acelesi olan yoksa olur tabi..gerçi yaş itibari ile benden çok acelesi olanda yok heralde...komşum okuyacak oldu kardeşime söylerim kardeşim arkadaşlarından tamamlar bende perşembe cuma gibi adet olacam olmadan okursam iyi olur
nurcan nasılsın bittimi boya badana
:79:bende geldim kabul ediyormusunuz
ne sahuru kız bu :))))))))))))) bak ne buldum o kedi gidecek evden bebiş gelirken bak
Uzmanlar, hamilelik döneminde özürlü bebek doğumuna yol açan 6 tehlikeye karşı anne adaylarını uyardı Sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek isteyen anne adayının gebelik öncesi bilinçli olmasının, ortaya çıkabilecek pek çok rahatsızlığı önlediğini belirten uzmanlar, özürlü bebek doğumuna yol açan
tehlikeye karşı anneleri uyardı
Yüksek ateş, kedi ve köpekle yakın temas, her gün yapılan ağır makyaj, stres, içki ve bozulmuş yemek yemenin bebeğin özürlü doğmasına neden olduğunu tespit eden uzmanlar, bu durama yol açan sebepleri şöyle sıraladı: Hamileliğin ilk günlerinde yüksek ateş: Hamileliğin ilk günlerinde geçirilen yüksek ateş, bebeğin dış görünüşünde bir anormalliğe neden olmazken, bebeğin beyin dokularının büyümesini olumsuz etkiler ve çocuğun zeka özürlü olmasına yol açabilir
KEDİYLE TEMAS SAKINCALI
Kedi ve köpekle yakın temas: Bakteri taşıyan kedilerin bebeğin özürlü olmasına neden olan bir bulaşıcı hastalığın kaynağı olduğu ve kedinin dışkısının da bu bulaşıcı hastalığın ana yayılma yollarından biri olduğu pek bilinmiyor
Ancak yapılan bir araştırmada, İngiltere'de her yıl yaklaşık 500 bebeğin, annelerinin kediyle yakın temasta bulunmasından dolayı özürlü kaldığı ortaya çıktı Her gün ağır makyaj yapmak: Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleştirilen bir araştırma sonucuna göre, her gün ağır makyaj yapan kadınların makyaj yapmayanlara göre özürlü bebek doğurma riski 125 kat daha fazla Bebeği olumsuz etkileyen ise, kozmetik ürünlerde bulunan arsenik, kurşun ve merkür gibi zehirli maddeler
Bu gibi maddeler hamile kadının cildinden bebeğin kan dolaşımına giriyor ve bebeğin normal büyümesini olumsuz etkiliyor
BOZULMUŞ YEMEKLER ZARARLI STRES:
Hamileliğin ilk üç ayı içinde yaşanan stres, bebeğin "tavşan dudaklı" olması gibi çeşitli özürlere neden olabiliyor İÇKİ: Hamile kadın içki içtiği zaman, alkol plasentadan embriyoya geçer ve bebeğe ciddi zarar verir Hamilelik döneminde günlük iki bardak ya da daha fazla alkollü içki, bebeğin özürlü olmasına neden olabilir
BOZULMUŞ YEMEK YEMEK: Uzmanlar, hamile kadının yediği bozulmuş yemeklerde bulunan küfün, plasentadan bebeğe geçtiğini, bunun da bebeğin kromozomlarında kötü etkiye yol açtığını belirtiyorlar
ayıpsın hayatım gel nasılsın yazmışın bana görmemiştim seni :)))))))))
farketmedim seni ben alta bakmıyorum pek farketsem slm verirdinm :)))))))ben yazana kadar sen çıkmışsın
bu yazıyı eşime okutmam lazım yok eve kedi alalım kuş alalım diye başımın etini yiyor ben istemeyincede hayvan düşmanı yapıyor beni... diyorum kist yapıyormuş zararlıymış tamam deyip bi süre sonra yine başlıyor ... geçen hafta işten eve gelirken arabanın önüne geçen küçük sokak köpeğini sen al eve getir aynı çocuk gibi.. ben delirdim zaten neymiş bi gece evde kalacakmış ertesi günü ablamların oturduğu yere götürecekmişiz...neyse dedim tartışmayalım diye uzatmadı koyduk kolinin içine süt te verdik sütü içince başladı havlamaya... altta üstte insanlar var bu böyle olmaz dedim neyse sokağa götürdü sokakta da havlıyor..eşimde bana habire laf sokuyor dedim sanki ben doğurdumda attım sokağa...o köpek yarım saat bile kalmadı evde odanın kokusunu 2 günde zor çıktı evden
ayşede çıkmış....
eşim bikaç sene öncede cp arabasında civcivi unutmuşlar al sen eve getir bir hafta baktık kolinin içinde, birden büyüdü çünkü kesim için yetiştirdikleri için yemler falan onuda arkadaşın annesinin köyüne gönderdik...birde üşüyor diye ben eski bi kazağı koymuştum kutunun içine....bi gecede balkona güvercin konmuş evcil olanlarından onuda aldık eve üşümesin diye kuş kafesine koyduk sabah salıyorduk akşama bizim balkona geri geliyordu...ben izin versem ne bulursa getirecek eve
O zavallı oğlancık ölür ben onu atarsam, iki gün Ankaraya gidiyorum da garibim bütün gün ağlıyor. Hem o yazıda bahsedilen şeyin adı toksoplazma ben bu konuyu çok araştırdım zavallı kedimden kan bile aldırttım. Hayvancağızı önce bayılttılar sonra kollarını traş edip kan aldılar ve o kan taaa İstanbula tahlile gitti. Benim kedimde gebeyken zararlı olabilecek toksoplazma virüsü yok efendim. Zaten Osman Hoca da sen deli misin kediden kan aldırılır mı vicdansız diye çok kızdı bana. Osman Hocanın da tam 9 tane kedisi varmış, hiç bişey olmaz sadece kakasıyla temas edersen ellerini yıka bir zahmet dedi. :)) Kedinin tuvalet temizliğini de bebek istediğimizden beri eşim yapıyor zaten.
Ayrıca evcil hayvanlarla birlikte büyüyen çocuklarda alerjik astım başta olmak üzere pek çok hastalık görülmüyormuş hem de psikolojik gelişimleri için de çok yararlı..
Sonuç kedimi atmamı isteme benden buz gibi soğurum senden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?