Bebekten sonra eşle ayrı yatılmalı mı?🤔

Herkes esinizle yataginizi ayirmayin, araya sogukluk girer yazmis ama kimse nedenini yazmamis. Neden ki?
Hamileligimden beri uyku sorunum var. Butun gece evdeki butun odalari cekyatlari geziyorum. Hatta simdi yaz, yerde bile yattigim oluyor.
Biz uyku egitimi veremedik. 2 ayliktan 6 ayliga kadar gece cok guzel uyuyan bebek 3 aydir sapitti. Gecede 250 kere kalkiyor. 3 saat ben 3 saat esim yaninda yatiyoruz. Yoksa ikimiz de uyuyamiyoruz. Hic de aramiza sogukluk girmedi.

Hamilelik sürecinde aynı oda, ayrı yatak takıldık zira 42.haftasının sonunda bile doğuramamış biri olarak karnım bağımsızlığını ilan etmiş gibiydi.

Bebekten sonra ayrı yatıyoruz, bebeğin ilk 3 ayı eşim çalışmıyordu, birlikte baktık. Geceler benimdi, gündüzler onun. Gece o uyur ben tek ilgilenirdim, gündüzleri ben emzirmiyorken o ilgilenip beni uyuturdu.

Şimdi farklı bir şehirde çalışıyor ve birkaç haftaya biz de taşınacağız. Düzenimiz büyük ihtimalle bitişik ama ayrı odalar şeklinde olur çünkü yoğun ve tehlikeli bir mesleği var, bölünüp dursun istemem. Bir süre sonra ben ufaklığı odasında bırakıp yanına gitmeyi planlıyorum ve bize herhangi bir etkisi olacağını sanmıyorum. Zira zaten Temmuz 2015ten beri evliyiz ve bu zamanın sadece 1,5 yılını aynı evde yaşayarak geçirdik.

Mesafeyle soğukluk girecek olsa biz şimdiye buzul olurduk, bu işlerin bir tek doğrusu yok.

Selam güzel hanımlar
Biraz ayrıntılı olucak ama Direk konuma geçmek istiyorum

14 günlük bi bebeğimiz var 7 yıl sonra 5.tedavimle kavuştuk yavrumuza
12 gun eşim izinliydi geceli gundüzlu beraber baktik ben sezeryanliyim diye eşim benden dahada çok ilgilendi diyebilirim

Şöyle bi sorun var
Mesela gece bebek iki ses çıkarsın,dönsün,elini oynatsın
Eşim hemen kucagina alıp tamam oğlum,tamam kuzum diye yuksek sesle konuşmaya başlayıp çocugu uyutmaya çalışmak isterken tam tersine cocugu uyandırıyor ağlıyor
En baştan bidaha susturmaya çalişıp emzirip uyutmak zorunda kalıyorum
Bu döngü hiç bitmiyor ésımin davrinisindan dolayı

kaçkere uyardim ses cikardiğinda hemen dokunma çocuğa
o tekrar uyur sen asil uyandırıyosun diyorum ama tamam diyor tekrar yapıyor

Simdi eşim işe başladı diye bunu bahane edip

Ona desem mi acaba
sen işe başladın sabah erken gidiyosun
en iyisi yan odada tek yat
biz bebekle yatarız
Bisey olursa seni kaldıriim deyip odaları ayırsam mı?

Endişelendigim yer ayrı yatmaya bâşladiktan sonra eşimle arama soğukluk girermi acaba
7senedir eşimle hiç odalamizi ayırmadik
Hamileligimde bile çok daraliyodum sıcaktan yayilarak yatmak istiyodum ama yinede baska odaya gitmiyodum

Bana fikir verin hanimlar
Ayırsam kötü etmiş olur muyum yoksa bosuna mı
Endişeleniyorum.

Bir süre sonra o hemen çocuğa bakmaları bitiyor sen orada debelenir bebek zar zar ağlarken adam horlayarak uyuyup sabah da bebek hiç uyanmadı bu gece diyerek seni çileden çıkarıyor. Yani ayırma gerek yok

Esle alakali bir durum ilk basta bizde ayirdik uyuyamiyordu oda kalkiyordu surekli ise yorgun gidiyordu bende acikcasi baslangicta tek rahat etmek istedim ayirdik 4. Ayda falan hersey bi duzene oturunca beraber yatmaya basladik tekrar sonra 8. Aydada bebegin odasini ayirdik bir sorun olmadi neden olsunki? Benim zaten ne zaman yatip ne zaman kalktigim belli olmuyordu esimle ayni anda yatan tipler degildik zaten yorgun oluyodum bebek uyuyunca yatiyodum falan. İliskinize guveniyosan ayir gene birlestirirsiniz dunyanin sonu degilki cok abartmislar yorumlarda bence
Kesinlikle katılıyorum, ucunda ölüm yok nasıl rahat ederse kişiler öyle ayarlar tabi, boşanmanın tek sebebinin de bu olamayacağını düşünüyorum.

Ne güzel bi eşsiniz ya kendiniz teklif ediceksiniz git diye he amac farklı ama olsun
Bence yapmayın zaten ilerde haftada bir iki kendi kacabilir
Bırakın oda babalıgı ögrensin sorumluluklarını bilsin deneye yanıla oda ögrenicek hazır heveside varken kırmayın
Sonra konu acarsınız kocam cocugumla hic ilgilenmiyor yatak odamız yok vs diye :)

Demeyin tabii ki.
Şimdi olumsuz görünüyor ama adam çocuk bakımına dahil oluyor, zamanla ne yapması gerektiğini daha iyi kavrar.
Hele işe gidiyorsun, rahat uyu seçeneğini hiç sunmayın.
Tek başınıza kaliverirsiniz.

Oğlum ilk zamanlar çok sık uyanıp ikimizide uyutmuyordu ve eşim doktor olduğu için hastaları düşünerek çocuk odasındaki çekyatta yatmaya başladım. Sonrasında adamda alışkanlık yaptı hala ayrı yatıyoruz :) aramıza soğukluk girmedi ama giren çok kişi oluyordur. Siz sıkıntı olacağını düşünüyorsanız baştan ayırmayın. Ayrıca erkeklerde sorumluluk almayı geciktiriyor ve en zor zamanları tek başınıza geçirip aşırı yıpranmış oluyorsunuz.

Bebek sahibi değilim ama eşinizle odaları ayırmak iyi fikir değil sanki. Önce geceleri bebek uyanıyor diye ayırırsınız ; sonra yok diş çıkarma, ateşlenme, biraz aklı başına geldikçe kendi uyumak istemiyor derken kalır öyle odalar ayrı. Eşiniz de heves ediyor ilgileniyor ne güzel. Altın yumurtlayan tavuğu kesmeyin bence.

Bence öyle bir şey söylemeyin. Bunu söyleme sebebinizi o davranışlarına yorarsa üzülür ve belki ilgilenmeyi bırakır. Ne güzel sizden önce kalkan bakan ilgilenen eşiniz var. Tekrar tekrar uyarırsınız yapmaz, başka odada yatıcak kadar büyük bir sorun değil. Kucağına almadan pışpışlamasını uyutmasını gösterin yapar. Sırf bu yüzden yatak ayrılmaz. Hem baba olarak o da bebeğine yakın olmak istiyodur sonuçta sadece sizin bebeğiniz değil o yüzden de tüm sorumluluğu üstünüze almaya çalışmayın. Sonradan tüm ilgisini çeker yoksa. Daha fazla üzülürsünüz.

Siz herhangi birşey söylemeyin şuan için, sesli konuşmaması için tekrar uyarın.

Eşlerle ayrı yatılmasi kısmına gelince, benim çocuklarım gibi bir gece de onlarca kez uyanıyorsa zaten otomatikman odalar ayrılıyor zamanla. Ben çalışmadığım için gece de çocuklar emmek istediği için eşimde sürekli uykusuzluk çekmesin diye ayrı yatıyoruz, bazen beraber yatıp ayrı tamamlıyoruz geceyi.

Aramızda herhangi bir sorun yada soğukluk olmadı. Bana kalırsa soğukluk ayrı yatmaktan değil cinselliğin azalması kaynaklı olabilir. Cinselliğin olması içinde ayni odada uyumaya gerek yok, o denge kurulursa ayrı uyumanın zararının olduğunu düşünmüyorum belli bir süre.Kendi tecrübem bu yönde.

cnm eşin işe başlayınca yorgunlukdan kalkıp çocukla ilgilenme fırsatı bulamayacaktır. Ne olursa olsun yataklar ayrılmamalı bence... zamanla eşinizde alışacakdır.

Aaaaaa daha ne istiyorsunuz eşiniz kaç yıl sonra bulmuş çocuğu bırakın ilgilensin sizinle birlikte kalkıp çocuğuna bakıyor bu ne kadar güzel bişey eşinin hevesini kursağında bırakma bağri

Canm benim esimde aynisini yapiyordu bebis aglayinca sakinlestircem derken uykusunu boluyordu anlattim her seferinde simdi bebism 6 aylik gece uyandignda babasi uyutabiliyor ben farkli uyutuyorum babasi farkli sekilde uyutuyor,biz bebegimn odasini ayirdik esim her aglamasini duymuyor zaten, bazen ben kaldiriyorum esimi karni tok benm cok uykum var sen uyutsana diye...size tavsiyem 5 aylik falan olunca bebeginzn odasini ayirin

sakın sakın ayırmayın.bu sitede bile kaç boşanma konusu geçti bu sebeple başlayan.araya soğukluk girer, yeniden birbirinizle yatmak istemezsiniz , cinsellik biter, ev arkadaşına dönersiniz,çocuk size bağımlı olup odasına alışmaz, hem bırakın o çocuk adamın da çocuğu babalık yapmasına izin verin.

Selam güzel hanımlar
Biraz ayrıntılı olucak ama Direk konuma geçmek istiyorum

14 günlük bi bebeğimiz var 7 yıl sonra 5.tedavimle kavuştuk yavrumuza
12 gun eşim izinliydi geceli gundüzlu beraber baktik ben sezeryanliyim diye eşim benden dahada çok ilgilendi diyebilirim

Şöyle bi sorun var
Mesela gece bebek iki ses çıkarsın,dönsün,elini oynatsın
Eşim hemen kucagina alıp tamam oğlum,tamam kuzum diye yuksek sesle konuşmaya başlayıp çocugu uyutmaya çalışmak isterken tam tersine cocugu uyandırıyor ağlıyor
En baştan bidaha susturmaya çalişıp emzirip uyutmak zorunda kalıyorum
Bu döngü hiç bitmiyor ésımin davrinisindan dolayı

kaçkere uyardim ses cikardiğinda hemen dokunma çocuğa
o tekrar uyur sen asil uyandırıyosun diyorum ama tamam diyor tekrar yapıyor

Simdi eşim işe başladı diye bunu bahane edip

Ona desem mi acaba
sen işe başladın sabah erken gidiyosun
en iyisi yan odada tek yat
biz bebekle yatarız
Bisey olursa seni kaldıriim deyip odaları ayırsam mı?

Endişelendigim yer ayrı yatmaya bâşladiktan sonra eşimle arama soğukluk girermi acaba
7senedir eşimle hiç odalamizi ayırmadik
Hamileligimde bile çok daraliyodum sıcaktan yayilarak yatmak istiyodum ama yinede baska odaya gitmiyodum

Bana fikir verin hanimlar
Ayırsam kötü etmiş olur muyum yoksa bosuna mı
Endişeleniyorum.
Canım bu kişiden kişiye değişir bence ben bebeği bebek yuvasında yatağıma yatıriyorm suan beni hissetsn diye henüz beşiğine geçmedi bı kere yatirdm beşiğine odam küçük yatagimn yanına koyamiyorm beşiği bana çok zor oldu sezeryanli olunca hemen yanımda olduğu için bebeği heran görebiliyorum kontrol edebiliyorum eşim mecburen salonda yatıyor 😳 işi stresli ve kafasının zinde olması gereken bı iş uykusuz olunca sknti yaşıyor geceleri kuzum çok huysuz değil ben tek başıma emzirip yatıriyorum esime ihtiyacım olmuyor bakım konusunda 15 günlük olduk bizde.

kendi aranızdan önce çocukla arasını düşünün bence
çocuğun zorluğunu uykusuzluğunu bakımını çekmeyen adam baba olamıyor çocukla bağ kuramıyor

Neden yatak ayırıp bebeğin sorumluluğunu tek başına alıyorsunuz bu bir ikincisi de siz sadece bir anne değil aynı zamanda eşsiniz yatak ayırmayı mantıklı bir hareket olarak görmüyorum

Bu sorunun net bir cevabi yok ne yazik ki..insanlarin konfor anlayisi, eslerin bebek sonrasi iletisimi vs.. hepsi ayri ayri onemli. Iki cocugum var, ikisinde de esimle odalari ayirdik 6-7 aylik olana kadar. Ilk dogumumdan sonra cinsel anlamda yaklasmaya cekindi sadece ama sonrasinda sorun kalmadi. Ikinci dogumumdan sonra ne cinsel hayatimiz ne gunluk iletisimimiz hic sekteye ugramadi.

Ben bebek sonrasi odalari ayirmanin sorun olabildigini burada okudum hep.

Biz hiç ayrı yatmadık iki doğum, 3çocuğunuz var.ikizlerimiz çok uyumadılar geceleri buna rağmen hep birlikte yattık, birlikte ilgilendik. eşler arası ilişki kuvvetlendirdiği düşünüyorum tersi de muhtemelen zarar verir

Back
X