- Konu Sahibi Gurbette1anne
-
- #34.621
aman iyi olsun hayatım... aklım çıkıyor valla senin şu tansiyondantansiyonum iyi ablacım bugün 12-8
canım inş salı günü son zaten cumarteside sınav var hayırlısıyla atlatırız ini
tabii düşüneceksin hayatım, iyi olmuş eşinin de duyduğu valla... çok ilginç anne sütü su ihtiyacını bile karşılıyorevet ablacım ya inşallah emzirebilirim altı ay boyunca :)
sağlık ocağındaki ebede uzun uzun anlattı ilk altı ay için örnekler verdi
birde ilk üç ay kesinlikle sakınnn anne sütü harici bir şey vermeyin su dahiii vermeyin dedi allahtan eşimde yanımda idi kendi kulağı ile duydu hani eski kafa kaynanam ben uyurken felan bişi vermeye kalkar çocuğa bari o engel olur
daha doğurmadan neler düşünüyorum dimi kaydirigubbakcemile3
hadi bakalım hayırlısı ile bitsin bu hafta
sonra cumartesiye atlattınmı ooohhhh rahat rahat bekle meleğimizi canım
ama sakın stres yapma rahat ol emi gülüm
)
aman iyi olsun hayatım... aklım çıkıyor valla senin şu tansiyondan
hayırlısı birtanem :)
tabii düşüneceksin hayatım, iyi olmuş eşinin de duyduğu valla... çok ilginç anne sütü su ihtiyacını bile karşılıyor
tabii düşüneceksin hayatım, iyi olmuş eşinin de duyduğu valla... çok ilginç anne sütü su ihtiyacını bile karşılıyor
aman aman sen sakin ol hayatım, bırak diğerleri istediği gibi panik ve stres yapabilir, önemli olan senin sakin ve stressiz olman canımcım :)benden başka herkes stresli ya bende çok rahatım bende mi bi gariplik var sanki doğuracak olan onlarkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
evet ablacım süppperr oldu :dance: :dance:
ebe dediki
anne sütü aynı bardakta hazırlanmış ayran gibidir
ayranı yaparsınız bırakırsınız ne olur yoğurt dibe çöker üstte suyu kalır
anne sütüde bebek emerken öyledir bebek önce o sıvıyı emer su ihtiyacını giderir sonrada katı kısma gelir ve karnını doyurur buda fazlası ile yeer dedi bebeğin gıda ihtiyacını karşılar
ama ilave olarak su verirseniz ne olur su ile bebek şişer birde emdiğinde sadece sıvı gelir katıya geçemez ve su ile dolmuş olur midesi fakat doymaz
doğru kadın haklı anlatıyorlarda var bir bildikleri ....
benden başka herkes stresli ya bende çok rahatım bende mi bi gariplik var sanki doğuracak olan onlarkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
benden başka herkes stresli ya bende çok rahatım bende mi bi gariplik var sanki doğuracak olan onlarkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
yok yok gülüm meraklanma bende aynıyım vallaha
çevremdeki herkes çatlayacak meraktan telefonum hiç susmuyor nasılsın iyimisin durum ne diye :)
ama inan biz eşimle çok sakiniz panik oluncakta ne olucak gülüm ya rahat olmak en iyisi
boşver zaten böyle rahat yaparız doğumu inşallah evham yapacak panik yapacak bir durum yok allahın izini ile en özel anımızı heyecanla batırmayalım mahvetmeylim böyle sakin olmaya devam edelim....
aman aman sen sakin ol hayatım, bırak diğerleri istediği gibi panik ve stres yapabilir, önemli olan senin sakin ve stressiz olman canımcım :)
bak hiç bilmiyordum, kız ebenin söylediklerini burada anlatsaydın ya bize daha önceden, tesadüfen konu gelmese haberim olmayacaktı... gerçekten çok ilginç ya... nasıl bir denge değil mi?
gülçinim sancaların ne durumda canım
kız Nur sen biliyor muydun Ceren'in anlattıklarını, ben ilk kez duydum valla
:1hug: :1hug: :1hug: Şeniz Şeniz Şeniz
ikinize de kocamaaaaaaaaaaaaaaaaaan bir aferim a.s. a.s. a.s.
kız Nur sen biliyor muydun Ceren'in anlattıklarını, ben ilk kez duydum valla
valla balacım çıkmış aklımdan yoksa anlatmammı
sizlerle paylaşmammı
yazdım işte aklınızda bulunsun ona göre emzirin bebeleri :):)
canım yaa ara ara oluyor sancım ama nasıl biliyormusun gaz sancısı gibi
belkide gerçekten gaz sancısı anlamıyorum ki :):)
haa birde şey oluyor sancı değilde
böyle tam özel bölgede vajinamın üzerinde arada bir baskı hissediyorum sanki taşı koymuşlar üstüne aşağı doğru bastırıyorlar ama ağrı sancı yok sadece baskı hani bir eşya giyersinde lastiği aşırı sıkar ya onun gibi garip bir benzetme oldu ya neyse anladın sen onu :):)
böyle yani balım onun haricinde bişi yok çok şükür hala kendi işimiş kendim yapıyorum durumlar böyle allaha şükür son günler çok iyi gidiyor maşallah :):)
ablacım sen sağlık ocağına gitmiyormusun?
gidip ordaki bağlı olduğunuz sağlık ocağına kaydını yaptırman gerekli
hatırlasana beni ne akdar çok arayıp çağırmışlardı :)
kendimiz için olmasada doğumdan sonra bebeğin aşı takibi vs. için şart ablam.
valla haklısın canım, ama o stresi nasıl yok edeceğim onu bilmiyorum, dış etkenler o kadar çok ki... kulak arkası etmeye çalışıyorum ama zaman zaman olamıyorkaydirigubbakcemile2 kaydirigubbakcemile2 kaydirigubbakcemile2 kaydirigubbakcemile2
:dance: :dance: :dance:
sende bizi örnek al ablacım kendine ve sakin ol lütfen tamammı
stres yapma bak o zaman çok çabuk ve kolay oluyor herşey lehimize işliyor :sm_cool:
bakalım daha neler öğreneceğiz :)ablacım anne sütünü verirken ek bişey verimediğini biliyordumda bu kadar ayrıntılı bilmiyordum
aman aman zamanında gelsin, daha otursun oturduğu yerde :)gülçinim biz dün nstye girdik işte hiç sancımız çıkmadı benimde sağ kasığımda sancım vardı drumuz gülüyor 1 tane bile sancımız yok bu kız gelmeyecek diye
canım benim biliyorum aklına gelse mutlaka anlatırdın :)
hmmm kendini belli ediyor demek yavaş yavaş Ceren'im
yok güzelim, çalışırken vakit olmadı, şimdi de tembellik yapıyorum canım :) halbuki evin tam karşısında var sağlık ocağı :kedi:
gülçinim biz dün nstye girdik işte hiç sancımız çıkmadı benimde sağ kasığımda sancım vardı drumuz gülüyor 1 tane bile sancımız yok bu kız gelmeyecek diye
kızlar iyi akşamlar nasılsınız cerencim sen nasılsın bi şey sorcam cnm yaa senin şafak 5 ya 5 gün sonra 40 haftan mı dolmuş olacak yani normal doğum olduğuna göre tarih uzayabilio öle değil mi
nur filiz sizler nasılsınız nurcum tansiyonun ne alemde benimde problem var ama çok düşükte ondan halsizlik yapıor
kızlar iyi akşamlar nasılsınız cerencim sen nasılsın bi şey sorcam cnm yaa senin şafak 5 ya 5 gün sonra 40 haftan mı dolmuş olacak yani normal doğum olduğuna göre tarih uzayabilio öle değil mi
nur filiz sizler nasılsınız nurcum tansiyonun ne alemde benimde problem var ama çok düşükte ondan halsizlik yapıor
doğru benim doktorumda öle söledi benimde şikayetim yok ama hamişlik zaten halsizlik yapıo bide tansiyondan olunca işe gidip gelirken sorun yaşıyorum tabii neyse izne 3 hafta kaldı sayılır sıkıyorum dişimicanım sağol iyiyim :) tansiyonun düşük olması daha iyi, doktorum düşük olmasını tercih ederiz demişti, evet halsizlik yapıyor ama yükselmesinden iyidir :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?