• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekten sonra hayatinizda neler degisti?

Bir aylik bir oglum var. Iki saatten fazla uyusa özlüyorum. Agladiginda içim parçalanıyor. Ilk gunlerde bazen varligini unutuyordum. Birkaç dakika belki. Sonra anne oldugum aklima geldiginde kendimi dünyanın en mutlu insanı gibi hissediyordum. Bir cocugumun olmasi beni cok daha guclu hissettiriyor. Hayatim da eskisinden daha anlamli. Bence fiziksel zorluklari yani uykusuzluk, hamilelikteki agrilar, dogim sancilari, lohusalik vs. Bebeginizin size hissettirecekleri yaninda komik birer detay. Her ani, her hareketi baska tat veriyor. Buyudugunu hayal ettikce heyecanlanıyorum. Tum bunlari hayatimin en zorlu doneminden gectigim halde yasiyorum. Eger guzel bir evliliginiz varsa bebek en buyuk hediyesi olacak size.

Hayatımda hiçbirşey değişmedi diyen yalan söylemiş olur bence.Tabii ki değişiyor özellikle de hamilelikten sonra hamilelikte zorluklara rağmen herşey toz pembe gibi gözüküyor elbette ama hayatın gerçekleri lohusayken bebekle başbaşa kaldığında başlıyor.Evlilikte de değişimler oluyor eşler arasındaki ilişki de boyut değiştiriyor tabii ki her zaman öncelik bebeğin oluyor hayatında tamamiyle değişiyor.

Çocuk fikrinin alışılabilir bir şey olduğunu düşünmüyorum.Bodozlama daldım olaya rüya gibi bir hamilelik geçirdim çoğu zaman hamile olduğumu unutuyordum. Doğdu arada zorlansam da iyi ki diyorum. Dışarıya her zaman aynı hızla çıkabiliyorum ama daha fazla eşya oluyor. Dışarda bir yere oturunca sıkıntı yaşıyoruz o yüzden ev gelmelerine başladım daha rahat oluyor. Bazen gece uyanmak insana zor geliyor, arkadaşlarla konuşmak, gece eşinle başbaşa olmak özleniyor ama bu günlerde geçecek biliyorsun. Her gün büyüyor, yeni bir şey öğreniyor. Seni her gün şaşırtıyor. Hele uyanınca yarım yamalak anne diyor ya geri içine sokasın geliyor :) her bebek, her anne farklı...

Evlilikde ne değişti çok anlamadım ama hayatım 180derece değişti.
Hamileliğim biraz pek canlı olduğumdanmıdır nedir hiç nazlı tuzlu hayatımın son aya kadar..ama eşimden beni üzecek hiç birşey yapmadı..allah razı olsun yardımcıda oldu çoğu şeyde.son aylar makinaları hep eşim çalıştırdı
Evi süpürdü ve hatta duş almama bile yardım etti vs.söylemesi ayıp doğumdan 2gün önceye kadar özel hayatda yolundaydı çok bir sıkıntı yoktu.
Fakat doğumdan sonraki 2ay kabusdu resmen..
İki acemiydik ve bizden hep bişeyler bekleyen bir bebiş..çok zorlandık o aylarda.uykusuzluk hayat tarzımız oldu.lohusalık bir yandan ağrın sızın bir yandan emmeye doymayan bebiş bir yandan..eşimle ilk 3ay bildiğin kanka moduna girdik özel hayat sıfıra indi
Amaaaa
İyi ki doğmuş kuzumuz dünyalara değişmem bir gülüşünü..
Doğurmak istiyosan doğur arkadaşım zorluk felan detay bile değil bir gülsün kuzum dünya yansa umrumda olmaz..öyle deli bir aşk..uykusuzlukda artık dokunmuyor..alıştım..o uyursa bile ben uyuyamıyorum oyuncak topluyorum minicik çoraplar yıkıyorum biberon kaynatıyorum böyle hobiler edindim fark etmeden eğleniyorum galiba anneliğimde

Back
X