bebis icin neler yaptik? yapiyoruz? ve sonuc....

tefriciye bitsinde başalayacağım
aslında ben hepimiz okuyalım dyecektim sıryla ouruz diye düşünmüştüm
tabi siz bilirisiniz ama

ya sen yanlış anladın ceyline okumuyoruz o kendi okuyor benim içimden geldi yardım olsun diye okudum.
ya 72000 çok fazla kimseden isteymem ben o kadar şeyi çok zor doğrusu. ama bu arada okumaya başlayan olursa elimden geldiğince tefriciyelerden kalan zamanda yardım ederim seve seve..

bebişim okumak istersek dedim kız hepimiz için bir seferde okuyalım olmazmıııı
biz 10000 ihlas okumutuk yani iterseninz

canim hepimizi icin bir seferde olmuyor sanirsam..cunku nurcan tek bir kisinin niyeti icin demisti..yani herkes icin okumaya kalksak zaten bitmez...3 ayda bitirmis nurcan zaten..ve udun o hizli okuyo..ama okuyan arkadaslar olursa bende yardim ederim...ceylinde okumaya basladigi icin yardeim ediliyo ona..ama sende basla istersen..herkes okuyabildigi kadar okur sana...

ay valla aysecimm..hurrem murrem izlemedim..heyheylerim gene benleler..malum cok yoklarlar beni:))) sole bi yatayim dedim..uykuda tutmadi...dedim bakayim benim canlar ne yapiyo?

önce tefriciye bitisnde sonra başlarım
önce bütün arkadaşlarımızın tefiriciyesi okunsun

önce tefriciye bitisnde sonra başlarım
önce bütün arkadaşlarımızın tefiriciyesi okunsun

tamam canim..ama bak ozelliklede sabah namazindan sonra 41 ayetel kursi oku..onu hmen okursun zaten..sayisi fazla degil..hatta 7 sabah ustuste oku...cani gonulden yalvaralim Allaha..insallah kabul olur dualarimiz...

tamam canim..ama bak ozelliklede sabah namazindan sonra 41 ayetel kursi oku..onu hmen okursun zaten..sayisi fazla degil..hatta 7 sabah ustuste oku...cani gonulden yalvaralim allaha..insallah kabul olur dualarimiz...

inşşşşşşşşş canım
tamam okuyacağım

aaaaaaaaaaaa ayse kapadokya gelmis..canim bizde gecen gun seni konustuk nerdesin diye? hosgeldin canim..;ne var ne yok nasilsin? esin gitti sanirim..hallettinmi islerini?

işte ben kucağımda bunla izliyorum işte hürremi.. tam iyileştim derken şişti boğazım yaa heryerim kırılyor yine..

tık tık tık...

BEN GEEEEELİİİİİYORUMMMMMM...

biliyorum... beni çok beklediniz... hep bir gözyaşı vardı, gözlerinizde atak halinde bekleyen. hiç kıskançlık yapsanız da kimseye karşı, bütün çekirdek aileleri kıskanır olmuştunuz. tedavi protokolleri, zamanında yapılması gereken *çatlak* iğneler falan bütün bünyen altüst oldu annem biliyorum. babamı da hiçe saymıyorum; her işini ona göre ayarladın, patrona kaç kere yalan söyledin kim bilir...

en acısı da kendi hüzünlerini birbirinizden sakladınız. cesaret cümleleri kurdunuz peşi sıra; ama birbirinize ''korkma'' derken oysa ki, öbürünüz çok korktu...

anneme ansızın gelen o istekler; hani elini benim kocaevime koyma isteği, hani ciciler biciler bakmak benim için. . .

babamın aslan oğluma kombiner alırım ben demesi, gooool diyecek benim oğlum demesi.

ben üzülmedim mi hiç??? çooooooook....

ben buradayım, azıcık sabır dedim. her geçen ağlamaktan ıslanan annemin yanaklarını öptüm halbu ki, babamın başparmağını sıkı sıkı tuttum; ''hey dostum sen kendini topla ki, annem iyice gömülmesin o karanlığa'' dedim... Bunları duymadınız mı? hep doktor amcaların, hemşire ablaların dedikleri kulağınızda olduğu için sanırım içsesinizi kapattınız. hep inanmamayı tercih ettiğinizde ne çok kızdım size, siz demezmiydiniz; Herşeyin bir zamanı vardıR diye...

işte zaman bu zaman. şimdi yine ağlıyorsunuz, bu seferde sizinle olduğum konusunda bir garipsiniz :))

hadi bakalım, anlatın yaşadıklarınızı diğerlerine. diğer ağlayan annelere, kilitli kapılar ardında elini ağzına sokarak ağlayan babalara; ''İNANIRSANIZ O GELİR, AMA HERŞEYİN BİR ZAMANI VAR VE HERŞEY ÖNCE İNANMAKTAN GEÇER'' diyin olur mu ÇEKİRDEK AİLEM?

dip not: baba bu arada ben maça dişi bir taraftar olucağım haberin olaaaaa

ALINTI....

canlarım merhaba 1 haftadır ankaradaydım ben yokken yazılanları okudum eşimi yolcu ettim libyaya canımdan bi parça gitti terminalde herkes bize bakıyodu eşimle ağlaya ağlaya ayrıldık şimdi evimde yalnızım kim sorsa ağlıyorum ne zormuş ayrılık 6 ay yanımda yok evdeki eşyalarını gördükçe ağlamaktan bir hal oluyorum alışamıyorum onun yokluğuna şuan eşimin yokluğu ve yalnızlığım bebek olayının önüne geçti herkese hayırlı tedaviler hayırlı evlatlar versin allahım canlarımızı sağ etsin öptüm hepinizi

Bembeyaz bir duvak uzanır, içinde tertemiz hayalleri ile…

Peşi sıra gelir hayallerin gerçeğe dönüşmesi için “gerçek anların planları”. Evlilik kutsaldır ya da böyle öğretilmiştir. Tam olarak bilmeden evliliği aile olmanın temel taşı bir anda torunu olmaya hazır olan büyüklerin dilindedir. Evi paylaşan iki insan daha en başından itibaren üç kişilik yaşama programlanır.

İlk yuvalarına bakarken bile üçüncü oda çoktan sahibine ayrılmıştır. Şimdilik odayı doldursun diye konulan kanepe, kitaplık ve anlamsız bir masa ile hiçbir şeyle alakası olmayan sandalye evde uzun süre kalmayacak kiracıdır.

Çıkılan ilk tatil ya da daha doğru tanımlaması ile balayı, bu iki insanın kendilerince de kabullendiği yalnız ilk tatildir ya da olmalıdır. “Hayat beklemez, bekletilmez, her şey zamanında güzeldir, genç yaşta anne baba olmak avantajlıdır, beraber büyürsünüz, daha sırada ikinci var, eee aralarını çok tutmamak lazım” ne denli sinsice işler beyninize. Tamam dersiniz neye tamam dediğinizi bilmeden. İsim, bakacak kişi, sütün arttırılması için projeler, işten çok erken emeklilik istemi tas tamam hazırdır. Start verilir, yola konulur.

İlk deneme hafif bir üzüntü getirir. Ama daha genciz denir içindeki inançlı sese. Zaten bu yüzden acele ettik, değil mi? Önümüzde daha vakit var.

İkinci denemede gerginlik sahneye çıkar. “Niye” soru kalıbı kral koltuğuna oturur. Genetik tahlilleri yaptırmanın zamanı gelmiş midir? Yoksa geçiyor mudur?(!)

Araştırma zamanı gelmiştir. Önce kitaplar, internet, kolu komşu hikayeleri, büyüklerin dirençli yanları bu konuda uzmanlaşmaya giden sıkı yollardır.

Bu ayda pozitif atlatılmazsa tıbbın kapısı çalınır. Evlilik süresi, anne ve baba adayının yaşı, deneme hikayeleri aktarılır yardım istenen beyaz meleğe. Bu defa dirençli yan hekimdedir. Zaten çok başarılıdır doktorumuz, bilmem kimi onca sene sonra anne baba yapmıştır…

Tedaviler, saati asla şaşırılmayacak ilaç kullanımları başlar. Stres nasıl da sarar tüm bedeni. Kendine hükmetme zamanı başlar. Koridorlar uzar, dakikalar sene olur her defasında. Ne olduğunu anlamadan beklemek esastır. Ve sonuç olumlu olsa da, olumsuz olsa da hep unutulur, kendi bebeğinin el uzatılarak çağrılmadığı. Acaba kaç defa denemişizdir onunla konuşmayı. Belki de biliyordur, en başından beri her şeyin hesaplandığını. Davetsiz misafir gibi çat kapı gelmek isteği olamaz mı? Cinsiyetini büyük bir ustalıkla saklayan bu hınzır veled, belki de zamanı kendi seçmek istemiş olamaz mıdır? Ya da daha basiti hayatı tüm samimiyeti ile tanıyacağı yerde çok içtenlikle ve duayla çağrılmayı beklemez mi?

ALINTI...

Bizde dualarla cagiriyoruz meleklerimizi gelsinler artik...

canim cok iyi anliyorum seni...bende esimden ayri olmak zorunda kaliyorum..ayda sayioli gunler bereberiz..bir evladim olsa bu kadar aramazdim esimi sanki..o gidince daha bir kapaniyorum icime sanki...dualarin icin aminn canim....insallah bizimde kucaklarimiz dolacak..bizi boyle uzun sure habersiz birakma....

Son düzenleme:
nurcanim bazen aglamkta iyi geliyo..bende annemin yaninda cok aglayamam...hep icime atarim..hep ama..goren cok guclu sanir beni..halbuki bilseler icimdeki firtinalari...
canım ağlayın ama sonra bebişinizi kucağınıza aalınca sevinten ağlayın gerçi kime diyom bende sürekli ağlarım yani oğlumu kaybettiğimden beri ağlıyorum ama işte ağlayıncada bişi düzelmiyo aksine depresyona giriyo insan
bebişim okumak istersek dedim kız hepimiz için bir seferde okuyalım olmazmıııı
biz 10000 ihlas okumutuk yani iterseninz
canım normalde fatiha okumak olur du sonuçta oku istediği kadar ama bu 72000 fatiha direk çocuk sahibi olmak üzere bir kişiye niyet eksiksiz ve fazlasız okunuyor o yüzden herkeze okunması çok zor 1000 -2000 değil 72000 tane

canım Allah kavuştursun

ya bbu arada allah aşkına hadi benim herif asker ondan evde olmuyo sizin eşlerinz neiş yapıyo ayşe ve umudumsun genelde ikinizinde kocası yok benim gibi :))))))

nurcacım benim kocam 1 hafta öncesine kadar hergün yanımdaydı şimdi 3 senelik bir iş için libyaya gitti mekanik teknikeri her 6 ayda bir izne gelecek

Son düzenleme:
bezmiiii umudum
ilk defa duydum ben ilkinde dişimi sıkıp 45 dk sonra wcye gitmiştim2.de acayip sıkıştım dayanamadım yarım saat sonra hemşireden sürgü istedim ve yapmakta pek zorlanmadım o kadar gelmiştiki yatağa bile yapabilirdim sen kendini kastın sanırım bez olayında bezi kabul etme çok sıkışırsanda sürgü istersin yanında eşinde yardımcı olur zaten

benimkide dün bitti nurcancım bugün ancak fırsat bulup söyleyebildim
şimdi fatihalarıma geri döndüm yaa birşey soracam ben çoğu kez içimden okuyorum yolda filan yanlış yapmıyorumdur inşallah :26:

canım çok sevindim her şerde bir hayır var diye boşa dememişler çok sevindim inanki
rabbim inşallah seni bebişine kavuşturur nazcım

öncelikle transferin hayırlı olsun sephira
inşallah sonunda bebeğine kavuşanlardan olursun bence beze filan gerek yok rahat ol ayrıca tranfer çok kolay bir işlem ne oldu bitti demeden hoop bitiyor rabbim yardımcım olsun canım

Kızlar selam. Bugün niyetliyim. Meryem suresini bitrdim. 3 gün orucumu tutuyorum..
Ceylin sende mi meryem suresini okuyordun ne durumda ..
Kızlar dua edin bana sizleri çok seviyorum.allah yanınızda olsun...
rabbim niyetini,okuduğun sureleri dergah-ı izzetinde kabul etsin canım
ohh ne güzel sen bitirdin darısı bana olsun inşallah
sana birşey soracam canım benim 41. meryem suresi cumartesi bitiyor ve sanırım pazar günü oruçlu olmam gerek ama o gün kuzenimin düğünü var illaki bttiği günün ertesi günmü oruca başlamak gerek yani pazartesi başlasam olurmu sence birde nasıl şekilde niyet ettin cevaplarsan sevinirim canım

ceylin naz adaşımın annesi canım sana 50 tanecik fatiha okudum eklersin daha okumaya çalışıcam, Allah kabul etsin..
rabbim razı olsun canım,aldım gitti
okuyan dilleriniz en yakın zamanda bebişlerinize ninniler söyler inşallah

hoşgeldin canım rabbim kavuştursun
gerçekten zor sevdiceğinden ayrı olmak
inşallah o 6 ay sular seller gibi akıp geçer

evet seninle aynı kaderi paylaşıyoruz ben eşimi 6 ayda bir 15 gün görücem ilerde bende gidebilirim ama bilmiyorum
beni asla yanlış anlamanı istemem eşinden ayrı kalmanı bebek hasreti çekmeni hepsini çok iyi anlayabiliyorum bende yaşıyorum çünkü ama bebek olayına bu kadar neden takılıyosun onu anlamış değilim inanki kendi sağlığın bozulacak evet hepimiz istiyoruz sorandan imalı bakıştan bende bıktım ama aştım artık olayı kendimi yerden yere de vursam allahım ol demezse olmaz çok ima edenlere sen yap diyorum tüm samimiyetimle söylüyorum daha rahatladım hayatı kendime eşime aileme zehir ediyodum ne kazandım hamile mi kaldım hayır stres benden daha çok şeyler götürdü insan stresten burun ameliyatı olur mu ben oldum dr burnumun kanallarının kapanmasının tek nedeni stres dedi önceden kokuyu çok güzel alırdım şuan keskin bi koku olmadığı takdirde alamıyorum yapmayın lütfen allah herşeyin en doğrusunu biliyo isyan etmeden takıntı yapmadan isteyelim rabbim verir lütfen canım bu kadar yorma kendini elinden gelen gelmeyen ne varsa yap ama takıntı yapma sağlığın bozulmasın o bozulursa kimse sana yenisini veremez allaha emanet olun hepiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…