden bakar. Arada bir onu anneme birakip yemege vs ciktigimiz olur ama cok nadir. Zaten kisa keseriz ve hemen doneriz. Muhabbetimiz de hep cocukla ilgili olur istemsiz :) yarin cocuksuz bir cift arkadasimizla 1 saatlik mesafede yesillik bir alanda kahvalti yapalim dedik. Esim hemen oglani annene birakalim dedi hevesle. Aslinda cok uzun zamandir cocuksuz cikmadik. Bir gun olsun cayimi sogumadan icme, kosusturmadan oturup kahvalti etme fikri sahane gelse de, kesin gidince oglani da neden getirmedim diye hayiflanacagim. Cunku piknik alani gibi bir yer. Ote yandan gotursem oglum bir saniye yerinde durmayacagi icin iki kelam edemeden, yorgun argin donecegim. Anne olmak hep gel gitler icinde yasamak galiba :) Ne yapsam bilemedim :)
Ne kadar iyi bakacağını bilsem de benim de içimi suçluluk kaplar kesin😀 Uyuduğunda bile bir kahve içiyorsam “ben burada keyif yapıyorum o acaba tam doydu mu aç mı uyudu, ne vicdansızım” gibi saçma suçluluk duygusu geliyor içime😀 Halbuki yemeğini güzel yediğini bilsem de böyle oluyor 🙈 Annelik biraz manyaklık ama benimki tam manyaklık galiba😂

Oglan kalkana kadar elli kez karar degistirdim, hatta cantasini bile hazirladim onu da aliriz diye. Sonra kalkti emzirdim. O an kapi caldi annem geldi ve almamaya karar verdim :KK70: ama sanirim ruh hastasi olmusum cunku yoldayiz su an. Tadini cikarmak yerine vicdan azabi cekip buraya yaziyorym :KK70: :KK43:
Arkadaşınıza yansıtmayın bari :)

6 yıldır gittiğimiz heryere götürdük. Götürmemeyi de düşündük , denedik kendi içimizde çabaladık olmadı içimize sinmedi. Sizin durumunuza göre mantığımız şuydu keşke o da burada olsa temiz hava alsa koştursa. Onun da hakkı neden evde kalsın ki ? Ama insan gittiği yerden keyif almıyor saçma bir ikilem.İkimizin de aileleri popüler sahil kasabalarında yaşıyor eşimle bir kere yalnız denize girmişliğimiz yoktur, bir gece tek çıkmışlığımız yoktur. Bizimki de normal değil ideal diye anlatmıyorum.Siz götürmemeyi başarabilirsiniz inşallah.

bende şoyle kizi anneme birakip bir yerlerde bir cay ocsem yemek yesem diye icimden hep geciririm 2.5 senedir hala yapamadim
kızım olmadan asla ☺
yoruluyorum evet ama onlarin yeni yerler gormeye yeni seyler kesfetmeye daha cok ihtiyaclari var sanirim.

Ayni zamanda ebeveynsiz kalmaya, "yanliz" dünyayi kesfetemeyede ihtiyaçlari var. Ve ebeveynlerinde yanliz vakit geçirmeye ithiyaci var. Bunu yapmadikça evde huzursuzluk baslar, es hayati rutine biner ve baze seyler biter.

Anne olmadan önce bir kadin, bir birey oldugumuzu unutmayalim. Ve cocuktan ayri bir hayat yasanilmasi lazim. Yoksa hayat sadece cocuk üzerine kurulur ve bir 20 yil sonra hayal kirikligi yasanir. Hayatin bos olur.

TheQueeninthenorth TheQueeninthenorth Kesinlike cocuksuz gidin. Hele bu pandemi zamani insan daha çok ithiyaç his eder desarj olmaya. Baska zaman oglan ile çikarsiniz. Bos yerede suçlu his etmeye gerek yok, tadini çikarin.

Oğlum 3 bucuk yaşında oluyor. Ara sıra eşimle sohbet edebilmek için çıktığımız akşam yemekleri dışında (çok nadir yalniz, genelde onu da dahil ederiz), nereye gittiysek sepet gibi taşıdık oğlumu. Hele ki piknik alanı gibi bir yer onun için şahane olurdu..
Götürün kuzuyu, onu da çok mutlu edecektir.

Bebeginizden ayri esinizle program yaptiginizda icinizi sucluluk kapliyor mu? Oglum 18 aylik. Anneme yakin oturuyoruz ve sag olsun istedigimde ogluma cani gonulden bakar. Arada bir onu anneme birakip yemege vs ciktigimiz olur ama cok nadir. Zaten kisa keseriz ve hemen doneriz. Muhabbetimiz de hep cocukla ilgili olur istemsiz :) yarin cocuksuz bir cift arkadasimizla 1 saatlik mesafede yesillik bir alanda kahvalti yapalim dedik. Esim hemen oglani annene birakalim dedi hevesle. Aslinda cok uzun zamandir cocuksuz cikmadik. Bir gun olsun cayimi sogumadan icme, kosusturmadan oturup kahvalti etme fikri sahane gelse de, kesin gidince oglani da neden getirmedim diye hayiflanacagim. Cunku piknik alani gibi bir yer. Ote yandan gotursem oglum bir saniye yerinde durmayacagi icin iki kelam edemeden, yorgun argin donecegim. Anne olmak hep gel gitler icinde yasamak galiba :) Ne yapsam bilemedim :)
Kendinize biraz yaşam alanı bırakın. Anne olduğunuz birey olduğunuz ve karı-koca olduğunuz gerçeğini değiştirmez. Eşinizle sizinle vakit geçirmeyi özlemiş ki, hemen anneye bırakmayı teklif ediyor.
Eger çocuksuz giderseniz muhtemelen döndüğünüzde bebeğinizi çok daha özlemiş olacak ve beraber daha verimli vakit gecireceksiniz. 14 aylık bebeğim var, biz arada aileme bırakıp 1-2 saat kaçıyoruz eşimle, bize ilaç gibi geliyor. Döndüğümüzde bebekle beraber geçen zamanımız da daha verimli oluyor.

Valla her ikisinin de tadı ayrı. Eğer sık sık yapmıyorsanız arada bir çocuksuz biseyler yapmakta bir mahsur yok ama sürekli çocuksuz plan yapıyorsanız çocuklu planlara alismalisiniz

Merhaba, çocuklarınızı zaman zaman çok güvendiğiniz, bakımından emin olduğunuz anne, kardeş gibi yakınlarınıza bırakmanız çocuklar üzerinde sandığınız gibi negatif değil pozitif bir etki yaratır. Elimden geldiğince sıralamaya çalışacağım;
1. Ebeveyn nefes alma şansı elde eder, tazelenir, daha güçlü ve enerjik şekilde karşılıklı özlemle geri döner.
2. Çocuk ebeveyne karşı sağlıksız bir bağımlılık elde etmemiş olur (bağlılık demiyorum).
3. Çocuğun yeni durum ve ortamlara adapte olması kolaylaşır, bulunduğu ortama odaklanabilecegi icin aldigi verim max olur.
4. Ebeveyn anne/baba vasfının dışında eş vasfını hatırlayıp birlikteliğini güçlendirme fırsatı elde eder.
5. Ebeveyn bebeğe bağlı tek taraflı hayatına karşıdan bakabilme ve daha sağlıklı düşünebilme fırsatı elde eder.
6. Ebeveyn kendine olan ve bebek bakımının yoruculugundan kaynaklı kaybettiği özguvenini bebek dışındaki işlerini kendi başına hallederek geri kazanma şansı yakalar.
7. Her şey dozunda çok güzeldir.
Amma velakin tüm bunların yanında, bebek de olsa konuşarak gidilecek ve dönülecek zamandan bahsedilmeli, asla bebek habersiz bir şekilde uykudayken bırakılıp uyandığında kendini farkli bir ortamda bulmamali, her şey her zaman açık ve net konuşulmalıdır. Emin olun anlayacak, hissedecek ve güvenecektir. Anlamaz dediğiniz bebeler, anne karnindan itibaren her şeyi anlarlar👌💙

İnsanin bazen kendine zaman ayırması gerekir 1 saat 2 saat böyle deşarj olmak sizin pozitif enerji ile dolmanizi saglar buda cocuga bile yansır cocuk sizden ayrildigina ve anneannede kalmayi sorun etmiyorsa sizde biraz kendinizi dinleyebilirsiniz

Alışveriş yaparken, arada da hastaneye giderken oğlumu alamıyorum annem bakıyor. Hiç onsuz bı yere gitmedim.
Gitsem gözüm arkada kalmaz annem benden daha iyi bakar.

Valla 1 saat 2 saati hiç dert etme,millet bırakıp 4..5 günlük tatillere gidiyor,arada nefes almaya ihtiyaç var..farzet 1 gün çalışıyorsun işe çocukla mo gideceksin

Çocukla gidilecek yer var gidilmeyecek yer var. 4 yaşında oglum var doğduğundan beri anneme ya da kayinvalideme bırakıp gidebiliyorum. Kayinvalideme genellikle zorunlu durumlarda kısa süreliğine bırakıyorum ama zaten çalıştığım için ve işteyken annem baktığı için keyfi gezmelerimde de annem ilgilenir. Ben eşimle ya da arkadaşlarımla çıkarım gezer tozarım sonra yenilenmiş bir şekilde gelip çocuğunla daha iyi vakit geçiririm. Şu an bebeginiz küçük 2 yaş sendromu krizleri başlayınca nefes alma ihtiyacı hissedeceksiniz ve bırakırken sorun yaşamayacaksınız diye düşünüyorum

Bayram diye annemlere geldik başka şehire. Eşim Bu gece çocuğu annemlere bırakıp biz çıkalım dedi. Sabahtan beri bıraksam mı bırakmasam mi bunun muhasebesini yapıyorum. Hayır yani benim çocuğumu da bakıcı büyüttü üstelik 🤣 ama işin içine keyfiyete dair birsey girince vicdan meselesine dönüyor

15 aylık bır oğlum var.. sızı cok ıyı anlıyorum.. ancak sız ıyıysenız oda ıyı. Dolayısıyla bazen kendınıze vakıt ayırmanız da bebegınız ıcın. Bıraz rahatlamak farklı bır ortamda normal kosusturma dısında vakıt gecırmeye ıhtıyacımız var. Arda da olsa bunu yapmalıyız. Kendımıze ayrı , esımıze ayrı vakıtlerımızde olmalı dıye dusunuyorum. Hem begenırsenız oğlunuz ıcınde gıdersınız:)

Oglan kalkana kadar elli kez karar degistirdim, hatta cantasini bile hazirladim onu da aliriz diye. Sonra kalkti emzirdim. O an kapi caldi annem geldi ve almamaya karar verdim :KK70: ama sanirim ruh hastasi olmusum cunku yoldayiz su an. Tadini cikarmak yerine vicdan azabi cekip buraya yaziyorym :KK70: :KK43:
Vicdan yapma, şuan senin yerinde olmak için neler vermezdim :))) tadını çıkar..

Back
X