• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları bebekte renk meselesi kafami kurcaladi

gamzeanneolmakistiyor

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2014
373
52
123
İstanbul
Kk'nin guzel hanimlari hepinize merhaba. Dert degil ama kafami kurcalayan bi sorun var. Dogacak olan oglumuzun eksiklerini yavas yavas tamamlamak uzereyiz. ama ben en basindan beri erkek cocukta her seyin mavi renk olmasindan yana degilim. Yani ne biliyim gerek kiyafetleri gerek battaniye vs.. olsun mavi mavi sevmiyorum oyle herseyi. O yuzden bizde kiyafetlerini hep yeşil, turuncu, krem, mor renklerde sectik. En cok ta turuncuyu yakistiriyorum erkek bebeklere. Ama soyle bi sorun var ki yakinlarimizdan birkac orta yasli hatun erkek bebege bu renkler olmaz, ilerde kizsal seylere egilimi artar falan dediler. baslarda hic kulak asmasam da vakit yaklastikca kafami kurcaliyor bu mesele.sizce gerçeklik payi olabilir mi?

Yok canim kesinlikle, biz bes kiz kuzendik, bizden kucuk erkek kuzeni hep boyardik, tirnaklarini, yanaklarini, elbiselerimizi falan giydirir aglatirdik, cocukluk iste :) simdi evli uc cocugu var haha. Elbise giydirsen bile olmaz canim, icinden gelen birsey bu. Hele renkten falan, kesinlikle problem olmaz.

Olurmu hiç öyle şey.. canım benim. Cinsiyet ve renkle bagdastırılma bile yapılmaz.. o bebek ne renk giydiğinin farkında olmadıgını acaba bunu diyenler farkında değil mi ona şaşırdım ben.. Takmayın kafanızı böyle şeylere.. ben bebeklere en cokta beyaz rengi cok yakıstırırım niyeyse :) melek gibi.. özellikle kokuları Rabbim biz bekar ve anne olmak isteyenlerede nasip eder inşallah Hayırlı doğumlarınız olsun :)

Ben de renk şartlandırılmasına karşıyım. Ne o öyle etiket gibi?
Sırf bu yüzden hamile kalırsam cinsiyetini öğrenmek istemiyorum doğumda süpriz olsun diye. :63:

Farklı cinsiyet eğilimi öyle oluşmaz o teyzelere deyiver.

Ya kizlar allah askina bebeginin neredeyse tum kiyafetlerini hazirlamis birine soylenecek sozler mi bunlar? Bazi insanlar cok dusuncesiz oluyor. Akil bulandirmaktan baska bisey degil
Malesef canım işte insanlar cok düşüncesiz.. gercekten öyle akıl bulandırmaktan baska bişey yok kendinize vesvese yapmayın bu konuda kesinlikle böyle bişey yok olamazda.. İnşallah salih evlat olur.. en guzel sekilde yetiştirirsiniz :)

ben de mavi renk (özellikle de bebek mavisi denilen mavi) alışkanlığını sevmediğimden oğluma sizin saydığınız renkleri ve onlara ek olarak kırmızı-beyaz / kırmızı-gri ikilisinden oluşan renkleri de tercih ettim.. kırmızılı kombinler hala tercihimdir..

hastane çıkış takımlarımızdan biri de turkuaz-gri-beyaz renklerinden oluşan bir takımdı, turkuazı da şiddetle tavsiye ederim

erkek bebeğe yakışmayan sadece 2 renk vardır : pembe ve mor.. bu ikisi dışındaki renkler ne cinsiyet anlamında ne de görsellik anlamında asla kötü bir etki oluşturmaz..

sevgiler..

renk renktir kardeşim isteyen turuncu giydirir isteyen mor, isteyen pembe, nedir bu yaklaşım anlamadım ya bir kız bebek doğar onu pembelerin içine hapsederler , ne alakaysa her rengin ayrı bir anlamı ve güzelliği var , niye sadece mavi yada beyaz yada pembeye hapsolunurlar, hurafelere bakmayın siz saçmalamışlar resmen ya...

Bi seminerde erkek cocuga erkek,kiz cocuga kiz oldugunu sık sık hatirlatin bazi gorsel obje yada sozlerle diyordu.zeki mureni annesi surekli gunlere goturup toka taktgi icn biraz daha naif biri oldugu soylnyo

Kizlar sagolun icimi rahatlattiniz. Iste bazi insanlar sirf konusmak olsun diye her konuda ahkam kesmeye bayiliyorlar. Amac moral bozmak heralde anlamadim gitti.
valla arkadaşım bende senin gibi her renk giydiriyorum oğluma üstelik ablamlardan küçülen kıyafetler geliyo onlarıda giydiriyorum ben maviyi hiç sevmem var tabii mavi kıyafeti ama yinede ben hep yeşil sarı kırmızı beyaz krem falan alıyorum ayrıca kız gibi saçını toplayıp oje sürüp ruj sürecek değiliz oğullarımıza renkle ilgisi olduğunu hiç düşünmüyorum, biz küçükken ailelerimiz hep yeni şeyler alamıyordu ki kuzenlerimizin falan eskilerinide giyerdik ne var yani hepimiz gayet kadın ve erkeğiz :))

selamlar renk konusunda ben özellikle toprak tonlarını tercih ettim açıkçası sarı,yeşil,turuncular,kahveler eşimle özellikle tercihimiz oldu,etrafta o teyzelerden o kadar çok varki mavi kıyafetleri hediye olarak almaya başladılar bile :)

O öyle dedikleri gibi renklerle değil de, eğer eline kız oyuncakları filan verirsen olurmuş. Bence rahat ol turuncu hem öyle kız rengi filanda değil, erkekler pembe pantolon, tşört giyiyor o ne olacak? Takma sen

arkadaslar tabi ki renkler çok önemli ben bunun arastirdim. her yonden arastirdim iyi kaynaklardan.dinenn bile oyleee. peygamber efendimizin torunu olduğunda görmek istemiş üzerinde sari bisi varmis oda cikarmis beyaz giydirmis. bende herşeyi giydirirdim diye düşünüyordum ama okuduklarimdan sonra giydirmiycem. kizima her renk aliyordum. :KK33:

Back
X