Bazı erkekler kadın anne olduktan sonra onu çocuğa ait gibi hissediyorlar ve cinsellikten uzaklaşıyorlar. Belki de farkında olmadan anneyi çocukla paylaşıyor gibi olmak onların iç dünyasını karıştırıyor. Emzirmek te bu duruma ilave bir etki katıyor diye okumuştum.
Öte yandan annenin durumu daha karmaşık anne, eş, ev hanimı, ahçı, temizlik görevlisi, gelin vs. rolden role girmesi bekleniyor.
Duygusal yük ve ihtiyaçlar artıyor lakin daha az kadın daha çok anne olmak zorunda kalınabiliyor.
Ben naçizane birkaç öneride bulunmak istiyorum size.
Arkadaş bulun yada arkadaşlarınızla irtibat kurun. Ayrıca arada sirada da olsa çevrenizde görüştüğünüz insanlar olmalı. Tüm sosyal ihtiyacınızı eşinizin karşılaması imkansız. Kaldı ki şuan duygusal ve cinsel ihtiyaçlarıniza dahi mesafeli.
Gününüzün bir kısmını sadece kendinize ayırmaya çalışın. Günlük kıyafetleriniz ile eşiniz geldiğinde giydiğiniz kıyafetleri birbirinden ayırın. Göze hoş geldiğinizden emin olun. Hafif bir makyaj yapın. Koku kullanın. Kapıyı güler yüzle açın ve gözlerinin içine bakın. Size baktığında sadece bir anne değil bakımlı bir hanım görsün.
Bir akşam tatlı yapın ne bileyim yanina çay kahve ile karşısına oturun telefonları bırakın seninle konuşmayı özledim deyin gülümseyin. Ama gülümseyerek burası önemli. Evde biraz bunaldım deyin haftasonu için gezi planı yapın. Temas çok önemli bence teması kesip köşenize çekilmeyin. Talepleriniz ve şikayetlerinizde çok haklısınız ve bunları dile getirdiğinizde ne eksiğin var gibi davranması kabul edilemez. Bir yandan eksik tarafları ıçin suçlandığını düşüp savunmaya geçiyor çocuk gibi. Eşinizde beğendiğiniz ve minnettar olduğunuz özellikleri düşünün ve aralıklar bırakarak samimiyetle bunları dile getirin.
Böylece değişikliğe gitmesini istediğiniz şeyleri dile getirmek için daha rahat kapı aralarsınız. Mesela akşam bebeğinizle biraz ilgileniyor zaten yapması gereken birşey, yinede onunla ilgilenmen hoşuma gidiyor deyin. Onunla beş dakika güzel güzel konuştunuz diyelim "Bugün nedense pek iyi hissetmiyordum seninle konuşmak iyi geldi " deyin. Bunları deneyin ve bir fark var mı gözlemleyin. Bir süre devam edin işe yarıyorsa özel hayatınıza da el atarsınız.Hala yoksa o zaman akışına bırakırsınız. Ama bence hiç bir şey yapmadan bırakmayın.