bebis icin neler yaptik? yapiyoruz? ve sonuc....

[/COLORİşte gerçek sebepleri ben internet vasıtasıyla Dr.Randine Lewis'in The Infertility Cure (Kısırlık Tedavisi) adlı kitabında buldum. Bence siz de bunu yapmalısınız. Deli gibi sonu gelmez tüpbebekler yapmadan önce sebebinizi öğrenmeli teşhisinizi koymalısınız.

İngilizce bilmiyor musunuz? Sorun değil. Çocuk sahibi olmayı ne kadar istediğinize bağlı. Demek ki ingilizce bilen birinden yardım istemek zorundasınız. Hani hiçbir şeyin sizi yolunuzdan döndürmeyeceğine karar vermiştiniz ya (umarım veridiniz). O zaman ingilizce bilmemenin sizi durdurmasına izin vermeyin. Odaklanın, çözümü bulun ve uygulayın.

Dr.Randine kendisi de bizim gibi zorlukları yaşayıp Geleneksel Çin Tıbbı ile bunu aşmış bir kişi. Sonra eğitim alıp uzmanlaşıyor ve diğer kadınlara yardım etmeye başlıyor. Keşfettiği şey şu: Anatomik bozukluğu olmayan herkes hamile kalıp sağlıklı çocuklara sahip olabilir. Hamile kalamayanlar kısır değildir, sadece dengeleri bozulmuştur. İşte bu cümle benim için dönüm noktasıydı.

Geri dönüşü olmayan bir iyileşme sürecinin başlaması bununla oldu.

Sonra anlatıyor, kadın vücudunun ne kadar hassas olduğunu, en ufak bir hormonal dengesizlikte adet düzeninin bozulduğunu, kötü beslenmenin stresin etkilerini vb vb. Talihsizlik, batı tıbbının bu dengesizlikleri tespit edememesinde. Halledilebilecek bir işlev bozukluğu işte bu şekilde çözümsüz bir hastalığa dönüştürülmüş durumda.

Dolasısıyla ben küçük not defterime şunu yazdım: Ben infertil değilim, sadece dengem bozulmuş. Vücudum doğurgan olmayı yeniden hatırlayacak. Bunu başaracağım ve herkese göstereceğim.
(Kısır kelimesini özellike kullanmıyorum, çünkü benim için özellikle negatf anlam taşıyor. İnfertil daha belirsiz, ne demek istendiğini anlatıyor ama zihnime negatif çağrışımlar yapmıyor.)
Bu cümleyi sürekli okudum, benim hedefimdi bu. Ona odaklandım. Onu pekiştirecek, zenginleştirecek başka ifadeler aradım. Mesela: Sadece tek bir tane sağlıklı yumurtaya ihtiyacım var. Sadece bir tane. O da tek bir adet sağlıklı spermle buluşacak. Ondan işim bitti. Harka bir çocuğum olacak ve bir daha bunu yapmam gerekmeyecek. Eğer mucizeye ihtiyacım varsa, bu direk olarak Allah'tan gelecek.

Kısacası bu işi başaracağıma kesin olarak, hiç bir şüpheye yer bırakmayacak şekilde kendimi inandırmam gerekiyordu. Bakın ben inançlı bir insanım, kapalı falan değilim. Bazılarınız benimle tanıştı. Ama Kur'an benim için en önemli kaynaklardan biri oldu. Örneğin, Ali İmran suresi, 47.ayette diyor ki: "...İşte Allah dilediğini böyle yaratır. O birşeyin olmasını dilrse, ona "OL" der, o da hemen oluverir." İte ben Allah'ın OL dediği anda hazır olmalıydım.

İnşirah suresi, 5-6: "Bir güçlükle beraber muhakkak bir kolaylık vardır.Gerçekten bir güçlükle beraber bir kolaylık vardır." Dikkat edin, bir güçlükten sonra kolaylık vardır demiyor, beraber diyor. Demek ki benim henüz göremediğim birşeyler var.

Son örnek, Lokman suresi, 20: "Görmüyor musunuz ki, Allah göklerde ve yerde ne varsa hepsini sizin emrinize vermiştir. Açık ve gizli olarak bütün nimetlerini üzerinize yağdırmıştır." İşte ben o gizli nimetleri yani bu işi çözecek bilgileri araştırıp bulmaya talip oldum arkadaşlar.

Bir tane de Edison'an örnek vereyim. Beni çok motive eder. Edison elektriği bulmadan önce bir rivayete göre 999, bir rivayete göre de 9999 deneme yapmış. Ve her denemeden sonra dermiş ki, ampulü yakamamanın bir yolunu daha elemiş olduk. Ne harika bir bakış açısı değil mi? Zaten Edison tamamen hayal dünyasında yaşarmış. Sadece elektrik değil, başka birçok icatları da böyle yapmış.

Evet, işte bence halletmeniz gereken ilk konu zihinlerini temizlemek, endişelerden, şüphelerden, korkulardan arındımak. Temiz akıllı bir şekilde çözüme odaklanmak.
Size sabır değil, sebat tavsiye ediyorum.

Ne demiş Atatürk: "Zafer, zafer benimdir diyebilenindir."

İlginç bilgiler değil mi? Ben Dr.Randine'in yalancısıyım. Ama bana çok mantıklı geliyor. Peki ne olması lazım? Nasıl iyileşir? Bir kere embryonun tutunması için rahmin son derece rahat, gevşemiş, ideal sıcaklığına ulaşmış, bir bebeğe 9 ay boyunca yuvalık yapmay hazır hale gelmesi lazım. Zaten tüp bebeğin embryo kaliteli olsa da tutmaması bundan işte. Onun için kitaptaki başlıca öneriler şöyle: Özellikle ovulasyon dönemlerinde akşam yatarken karnınıza termofor koymak. Haftada en azından üç defa yürüyüş yaparak kan dolaşımını harekete geçirmek. Ayakları sabah-akşam sıcak suya batırıp çıkarıp şoklamak. Bir de femoral masaj diye bir masaj var. Yine sabah akşam kasıklardan rahme giden iki ana kan damarı var, onları 30-45 sn.boyunca elinizle bastırıp gelen kanı bloke etmek ve bırakmak, kanın elinizin arkasında birikip sonra boca olmasını sağlamak. Bunu her iki tarafa üçer kez dönüşümlü olarak uyguluyorsun. Çok basit ve zararsız. Kısacası üreme sistemini ısıtıyorsunuz, kan dolaşımının gerektiği şekilde üreme sistemine de geri dönmesini sağlıyorsunuz.

DİKKAT ÖNEMLİ: Yukarıda bahsettiğim FEMORAL MASAJI yapmamanız gereken durumlar var: Hamile olma ihtimaliniz varsa yani ovulasyon dönemi bittikten sonra veya tüp bebekte transfer işleminden sonra YAPMAMANIZ gerekir. Yani hamile olduğunuzdan şüpheleniyorsanız yapmayacaksınız. Yine yüksek tansiyonunuz varsa, kalp hastalığınız, dolaşım bozukluklarınız varsa, ya da geçmişte felç geçirdiyseniz veya retinanızda yırtılma gibi bir sorun olduysa bu tekniği uygulamayınTabii kan dolaşımı dengesinin bozulmasının bir sebebi de kötü beslenme. Ondan daha sonra bahsedeceğim. Ama alışkanlığınız yoksa avüclen bol su içmeye başlamanızı öneririm. Harika bir temizleyici ve tıkanıklık açıcı.
Gevşemek için, bazıları yogaya çok uyum sağlıyor. Siz de böyleyseniz hamile kalana dek düzenli gidin derim. Ben biraz tezcanlı bir insanım. Yog bana yavaş geliyor, sıkıyor. Ben ve benim gibi olanlar kendinizi iyi hissetmek gevşemek için, sizi iyi hissettiren şeylerin bir listesini yapın. Mesela ben Bon Jovi (soft rock) dinlemekle çok rahatlıyorum. İş dışında ilgilendiğim konularda sürükleyici kitaplar okuyup aklımı dağıtmak bana iyi geliyor. Namaz kılmak bana iyi geliyor. İşimdeki bir problemi çözmeyi başarmak bana iyi geliyor. Birisine bir konuda yardım etmek de öyle. 80'lerden bizim lise üniversite gençliğimde ezberlediğim şarkıları bağıra bağıra söylemek bana iyi geliyor. Yürüyüş yaparken mp3 player'ımdan joy fm dinlemek. Gerçi joy fm dinlemeyi herzaman çok seviyorum da.

Kendimize vakit ayırmak önemli. Yani gerçekten sırf kendimize. Pazar günleri öğleden sonra 2 saat boyunca uzanıp kitap okumak çok çok keyifli benim için. Ya da çok sevdiğim bir kız arkadaşımla Secret kitabındaki çekim yasasının nasıl işlediğine dair yaşadığımız örneklerin sohbetini yapmak mesela. Ben sanat insanı değilim. Resim, heykel, şiirle pek aram yok. Belki siz öylesiniz. Hobilerinize zaman ayırıp haftada bir tazelenmek lazım. Haytın sadece işten ya da çocuk yapmaktan ibaret olmadığını duyumsamak lazım.

Düşüne düşüne en sonunda buldum: Benim annemle babam son derece mutsuz bir evlilikten ve 3 çocuktan sonra 21 yıl sonra boşandılar.
Annem bana herzaman evliliğin mutsuz ve erkeklerin bencil olduğunu, mutlaka ekonomik özgürlüğümü elime almam gerektiğini söyleyip dururdu. Tabii ben onun hatalarını da bir miktar görüyordum. Hni hep ben haklıyım tutumu vardır ya. Ben de kendi kendime ona iyi bir evliliğin yapılabileceğini ispatlayacağımı söylerdim. Ama sonuçta hiç kimse bana bir gün senin de çocukların olacak, ailen olacak vb.demedi büyürken. Bunun farkına varınca, hamile olup anne olmaya kendimi zaten hazırlayamamış olduğumu anladım. Zaten bizden önceki jenerasyonda çok mutlu bir evlilik de görmedim Yaşıtlarımın çoğunun annebabasının evliliği de gayet bozuk. Secret'ta da diyordu ki, dünyada ailelerin %85'i sorunluymuş. Ben de işte beynime farketmeden yüklenen bu programlar yüzünden çocuk sahibi olma işini yandan çarklı götürüyordum, işime odaklanmaktan kendimi alamıyordum. O zaman dedim ki kendi kendime: Benim şu an çok sevdiğim bir eşim var. Geçmişten, herşeyden bağımsız olarak yeniden tanımlayayım kendime uygun aile yapısını. Ben nasıl bir anne olurdum, ya da olmak isterdim? Gerçekten, iyice içime yöneldim. Aslında bir taraftan Secret'ta dediği gibi, olmasını istemediğim şeyi istemiyorum demek yerine, olmasını gerçekten isteyeceğim aile ve annelik görüntüsünü keşfettim kendi içimde. Çocuk sahibi olmayı neden isterim? Sadece kendimle ilgili sebep ne olabilir sorusuna eskiden cevap veremezken, şimdi veriyorum. Bunları yaptıktan sonra işler daha kolaylaştı.

Beynimiz çok güçlü. Farketmediğimiz ne gibi inançların, endişelerin, arzuların bizi yönettiğini ya da engellediğini keşfedince yaşamımızdaki tıkanıklıkları rahat açıyoruz.

Zaten ben herkesin hayatında problemlerin, gelişme fırsatları olduğuna inanıyorum. Mesela bir arkadaşım da 30'larının sonunda ama hala bir hayat arkadaşına rastlamadı. Bunun için odaklanmıyor da. Psikolojye, meditasyona vb. düşkün birisi. Geçenlerde şunun farkına varmış, bir eşin onun bu uğraşlarını engelleyeceği, kendisiyle ilgilenmesini isteyip onu anlamayacağı korkusunu taşıdığını keşfetmiş. Oysa ki aynı konulara ilgi duyan erkekler de var. Bakın, öyle bir erkeği tarif edip düşlemek yerine, uymayan birinin gelmesinden korkmaya devam ettiği için tıkanıklık devam ediyordu.

Umarım, anlatmak istediğim şeyi anlatabilmişimdir. Kendinize sorun: Gerçekten ama gerçekten tüm benliğinizle anne olmaya hazır mısınız? Yoksa çocuk sahibi olduğunuzda başınıza gelebilecekler hakkında endişeleriniz var mı? Mesela, politika ile aşırı ilgili biriyseniz, ciddi Greenpeace sempatizanı iseniz içten içe dünyada savaşlar var, ne olacak bu çocukların geleceği diye düşünüyor olmanız bile sizi geri tutuyor olabilir.Bu yazı bir başarı öyküsüdür ve forum arkadaşım scbulut isimli bir hanımın yazısından alındı

olsun gecsin operim ben yine...iyiyim canim cok sukur..tabi ya stres yapma..hayirlisi olsun canim benim...yeter uzun bisey paylasmis onu okuyacagim simdi:))

canım burada br arkadaşım gitti konaklam yerleride varmış çok menundu

ben eğer çok zorunlu değilse şehir dışında doktora gitmeye karşıyım.. mideme kelepçeyi istanbulda taktırdım ben burada birini bulamamıştım ama iki sene o kadar sıkıntı çektim ki.. acil rahatsızlanıyorsun bişey oluyor doktora ulaşman mümkün değil.. doktorun heran ulaşabileceğin beri yerde olması çok avantajlı. mesela benim transferden sonra 8. gün kanamam olmuştu aradım hemen atla gel dedi gittim muayene etti iğne yaptı, rahatlattı beni.. o zaman ankara da olsaydı doktorum ne yapabilirdim ki?

yeter yaizyi okudum guzelid..hersey beyinde bitiyooo..insallah bizde boyle mutluluk hikayelerimizi yazacaz bi gun..

aysem bende il disina gitme taraftari pek degilim..ama cok iyi merkezlerdehep ankara istanbul..gerci senin dr. prof..ama ben acikcasi cok cok memnun kalmamistim benim dr dan..zaten isibilen prof a gitmek en mantiklisin..ama iste tup bebek hem beceri hem bilgi istedigi icin insanlar her dra fazla guvenemiyo..bide basari oranlari var tabi merkezlerin..hayirlisi artik..insallah bizimde kucaklarimizi dolacak...

ya işte mecbursan tabi gidersin de ben düşünmüyorum mesela.. bu doktorumla 2-3 kez daha denerim baktım hala olmuyor buradaki acıbadem de çok iyiymiş bir de orada denerim.. git gel çok zor iş, eşim de izin alamaz zaten..

tabi zorr.bide transferden sonra yolculuk yapiliyo..hem maliyette iki katina cikiyo..hayirlisi canim..dr.undan memnunsan sorun yok zaten...insallah benimde gidecegim bu dr icime siner ya...acibademi bende duydum..genelde bir cok kisi olumlu orasi hakkinda..ama senin merkezide duydum..baya bi giden var oraya forumdan,,,

yeni aslında benim gittiğim merkez izinlerini daha yeni almışlar.. benim doktor izin alınıncaya kadar takibi kendi merkezinde transferi başka yerde yapıyordu kasımda başlamışlar tüp bebeğe ilk ayda 30 transfer yaptık 17si pozitif dedi ki fena bir oran değil.. öbür merkezde yaprken %35 gibiydi başarı oranım dedi doktorum..
sen de fakülteye gideceksin bence kesin iyidir fakülte hastaneleri hep çok titiz olur.. sadece biraz ilgisiz olabilirler ama boşver işlerini yapsınlar yeter..

canim evet merkezinin basari orani iyi..yuzde 50 uzeri..bana gelince evet fakultenin daha iyi oldugunu dusunuyorum..ay yeterki islerini iyi yapsinlar..inan ilgi falan umrumda degil..bebismle doneyim ordan bana yeter...insallah son tedavim olur..ve 2011 bebeksiz gecirecegimiz son sene olur...

inşallah canım çok inanıyorum çoook hazırım ve rahatım bu sefer.. artık o çok yakınımda biliyorum..

inşallah canım çok inanıyorum çoook hazırım ve rahatım bu sefer.. artık o çok yakınımda biliyorum..

canim pozitif olursan hersey pozitif gelisir zaten..bende bu tedavimde cok ama cok umutluyum..insallah kurban oldugum Rabbim bebislerimizi nasip edecek bize....amin......

işte benim de anlatmaya çalıştığım tam oarak bu
ya evet iyi merkezler büyük şehirlerde
ama büyük şehire gitmek 2 katı maliet demek konaklama sorun şu sorun bu sorun
git gel dert
üstelik benim gittiğim merkezler eve ençok gebe ve bebek gönderen merkezlerde ,
amaaaaa karışık işler yine yaaaaaaaaaa

haklisin canim..bende bahceciyi cok cok iyi duydum..ama iste gidis gelisti konaklamaydiibaya baya maliyetli olur yani...insan yaptirdiktan sonrda icine en cok sinen yeri sitiyor..ama hayirlisi ..bu tedavimde dah aumutluyum..insallah hepimiz bebislerimizle doneriz merkezlerden

yok yok için rahat olsun senin bu yeni gittiğin yer için benim içimde güzel hisler var.. hem sen de küçük yerde değilsin ki koskoca adana yaniii millet dışardan geliyordur oraya.. içini ferah tut sen..

yok yok için rahat olsun senin bu yeni gittiğin yer için benim içimde güzel hisler var.. hem sen de küçük yerde değilsin ki koskoca adana yaniii millet dışardan geliyordur oraya.. içini ferah tut sen..

aynen katiliyorum sana..yeter birde prof ahmet zeki isik adandan demistin..sen onda muaynen oldunmu hic? ben nette gorusmustum ve cok ilgili bir dr gelmisti bana?

e bahçeci için de diyorlar ki önce mustafa bahçeciyle görüşüyormuşsun sonra yok takibi bilmem kim yapıyormuş yok transferi bilmem kim.. istemem ben öyle kime gittiysem başından sonuna o olsun..

e bahçeci için de diyorlar ki önce mustafa bahçeciyle görüşüyormuşsun sonra yok takibi bilmem kim yapıyormuş yok transferi bilmem kim.. istemem ben öyle kime gittiysem başından sonuna o olsun..

iste drun orda oldugu zamani degerlendirmek onemli..ama diger dr da iyiymis diye duydum..yani bahceci hakkinda baya arastirma yaptim nette ama olumsuz hic kimseye rastlamadim..eda ozulkude orda yaptirmis..onunda roportajini okudum oda cok memnundu oradan...

yok yok için rahat olsun senin bu yeni gittiğin yer için benim içimde güzel hisler var.. Hem sen de küçük yerde değilsin ki koskoca adana yaniii millet dışardan geliyordur oraya.. Içini ferah tut sen..
canım evet oradan bakınca öyle büyük şehir
ben şunada çok inanıyorum eğer gerçekten kaderinde bir bebk varsa bir yerdeyolun kesişecektir rabbim ayralayacaktır

aynen katiliyorum sana..yeter birde prof ahmet zeki isik adandan demistin..sen onda muaynen oldunmu hic? Ben nette gorusmustum ve cok ilgili bir dr gelmisti bana?
kuzum ahmet bey işte bu son gittiğim merkezdeydi ama ayırldı izmirde şimdi mersinde bir yerle kordineliçalışıyordu hatanın 1 günü geliyordu bende öyle dr istemem haftanın bir günü gelsin
e bahçeci için de diyorlar ki önce mustafa bahçeciyle görüşüyormuşsun sonra yok takibi bilmem kim yapıyormuş yok transferi bilmem kim.. Istemem ben öyle kime gittiysem başından sonuna o olsun..

canım bşka bir formda bahçeciye gitmiş bir arkadaşta öyle söyledi ilk muayenesini mustafa bey yepmış sonra bir daha görmedim dedi
ama olmazki öyleaslında ben gidecektim görşmek için mustafa beyin muayene ücreti 350 tl imiş

arkadaşlar maya tüp bebek merkezinin aylık fırsatı formunu doldurmuştum ben ve seçildim şuan o fırsatım beklemede çünkü sigortamın sayesinde medicana da tek seferliğine ücretsiz tüp bebek tedavisi kazandım hemen caymasınlar diye de ilk orda deneyeyim dedim, mayanın formunu doldurunca hemen aramışlardı ücretsiz muayene için bizde bigün ayarlayıp gitmiştik tabi bizim sorun eşimden dolayı olduğundan macs yöntemi uygulanacaktı o zaman talihli olduğum belli değildi neyse eğer bu ilk tedavim tutarsa ki inşallah tutar bu hakkımı başka arkadaşıma devretme hakkım olursa ki inşallah olur bi arkadaşıma devredeceğim inşallah herşey düşündüğümüz gibi gelişir

bu arada canlar bişi soracağım sizlere tarihi geçmiş gebelik testi ne kadar doğru sonuç verir sizce bileniniz var mı acaba evde varda yapamıyorum bu yüzden gerçi cumartesi kanda baktıracağım ama işte insan sabırsız olmaya dursun dimi

bebğim tarihi geçmiş teste güvenme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…