üzgünüm kızlar bu tedavi de iptal.. çok ağladım başımı kaldıramıyorum biraz dinleneyim..
nurcanım Allah keşke benim canımdan can kanımdan kan alsa da evladına sana ömür verse...
uff yaaa....bugun ne kotu bir gundu yaa..iyi haber alamadik hic..cok uzgunum cokkk...keske nurcan ve senin icin elimden birseyler gelsede yapabilsem....duadan baska yapabilsegim bir sey yok..inanilmaz uzuldum yaaa gercekten ama...
cnm yeter sana zaten gerekli bilgiyi vermiş,jelin kalıntılarıdır o topak topak,ahh ebn neler çekmiştim ceviz büyüklüğünde bile geliyodu benden....sen kocanı dinleme olumlu düşün...
öyleymiş yeter sağolsun içime soğuk sular serpti rahatladım gerçekten kocişiminde ağzının payını verdim
üzgünüm kızlar bu tedavi de iptal.. çok ağladım başımı kaldıramıyorum biraz dinleneyim..
ben çoook üzüldüm ayşe rabbim sabır ve umut versin ağla üzül ama sonra topla kendini ve yola devam et lütfen iyi ol lütfen...
ben çoook üzüldüm ayşe rabbim sabır ve umut versin ağla üzül ama sonra topla kendini ve yola devam et lütfen iyi ol lütfen...
ayşemmmmmmmmmm ben senin yaşadıklarını defalarca yaşadım canım onun için bir şey yazamıyorum yadıklarını okuduktan sonra boğazım düğümlendiiiiiiiiii ne desem bilememdimm
biz derdimizden razıyız Rabbim de bizden razı olsun canım bu da gelir bu da geçer dayanmalıyız :))
bugün çok yakın bir başka arkadaşımın daha hamile haberini aldım üstelik yıllardır ben onu avuturdum olur üzülme diye hayat işte aklım sıra ona acırdım şimdi kendim acınacak haldeyim..
bakalım ctesi tekrar gel dedi doktorum eğer ilacı kestikten sonra kendiliğinden büyürse ki bence imkansız o zaman devam ederiz ama olmazsa 1 adet daha bekleriz sonra tedavini değiştiririz dedi..
canlarım sizlere iyi haberler vermeyi çok isterdim ama pekte hoş haberlerle gelmedim kızımın kilo alımı iyi onda bi sorun yok yine sağlığı herşeyi noral gözüksede bu seferde benim kanım bitiyor doktor böle giderse kan almam gerekebileceğini en ufak bireyde hastaneye gitmemi bebeğin hareketini hiç hissetmezsem hemen gitmemi söledi özeldeki atada aynı şekilde dedi ve haftada bir gitmemi söledi artık heyate giremedim heyet perşembeleri toplanıyomuş kağıtlarımı gönderecekler heyete ben pazartesi sonucu yani doğum tarihimi öğrenicem tebiki geçenki gibi olmazsa anlamıyorum ilkinde oğlumun kanı bitti şimdide benim kanım bitiyor bütün testler yaspıldı öle yduruk yerlerdede yaptırmadım en iyi özel labratuvarlarda yaptırdım ama olmuyor nedir bu kan azalması neden yine çıktı ortaya bilmiyorum şimdilikbebeğime bi zarar vermiyor ama doktor nu şekildegiderse bana zarar verebileceğini ima etti kan hapımı günde 2 tane kullanmamı söledi ki zaten günde 2 tane kullandkğımı öğenince bişi diyemedim bebek oynamazsa gel hemen dedi gönderdi canım çok sıkkın zaten bütüngünde halsizzdim biraz dinlenicem ayşecim inşallah iyi haberlerle gelirsinde sana sevinirim inşallah
canlarım sizlere iyi haberler vermeyi çok isterdim ama pekte hoş haberlerle gelmedim kızımın kilo alımı iyi onda bi sorun yok yine sağlığı herşeyi noral gözüksede bu seferde benim kanım bitiyor doktor böle giderse kan almam gerekebileceğini en ufak bireyde hastaneye gitmemi bebeğin hareketini hiç hissetmezsem hemen gitmemi söledi özeldeki atada aynı şekilde dedi ve haftada bir gitmemi söledi artık heyate giremedim heyet perşembeleri toplanıyomuş kağıtlarımı gönderecekler heyete ben pazartesi sonucu yani doğum tarihimi öğrenicem tebiki geçenki gibi olmazsa anlamıyorum ilkinde oğlumun kanı bitti şimdide benim kanım bitiyor bütün testler yaspıldı öle yduruk yerlerdede yaptırmadım en iyi özel labratuvarlarda yaptırdım ama olmuyor nedir bu kan azalması neden yine çıktı ortaya bilmiyorum şimdilikbebeğime bi zarar vermiyor ama doktor nu şekildegiderse bana zarar verebileceğini ima etti kan hapımı günde 2 tane kullanmamı söledi ki zaten günde 2 tane kullandkğımı öğenince bişi diyemedim bebek oynamazsa gel hemen dedi gönderdi canım çok sıkkın zaten bütüngünde halsizzdim biraz dinlenicem ayşecim inşallah iyi haberlerle gelirsinde sana sevinirim inşallah
amin sağol canım teşekkür ederim inşallah bukez en azından haberim var bakalım hayırlısıçok çok geçmiş olsun arkadaşım kendine dikkat et sende bebeğinizde Allaha emanet olun...sen içini ferah tut herşey çok güzel olacak Allahın izni ile....
sağol etercim dualarınız için güzel arkadaşlarım benimcanım bizimdualrımızda seninleeeeeeeiçini fereh tut bir şey olmayack inşşşşşş sağlıcakla kucaklayac
rice ederim canımmmmmmmm ama rahat ol bak her şey güzel ilerliyor
inş böylede devam eder
sağol canım sanada çok teşekkür ederim inşallah bi faydam oluyordur gerçektenAllah yardımcın olsun.ama merak etme kötü birşey yoktur olmaz Allah'ın izniyle.sen burda bu kadar insana umut oluyorsun dua etmemize vesile oluyorsun.Rabb'im sana hayırlısıyla sağsalim bebeğini kucağına almayı nasip etsin, eder de inş.Allah sana bebeğine eşine sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin canım benim.
kızlar niyetini yaptım ben önce hilbay - vw twety aarkadaşımı<z peşinede pembe var onlara niyet ettik inşallah onlar bitince bana geçeriz canlarım düşündüğünüz için teşekkür ederimkesinlikle katılıyorum yetere.nurcan sana okuyalım meryem suresini.yap listeni kuzum.bana iki tane yaz okuturum birine.
canım bildiğim bi sakıncası yok ama sorun şurdaki eğer bebeğimdede yine aynı sorun varsa bunu anlayamıyolar gelişim kalp atışı herşey normal gözüküyor ama kanı gitgide azalıyor neden olduğu bulunamadı 3 yıl öncede biryığın test yapılmıştı tüp bebek önceside özellikle testler tekrar denendi tetikleyici hiç birşey yok ki zaten aslında hastalığında ne olduğunu kimse bilmiyor hoca çok nadir karşılaştıklarını sölüyor kiiiiiiiiii ben normal zamanda kan veren bir insanım okadar kanım vardır yani ama işte bakalım eğer bi sorun olursa nakil yapılacak heralde Allahtan doğuma azkaldıcnm yeter sana zaten gerekli bilgiyi vermiş,jelin kalıntılarıdır o topak topak,ahh ebn neler çekmiştim ceviz büyüklüğünde bile geliyodu benden....sen kocanı dinleme olumlu düşün...
evet cnm doğru demişsin.benim iki tedavimdede dr umuz bana ve eşime 2şer tane birden ikisinide aynı anda içmemiz için antibiyotik vermişti...
nurcancım diğer topiktede yazdım...çok üzüldüm cnm yaa inan o kadar üzüldümki anlatamam...kanı senin vücuduna verilmesinin bi sakıncası yoksa hemen yaptır cnm..sakın morelini bozup kötüyü düşünme.sloganımız iyi düşün iyi olsun...
çok sağol canım benimnurcan canım çok çok geçmiş olsun. kan yapıcı şeyler ye. pekmez öneririm inş. bi an önce düzelir sitres yapmaüzülme bebişine yansımasın geçmiş olsun
sağol arkadaşım ya napalım hayırlısı üzülme sen takma sen kafana böle boşver rabbim büyük okadar emek harcyoruz vardır bir bildiği vericektir elbet kızımı sağ sağlim sen bide bunudüşünme zaten çok etkileniyosunnurcancok uzuldum..inanilmaz derecede icim bunaldi simdi..ama icimde oyle kuvvetli bir his varki..bebisin sag salim geleck sana..uzulme desemde ana yuregi uzulecegini biliyorum...ama dedigim gibi dularin bebisini koruduguna inaniyorum...insallah bebisin sag salim gelecek sana...
ayse lutfen guzel haberlerle gel...
ah ayşecim inan ümitle sana bakmaya girdim topiğe dicek bişide bulamıyorum rabbim yardımcın olsun inşallah vaktir gelsin artık bu beklediğin günler bitsin yavruna kavuş inşallahüzgünüm kızlar bu tedavi de iptal.. çok ağladım başımı kaldıramıyorum biraz dinleneyim..
nurcanım Allah keşke benim canımdan can kanımdan kan alsa da evladına sana ömür verse...
canım sağol hepinizden Allah razı olsun ama duamız listeye göre devam etsin yine düşünceniz için sağolun ama ben doğuma girmeden hepinize okunması taraftarıyım sonra kanamam olacağı için okuyamıcam o yüzden düzeni bozmayalım ama gerçekten hepiniz çok iyisiniz sağolun sizlerin düşünmeniz bile rabbimin katında benim için duadırr bukadar benim için kızım için üzülen insan var rabbim eminim yardımcım olacaktırnurcan hanım,çok geçmiş olsun...kan yapıcı pekmez,üzüm vs.yersen nasılsa ilaç da alıyormuşsun Allahın izniyle toparlanırsın muhakkak..
bu arada ben hilbay arkadaşın duasını okudum ,Allah kabul etsin..bundan sonra sana okuyayım o zaman..
canım benim hepimizin birbirimiz için yapabileceği tek şey dua ki en büyük yardım bu hiçbirimiz birbirimizin yüzünü görmedik ama hepimiz birbirimizin derdini acısını kenndi derdimiz acımızgibi paylaşıyoruz dahada kimsenin bişi yapmasına gerekyok burdaki herkez okadar güzel kalpliki rabbim bence bu yüzden hepimizi sınavını zor yapıyorki işlediğimiz tüm günahlar katında affolsun ki bugünlerde geçecek sınavımız bitecek rabbim mükaafatımızıda verecekuff yaaa....bugun ne kotu bir gundu yaa..iyi haber alamadik hic..cok uzgunum cokkk...keske nurcan ve senin icin elimden birseyler gelsede yapabilsem....duadan baska yapabilsegim bir sey yok..inanilmaz uzuldum yaaa gercekten ama...
hııııııııı öle oluyo zaten doktorda tek aklımdaki sendin acaba noldu diye hep ümitliydim açıkçası neden niye hala anlamış değilim ama okadar inanıyordumkigeldi mi üstüste gelir zaten...canım benim sizlerin duası bana en büyük hediye daha ne olsun.. ama benim için üzülürseniz ben daha da kötü olurum. özellikle nurcan ve her zaman seninle size üzülmek yasak anlaştık mı??
Dünya nüfusunun yüzde 30’unun yakındığı kansızlığa soya sütü, yulaf, pekmez gibi birçok besin iyi geliyor.
Kimin yüzü solgun olsa hemen sorarız: "Kansızlık sorunun mu var?" Kansızlık birçok insanın şikayetçi olduğu bir rahatsızlık... Kansızlık çekenler için son yıllarda bitkisel çözümler öne çıktı. Bahçelerde yetiştirilen sebzeler, doğada büyüyen bazı şifalı bitkiler kansızlığa bire bir geliyor. Özellikle saf polen, kansızlıkta bedene önemli takviyelerde bulunuyor. Sebzeleri de unutmamak lazım. Örneğin pırasa çiğ yenildiğinde kan yapıcı etki gösteriyor. İşte, kansızlıktan şikayet edenlere bazı doğal çözümler...
Kansızlık pek ciddiye alınmaz. Tek çare olarak demir hapları görülür. Aslında oldukça önemsenmesi gerekir çünkü bazı önemli hastalıkların habercisi de olabilir. Kansızlık, doku ve organlarımıza oksijen ve diğer maddeleri ulaştırmakla görevli, kırmızı hücrelerin azlığı olarak ifade edilir. Bu hücreler belli bir miktarın altına inerse "kansızlık" başlar. Bu azalma ile belli semptomlar da ortaya çıkar. Bu hastalığı, eksik olan demirin alınmasıyla giderme düşüncesi, bir uzmana gitmeden çözüme gidilmesi fikri sorunu daha da ilerletir.
Kansızlık çeken insanlarda belli belirtiler vardır. Örneğin çabuk yorulurlar, halsizdirler, nefes darlığı ve göğüs ağrısı çekerler. Öte yandan mide-barsak sistemi hastalıklarında ve kanserlerinde de demir eksikliği ortaya çıkar. O yüzden kansızlık çeken birinin işi basite almayıp mutlaka bu tür testleri de yaptırması gerekir. Sık ağrı kesici kullananlarda ya da kuralsız diyet yapanlarda da bu rahatsızlık görülür. Barsak şikayetlerinde de dikkat kesilmek gerekir. Çünkü, demir emilim bozukluğuna neden olan barsak hastalıkları da demir eksikliğine ve kansızlığa neden olabiliyor.
Kansızlığın fiziksel belirtisi derinin ve mukozaların (dudaklar, ağız boşluğu ve göz kapaklarının iç yüzeyi) belirgin derecede solgunluğu... Kansızlık çeken kişiler çabuk yorulurlar, sinirlenmeye yatkındırlar. Bir konuya odaklanmada zorlanırlar ve genelde uykusuzluk çekerler. Aşırı derecedeki kansızlıklarda ise el ve ayaklarda karıncalanma biçiminde belirti veren sinirsel bozukluklar meydana gelebilir. Dünya nüfusunun yüzde 30'u bu hastalıktan yakınıyor. Günümüzde kansızlığın tanısı bazı testlerle kolayca ortaya çıkabiliyor.
Herbalist Tarkan Güveloğlu, çözüm olarak iyi bir tedavinin yanı sıra, doğal çözümlere de dikkat çekiyor. Alınan gıdalara da dikkat etmek gerektiğinin altını çizen Güveloğlu, "Fazla miktarda çay, kahve, kola, sigara ve alkol tüketimi kansızlığa neden olabilir. Bunlara dikkat etmeli" diyor. Güveloğlu'na göre gıdalarla birlikte içilen çay, besinlerdeki demir ve C vitamininin vücut tarafından emilemeden idrar ile atılmasına sebep oluyor. Uzman, "Çayı yemekten yaklaşık 1 saat sonra içmek daha yararlıdır. Sigara ve alkol de, vücudun kalsiyumu kullanma yeteneğini azaltarak kemik erimesine yol açar. Sigaranın ayrıca kemik hücrelerine toksik etkisi var" şeklinde bazı önerilerde bulunuyor.
Şunu unutmamak gerekir ki, kansızlığı yenmek için özellikle B12, C vitamini ve demir içeren gıdalar almak gerekiyor. Karaciğer, tüm kırmızı etler, yumurta, kuru baklagiller, pekmez, yeşil sebzeler, domates, tere, roka, kuruyemiş ve süt ürünleri iyi kaynaklardır. Demir, sebzelerin kabuğuna yakın yerlerde daha çok bulunduğundan patates gibi sebzelerin kabuğu içinde pişirilmesi önemli bir noktadır. Bu yöntem daha çok demir alınmasını sağlar. Gıdaların haşlama suyunun (ıspanakta olduğu gibi) atılmasının ise demir kaybına neden olduğunu unutmamak lazım.
Güveloğlu, kansızlıkta önemli bir doğal ürün olarak saf arı poleninin kullanılmasını öneriyor. İçeriğinde birçok vitamin (Özellikle B grubu vitaminler), mineraller ve aminoasit bulunduğu için polen bu anlamda çok yararlı.
Tarkan Güveloğlu, kan yapıcı bazı şifalı ürünleri de şöyle sıralıyor; Saf arı poleni, iyi cins çiçek balı, kuşburnu marmelatı ve çayı, üzüm pekmezi, dut pekmezi, keçiboynuzu (harnup) pekmezi, Tahin, kına, kına kabuğu, keten tohumu, arı sütü, balık yağı, soya sütü ve yulaf sütü...
cok gecmiş olsun cnm benim bak havucda kan yapıyor havuc suyu sık içine azcık zeytin yagı damlat iç.
benm arkadasdada böyle olmustu kan verdiler dısardan sanada öyle birşey yapamıyorlarmı?
sana dua edelim cnm şimdi.
MERYEM SURESİ LİSTESİ OKUNACAK KİŞİLER
1-)pearlflover----------------------------OKUNDU
2-)son_ece------------------------------OKUNDU
3-)umudumsun---------------------------OKUNDU
4-)nazemir-------------------------------OKUNDU
5-)pinar1202-----------------------------OKUNDU
6-)ayşe------------------------------------OKUNDU
7-)neslyy----------------------------------OKUNDU
hilbay
9-)tweety2
10-)pembe_86
11-)herzaman_seninle
12-)ceylin
13-)derin
14-)nurcan
15-)yeter
16-)asli_1981
17-)beren660
1mayflowers
CANIM ADINI SLERSEN ARKADAŞLAR DUANA BAŞLASIN
kızlar HİLBAY arkadaşımızın listesini yaptım herkez okuduğunda bilidirirse iyi olur
rabbim en kısa zamanda evladına kavuştursun
pearlflover
ayşe
hilbay
tweety25
pembe_86
yeter
nazemir
pinar1202
herzaman_seninle
son_ece
beren660
mayflowers
umudumsun
nurcan
ceylin
neslyy
asli_1981
derin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?