Bebekte kabızlık

elif torun

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2025
10
1
1
22
Bebeğim iki aylık şuan yeni doğduğunda Aptamil kullandık kabız yaptı daha sonra Aptamil conformil kullanmaya başladım onuda reddetti Bebelac gold kullaniyordum ama kabızlık hala devam ediyor bugün evolvia ya geçtim hala tık yok doktorlar normal diyor ama 10 gün çıkmıyor bilginiz varmı

Hayır denediğim mamalar onlar dediğim gibi bugün evolvia ya geçtim
10 gün kabızlık sürmesi fazla.O kdr mama da değiştirmişiniz.Arada mamaya 1 çay kaşığı zeytinyağı koyup verin.kızım bazen kabız oluyor öyle çözüyorum işi.Ama mx 3gün sürmüştür. Birde netten bakın kaka yapması için bir masaj var ben yapıyorum bebeğime çok işe yarıyor

Aptamil prosyneo deneyebilirsiniz.Birde çok sık mama değiştirmek bebekte beslenme reddine yol açabilir.Hepsinin biraz içeriği farklı adapte olurkende kabız olabilir.İkizlerim 5 aydır aptamil kullanıyor.gün aşırı yada 2 günde bir kaka yapıyorlar 1 aydır.Kızım 2-3 kere kabız oldu.Zeytinyağı veriyorum,masaj yapıyorum zorlarsa fitil kullanıyorum.çok katı bir kaka varsa makatını zorlar.

10 gün kabızlık sürmesi fazla.O kdr mama da değiştirmişiniz.Arada mamaya 1 çay kaşığı zeytinyağı koyup verin.kızım bazen kabız oluyor öyle çözüyorum işi.Ama mx 3gün sürmüştür. Birde netten bakın kaka yapması için bir masaj var ben yapıyorum bebeğ

Aptamil prosyneo deneyebilirsiniz.Birde çok sık mama değiştirmek bebekte beslenme reddine yol açabilir.Hepsinin biraz içeriği farklı adapte olurkende kabız olabilir.İkizlerim 5 aydır aptamil kullanıyor.gün aşırı yada 2 günde bir kaka yapıyorlar 1 aydır.Kızım 2-3 kere kabız oldu.Zeytinyağı veriyorum,masaj yapıyorum zorlarsa fitil kullanıyorum.çok katı bir kaka varsa makatını zorlar.
Şimdilik evolvia dan devam edeyim olmazsa onu alırım bütün mamalar elimde kaldı 🥺

10 gün kabızlık sürmesi fazla.O kdr mama da değiştirmişiniz.Arada mamaya 1 çay kaşığı zeytinyağı koyup verin.kızım bazen kabız oluyor öyle çözüyorum işi.Ama mx 3gün sürmüştür. Birde netten bakın kaka yapması için bir masaj var ben yapıyorum bebeğime çok işe yarıyor
İnanin günüm masaj yapmakla geçiyor gazını çok güzel çıkarıyor onda sıkıntı yok ama kaka yapmayınca bende huzursuz oluyorum ilk bebeğim olduğu için biraz panikte oluyor

Şimdilik evolvia dan devam edeyim olmazsa onu alırım bütün mamalar elimde kaldı 🥺
Evolvialarda probiyotik var diye biliyorum. Bir kontrol edin içeriğini. Dedikleri gibi arada zeytinyağı eklemek kolaylaştırıyor. Masaj da yapın miniklerken barsakları tam gelişmediği için bir süre böyle oluyor. Çok zaman olmuş ve dşarıda kaka katılaşmışsa bunun için gliserinli şeyler önerebilir doktorunuz bu durum için. Bir danışın isterseniz.

İnanin günüm masaj yapmakla geçiyor gazını çok güzel çıkarıyor onda sıkıntı yok ama kaka yapmayınca bende huzursuz oluyorum ilk bebeğim olduğu için biraz panikte oluyor
Panikleme annesi,Yoluna girecek mamaya adapte olması için biraz zaman ver.Ve çok rahatsız olursa fitil kullan.

Evolvialarda probiyotik var diye biliyorum. Bir kontrol edin içeriğini. Dedikleri gibi arada zeytinyağı eklemek kolaylaştırıyor. Masaj da yapın miniklerken barsakları tam gelişmediği için bir süre böyle oluyor. Çok zaman olmuş ve dşarıda kaka katılaşmışsa bunun için gliserinli şeyler önerebilir doktorunuz bu durum için. Bir danışın isterseniz.
Çok teşekkür ederim ilginiz için 🌸

Bir tane püre tarifi verecektim ama gözümden kaçmış bebeğiniz daha 2 aylikmis umarım düzelir çok geçmiş olsun ❤️

Biogaia probiyotik var doktorunuza sorun isterseniz.
10 gün sonra yaptığında zor mu yapıyor?
Kakası keçi pisliği gibi mi yoksa normal mi?
Doktorunuz normal demiş o yüzden soruyorum. 10. Günün sonunda mesela normal zorlanmadan yapıyorsa kakayı ek gıdaya kadar böyle gidebilir.
Anne sütü de alıyormuş mamayı daha az miktarda mı alıyor?
Gazını çıkarıyor demişsiniz.
Bir sorun yok gibi duruyor eğer kakası da normalse.

Son düzenleme:
Kayısı suyu iyi gelir dediler ama bende daha 2 aylık olduğu için veremiyorum sütten geçer diye kendim iciyorum
Evet ek gıda zamanı gelseydi kayısı ve irmik le yapılan bir mama tarifi verecektim o çok iyi gelmişti ama dediğiniz gibi siz kuru kayısı haşlayıp arada suyunu için kayisilarini yiyin süte geçerse bebeğe de iyi gelir inşallah

Doktorunuz normal demiş o yüzden soruyorum. 10. Günün sonunda mesela normal zorlanmadan yapıyorsa kakayı ek gıdaya kadar böyle gidebilir.
10. Güne kadar bekliyorum belli
Zorlanıyor fakat yapamıyor mecburen lavman veriyorum yaptığı zaman hardalimsi normal kaka yapıyor çocuklukla anne sütü veriyorum günde 2 veya 3 kere mama veriyorum 90 cc

10. Güne kadar bekliyorum belli

Zorlanıyor fakat yapamıyor mecburen lavman veriyorum yaptığı zaman hardalimsi normal kaka yapıyor çocuklukla anne sütü veriyorum günde 2 veya 3 kere mama veriyorum 90 cc
Biraz bağırsakları tembel olabilir minnağın zamanla alışır. Zaten doktor muayene etmiş normal demiş. Anne sütü ağırlıklı beslenen bebeklerde normal. Günde 8-10 kez kaka yapan da 10 gün de bir yapan da normal kabul edilşyor

Biraz bağırsakları tembel olabilir minnağın zamanla alışır. Zaten doktor muayene etmiş normal demiş. Anne sütü ağırlıklı beslenen bebeklerde normal. Günde 8-10 kez kaka yapan da 10 gün de bir yapan da normal kabul edilşyor
Evet normal dedi ama işte ister istemez insan korkuyor bide zorlandığı için bende üzülüyorum çok teşekkür ederim ilginiz için ♥️

Benim iki çocuğumun ikisi de 1 aylıktan itibaren kabızlık yaşadı öyle ki artık elimi takip cikarmisligim var kızım 3 yaşına gelince geçti oglum hala devam.bizim kabızlık kronikmis ne mamalar fayda etti ne probiyotikler gerçekten aşırı zor bir durum Bebek kaka yaptığı gün iyi ondan sonraki günler huzursuz umarım geçer

Back
X