bebis icin neler yaptik? yapiyoruz? ve sonuc....

nurcan hanım,çok geçmiş olsun...kan yapıcı pekmez,üzüm vs.yersen nasılsa ilaç da alıyormuşsun Allahın izniyle toparlanırsın muhakkak..
bu arada ben hilbay arkadaşın duasını okudum ,Allah kabul etsin..bundan sonra sana okuyayım o zaman..

üzgünüm kızlar bu tedavi de iptal.. çok ağladım başımı kaldıramıyorum biraz dinleneyim..
nurcanım Allah keşke benim canımdan can kanımdan kan alsa da evladına sana ömür verse...

uff yaaa....bugun ne kotu bir gundu yaa..iyi haber alamadik hic..cok uzgunum cokkk...keske nurcan ve senin icin elimden birseyler gelsede yapabilsem....duadan baska yapabilsegim bir sey yok..inanilmaz uzuldum yaaa gercekten ama...

uff yaaa....bugun ne kotu bir gundu yaa..iyi haber alamadik hic..cok uzgunum cokkk...keske nurcan ve senin icin elimden birseyler gelsede yapabilsem....duadan baska yapabilsegim bir sey yok..inanilmaz uzuldum yaaa gercekten ama...

geldi mi üstüste gelir zaten...canım benim sizlerin duası bana en büyük hediye daha ne olsun.. ama benim için üzülürseniz ben daha da kötü olurum. özellikle nurcan ve her zaman seninle size üzülmek yasak anlaştık mı??

ben çoook üzüldüm ayşe rabbim sabır ve umut versin ağla üzül ama sonra topla kendini ve yola devam et lütfen iyi ol lütfen...

sağol canım yapacak ne var zaten mecburum toplamam lazım kendimi doktorum bu sefer çok uzun uzun konuştu umut verdi bekliyorum bakalım tevekkel allah...

ayşemmmmmmmmmm ben senin yaşadıklarını defalarca yaşadım canım onun için bir şey yazamıyorum yadıklarını okuduktan sonra boğazım düğümlendiiiiiiiiii ne desem bilememdimm

ayşemmmmmmmmmm ben senin yaşadıklarını defalarca yaşadım canım onun için bir şey yazamıyorum yadıklarını okuduktan sonra boğazım düğümlendiiiiiiiiii ne desem bilememdimm

biz derdimizden razıyız Rabbim de bizden razı olsun canım bu da gelir bu da geçer dayanmalıyız :))
bugün çok yakın bir başka arkadaşımın daha hamile haberini aldım üstelik yıllardır ben onu avuturdum olur üzülme diye hayat işte aklım sıra ona acırdım şimdi kendim acınacak haldeyim..
bakalım ctesi tekrar gel dedi doktorum eğer ilacı kestikten sonra kendiliğinden büyürse ki bence imkansız o zaman devam ederiz ama olmazsa 1 adet daha bekleriz sonra tedavini değiştiririz dedi..

benim içim okadar çok yanıyorki artık bu konuda söylecek bir şey bulamıyorummm evet gerçekten bu gün beni bir arkadaşım aradı bende onaa hep olur üzülme derdim o anne oldu ben hala başkalrına olur merak etme diyorum ama ben hala anne olamadım nasıl iştir:26: bilmiyorum bu yangın sönecekmi bilmiyorummmm bu hasret bitecekmi onuda bilmiyorummmm dahada önemlisi bu başladığım tedaviler (ben bir daha tedavi olursam tabi)yarım kalmadan bitecekmiiiiiiiiiii????????????**ALLAHIM GÜÇ KÜVVET VERSİNNNNN bu günlerimizi aratmasın inşşşşşşşşşşş

Dünya nüfusunun yüzde 30’unun yakındığı kansızlığa soya sütü, yulaf, pekmez gibi birçok besin iyi geliyor.

Kimin yüzü solgun olsa hemen sorarız: "Kansızlık sorunun mu var?" Kansızlık birçok insanın şikayetçi olduğu bir rahatsızlık... Kansızlık çekenler için son yıllarda bitkisel çözümler öne çıktı. Bahçelerde yetiştirilen sebzeler, doğada büyüyen bazı şifalı bitkiler kansızlığa bire bir geliyor. Özellikle saf polen, kansızlıkta bedene önemli takviyelerde bulunuyor. Sebzeleri de unutmamak lazım. Örneğin pırasa çiğ yenildiğinde kan yapıcı etki gösteriyor. İşte, kansızlıktan şikayet edenlere bazı doğal çözümler...

Kansızlık pek ciddiye alınmaz. Tek çare olarak demir hapları görülür. Aslında oldukça önemsenmesi gerekir çünkü bazı önemli hastalıkların habercisi de olabilir. Kansızlık, doku ve organlarımıza oksijen ve diğer maddeleri ulaştırmakla görevli, kırmızı hücrelerin azlığı olarak ifade edilir. Bu hücreler belli bir miktarın altına inerse "kansızlık" başlar. Bu azalma ile belli semptomlar da ortaya çıkar. Bu hastalığı, eksik olan demirin alınmasıyla giderme düşüncesi, bir uzmana gitmeden çözüme gidilmesi fikri sorunu daha da ilerletir.

Kansızlık çeken insanlarda belli belirtiler vardır. Örneğin çabuk yorulurlar, halsizdirler, nefes darlığı ve göğüs ağrısı çekerler. Öte yandan mide-barsak sistemi hastalıklarında ve kanserlerinde de demir eksikliği ortaya çıkar. O yüzden kansızlık çeken birinin işi basite almayıp mutlaka bu tür testleri de yaptırması gerekir. Sık ağrı kesici kullananlarda ya da kuralsız diyet yapanlarda da bu rahatsızlık görülür. Barsak şikayetlerinde de dikkat kesilmek gerekir. Çünkü, demir emilim bozukluğuna neden olan barsak hastalıkları da demir eksikliğine ve kansızlığa neden olabiliyor.

Kansızlığın fiziksel belirtisi derinin ve mukozaların (dudaklar, ağız boşluğu ve göz kapaklarının iç yüzeyi) belirgin derecede solgunluğu... Kansızlık çeken kişiler çabuk yorulurlar, sinirlenmeye yatkındırlar. Bir konuya odaklanmada zorlanırlar ve genelde uykusuzluk çekerler. Aşırı derecedeki kansızlıklarda ise el ve ayaklarda karıncalanma biçiminde belirti veren sinirsel bozukluklar meydana gelebilir. Dünya nüfusunun yüzde 30'u bu hastalıktan yakınıyor. Günümüzde kansızlığın tanısı bazı testlerle kolayca ortaya çıkabiliyor.

Herbalist Tarkan Güveloğlu, çözüm olarak iyi bir tedavinin yanı sıra, doğal çözümlere de dikkat çekiyor. Alınan gıdalara da dikkat etmek gerektiğinin altını çizen Güveloğlu, "Fazla miktarda çay, kahve, kola, sigara ve alkol tüketimi kansızlığa neden olabilir. Bunlara dikkat etmeli" diyor. Güveloğlu'na göre gıdalarla birlikte içilen çay, besinlerdeki demir ve C vitamininin vücut tarafından emilemeden idrar ile atılmasına sebep oluyor. Uzman, "Çayı yemekten yaklaşık 1 saat sonra içmek daha yararlıdır. Sigara ve alkol de, vücudun kalsiyumu kullanma yeteneğini azaltarak kemik erimesine yol açar. Sigaranın ayrıca kemik hücrelerine toksik etkisi var" şeklinde bazı önerilerde bulunuyor.

Şunu unutmamak gerekir ki, kansızlığı yenmek için özellikle B12, C vitamini ve demir içeren gıdalar almak gerekiyor. Karaciğer, tüm kırmızı etler, yumurta, kuru baklagiller, pekmez, yeşil sebzeler, domates, tere, roka, kuruyemiş ve süt ürünleri iyi kaynaklardır. Demir, sebzelerin kabuğuna yakın yerlerde daha çok bulunduğundan patates gibi sebzelerin kabuğu içinde pişirilmesi önemli bir noktadır. Bu yöntem daha çok demir alınmasını sağlar. Gıdaların haşlama suyunun (ıspanakta olduğu gibi) atılmasının ise demir kaybına neden olduğunu unutmamak lazım.

Güveloğlu, kansızlıkta önemli bir doğal ürün olarak saf arı poleninin kullanılmasını öneriyor. İçeriğinde birçok vitamin (Özellikle B grubu vitaminler), mineraller ve aminoasit bulunduğu için polen bu anlamda çok yararlı.

Tarkan Güveloğlu, kan yapıcı bazı şifalı ürünleri de şöyle sıralıyor; Saf arı poleni, iyi cins çiçek balı, kuşburnu marmelatı ve çayı, üzüm pekmezi, dut pekmezi, keçiboynuzu (harnup) pekmezi, Tahin, kına, kına kabuğu, keten tohumu, arı sütü, balık yağı, soya sütü ve yulaf sütü...

cok gecmiş olsun cnm benim bak havucda kan yapıyor havuc suyu sık içine azcık zeytin yagı damlat iç.
benm arkadasdada böyle olmustu kan verdiler dısardan sanada öyle birşey yapamıyorlarmı?
sana dua edelim cnm şimdi.

çok çok geçmiş olsun arkadaşım kendine dikkat et sende bebeğinizde Allaha emanet olun...sen içini ferah tut herşey çok güzel olacak Allahın izni ile....
amin sağol canım teşekkür ederim inşallah bukez en azından haberim var bakalım hayırlısı
canım bizimdualrımızda seninleeeeeeeiçini fereh tut bir şey olmayack inşşşşşş sağlıcakla kucaklayac

rice ederim canımmmmmmmm ama rahat ol bak her şey güzel ilerliyor
inş böylede devam eder
sağol etercim dualarınız için güzel arkadaşlarım benim
sağol canım sanada çok teşekkür ederim inşallah bi faydam oluyordur gerçekten
kesinlikle katılıyorum yetere.nurcan sana okuyalım meryem suresini.yap listeni kuzum.bana iki tane yaz okuturum birine.
kızlar niyetini yaptım ben önce hilbay - vw twety aarkadaşımı<z peşinede pembe var onlara niyet ettik inşallah onlar bitince bana geçeriz canlarım düşündüğünüz için teşekkür ederim
canım bildiğim bi sakıncası yok ama sorun şurdaki eğer bebeğimdede yine aynı sorun varsa bunu anlayamıyolar gelişim kalp atışı herşey normal gözüküyor ama kanı gitgide azalıyor neden olduğu bulunamadı 3 yıl öncede biryığın test yapılmıştı tüp bebek önceside özellikle testler tekrar denendi tetikleyici hiç birşey yok ki zaten aslında hastalığında ne olduğunu kimse bilmiyor hoca çok nadir karşılaştıklarını sölüyor kiiiiiiiiii ben normal zamanda kan veren bir insanım okadar kanım vardır yani ama işte bakalım eğer bi sorun olursa nakil yapılacak heralde Allahtan doğuma azkaldı

nurcan canım çok çok geçmiş olsun. kan yapıcı şeyler ye. pekmez öneririm inş. bi an önce düzelir sitres yapma üzülme bebişine yansımasın geçmiş olsun
çok sağol canım benim
sağol arkadaşım ya napalım hayırlısı üzülme sen takma sen kafana böle boşver rabbim büyük okadar emek harcyoruz vardır bir bildiği vericektir elbet kızımı sağ sağlim sen bide bunudüşünme zaten çok etkileniyosun
üzgünüm kızlar bu tedavi de iptal.. çok ağladım başımı kaldıramıyorum biraz dinleneyim..
nurcanım Allah keşke benim canımdan can kanımdan kan alsa da evladına sana ömür verse...
ah ayşecim inan ümitle sana bakmaya girdim topiğe dicek bişide bulamıyorum rabbim yardımcın olsun inşallah vaktir gelsin artık bu beklediğin günler bitsin yavruna kavuş inşallah
canım sağol hepinizden Allah razı olsun ama duamız listeye göre devam etsin yine düşünceniz için sağolun ama ben doğuma girmeden hepinize okunması taraftarıyım sonra kanamam olacağı için okuyamıcam o yüzden düzeni bozmayalım ama gerçekten hepiniz çok iyisiniz sağolun sizlerin düşünmeniz bile rabbimin katında benim için duadırr bukadar benim için kızım için üzülen insan var rabbim eminim yardımcım olacaktır
canım benim hepimizin birbirimiz için yapabileceği tek şey dua ki en büyük yardım bu hiçbirimiz birbirimizin yüzünü görmedik ama hepimiz birbirimizin derdini acısını kenndi derdimiz acımızgibi paylaşıyoruz dahada kimsenin bişi yapmasına gerekyok burdaki herkez okadar güzel kalpliki rabbim bence bu yüzden hepimizi sınavını zor yapıyorki işlediğimiz tüm günahlar katında affolsun ki bugünlerde geçecek sınavımız bitecek rabbim mükaafatımızıda verecek
hııııııııı öle oluyo zaten doktorda tek aklımdaki sendin acaba noldu diye hep ümitliydim açıkçası neden niye hala anlamış değilim ama okadar inanıyordumki

sağol canım yazın için teşekkür ederim

sağol canım benim duaların için bana kan verecekler eğer böle devam ederse ki sıırda dedi ama ben kendimi pek düşünmüyorum bebeğe eğer kanı yoksa yapacak bişi yok diye üzülüyorum ama aslında bukez daha bilgiliyim o yüzden inanıyorum kızım iyi olacak inşallah olumdaki belirtileri hatırlıyorum o yüzden kızımdada olursa bi sıkıkıntı anlarım diye düşünüyorum ki inşallah bukez sadece bendedir kızımda değildir kansızlık :))))))

bu arada neslihanın duası bittti hilbay arkadaşımıza liste yapacağım aama adını bilmiyorum

MERYEM SURESİ LİSTESİ OKUNACAK KİŞİLER

1-)pearlflover----------------------------OKUNDU
2-)son_ece------------------------------OKUNDU
3-)umudumsun---------------------------OKUNDU
4-)nazemir-------------------------------OKUNDU
5-)pinar1202-----------------------------OKUNDU
6-)ayşe------------------------------------OKUNDU
7-)neslyy----------------------------------OKUNDU
hilbay
9-)tweety2
10-)pembe_86
11-)herzaman_seninle
12-)ceylin
13-)derin
14-)nurcan
15-)yeter
16-)asli_1981
17-)beren660
1 mayflowers

CANIM ADINI SLERSEN ARKADAŞLAR DUANA BAŞLASIN

kızlar HİLBAY arkadaşımızın listesini yaptım herkez okuduğunda bilidirirse iyi olur
rabbim en kısa zamanda evladına kavuştursun

pearlflover
ayşe
hilbay
tweety25
pembe_86
yeter
nazemir
pinar1202
herzaman_seninle
son_ece
beren660
mayflowers
umudumsun
nurcan
ceylin
neslyy
asli_1981
derin

tamam cnm adını söyleyince baslarız oanada. sıra bana gelmiş şükürr tamda yumurtanın catlayacagı zaman denk gelcek inşş hayırlısı
,
Allah yardımcın olsun cnm benim. Allah sag salimkucagına almayı nasip etsin.

gece gece geldim bizim kızlara bakiyim dedim ama moral sıfır olarak yatağa girecem sanırım

ayşecim bu sferde iptalmiş o kadar emindimki bu sefer olabileceğine
artık ne denir bilmiyorum, bilemiyorum tek diyeceğim vardır rabbimin bir bildiği
rabbim hakkında hayırlısını versin canım

nurcanım çok geçmiş olsun nereden çıktı şimdi bu kansızlık gbeliğine zarar vermeyecek doğal şeylere yönel canım bir faydası olcaktır mutlaka,ikinizide rabbime emanet ediyorum canım

yeni arkadaşlar gelmişler hoşgelmişler hamisimiz bile var galiba uğur getirir inşallah topiğimize

nessly arkadaşın meryem suresini okuyamıyorum reglimden dolayı, biraz daha vakit olursa bitince okurum, ama sadece ben kaldıysam okumayan, yerime biri bulunur inşallah okuyacak
neslly arkadaşım okuyamadığım için üzgünüm canım ama elimde olan birşey değil bu...

pearlfloverın test günü gelmiş yarın gündüz girip bakamam ama akşam ilk işim buraya bakmak ve o güzel haberi okumak olcak inşallah bu sefer pearlin yüzü gülecek

Son düzenleme:
günaydın kızlarrrrrrrrrrrrrrrrr nasılsınızzzzzzzzz

gunaydin kizlar..hilbayin adi hilal...

bugun pearin test gunu diye biliyorum..ayin 12 si..umarim iyi haber aliriz..

diliyorumki uzuntulerimiz son bulsun ve hep mutluluk haberleri yazalim buraya...

ya evet duaya seni alsaydik nurcan yaa....ama eger alinmiyorsa kizlarar lutfen arkadasimizin duasini cabucak bitirelim ve nurcana baslayalim...istersek bir gunde bile biter meryem suresi..regl suresi yoksa tabi...tekrar yaziyorum okumayan icin hilbayin adi hilal

nurcannnnn ben hilbayın duası okudum allah kabul etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…