bebis icin neler yaptik? yapiyoruz? ve sonuc....

kızlar BENİM KÜÇÜK KARDEŞİMİN DÜĞÜNÜ İÇİN BİZİM MAH YENİ GELMİŞ BİR KADINDAN YARDIM İSTEDİK ÇEYİZİNİ HAZIRARKAEN DİKİŞLERİNİ YAPTIRSUN DİYE 40 LI YAŞLARDA BİR KADINDI YANI BEN KADIN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORDUM (BEKAR OLDUĞUNU BİLMİYORDUM)YANINDA OĞLUM DEDĞİ 8.9 YAŞLARINDA BİR OĞLU VARDI KADINDA ENTERESAN BİR ŞEY VARDI ALINGANLK GİBİ YADA BENZERİ BİR ŞEY (TAM OLARAK ADINI KYAMIYORUM)BİZ ÇEYİZ HAZIRLANIRKEN P KADAR ÇOK GİDİP GELMYE BAŞLADIKKİ KADIN ZMANLA AÇILIP BENİMLE KONUŞMAYA BAŞLADI MEMLEKTİNDE SANIRIM MALATYA DEMİŞTİ BİR ÜNVRS TEDE ÖĞRETİM GÖREVLİSİ BİR KİŞİYE AŞIK OMŞ ADAMDA KIZA
İŞTE AİLELER KARŞI ÇIKMIŞ FALAN AMA BUNLAR AŞKLARININ ARKASINDA DURMUŞLAR VE EVLENMEYE KARAR VERMİŞLER
BU ARADA ADAM ADANAYA ATANMIŞ ÖNDEN GELİP BİR EV TUTUMUŞ

KIZDA BÜTÜN ÇEYİZİNİ BİR KAMYONA KOYUP ANNESİ VE KIZ KARDEŞİNİN 6 AYLI OĞLUYLA BERABER YOLA ÇIKMIŞLAR TAM ADANAYA GİREKEN ŞOFÖR UYUMUŞ VE KAZAYAPMIŞLAR KIZ DİYORKİ ŞÖFÖRÜN UYDUUNU GÖRÜNCE BEBĞİ OTURDUĞUM KOLTUĞUN ALTINA FIRLATIM VE BAĞIRDIM AMA ŞÖFÖRÜ UYANDIRAMADIM
KAZANDA KIZIN ANNESİ ÖLMÜŞ KIZDA KOMADA BEBĞE HİÇ BİR ŞEY OLMAMAIŞ
45 GÜN KOMADA KALMIŞ KAZA ESNASINDA DİZLERİ KARNINA DOĞRU OTURUYORMUŞ KAZIN ETKSİ İLE DİZLERİ KASIK BÖLGESİNE GİRMİŞ VE RAHİM YUMURTALIK VS HEPSİ KAZA SONUCU HASAR GÖRMÜŞ KIZ KENDİNE GELDİĞİNDE FELÇ OLDUĞUNU FARK ETMİŞ VE DR KIZA ASLA YÜRÜYEMESİN VE ASLA ÇOCUĞUN OLMAZ DEMİŞLER
BU ÇOCUĞUN OLMAZ SÖZÜ KAZADAN HEMEN SONRA AİLEYEDE SÖYLENMİŞ ONLARDA KIZIN NİŞANLISINA KIZIMIZ ÖLDÜ DİYP UZAKLAŞTIRMIŞALR (KIZ BİR DAHA NİŞANLISINDAN HİÇ HABER ALAMAMIŞ)8 AY TAMIŞ HAS SONRA EVİNİZE GÖTÜRÜN DEMİŞLER
KIZ OARADA KURAN ÖĞRENMİŞ
DİYORKİ TEKERLEKLİ SANDELYEYİ PENCERENİN KENARINA GELİP PENCERENİN KOLUNA ASLIRDIM VE HER DEFASINDA YERE DÜŞERDİM
1 YIL BU ŞEKLİDE ÇALIŞMIŞ VE YÜRÜMEYE BAŞLAMIŞ BİR KURANI KERİM 2 HIRSIM BENİ YÜRTÜ DİYOR
BU YAŞANLARDA KIZ DİKİŞ KURSLARINA GİTMİŞ VE EKMEĞİNİ KAZANIR HALE GELMİŞ
YANINDA OĞLUM DEDİĞİ ÇOCUK OKAZADAN KOLTUĞUN ALTINA ATIĞI YEĞENİYMİŞ ABLASI KARDEŞİNE EVLATLIK VERMİŞ
VE KIZ EVLENMEMİŞ ÇOCUĞUN OLMAZ DEDİLER DİYE SONRASINDA DR SENİN ÇOCUĞUN OLUR NE YUMURTALIKLARINDA NEDE RAHMİNDE SORUN YOK DEMİŞLER VE YENİDEN RAPOR VERMİŞLER

AMA BEN ONU ÇOK SEVMİŞTİM VE BAŞKASIYLA EVLENMEM DİYOR
ADAMSA EVLENMİŞ VE ÇOCUKLARI OMUŞ KIZ SONRA BULMUŞ ADAMI AMA ÇOK GEÇ
ÇOK ETKİLENDİM

iyi akşamlar kızlar...

Umudumsun demek veda ettin ve gittin...bende fecaden niye msj atamıyorum sana diye düşünüyordum.burdan,bizlerden uzak kalabilirsin peki ya kendinden...bunu kendine yapmaya hiç hakkın yoktu...bir kez denedin olmadı evet ama şansın var...hepimiz aynı yollardan geçtik,acılar çektik ama terk edip gitmedik..burda melek anneleri diye bir topik var,baktın mı hiç oraya...ordaki insanlar neler yaşadı ve yaşıyor biliyor musun..ama yinede hayata sımsıkı tutundular,kocaman umutları var..kolay olanı yaptın...

sağol canım evet baya şeler yaşadım
canım geçen gün senle konuştuk senden bahsettim zaten senden sonrada bir arkadaş 10 senedir bekliyorum demişti oda var tabi ben inan gücüne hakkaten hayran kaldım siz bukadar sene umdunuzu kaybetmemişsiniz ki rabbim eminim mükafatını verecek bizim hemen pes etmeye hakkımız yok

inşallahgelir aramıza aramıza gelmesede kendini toparlar inşallah

ev
kızlarrrrrrrr yaaaaaaaa 5 tane şehit varmış
allahım yaaaaaaaa sabır versin ailelerine
et canımya Allahım ailelerine sabır versin

valla mucize ben daha önce bu topicte bazı şeler yazmıştım doktorların asla çocuğun olmaz dediği bi komşu kızım geyri meşru 2 tane çocuk doğurdu ikiside başkalarından hayatta can çıkmadıkça ümit vardır

yeterin anlattıkları gerçekten film gibi sonu desen güzel mi hazin mi karar veremedim.. bazen kendi küçük dünyamızdan bakınca en büyük kendimimiz sanıyoruz ondan da sanıyoruz ki en büyük dert de bizim. azıcık kafamızı kaldırıp baksak ne hayatlar ve acılar yaşanıyor. dünya bizlerin etrafında dönmüyor maalesef. evet derdimiz var ama çözümsüz değil ölümden gayrısına çözüm var bu hayatta.

İki çocuklu bir aile hafta sonunu piknik yaparak geçirmeye karar ver...irler. Piknik yerine vardıklarında anne yemeği hazırlarken, çocuklar babalarıyla birlikte yürüyüşe çıkar. Uzun bir yürüyüşten sonra oldukça yorulan küçük çocuk yalvarırcasına bakan gözlerle, 'Babacığım çok yoruldum. Lütfen beni kucağında taşır mısın?' der. Baba; 'Ben de yorgunum oğlum'' der demez çocuk ağlamaya başlar. Baba tek kelime etmeden ağaçtan bir dal keser. Dalı bıçakla biçimlendirip, çocuğa zarar vermeyecek biçimde yontar. Sonra dalı oğluna verir. 'Al oğlum, sana güzel bir at' der. Çocuk sevinçle dal parçasından yontulmuş ata biner ve sıçrayarak, ata vurarak annesinin yanına doğru gitmeye başlar. Babasını ve ablasını geride bırakmıştır bile...
Baba gülerek kızına: 'İşte yaşam budur kızım. Bazen zihnen ya da bedenen kendini çok yorgun hissedeceksin. İşte o zaman kendine değnekten bir at bul ve neşe ile yoluna devam et. Bu at, bir arkadaş, bir şarkı, bir çiçek, bir şiir yada bir çocuğun tebessümü olabilir.'
Değnekten atiniz hiç eksik olmasın..

çoook güzel ....

Gerçek mutluluğu kalbimizde ve beynimizde yaşatan şey, güven duygusu ve kaybetme korkusunun olmamasıdır. Aslında her insanın sahip olabileceği bir şeydir mutluluk ve sadece bizim elimizdedir. Ve yine aslında bulabilene her yerdedir mutluluk, onu yakalamak ve yaşatmak bizlerin elinde...İnsanları sevmektir, koşulsuz ve çıkarsız. Sevinçleri paylaşmaktır, içten ve samimi, bazen kötünün iyisini görebilmektir, en zor durumlarda dahi sabredebilmektir. Bazen başarmaktır. bazense yenilgiyi kabullenmek.Takdir edebilmektir emeği, harcanan çabanın hakkını vermektir. Ağlamaktır bazen, ama çoğu zaman gülmeyi başarabilmektir....
okuduğum kitaptan hoşuma giden yazıyı paylaşmak istedim başka bir sayfada da yazmıştım ama hoşuma gittiği için buraya da yazmak istedim

eline sağlık yüzümde güzel bir tebessümle yatmaya gidiyorum umarm bu tebessümüm taaaa umudumsuncuğuma kadar uçaaar gider, onun kederini de siler..
hepinize iyi geceler yarın hepimizin inancını, umudunu tazelesin. yarın güzel bir gün olsun.

ne hevesle açtım topiği uğrayamadım 2 gündür diye söylenerek,
ama umudumsunun mesjını görünce çok üzüldüm
neden kendini bu kadar kötü,karamsar,umudunu birden bire yitirmişsin
burada bizlere en çok umut aşılayani, haa gayret kızlar sabredin birgün bizlerde anne olacağız diyen
kişi bu mesajı yazamaz dedim
canım içindeki yaşadığın fırtınayı tam olarak bilemeyiz canım ama hemen hemen aynısını bizlerde yaşıyoruz zaman geliyor dibe vuruyoruz sende umarım öyle bir dönemden geçiyorsun ve en kısa zamanda döneceksin inşallah
bak bende 2. negatifi aldığım dönemin hemen akebinde bu topikte senin umut dolu mesajlarınla silkelendim yeri geldi içimi döktüm duygularımı umutlarımı paylaştım ve buna bizlerin o kadar ihtiyacı varki çünkü bu bir nevi terapi seansı gibi gelen duygularımızı burada paylaşmam en yakınımızla bile paylaşamıyorum ne annemle ne 2 tane dünya tatlısı çocuğu olan kızkardeşimle nede çocuklu arkadaşlarımla çünkü beni onlar anlayamazlar bizi biz anlarız canım şu yaşadığımız hayatta illaki tutunacak bir dal mutlaka vardır yani yaşamımızın güzel bir noktası bu sağlığımız,eşimize karşı aşkımız yada ailemizin yanımızda olması ne bileyim ertesi gün uykudan uyanınca nefes almamız mesela illaki birşey vardır hayata tutunacak kendini bu hale getirme ve getirenlerden uzak dur yeniden aramıza dönmen dileğiyle canım ben buna inanıyorum sen güçlüsün ve bunuda atlatacaksın

nurcancım yaşadıkların gerçekten zor günlermiş
inan gözlerim doldu okurken
şu anki halime hep şükrederim sizlerin yaşadıklarınızı görünce
hiç olmamasımı yoksa var olanı kaybetmekmi zor diye düşünürüm
kayınvalidemde 29 yaşında yeni evli oğlunu kaybetti trafik kazasında
bazen ona bir bakıyorum birde kendi halime o zaman diyorumki sizlerinkisi daha zoru
rabbim yardımcın olsun
inşallah bu bebeğini rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
ve sağlıklı uzun ömürler versin

ayşe'cim anlattığın hikaye çok güzel bende bunu anlatmaya çalıştım
ben şu an bile nefes alabiliyorsam bu benim için umuttur
umudumsunda bunları çok iyi biliyor ve sanırım zor bir dönemden geçiyor
daha yeni başlayacağı tedavi için heyecanını paylaşmışken onu bu duruma getiren mutlaka bir nedeni vardır umudumsun artık bizlerle paylaşım yapmasanda gelip bir halinden haberdar et seni çok merak ediyoruz

nazemir paylaştığın yazı çok güzelmiş
yazıda anlatılanlar benim hayat felsefem diye iddaada bulunamam ama
benimde sürekli uyguladığım bir şeydir

Son düzenleme:

Kuzucum hoşgeldin ya bak sen yokken neler oldu (( Ama dönecek diye umut ediyorum, dün oturdum onun için dua ettim, bir evlat sahibi olsun diye değil içine yine umut dolsun kalbi aydınlansın diye umarım dualarım ona ulaşır.

Son düzenleme:
Kızlar uzun bir aradan sonra herkese selamlar,

ben yokken yazdıklarınızın hepsini okudum. Ve çok üzüldüm

umudumsun biz kader ortağı değil miyiz? Eğer bu yazıyı okuyorsan bize cevap ver vermesen bile allah için hayırlısını iste lütfen. Allah sana evlat veripde başka türlü bir sınava tabi tutabilirim. Bu günlerini ararsan ya. Ne olur böyle yapma. Biz birbirimizin umuduyuz. Enerjimizin azaldığı yerde destekçiyiz.

Birde şöyle düşünmek lazım. Hz. Davut hikayesini biliyorusun.

Arakadaşalarımızın hepsine ben burdan teşekkür ediyorum. Her adet döenminde yıkılan ben ilk kez bu adette aplamadım. Niye diye sorduğumda kendime içimi boşaltacak, derdimi paylaşacak sizlerle konuşmanın iyi geldiğini anladım.

Ben ne olursa olsun allahın iznini istiyorum. Allahım izin verirse bebeğim olsun. Ve kızlar okuaycağınız dualara beni de katabilirsiniz. Elimden geldiği kadar yardımcı olurun. Ben çalışıyorum ama mutlaka bir zaman buluruz.

Allah umudumsunun umut versin inşallah. Yaşama gücü versin. Yaşı çok küçük çok tüp bebek denemedi aslında biraz sabretmesi yeterli biliyorum o da kavuşacak. Ya moralim çok bozuldu niye böyle oldu...

sağol canım inan kaynananın yaşadığı benden daha zor çocuk büyüdükçe bunun acısı dahada ktlanıyor Allahım alacaksa kimseye vermesin tabiki zamanı gelince herkez ölecek ama herşeyin yaşında geröekten bir anne için evladını gömmek sonra her seferinde o mezarlıktan arkanı dönüp eli boş çıkmak çok kötü bişey rabbim hepimize evletlerımızı sağ sağlim kucağımıza alıp onlarla bir ömür geçirmeyi nasip etsin

İnan benim de hep aklımda çok merak ediyorum. Ne güzel dertleşiyorduk birbirimize destek olup umudumuzu çoğaltıyorduk. İnşallah geri gelir.
Sen nasılsın canım?

tefriciyeyi bitiren varmı kızlar umuumsununki bitmişti benimkide dün bitti bitiren sölesin hafta sonuna bitirirsenizde sıra kimdeyse ona başlıyalım ya ceylin sanırım yada umudumsun sıradaki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…