Bebekten sonra eşle ayrı yatılmalı mı?🤔

Aynı oda ayrı oda çok sıkıntı değil de gerekçeniz makul değil

Eşinizle sakin bir anda konuşun anlatın

O da uyandırmasın çocuğu ama ilk heves bilemiyor işte öğrenir

Biz iki yıl kadar ayrı yattık ama eşim işe gideceği için değil zira ben de işe gidiyordum

Ben bebeğim odasında yattım eşim yatak odasında aradan 6-7 yıl geçti aramızda sıkıntı olmadı

Bebek olunca evlilikler değişiyor, sıkıntılar da olabiliyor ama bu aynı yatakta yatıp yatmamak değil iletişim eksikliğinden

Sogukluk sundan oluyor bence siz sbha kadar bebekle ugrasip uykusuz kalicaksiniz ve esiniz bu asamalara hic taniklik etmicek uykusunu almis olucak ve sizi anlamicak.Siz de uykusuz kalip butun gece bebekle ugrastim diye sinirli olcaksiniz ama esiniz uykusuzluk sinir harbi nedie biomedigi icin anlayisli olamicak didismeye baslicaksiniz.Boylelikle aranizda sorun olucak.Mumkunse derin uyuyun ve cok uykunuz varken gece babasinin da bakmasina olanak saglayin.Hem esiniz babaligi yasamis olur hem siz biraz daha cok dinlenmis olursunuz.Bu nedenle o da ayirmak bence biraz tehlikeli

Bizde ayırdık ilk sene evet soğukluk giriyor neden bilmem... Tekrar aynı yatakta yatmaya zor alışmıştım hatta... Ayırma bence de. Zaten ilk günlerin heyecanı geçince uyanmamaya başlayacak muhtemelen babası :)

Selam güzel hanımlar
Biraz ayrıntılı olucak ama Direk konuma geçmek istiyorum

14 günlük bi bebeğimiz var 7 yıl sonra 5.tedavimle kavuştuk yavrumuza
12 gun eşim izinliydi geceli gundüzlu beraber baktik ben sezeryanliyim diye eşim benden dahada çok ilgilendi diyebilirim

Şöyle bi sorun var
Mesela gece bebek iki ses çıkarsın,dönsün,elini oynatsın
Eşim hemen kucagina alıp tamam oğlum,tamam kuzum diye yuksek sesle konuşmaya başlayıp çocugu uyutmaya çalışmak isterken tam tersine cocugu uyandırıyor ağlıyor
En baştan bidaha susturmaya çalişıp emzirip uyutmak zorunda kalıyorum
Bu döngü hiç bitmiyor ésımin davrinisindan dolayı

kaçkere uyardim ses cikardiğinda hemen dokunma çocuğa
o tekrar uyur sen asil uyandırıyosun diyorum ama tamam diyor tekrar yapıyor

Simdi eşim işe başladı diye bunu bahane edip

Ona desem mi acaba
sen işe başladın sabah erken gidiyosun
en iyisi yan odada tek yat
biz bebekle yatarız
Bisey olursa seni kaldıriim deyip odaları ayırsam mı?

Endişelendigim yer ayrı yatmaya bâşladiktan sonra eşimle arama soğukluk girermi acaba
7senedir eşimle hiç odalamizi ayırmadik
Hamileligimde bile çok daraliyodum sıcaktan yayilarak yatmak istiyodum ama yinede baska odaya gitmiyodum

Bana fikir verin hanimlar
Ayırsam kötü etmiş olur muyum yoksa bosuna mı
Endişeleniyorum.
Kesinlikle yapma derim aynısını yaşadım oğlum 3 yaşında daha yeni eşimle beraber uyumaya başladık tecrübeyle sabit adam bu sefer yalnız uyumaya alışır şakın yapma canım bu arada sağlıkla büyüsün bebişiniz analı babalı🧿

Eşiniz yeni babalık fırsatını bulmuş.Bırakın ilgilensin. Gözümde harika bir baba canlandı. 😊

Adam sorun etmiyorsa uyanmayı,kırılabilir.
Ayırmayın odanızı yaa.
Benim için zor oluyo gece sürekli tekrar uyutmaya çalışmak bu yüzden istedim ama iyi bi fikir değilmiş galiba

Ayırmayın. Tekrar tatlı bir dille konuşun. Bebeğimiz uykusunu alamıyor, kucağa almadan önce biraz bekleyelim ona da yazık gibi şeyler söyleyin.
Biz hiç ayırmadık yatağımızı. Kızımız 6 aylık olunca odasını ayırdık.

Selam güzel hanımlar
Biraz ayrıntılı olucak ama Direk konuma geçmek istiyorum

14 günlük bi bebeğimiz var 7 yıl sonra 5.tedavimle kavuştuk yavrumuza
12 gun eşim izinliydi geceli gundüzlu beraber baktik ben sezeryanliyim diye eşim benden dahada çok ilgilendi diyebilirim

Şöyle bi sorun var
Mesela gece bebek iki ses çıkarsın,dönsün,elini oynatsın
Eşim hemen kucagina alıp tamam oğlum,tamam kuzum diye yuksek sesle konuşmaya başlayıp çocugu uyutmaya çalışmak isterken tam tersine cocugu uyandırıyor ağlıyor
En baştan bidaha susturmaya çalişıp emzirip uyutmak zorunda kalıyorum
Bu döngü hiç bitmiyor ésımin davrinisindan dolayı

kaçkere uyardim ses cikardiğinda hemen dokunma çocuğa
o tekrar uyur sen asil uyandırıyosun diyorum ama tamam diyor tekrar yapıyor

Simdi eşim işe başladı diye bunu bahane edip

Ona desem mi acaba
sen işe başladın sabah erken gidiyosun
en iyisi yan odada tek yat
biz bebekle yatarız
Bisey olursa seni kaldıriim deyip odaları ayırsam mı?

Endişelendigim yer ayrı yatmaya bâşladiktan sonra eşimle arama soğukluk girermi acaba
7senedir eşimle hiç odalamizi ayırmadik
Hamileligimde bile çok daraliyodum sıcaktan yayilarak yatmak istiyodum ama yinede baska odaya gitmiyodum

Bana fikir verin hanimlar
Ayırsam kötü etmiş olur muyum yoksa bosuna mı
Endişeleniyorum.
AYırmayın odaları sogukluk girer

kesinlikle ayırmayın. Ben ayırdım çok pişmanım. Eşimle iyice soğuduk birbirimizden boşanma raddesine geldik. Şuan oğlum 9 aylık yeni yeni toparlamaya başladık hala aramız limoni.

Bence ayırmayın yatak ayırmak gerçekten soeun yaratıyor uzun vadede. Çevremde çocuktan sonra yatık ayıran çoğu kadın mutsuz ve sorun yaşadı evliliğinde buna rağmen ben bize birşey olmaz dedim ama oluyormuş. Hiç ayırmayın yatakları.

Ayırmayın. Tekrar tatlı bir dille konuşun. Bebeğimiz uykusunu alamıyor, kucağa almadan önce biraz bekleyelim ona da yazık gibi şeyler söyleyin.
Biz hiç ayırmadık yatağımızı. Kızımız 6 aylık olunca odasını ayırdık.
Tamam aksam gelince anlatıyım güzelce bakalım
Insallah devam etmez

Tamam evlat çok ayrı bişey ona çok buyuk bi zevkle bakıyorum ama
Gece eşim oyle yapinca bide uykusuzlukta üstune gelince kendimi kaybediyorum resmen

Ama nereye kadar ayrı yatilcak tabi eşimin ogrenmesi lazım bir an önce

Bikimsel bi makale bulun ya da siz yazin bilimsel makale buldum deyin:) uyku egitimiyle ilgili.gece uyaninca cocukla konusmayi burak goz temasi bile kurulmamali her uyku egitimi yazisinda yazar bu.Biz soykeyince hava civa ama bi egitimci vs.yazinca biraz etkili oluyor hiiim falan diyorlar.

Esle alakali bir durum ilk basta bizde ayirdik uyuyamiyordu oda kalkiyordu surekli ise yorgun gidiyordu bende acikcasi baslangicta tek rahat etmek istedim ayirdik 4. Ayda falan hersey bi duzene oturunca beraber yatmaya basladik tekrar sonra 8. Aydada bebegin odasini ayirdik bir sorun olmadi neden olsunki? Benim zaten ne zaman yatip ne zaman kalktigim belli olmuyordu esimle ayni anda yatan tipler degildik zaten yorgun oluyodum bebek uyuyunca yatiyodum falan. İliskinize guveniyosan ayir gene birlestirirsiniz dunyanin sonu degilki cok abartmislar yorumlarda bence

Eşimle birbirimizi çok severiz ama konfor başka şey. Ben çok sıcaklarda bana değen elden bacaktan acayip irite olurum. Yazları ayrı yatarız :KK48: (şaka değil) üç yıllık evliyiz. Ayrı yattık diye hiçbirşey olmadı. İlişkimiz yıpranmadı aramız soğumadı sevgimiz azalmadı. Bence bazı simgelere hak ettiğinden fazla anlam yüklüyoruz. Sonra bu simgelere zarar geldiğinde hak ettiğinden fazla değer verdiğimiz simgeler sarsılıyor. Herşeyi hak ettiği yere koyarsak birşeycik olmaz.

Bence ayırmayın nöbetleşe kalkın ilgilenin çocukla ikiniz de ilgilenmiş emek vermiş olursunuz bu sizi birbirinize daha çok bağlar . Ayırırsanız o ilgili babayı bi daha bulamazsınız sadece gece için değil geri kalan hiç bir işe ben yorgunum deyip yardım etmez tamamen sizin alıştırmanıza bağlı . Aranıza da soğukluk girer çok yakın bir akrabam ayırdı yataklarını inanılmaz bi şekilde uzaklaştılar birbirlerinden otomatik bir çıkar ilişkisine döndü ve baba çocukla asla ilgilenmiyor artık . Çocuktan sonra sevişmiyoruz bile diyor .

İlk üç hafta beraber yattık ama eşim uykusuz kalıyor diye bir süre ayırdım ben. İkinci aya doğru hafiften atışmalar, ters ters bakmalar, hırçınlıklar başladı. Birbirimizi göremeyince konuşmalar azaldı. Baktım yıpranıyoruz hemen geçtim yatağıma. Bebeğim benim yanımda beşikte. Uykusu da düzene girdi. Yaşına doğru odasını ayırmayı düşünüyorum.

Aaa niye
Nasıl sorunları oluyor kio_O

Niyesi var mı?

Kadınlar anneliğe odaklanıp kadınlığını bir kenara bırakıyor, babalar sıfır sorumlulukla baba olduğunun farkına varamıyor. Anneliğe odaklanmış kadınlar erkeklere çekici gelmemeye başlıyor, sorumsuz ve ilgisiz erkekler kadınları soğutuyor. Sonuç temeline bomba atılmış bir evlilik.

Tartışılır bu ya, kesin şöyle olur böyle olur denemez ama bir etkisi olabiliyor.

Önceden bu tarz konularda daha klasik düşünürdüm "Yatak ayrılınca soğuruz, adam uzaklaşır alışırsa" filan derdim ama bizim de çocukla birlikte, en azından ikimizin de enerjisinden gitmeden vardiyalı bir düzenle birbirimizi toparlayalım diye ayrı yatmak durumunda kaldığımız oldu.

Bu bizi önce, tartışmalarımızda bir miktar daha geren bir enerji olarak ortaya çıktıysa da, daha çok "Özlemek" olarak yansıdı. Ayrı yataklarda hasret çeker olduk birbirimize, soğukluk yerine ateş oldu, seks oldu. :KK70:

Sizde nasıl tezahür eder bilemem.
Bu sadece yatak ayırma ile mi ilintilidir o da tartışılır. Çoluk çocukla ilk zamanlar alışılana kadar bi çeşit olunuyor ister istemez.

Son düzenleme:
Back
X