selam canım bazı topikler evet muhabbete dönüştügü ve birbirlerini tanıdıkları için bende anlamıyorum ki bende buranın 3 yıllık üytesi oldugum halde :):):)
ben 8 yıllık evliyim 2 yıl korundum 3 yıldırda bebegimiz olsun istiyoruz ve tedavilerime 3 yıl oldu başlayalı eşimde sperm azlıgı var 8 milyon civarı %15 civarıda canlı spermi var bende bi sorun yok 2 aşılama yaptırdım tuttmadı temmuz ayında negatifle sonuçlanan tüp bebek tedavim oldu dondurulmuşum malesef yok 24 tane yumurtam topnadı 14 tane döllendi 4.günü 12 tanesi gitti 5.güne 2 tane kaldı transfer gecesi 1 tanesi daha gitmiş 1 tane kaldı malesefmayıs ayına kadar beklemedeyim pisikolojik ve maddi olarak hazır olmam gerek çünkü Rabbim izin verirse mayısta tekrar yoluma devam edecegim.buara eşime çok aktarlardan karışım yaptırdım şimdi aktarın tekinden 60 karışımlı bişey yaptırdım sabahları aç karna onu yiyior 1 saat hiç bişey yemiyor adam bu bittikten sonra dr gitsdin test yaptırsın gelip bana tşk edeceksiniz dedi :):) bakalım bekliyoruz neler olacak aslında bu adam benim kayınvalidemin aktarcısı kaynanam her hastalıkta bu adamda alır solugu bakalım neler olacak bana iyi gelirse sizede söylerim :):):):):) rabbim ol derse olacak bunu çok iyi biliyorum ama bizde işte her duydugumuzu yapıyoruz bi ümit işte napalım inşallah hiçbirimizin emekleri boşa çıkmaz bizerde hamile olur bebeklerimizi saglıkla kucagımıza alırız.
arkadaşlar ben24 yaşında ve 3 yıllık evliyim , ilk 6 ay çocuk istemedik eşim korundu. 6 aydan sonra bebek istememize rağmen olmuyordu, 9 ay geçmişti hala yoktu ama hiç bir şekilde kafamıza takıp neden olmuyor diye stres yapmadık, bu ay olur diğer ay olur diye geçiyordu zaman. 9. ay da ben arkadaşlarımın gittiğini duyduğum bir doktora gittim ve bana rahimde yara olduğunu hemen ameliyat olmam gerektiğini söyledi, 1 gün sonra yatış işlemi yapıldı yakma işlemini yapacağını söyledi bense yakma yapıldığı zaman sonraki dönemlerde hamile kalmayı engellediğini duymuştum. yakma değilde dondurma işlemi yapılmasını istediğim de doktor alet yok dedi.. eşim hemen aynı ilde kadın doğum doktoru olan kuzenini aradı(erkek olduğu için gitmeye çekiniyordum) yanına gittik. böyle bir şeye gerek olmadığını gayet iyi olduğumu söyledi, bebek istediğimizi söyledik ve 3 ay sonra müsait olacağını şimdi yoğun olduğunu söyledi, 3 ay sonra gittik araştırmalara başladık, hsg kan tahlilleri vs herşey yolundaydı, hiç bir sorun yoktu. eşim test yaptırınca anladık nedeni, eşimde sperm azlığı ve hareketsizliği vardı. ilaç kullandı kilo verdi fayda etmedi, meğer küçükken geçirdiği ateşli hastalıktanmış. artık bizimle tüp bebek servisi ilgileniyordu ve aşılama bile yapılamayacağını tek çözümün tüp bebek olacağını öğrendiğimizde 2.5 yıllık evliydik. devletin tedaviyi karşılaması için 3 yıl şartı vardı bizde bekledik, eylülde ilaçlara başladım, uzun protokol uygulandı, ekim 14 de tek embriyo transferi yapıldı. 27 sinde test yaptım sonuç pozitifti. ilk kontrolde keseyi gördük şimdi 6 haftalık hamileyim ..
biraz uzun oldu kusura bakmayın ama söylemek istediğim bişey daha var ben ve eşim bu süreçleri yaşarken asla aceleci davranmadık , kafamıza takmadık,hiçbir zaman tahlil sonuçlarını değer değer takip etmedik ,doktor iyi dedi tmm dedik kötü dedi tmm dedik ,ayrıntıya inmedik sorunumuzla ilgili hiçbir şey nette veya aktarcılarda araştırmadık, hiç bir kür uygulamadık, transferden öncede sonrada hep olumlu düşündük. sizlere tavsiyem bunu takıntı haline getirmemenizdir.
biz sebepsiz infertildik
ilk denemelerimi yaptırdığım merkezi yazmayacağım ama bebeklerime özel ankara tüp bebek merkezinde kavuştum allahım kucağıma almayı da nasip etsin inşallah
canimmm hosgeldin...ya soyle guzel mesajlar yazinca ne kadar seviniyorum..umut oluyo hep bana..Rabbim saglikli bir sekilde bebisini kucagina akmani nasip etsin insallah..hangi merkezde yaptirdin sen canim ? bizim icinde cok cok dua et..
canim ne kadar kafaya takmayacam desemde cevremden gelen en ufal olumsuz bi tepki bile beni o an bitiriyo..keske kafamdan atabilsem..ama eskiden cok cok daha fazla tkiyodum..burda sizlerle yazisinca icim daha rahatliyo...
melegin seni hic birakmasin insallah canim...
canim hosgeldin...benimde denemdigim bi sey kalmadi..kur ustune kur...insallah sonc alirsin..mutlaka haberdar et gelismelerden..eger yaradiysa bu karisim bizede tavsiye edersin....guzel dualarin icin aminn canim.....insallah Rabbim boynumuzu buku kucagimizi bos birakmaz...
canım ilk önce Ankara Mayayı düşündük sonrasında ailem Konyada oldugu için Eurofertile bakalım dedik ikisi arasında gidip geliyoruz bakalım kısmet hangisine olacak...
mayayi bende dusunmustum..anatoliada iyi diyolar..ya gercii Rabbim ol dedikten sonra....gelismelerden haberdar et mutlaka...
anatoliayı bende düşündüm inanki kararsızım ne yapacagımı bende bilmiyorum kısmet hangisi olursa oraya bakacagız artık.. gelişmelerden haberdar ederim elbette canım
anatoliayı bende düşündüm inanki kararsızım ne yapacagımı bende bilmiyorum kısmet hangisi olursa oraya bakacagız artık.. gelişmelerden haberdar ederim elbette canım
haklisin canim kismet..bakalim hayirlisi olsun herseyin..gurgan klinikte bana cok guven vermisti telefonda..hangisine sorsam en iyi biziz diyorlar..hayirlisi artik..bebisler gelsinde bi sekilde ...
etmezmiyim canım benim bakalım iyi sonuclar alırsak hemen adamın adresini telini ulaştırırm buradan Amin isteyen herkese nasip etsin
kızlar ben dr danıştım bide şunlar var zararı olmaz kullanılan ilaçlar dedi istiyosan kullan tüp bebek oldugu için eşime vermiyolar benim ilaç :):) larginini ,evicap bideklomen aldım bunlarıda kullandırdım bunları kullanırken aktarınkinide kullanmıyalım diye mecburen kesitrdim :):) çakşır kökünün suyunuda tavsiye ederim onuda kullanabilirsiniz onu hem kadın erkekte kullanmalıymış buda aklınızda bulunsun. Ay halimize bak yaa bu konuda önümüze ne gelirse yapıyoruz. benim tanıdıgım bana yalvarıyo çakşırı kullanın diye çünkü raporları var elinde 5 kere tüp bebek yaptı olmadı 20 yıllık evlilerdi herşeyi bıraktılar aradan 10 yıl falan geçti kadıncagız bi umut dedii bu çakır suyunu karı koca 3 ay içmişler 5 ayında hamile kaldı yeni bebegi oldu
uhdecim napalım kötü bnişey yaptıgımızı zannetmiyorum :):):):):) dogal şeyler uyguluyoruz sonuçta ters tesir edecek bişey degil :):):) aman napalım bitanem biz elimizden geleni yapalımda gerisi rabbime kalmış ol derse olur
arkadaşlar bu bitkisel şeylerin bazıları sizin zanettiğiniz gibi faydalı değil sürekli kullanımda zararlı bile olabiliyor bü topiclerde neler okudum bu kürlerden dolayı kisti çıkanlar bile var bence herşeeyi kullanmayın
arkadaşlar bu bitkisel şeylerin bazıları sizin zanettiğiniz gibi faydalı değil sürekli kullanımda zararlı bile olabiliyor bü topiclerde neler okudum bu kürlerden dolayı kisti çıkanlar bile var bence herşeeyi kullanmayın
tabi canım orası öyle zaten kürleri 3 aydan fazla kullanmayın diyolar mesela benim eşimede keçboynuzu kürü fayda etmedi hiç hemde herşeyi araştırmak gerek ben en ufacık aktarlık şeyi bile dr umuza soruyorum :) artık adamcagız şaşırıyo ya ben şeye inanıyorum hani biz bunları yapıyoruz demii bizim yapmamızla degil herşeyi hastalıgıda iyiligide rabbimin verdigine inandıgım için :):) mesela bizim aşılama yaparken kür yapıyodum 8 milyondan 10 milyonlara gelmişti tutmadı tüp bebegi yaparken 6 ay hiç bişey yapmadım tam tersi ozaman 6 milyona düşmüştü ilk başta dedim keşke bişeyler yedirip içirseydim die sonrada dedim işte rabbim herşeyin hayırlsıını biliyo yapsanda yapmasanda onun bizim için yzdıgı kaderin önüne geçemiyosun nebilim işte böyleee :):):):):):)şimdi bakalım bu karışımla neler olacak artma olacakmı ona bakacagız artık
kizlar..dedigim gibi kime inanayim sasiriyorum..bir suru tup bebek merkezi ile hem maille hemde telefonda gorustum ve birde basarisiz denemem var..ve doktorum cok buyuik umutla tutacagina inanyordu bende..zaten sonucun sifir oldugunu gorunce oda cok sasirdi..ilk andan beri hic tutunmamis dedi...yani kime inanayim aktarami doktorami sasirdim..tup bebek merkezlerinin cogu isi ticarete dokmus..kimle gorussem mutlaka bize gelin diyolar..ama sonra hayllerim yikilinca ne doktor ariyo ne hemsire..Rabbim yardimcimiz olsun...
inşallah en kısa zamanda melegine kavuşursun canım bende pkoluyum erdem hastanesinde tüp bebek ayptırdım şimdi beklemedeyim tahlil günümü...kalıd geriye 9 gün ben merkezden çok mmenun kaldım çok güleryüzlü hepsi bi bak istersen....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?