bebek istemeyenler hep olumsuz taraflarından bahsetmişler isteyenlerde hep olumlu taraflarından. mutlaka ki her ikiside mevcuttur. bu fikir ayrılıklarının mantıksal değil duygusal kararlar olduğunu düşünüyorum. bende 28 yaşındayım kendimi bildim bileli anne olmak istemişimdir. 4 aylık evliyim deniyorum henüz olmadı. ama psikolojik olarak hazır değilseniz yapmayın bekleyin derim bu içsellikle ilgili bir şey daha şimdiden bebeğin ünv.çağındaki olumsuzluklarını düşünen insan hazr değildir, annelik müthiş bir özveri ve fedakarlık isteyen bir durumdur. yeri gelir kendinizden vazgeçersiniz ve bunu mutlulukla yaparsınız. belkide hazır olmayınca bunlar külfet gelir. ayrıca şunuda belirtmek isterimki evet bir gülücüğü dünyaya bedel bence. yeğenim var ben büyüttüm evladım değil ama bir gözyaşına dünyayı karşıma alırım. onu severken dişlerimi sıkmaktan, alıp kalbime sokma isteğinden yoruluyorum. babamda hep der ki 3 evladım var benim yaşama sebebim tırnaklarına zarar gelse ben dahil dünyada silemeyeceğim hiç kimse yok. yani kısacası tamamen içsel bir olay. hislerle alakalı. allah herkesin gönlüne göre versin.
insanın içinden gelmiyosa çocuk sahibi olmamalı. eşi de bunu anlamalı diye düşünüyorum.
ama bu yazdıklarınıza şunu söyleyeceğim, eğer hayatınız evlilğiniz sıkıntılıysa size destek olmayacak keyfine düşkün bi eşiniz varsa çocuk olduğunda hayatınız mahvolabilir.
tek başına olcak iş değil elbet.
sorumluluğu anne olarak te başınıza taşıyacağınızı düşünüyo olmalısınız, ozaman ağır olur tabi.
çocuğa kimse sormuyor doğmak ister misin demişsiniz. bize de sorulmuyor kimin anne babası olmak istersiniz diye. yaratılış bu. bi dengede devam edip gidiyor.
SİZİ CANI GÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUM MUHTEŞEM YORUMLADINIZ.AYRICA ÇOCUKSUZ BİR AİLEYE ASLA MUTLU DEĞİLLERDİR İNANMIYORUM.ANNELİK YÜCE BİR DUYGUDUR.ALLAH CENNETİ ANNELERİN AYAKLARI ALTINA SERMİŞTİR.BUNUDA UNUTMAYALIIM.VE İYİKİ BİR ANNEYİM.ACI OLMADAN TATLIDA OLMAZ.
Çok tebrik ederim sizi. Her türlü adrenalin içeren aktivite kabulümdür ama 3 çocuk yapmak benim için sanırım uçaktan paraşütsüz atlamak kadar imkansız.Cesaretinize, sabrınıza ve en çok da fedakarlığınıza hayran kaldım.
Bayanlar ben çok karasız kaldım. Bir türlü işin içinden çıkamadım.Farklı bakış açılarına ihtiyacım var.
1981 doğumluyum.Yani 30 yaşındayım. 2005 yılında evlendim.Yani 6. yılımızı dolduracağız.Sorunum bebek yapmak yada henüz yapmamak.Neden yapmak neden yapmamak anlatayım. Önümüzdeki yıl 2012 de eşimle tayin istemeyi düşünüyoruz.Öğretmeniz ve tayin dönemimiz mayıs ayları.Mayıs ayında tayin isteniyor haziran sonunda göreve başlanıyor.Tayin isteyeceğimiz yer şu anki yerimizden 850 km uzak. Bu ay bebek çalışmalarına başlasam ve tutsa gelecek yıl taşınırken 6 aylık olur. Eğer bu ay tutmazda ilerleyen aylarda tutarsa tşınma ile doğum çakışabilir yada bebiş yeni doğmuş olur ben de hem bebiş hem taşınma ikisini bir kaldıramam deliririm. Yapmasak taşınmadan sonraya ertelesek 2012 temmuz ayında çalışmalara başlasak ilk ay olduğunu farzedersek 2013 mart ayında doğar ki ben o zaman 32 yaşında olurum. Denediğimiz ilk ay hatta ilk yıl tutmazsa ne olacak? Off bir de bu aralar kilo aldım, ben zayıflayıp hamile kalmayı planlıyordum. Ama yumurtlama günüm bu haftasonuna geliyor ki eşim bu hafta sonu korunmayalım dedi. İş ciddiye binince ben de karın ağrıları başladı sanki ha deyince hamile kalacakmışım gibi. Bir kabul ediyorum bir vazgeçiyorum. Objektif fikirlere ihtiyacım var.
Bayanlar ben çok karasız kaldım. Bir türlü işin içinden çıkamadım.Farklı bakış açılarına ihtiyacım var.
1981 doğumluyum.Yani 30 yaşındayım. 2005 yılında evlendim.Yani 6. yılımızı dolduracağız.Sorunum bebek yapmak yada henüz yapmamak.Neden yapmak neden yapmamak anlatayım. Önümüzdeki yıl 2012 de eşimle tayin istemeyi düşünüyoruz.Öğretmeniz ve tayin dönemimiz mayıs ayları.Mayıs ayında tayin isteniyor haziran sonunda göreve başlanıyor.Tayin isteyeceğimiz yer şu anki yerimizden 850 km uzak. Bu ay bebek çalışmalarına başlasam ve tutsa gelecek yıl taşınırken 6 aylık olur. Eğer bu ay tutmazda ilerleyen aylarda tutarsa tşınma ile doğum çakışabilir yada bebiş yeni doğmuş olur ben de hem bebiş hem taşınma ikisini bir kaldıramam deliririm. Yapmasak taşınmadan sonraya ertelesek 2012 temmuz ayında çalışmalara başlasak ilk ay olduğunu farzedersek 2013 mart ayında doğar ki ben o zaman 32 yaşında olurum. Denediğimiz ilk ay hatta ilk yıl tutmazsa ne olacak? Off bir de bu aralar kilo aldım, ben zayıflayıp hamile kalmayı planlıyordum. Ama yumurtlama günüm bu haftasonuna geliyor ki eşim bu hafta sonu korunmayalım dedi. İş ciddiye binince ben de karın ağrıları başladı sanki ha deyince hamile kalacakmışım gibi. Bir kabul ediyorum bir vazgeçiyorum. Objektif fikirlere ihtiyacım var.
Herkes bana zamanla bebek isteyeceksin, biyolojik saat, annelik içgüdüsü dedi ama ben de 6 yıldır tık yok. Geçen yıl sanırım birazda mecburiyetten hani zaman geçiyor yaş ilerliyor diye bebek yapalım dedim eşime. 2010 temmuz ayında çalışmalara başlayalım dedik. Temmuz ayı geldi ben adetimi bekliyorum ki ondan sonraki 12-14-16 günler çalışalım. Yaklaşık 15 yıldır tek bir ay aksamayan adetim temmuz ayı boyunca gelmedi. Eylül ayına kadar adet olmadım. Doktor psikolojik dedi. Bendeki psikolojiyi düşünün yani. Hamilelik hep ben de olumsuzluk çağrıştırıyor. Nasıl anlatsam. İnsan test yaptığı andan itibaren ikinci bir canın sorumluluğunu alıyor. Kanamam mı var, düşük mü yapacağım, kese görünecek mi, kalp atışları duyulacak mı, tansiyonum mu çıktı şekeri mi, bebek sağlıklı mı , kahve içme kafein, oturamıyorum, nefes alamıyorum......ya sonra? Bebek nasıl doğacak? Hadi doğdu.Ateşlendi mi, emmiyor, mama ile besleniyor, sütüm azaldı, sarılık oldu, gaz mı kabız mı, düşmesin, yutmasın,kesmesin.....Ne zaman konuşacak? Yoksa kekeliyor mu?Okula başlayacak.Matematikten neden anlamıyor? Sosyal bir çocuk değil.Yada çok geveze. Hiperaktif mi yoksa.Hangi liseye gidecek. Allah'ım ünversiteyi kazanamadı.Ya da benden başka şehirde tek başına ne yapacak? Bir de işsiz bir genç bulmuş evlenecekmiş.Kaynana oldum. Bu gelin oğlumu benden soğutacak. Aaaa kızım bu saatte burda ne işin var. Kocan mı aldattı?Boşanmak mı?..........
Diyeceksiniz ki "ooo bunları düşünsek kimsek çocuk yapmaz".Ama ben engel olamıyorum. Ne kendimden bu kadar fedakarlık etmeye ne de bir canın sorumluluğunu alıp kendimi bu kadar adamaya cesaret bulamıyorum.
duygucum merhabaçocuk isteyince hemen oluvermiyo,bunuda göz önünde bulundurmak lazım..ilk evlendiğimde bende öyle hesaplar yapardım,nisana rastlasın,doğum iznim yaz tatiliyle birleşsin vs vs.. şimdi hiiiç önemsemiyorum bunları. tayin durumunda çok önemli değil bence,sonuçta eşin yanında olucak,Allah izin verdiyse nerde olursa olsun sağlıklı doğar merak etme..
Yalnız arkadaşlar çocuk olmadan aile olunmaz ifadesine de gerçekten anlam veremiyorum!Lütfen biraz daha mantıklı düşünün en başta isteyipte çocuk sahibi olamayanları veya çocuk sahibi olupta kaybeden insanları düşünün bunu söylerken.Unutmayın canınız bile size emanetken hayatta hiçbirşeye o kadar koca koca misyonlar yüklemeyin.Aile olmak sayıyla veya çocukla alakalı birşey değil,çocuğu olmadığı halde mutlu mesut yaşayıp yaşlanan çiftlerde tanıyorum,iki çocukla boşanan çiftlerde.Daha geniş bir ufukla bakalım olaya lütfen.
duygucum merhaba
bizde de benzer durumlar var
81 doğumluyum 3 senelik evliyim ilk iki sene sıkı sıkıya korunduk aman terfidir aman bu aya rastlamasın aman şu aya gelmesin diyerek .karar verdikten sonra tam bi sene geçti ki hala bişey yok
yani ha diyince olmuyo böyle şeyler ,hele de yaş ilerleyince daha zor
Kendi adıma, eşimle bebek dışında hiç bir sorunumuz olmadığını tüm açıklığımla söyleyebilirim, 10 yıldır aşığız birbirimize, ev işleri konusunda da eşim inanılmaz sorumluluk sahibi, titiz, evcimen bir insandır, tüm ev işlerini yapar ben de ona yardım ederim, o yüzden eminim bir çocuğumuz olsa benden çok eşim ilgilenir, hatta yapabilsem ben doğururum diyor
İkimiz de gezip eğlenmeye çok düşkünüz, bütün kış biriktirip bütün yaz yurt içi-yurt dışı gezeriz mesela hafta sonlarını asla boş bırakmayız, şimdi çocuk olunca tüm bunlardan vazgeçeceğiz, eve gelince sarılıp uzanarak film izleyemeyeceğiz, her anımız ilgi bekleyen biriyle uğraşarak geçecek, bebekliği uyudu mu acıktı mı, hasta mı bilmemne, biraz büyüyünce aman başına bişey gelmesin, ya biri kaçırırsa tecavüz ederse, öldürürse (geçen gün burada kardeşini taciz eden çocuğu okudum, hepten psikolojim bozuldu zaten) sürekli dert dert dert, şimdi bunların hiçbiri yok hayatımda, en büyük sorunum 3-5 kilo fazlam, mutlu bir evliliğim, rahat özgür bir hayatım, istediğim bir çok şeyi yapabilecek maddi gücüm var, çocuk demek bunların hepsinin bitmesi demek...
Dünyadaki kirlenmeye, devam eden savaşlara, aç çocuklara, küresel ısınmaya değinmiyorum bile...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?