bebis icin neler yaptik? yapiyoruz? ve sonuc....

ben hiç bitkisel kürler denemedim canım,eşimde tek taraflı varikosel ameliyatı oymuştu iki sene önce..sperm sayısı iyiydi ama hızında sorun vardı..ilaç kullandı hızı normale döndü ama bir-iki ay daha olmayınca beklemek istemedem ben..doktorumuz 6 ay içerisinde kendiliğinden olur demişti ama zaman kaybı gibi geldi..

kaynanalar hep aynı,ağızları durmuyor ama boşver..stres çok etkili biliyorsun..bırak kötülükleri ile yaşasınlar!

bebişler iyi canım 6 aylık olmak üzereyiz İnşallah..bu çileleri çekmiş biri olarak dualarım hepinizle..Allah sağlıklı ve Hayırlı evlatlar nasip etsin İnşallah..seni yeniden gördüğüme çoook sevindim

amin...canim Allah razi olsun senden...ne zaman seninle konussam nedenini bilmiyorum ama icim cok cok rahatliyor...iyki gordum seni canim benim ya...stres nasil etkili hemde varya..hele ben oldm stres kupu...

meleklerinin Rabbim burnunu kanatmasin insallah..Allahim guzel yazgilar yazsin onlara...

son günlerde benim yaşadığım olayların aynısı 1,5 yıllık evliyim başlarda herkes susuyordu şimdi başladı herkafadan bir ses gelmeye.okadar çok duymaya başladımki artık geceleri hep kulaklarımda çınlıyor konuşmalar ; bilmiyorlarki biz baştan beri düşünüyoruz ama olmuyor napalım inanıyorum olacak işallah.....

canim hosgeldin...sanki bizden cok uzulen var bu durumumuza...sitede arkadaslarla konusunca arahatliyorum...baska hic kimseye anlatamadiklarimi burda anlatiyorum..

sizde sorun neydi? ve deneme yaptinizmi hic?

canim hosgeldin...sanki bizden cok uzulen var bu durumumuza...sitede arkadaslarla konusunca arahatliyorum...baska hic kimseye anlatamadiklarimi burda anlatiyorum..

sizde sorun neydi? ve deneme yaptinizmi hic?

hoşbulduk canım daha önce bir kere aşılama yaptırdım tabi tutmadı zaten bu yolda şansın çok düşük olduğunu söylüyorlar aslında bizde görünen bişey yok yani doktorlar öyle söylüyor nedeni belli olmayan bir durummuş şimdi önümüzdeki ay ikinci aşılamamı yaptıracam olmazsa artık daha fazla beklemek istemiyorum doktorumda uygun görürse tüp bebek istiyorum.... Ben burayı yeni keşfettim iki üç gündür içimdeki herşeyi döküyorum meğerse ne kadar doluymuşum... gerçekten iiki varsınız arkadaşlar...

günaydın kızlar nasılsınız bugun...

canım bu kadar yüklenme kendine bizim elimizde olan bir şey değilki durumumuz. senin yaşadığın şeylerini aynısını bizlerde yaşıyoruz. onlar sana laf sokuyosa sende laf sok benim gibi
üzülme kimse için üzülmeye değmez rahat olmaya çalış takma kafana ben öyle yapıyorum laf sokmaya çalışıp hala çocuk yokmu diyenlerede yapıştırıyorum lafı ben üzülene kadar onlar üzülsün değilmi
bizleri Yaran Yüce RABBİM elbet bizim yavrularımızı da vakti geldiğinde verir bize

evet haklisin canim..kimseye diyemediklerimizi burda birbirimize diyoruz...ve rahatliyoruz...insna icine ata ata psikolojidi maf oluyo malum....

insallah guzel haberlerini aliriz seninde canim...

canimmmmm hosgeldin.....ay haklisin aslinda en guzeli senin yaptigin ama bende bir yapabilsem keske.....nasilsin bugun...

insallah Rabbim kucagimizi bos birakmayacak aminnn.....

canimmmmm hosgeldin.....ay haklisin aslinda en guzeli senin yaptigin ama bende bir yapabilsem keske.....nasilsin bugun...

insallah Rabbim kucagimizi bos birakmayacak aminnn.....

iyi olmaya çalışıyorum....
yaprsın sen bir denemeye başlada hemde çok rahatlarsın ilk başlarda ben saklıyordum baktım başa çıkamıyorum onlar laf sokuyo ben bişey diyemiyorum için için kendimi yiyorum başladım bende

nerde tup bebek yaptirmayi dusunuyosunuz canim..varmi aklinizda merkezler...
canım ilk önce Ankara Mayayı düşündük sonrasında ailem Konyada oldugu için Eurofertile bakalım dedik ikisi arasında gidip geliyoruz bakalım kısmet hangisine olacak...

zaten bizim derdimiz bizlere yetiyor birde çevre üstüne gelince hakkatten bizleri çileden çıkarıyolar Allahım bizlerede nasip etsin inş..
valla canım çok iyi yapıyomuşsun dur bende deneyeyim bunu bakalım ne yapacaklar sonrasında

merhaba
bunları yazabilmek benim için hayalden başka bişey değildi ama sonunda oldu işte
3 yumurtlama takibi 3 aşılama 2 normal siklus tüp bebek bir dondurulmuş embriyo transferi sonrasında tekrar denenen normal siklus tüp bebekle gebe kalabildim sonunda sonra 9 haftalıkken bebeğimi kaybettim maalesef birkaç ay ara verdikten sonra şimdi dondurulmuş embriyo ile yine gebeyim çok şükür
hala kaybetme riskim var ama bunları yaşayabilmek çok güzel

bunca serüven sırasında şunları öğrendim
-dr umu iyi seçmem gerektiğini (çünkü ben artık eşimle benim bebek sahibi olamayacağımızı düşünüyordum oysa dr seçimlerimi yanlış yapmışım)
-bitkisel kürlerin zararı olmaz diye duyduğum herşeyi kullanmamam gerektiğini(itiraf ediyorum bir süre eşime keçiboynuzu kürü uyguladım ama sonra vazgeçtim)
çünkü bu soğan kürlerini uygulayan birçok kişinin hormon değerlerinin kötüye doğru gittiğini öğrendim okuduklarımdan
-ve biraz olsun sakin kalabilmeyi çünkü herşey olacağına varıyor (son denemede bu defa olmazsa bir daha denemeyeceğim diyordum ve diğer denemelere göre çok rahattım)

allahım isteyen herkese bu duyguları yaşatsın kimseyi evlat hasreti ilr sınamasın ve bu yolda çaba gösteren herkesi işini iyi yapan (iyi ve güleryüzlü olması önemli değil önemli olan işini iyi yapması ve bu çok önemli)doktorlarla karşılaştırsın

Son düzenleme:

canim benimmmm...hosgeldinnn..ay boyle seyleri okudukca icim nasil rahatliyo..insallah Rabbim bebisini sapasaglam kucagina almayi nasip etsin..canim sizde sorun neydi? ve hangi merkezde yaptirdiniz....melegin seni hic birakmasinnnnn canim....

biz sebepsiz infertildik
ilk denemelerimi yaptırdığım merkezi yazmayacağım ama bebeklerime özel ankara tüp bebek merkezinde kavuştum allahım kucağıma almayı da nasip etsin inşallah

selam canım bazı topikler evet muhabbete dönüştügü ve birbirlerini tanıdıkları için bende anlamıyorum ki bende buranın 3 yıllık üytesi oldugum halde :):):)

ben 8 yıllık evliyim 2 yıl korundum 3 yıldırda bebegimiz olsun istiyoruz ve tedavilerime 3 yıl oldu başlayalı eşimde sperm azlıgı var 8 milyon civarı %15 civarıda canlı spermi var bende bi sorun yok 2 aşılama yaptırdım tuttmadı temmuz ayında negatifle sonuçlanan tüp bebek tedavim oldu dondurulmuşum malesef yok 24 tane yumurtam topnadı 14 tane döllendi 4.günü 12 tanesi gitti 5.güne 2 tane kaldı transfer gecesi 1 tanesi daha gitmiş 1 tane kaldı malesef mayıs ayına kadar beklemedeyim pisikolojik ve maddi olarak hazır olmam gerek çünkü Rabbim izin verirse mayısta tekrar yoluma devam edecegim.buara eşime çok aktarlardan karışım yaptırdım şimdi aktarın tekinden 60 karışımlı bişey yaptırdım sabahları aç karna onu yiyior 1 saat hiç bişey yemiyor adam bu bittikten sonra dr gitsdin test yaptırsın gelip bana tşk edeceksiniz dedi :):) bakalım bekliyoruz neler olacak aslında bu adam benim kayınvalidemin aktarcısı kaynanam her hastalıkta bu adamda alır solugu bakalım neler olacak bana iyi gelirse sizede söylerim :):):):):) rabbim ol derse olacak bunu çok iyi biliyorum ama bizde işte her duydugumuzu yapıyoruz bi ümit işte napalım inşallah hiçbirimizin emekleri boşa çıkmaz bizerde hamile olur bebeklerimizi saglıkla kucagımıza alırız.

arkadaşlar ben24 yaşında ve 3 yıllık evliyim , ilk 6 ay çocuk istemedik eşim korundu. 6 aydan sonra bebek istememize rağmen olmuyordu, 9 ay geçmişti hala yoktu ama hiç bir şekilde kafamıza takıp neden olmuyor diye stres yapmadık, bu ay olur diğer ay olur diye geçiyordu zaman. 9. ay da ben arkadaşlarımın gittiğini duyduğum bir doktora gittim ve bana rahimde yara olduğunu hemen ameliyat olmam gerektiğini söyledi, 1 gün sonra yatış işlemi yapıldı yakma işlemini yapacağını söyledi bense yakma yapıldığı zaman sonraki dönemlerde hamile kalmayı engellediğini duymuştum. yakma değilde dondurma işlemi yapılmasını istediğim de doktor alet yok dedi.. eşim hemen aynı ilde kadın doğum doktoru olan kuzenini aradı(erkek olduğu için gitmeye çekiniyordum) yanına gittik. böyle bir şeye gerek olmadığını gayet iyi olduğumu söyledi, bebek istediğimizi söyledik ve 3 ay sonra müsait olacağını şimdi yoğun olduğunu söyledi, 3 ay sonra gittik araştırmalara başladık, hsg kan tahlilleri vs herşey yolundaydı, hiç bir sorun yoktu. eşim test yaptırınca anladık nedeni, eşimde sperm azlığı ve hareketsizliği vardı. ilaç kullandı kilo verdi fayda etmedi, meğer küçükken geçirdiği ateşli hastalıktanmış. artık bizimle tüp bebek servisi ilgileniyordu ve aşılama bile yapılamayacağını tek çözümün tüp bebek olacağını öğrendiğimizde 2.5 yıllık evliydik. devletin tedaviyi karşılaması için 3 yıl şartı vardı bizde bekledik, eylülde ilaçlara başladım, uzun protokol uygulandı, ekim 14 de tek embriyo transferi yapıldı. 27 sinde test yaptım sonuç pozitifti. ilk kontrolde keseyi gördük şimdi 6 haftalık hamileyim ..

biraz uzun oldu kusura bakmayın ama söylemek istediğim bişey daha var ben ve eşim bu süreçleri yaşarken asla aceleci davranmadık , kafamıza takmadık,hiçbir zaman tahlil sonuçlarını değer değer takip etmedik ,doktor iyi dedi tmm dedik kötü dedi tmm dedik ,ayrıntıya inmedik sorunumuzla ilgili hiçbir şey nette veya aktarcılarda araştırmadık, hiç bir kür uygulamadık, transferden öncede sonrada hep olumlu düşündük. sizlere tavsiyem bunu takıntı haline getirmemenizdir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…