- 13 Kasım 2022
- 2.147
- 4.752
- 63
- Konu Sahibi sutyapanbadem
-
Siringayla yada biberon emziginin içine koyarak verin öyle daha çok rahat eder gerilmezsin ayy benimde tek yorumum buYok içimi karartmadınız benim içim kararık zatenBen genel olarak hamileliğimde de yani daha çok yeni anneyim ama bebeğimin ilk zamanlarında da, hayatımın her evresinde aslında bazı şeyleri normalleştirerek yaşadığım için daha rahat ediyorum. Yani evet şu an uyumuyor çünkü şöyle, emmiyor çünkü bu sebepten. Hamileyim midem bulanıyor e çünkü bu sebepten. Bu beni çok rahatlatan bir düşünce tarzı hayatımın her aşamasında bunu düşündüğüm için hala hayattayım yoksa kafayı yerdim muhtemelen yaşadıklarımı hesaplarsak ama eşim öyle değil, hemen geriliyor üzülüyor suratı düşüyor. Yani bebeği aşı yaptırıyoruz ağlıyor haliyle, üzülüyor farkındayım ben de üzülüyorum çünkü, ama eşimde bu hemen bir surat asmaya dönüyor kendini çekiyor geri. Dün calpol vermeye çalışıyoruz bebeğe sevmiyor ağlıyor kendini geri atıyor, baktım eşim kaçtı gitti sigara içmeye balkona. Aslında eşimi de bu şekilde kabul edebilsem bebeğimi kabul ettiğim gibi
Niçin bebekten sonra diye yazdınız yani bilinçaltınız sanki çocuğunuzu sorumlu tutuyor gibi. Bu tamamen sizin eşinizle alakalı bir durum! Yani adam evlilik adamı değilmiş işin içine bir de çocuk girince iyice sapıtmış gibi değerlendirdim ben.Herkese selamlar. 5 aylık bi bebeğim var. Eşimle çok sık kavga ediyoruz. Kaç kere boşanma kelimesi dillendirildi ben sayamadım. Çocuktan sonra bozulan evlilik toparlanır mı yoksa anne baba olmaya alışmak bazılarında sancılı olur, düzelebilir diyebilir miyiz? Yoruldum
Ben sorunun çocuktan sonra olduğunu düşünmüyorum. Bence çocuktan önce de vardı ama siz bunu ciddiye almamışsınız ya da burada "neden çocuk yaptın" lincine uğramamak için çocuktan sonra bozuldu diyorsunuz. Niye çocuk veba salgını mı ki birden evlilik bozulsun? Bir insanın huyu neyse odur. Çocuk öncesi sonrası diye değişmez. Haa çocuktan sonra belki yeni bir yaşama adapte olmak için düzen oturtma , görev dağılımı gibi durumlarda yeni bir yaşam uyarlamasi olabilir. Ama boşanmak istemek çok başka bir şey. İnsan sevdiği kişiden boşanmak istemez. Ben eşimi seviyorsam ,sorun görmüyorsam neden boşanmak isteyeyim.Herkese selamlar. 5 aylık bi bebeğim var. Eşimle çok sık kavga ediyoruz. Kaç kere boşanma kelimesi dillendirildi ben sayamadım. Çocuktan sonra bozulan evlilik toparlanır mı yoksa anne baba olmaya alışmak bazılarında sancılı olur, düzelebilir diyebilir miyiz? Yoruldum
Şırınga ile veriyoruz da tükürmeye başladı yeni özellik olarakSiringayla yada biberon emziginin içine koyarak verin öyle daha çok rahat eder gerilmezsin ayy benimde tek yorumum bu
Bebekten sonra yazdım çünkü bebekten sonra başladık tartışmalar, adamın evlilik adamı olmadığını nereden anladınız evlilikle alakalı herhangi bir şey yazmadım ki. Bebeğimi sorumlu tutmuyorum, bebeği dünyaya getirmek isteyenler bizdik, onu niye sorumlu tutayımNiçin bebekten sonra diye yazdınız yani bilinçaltınız sanki çocuğunuzu sorumlu tutuyor gibi. Bu tamamen sizin eşinizle alakalı bir durum! Yani adam evlilik adamı değilmiş işin içine bir de çocuk girince iyice sapıtmış gibi değerlendirdim ben.
Neden lince uğrayayım ki, çocuk yaparken buradaki üyelere soracak halim yoktu zaten. Oldu :) hiçbirinizi tanımam etmem yalan borcum mu var size? Çocuk veba salgını değil çocuk büyük bir sorumluluk ve bazıları bu sorumluluğa alışırken zorluk yaşıyorlar. Aralıksız 15 saat uyuyabilirken şu an aralıksız 2 saat uyuyamıyorsunuz mesela buna alışabilmek herkeste 3 günde olan bir şey değil. Kendimi de kandırmıyorum onu soruyorum zaten, bir papatya çayı mı içseniz?Ben sorunun çocuktan sonra olduğunu düşünmüyorum. Bence çocuktan önce de vardı ama siz bunu ciddiye almamışsınız ya da burada "neden çocuk yaptın" lincine uğramamak için çocuktan sonra bozuldu diyorsunuz. Niye çocuk veba salgını mı ki birden evlilik bozulsun? Bir insanın huyu neyse odur. Çocuk öncesi sonrası diye değişmez. Haa çocuktan sonra belki yeni bir yaşama adapte olmak için düzen oturtma , görev dağılımı gibi durumlarda yeni bir yaşam uyarlamasi olabilir. Ama boşanmak istemek çok başka bir şey. İnsan sevdiği kişiden boşanmak istemez. Ben eşimi seviyorsam ,sorun görmüyorsam neden boşanmak isteyeyim.
Kendinizi kandırmayın. Bu işin sonu boşanmaya gidecektir.
Üç çocuğum var, sonuncula ikiz. İnanın üç yaşına kadar iki seferde de ben herhalde on kez bosanirdim. Çünkü çok yoruluyor ve anlaşılmıyor hissediyordum. Çocuklar büyüdü işler yoluna girdi. Ama sizde boşanma lafı eden eşinizmis. Neyden mutsuz bu kadar. Mesele nedir yani? Hadi biz yorgunuz destek göremiyoruz bir de ikiz olunca üç çocukla katmerliydi. Ben deliriyordum. Siz de mesele nedir?Herkese selamlar. 5 aylık bi bebeğim var. Eşimle çok sık kavga ediyoruz. Kaç kere boşanma kelimesi dillendirildi ben sayamadım. Çocuktan sonra bozulan evlilik toparlanır mı yoksa anne baba olmaya alışmak bazılarında sancılı olur, düzelebilir diyebilir miyiz? Yoruldum
İkimiz de dillendiriyoruz aslında, o çok fazla sorumluluğunun arttığını düşünüyor. E çünkü arttı çünkü babalık bu demek. Ben de sen gel bir de benim sorumluluğumu gör diyorum ipler orada kopuyor. Yani o kadar basit ve geriye dönüp bakıldığında o kadar küçük şeyler ki o anın yoğunluğuyla yorgunluğuyla herhalde katmerli görünüyor gözümüzeÜç çocuğum var, sonuncula ikiz. İnanın üç yaşına kadar iki seferde de ben herhalde on kez bosanirdim. Çünkü çok yoruluyor ve anlaşılmıyor hissediyordum. Çocuklar büyüdü işler yoluna girdi. Ama sizde boşanma lafı eden eşinizmis. Neyden mutsuz bu kadar. Mesele nedir yani? Hadi biz yorgunuz destek göremiyoruz bir de ikiz olunca üç çocukla katmerliydi. Ben deliriyordum. Siz de mesele nedir?
Benim iki çocuğumun arası 16 ay, üstü üste hamilelik, bebek bakımı, borçlar üstelik ben de çalışıyordum işe de ara vermedim. Birbirimize yorgunluktan çok yedik. Şimdi dönüp baktığımda gülüp geçiyoruz, Allah öyle acılar verdi ki resmen dert ettiğimiz şeyler şımarıklıkmış diyoruz.Herkese selamlar. 5 aylık bi bebeğim var. Eşimle çok sık kavga ediyoruz. Kaç kere boşanma kelimesi dillendirildi ben sayamadım. Çocuktan sonra bozulan evlilik toparlanır mı yoksa anne baba olmaya alışmak bazılarında sancılı olur, düzelebilir diyebilir miyiz? Yoruldum
Oturup güzelce konusup bostan sebeplerle boşanma kelimesini ağza almamaya karar verin öncelikle. Sonra kendinizi güzel bir dille anlatın. Suçlayıcı değil yapıcı olun. Ben çareyi yürüyüş de bulmuştum. Çok bunalıp kavga edecek gibi olunca kendimi kar kış çamur demeden parka yürümeye attım. Sonra daha sakin döndüm eve. Zaten İkizler buyuyunca kreşe başlayınca kendimize ait vaktimiz arttığı için daha huzurlu olduk. Çok şükür diyeyim deİkimiz de dillendiriyoruz aslında, o çok fazla sorumluluğunun arttığını düşünüyor. E çünkü arttı çünkü babalık bu demek. Ben de sen gel bir de benim sorumluluğumu gör diyorum ipler orada kopuyor. Yani o kadar basit ve geriye dönüp bakıldığında o kadar küçük şeyler ki o anın yoğunluğuyla yorgunluğuyla herhalde katmerli görünüyor gözümüze
Değil aslında, mesela ailesiyle hiç sorunumuz yaşanmadı ama çocuktan sonra yaşanmaya başladı, basit bi örnek. O bile bi yük şu an üstümüzdeBenim iki çocuğumun arası 16 ay, üstü üste hamilelik, bebek bakımı, borçlar üstelik ben de çalışıyordum işe de ara vermedim. Birbirimize yorgunluktan çok yedik. Şimdi dönüp baktığımda gülüp geçiyoruz, Allah öyle acılar verdi ki resmen dert ettiğimiz şeyler şımarıklıkmış diyoruz.
Sadece çocuk sonrası sıkıntılarsa geçip gidiyor yani. Ama öncesiden beri aşamadığınız büyük problemler varsa ipler kopuyor da olabilir.
Papatya cayini ben değil kocanın içmesi lazım. İkide bir boşanmayı ben sana değil kocan söylüyor. Size aydınlanma diliyorum. Madem soruna çözüm bulmuşsunuz. Neden bu konuyu açtınız?Şırınga ile veriyoruz da tükürmeye başladı yeni özellik olarak
Bebekten sonra yazdım çünkü bebekten sonra başladık tartışmalar, adamın evlilik adamı olmadığını nereden anladınız evlilikle alakalı herhangi bir şey yazmadım ki. Bebeğimi sorumlu tutmuyorum, bebeği dünyaya getirmek isteyenler bizdik, onu niye sorumlu tutayım
Neden lince uğrayayım ki, çocuk yaparken buradaki üyelere soracak halim yoktu zaten. Oldu :) hiçbirinizi tanımam etmem yalan borcum mu var size? Çocuk veba salgını değil çocuk büyük bir sorumluluk ve bazıları bu sorumluluğa alışırken zorluk yaşıyorlar. Aralıksız 15 saat uyuyabilirken şu an aralıksız 2 saat uyuyamıyorsunuz mesela buna alışabilmek herkeste 3 günde olan bir şey değil. Kendimi de kandırmıyorum onu soruyorum zaten, bir papatya çayı mı içseniz?
Sole soylıyım size bnm ikinci cocugum esim hafta sonları ve aksamları yardım ediyor. 2 aıledende destek gormuyoruz manevi anlamda.2.cocuk olmasına rağmen aralarında 6 yas var yoruluyorum buda ıster İstemez ılıskımıze yansıyor. Ben ılk cocugumda 3 yasında okula verdım ozaman nefes aldığımı hıssetmıstım ve evlılıgımızde düzeldi.Simdi 2. 16 aylık 2 bucuk-3 yas diyim o buyudukce sz rahatlıyorsunuz (konuşmaya baslıyo uykuları duzenlenıyor) bizde bole oldu.Cogu İnsan bu dönemden gecıyo szde gecıcı oldugunu bilinHerkese selamlar. 5 aylık bi bebeğim var. Eşimle çok sık kavga ediyoruz. Kaç kere boşanma kelimesi dillendirildi ben sayamadım. Çocuktan sonra bozulan evlilik toparlanır mı yoksa anne baba olmaya alışmak bazılarında sancılı olur, düzelebilir diyebilir miyiz? Yoruldum
Sorunuma çözüm bulduğumu nerede yazdım? Sebebini biliyorum ama bu sebepten sonra toparlanır mı bilmiyorum. Bolca kadının, annenin olduğu bi site değil mi burası, aynı sorunu yaşayan onlarcası yüzlercesi var onlardan fikir almaya geldim. Siz yaşamadıysanız ne mutlu.Papatya cayini ben değil kocanın içmesi lazım. İkide bir boşanmayı ben sana değil kocan söylüyor. Size aydınlanma diliyorum. Madem soruna çözüm bulmuşsunuz. Neden bu konuyu açtınız?
Bosanma kelimesi çok tehlikeli. Sadece buna takılın gerisi önemli değil. Bunu ne sıklıkla kadar tekrarlıyor,samimi mi ,gerçekten istiyor mu, davranışlarına yansıtıyor mu bunu takip edin. Çocuk bakımı vs. Sonraki mevzu. Çünkü boşanma kelimesi geçince toparlamaniz çok zor olur. Önce bu kelimeyi yok edin ,yok ettirin.Sorunuma çözüm bulduğumu nerede yazdım? Sebebini biliyorum ama bu sebepten sonra toparlanır mı bilmiyorum. Bolca kadının, annenin olduğu bi site değil mi burası, aynı sorunu yaşayan onlarcası yüzlercesi var onlardan fikir almaya geldim. Siz yaşamadıysanız ne mutlu.
Ayrıca boşanma dillendiriliyor yazdım, dillendiriyor yazmadım. Türkçe :)
Yani evlilik adamı olmadığını düşündüm çünkü ikide bir de boşanma lafı ettiğini söylüyorsunuz ve boşanna lafını söylemesini haklı çıkartacak bir tane bile bir şey yazmamissiniz. Şöyle olduda oyle soyledi gibi..Şırınga ile veriyoruz da tükürmeye başladı yeni özellik olarak
Bebekten sonra yazdım çünkü bebekten sonra başladık tartışmalar, adamın evlilik adamı olmadığını nereden anladınız evlilikle alakalı herhangi bir şey yazmadım ki. Bebeğimi sorumlu tutmuyorum, bebeği dünyaya getirmek isteyenler bizdik, onu niye sorumlu tutayım
Neden lince uğrayayım ki, çocuk yaparken buradaki üyelere soracak halim yoktu zaten. Oldu :) hiçbirinizi tanımam etmem yalan borcum mu var size? Çocuk veba salgını değil çocuk büyük bir sorumluluk ve bazıları bu sorumluluğa alışırken zorluk yaşıyorlar. Aralıksız 15 saat uyuyabilirken şu an aralıksız 2 saat uyuyamıyorsunuz mesela buna alışabilmek herkeste 3 günde olan bir şey değil. Kendimi de kandırmıyorum onu soruyorum zaten, bir papatya çayı mı içseniz?
Evet iyice çirkinleştiriyor tartışmayı da. Bir de zaten o kadar konuşuldu ama boşanmadık deyip vites artırıyoruz her seferinde. Bence de onu komple kaldırmak lazım. Eski hayatımızın düzenini beklemek zaten absürt olur bunu da bi ayırt etmemiz gerekiyor sanırım.Bosanma kelimesi çok tehlikeli. Sadece buna takılın gerisi önemli değil. Bunu ne demek kadar tekrarlıyor,samimi mi ,gerçekten istiyor mu, davranışlarına yansıtıyor mu bunu takip edin. Çocuk bakımı vs. Sonraki mevzu. Çünkü boşanma kelimesi geçince toparlamaniz çok zor olur. Önce bu kelimeyi yok edin ,yok ettirin.
En ufak sıkıntı da boşanmaya sarılan adam size sorun olur. Sizi üzmek için demiyorum. Öfkelenir, kızar. Bunlar normal. Ama boşanmanin ağızdan çıkaması normal değil. Eski düzen tabii ki olmayacak. Dediğim gibi buna çözüm bulun.Evet iyice çirkinleştiriyor tartışmayı da. Bir de zaten o kadar konuşuldu ama boşanmadık deyip vites artırıyoruz her seferinde. Bence de onu komple kaldırmak lazım. Eski hayatımızın düzenini beklemek zaten absürt olur bunu da bi ayırt etmemiz gerekiyor sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?