- 5 Temmuz 2014
- 1.321
- 1.026
- 333
- Konu Sahibi limoncicegii
-
Aynı yaştayım şahsen çocuk istemiyorum artık ergenlik bile bu yaşta bitiyor anneme göre çoktan çocuğum olmalıydı ama eskidendi o ya artık insanlar 40-50 de yaşlanmıyor aksine bizlere taş çıkarıyor teknoloji sağlık ilerledikçe yaş diye bir şey kalmıyor o yüzden geç ya da erken yerine hazır mıyım değil miyim diyorum sonra bakıyorum kendimi hiç çocuğa hazır hissetmiyorum öyle aman aman bir çocuk sevgim de yok hiç olmadı zaten hani evleneyim çocuğum olsun hayalleri bana çoook uzaktı bence elini kolunu bağlıyor illaki güzellikleri vardır ama kendi adıma hayatımda şu an tadacak daha güzel şeyler var ileride çocuk olmasaydı şunu yapardım dememek adına her şeyi tüketip en son çocuk sahibi olmayı düşünüyorumHerkese merhaba 2 yıllık evliliyim 25 yaşındayım, eşim 26 yaşında. İkimiz de iş güç sahibiyiz. Ben devlet memurum eşim özel sektör. Bebiş sahibi olmak istiyoruz fakat etrafımdaki pek çok kişi yani ben onlara fikir bile sormadan “çok erken, hayatınızı yaşayın, kendiniz küçüksünüz,... vs.” gibi tepkiler veriyor. Biraz kafama taktım bana göre yaşlarımız çok da erken değil... Biraz minyon tipliyim ufak tefek görünüyorum diye mi böyle düşünülüyorSizce gerçekten erken bir yaş mı? Bu arada dolu dolu 25, 26 yız. Eşim bir ay sonra 27 ye girecek ben iki ay sonra 26ya gireceğim. Artı eşim karakter olarak fazlasıyla olgun bir insan.
Tabii ki öyle değilll :) Sadece insanlar ne düşünüyor onu bir ölçeceğim :))))Bizim anket sonuçlarımıza göre mi çocuk yapacaksınız
Aynı yaştayım şahsen çocuk istemiyorum artık ergenlik bile bu yaşta bitiyor anneme göre çoktan çocuğum olmalıydı ama eskidendi o ya artık insanlar 40-50 de yaşlanmıyor aksine bizlere taş çıkarıyor teknoloji sağlık ilerledikçe yaş diye bir şey kalmıyor o yüzden geç ya da erken yerine hazır mıyım değil miyim diyorum sonra bakıyorum kendimi hiç çocuğa hazır hissetmiyorum öyle aman aman bir çocuk sevgim de yok hiç olmadı zaten hani evleneyim çocuğum olsun hayalleri bana çoook uzaktı bence elini kolunu bağlıyor illaki güzellikleri vardır ama kendi adıma hayatımda şu an tadacak daha güzel şeyler var ileride çocuk olmasaydı şunu yapardım dememek adına her şeyi tüketip en son çocuk sahibi olmayı düşünüyorum
Yok yanlış anladınız anket sonuçlarına göre olmayacak tabii ki. Sadece yaşım konusunda fikir almak istedim. Anket başlığı mı yanlış oldu anlayamadım. Doğru platformda olduğumu sanıyordum...Anne olmak, cocuk sahibi olmak birilerinin fikrine gore alinacak bir karar degil ki.
Ben de evlendigimde 25 yasimdaydim. Bazi sorunlar yuzunden hemen cocuk yapmaya karar verdim. Bana da kucuksun daha gez toz dediler.
Yasim oldu 32. Halen daha yapamadim onca tedavilere ragmen. Resmen gecen 6-7 yilim saglik sorunlariyla cebellesmekle gecti.
Fakat benimle ayni zamanda evlenen arkadaslarim gezelim tozalim dediler. Hadi cocuk da olsun dedikleri anda pat diye cocuklari oldu.
Bu isler hem icten gelen hem de biraz nasip kismet.
Anketle falan olacak isler degil
Tabii ki öyle değilll :) Sadece insanlar ne düşünüyor onu bir ölçeceğim :))))
anladım o zaman yorumum şu erken değil 2 aylık bebeğim var ben 26 eşim 29 yaşında bence yaş değil hazır hissetme önemli hazırsanız kimseye takılmayın çünkü hazır olmadığın dönemde bebeğim olsaydı sorun yaşardım sanki ayrı bir sorumluluk çünkü
hersey yasında güzel insan bı yaştan sonra çocuk ağlama sesine bile tahammül edemez hale geliyor 28 yasında uç yas arayla iki çocuğum var hayatın hıc bı zevkınde mahrum kalmadıgım gibi onlarsız bı hayatı tahayyül bile edemıyorum ne kadar sıkıcı boş ve anlamsız olurdu kımbılır çocuk hayatın nesesıdır benım annemlede aramda 27 yas var daha yaslı bı annem olsun ıstemezdım kuşak farkı diye bısey var ha bunları hemen hamile kalabileceğini zi düşünerek söyledim Rabbim isteyen her kuluna bu duyguyu tatdırsınEvet söylediklerinize kısmen katılıyorum. Hatta önceleri tamamen katılıyordum. Ama sonra düşündüm yani çocuğu tamamen her şeye engel gibi görüyoruz, gerçekten böyle mi? Ona karar veremedim. Bir de etrafımda bizim yaşlarımızda anne olamadan menopoza giren bir arkadaş var ondan etkilendim. Çevremde normal yollarla hamile kalamayıp tüp bebek deneyenlerin sayısı da azımsanacak kadar az değil. Bunların bazıları sonuç alamadı çocuk sahibi olamadı.
O halde hazir hissediyorsan maddi manevi, ben oyle gezme tozma pesinde de degilim diyorsan dusun.Yok yanlış anladınız anket sonuçlarına göre olmayacak tabii ki. Sadece yaşım konusunda fikir almak istedim. Anket başlığı mı yanlış oldu anlayamadım. Doğru platformda olduğumu sanıyordum...
Yapacagin seyler varsa yap sonra cocuk yap. Ben misal evlendim bebek yaptim. Smdi bebekle beraber tez yazmaya calisiyorum. Okula gitmem gelmem sorun.okul baska bi ilde..cocugum heryerde meme cikartip yemek ister vs otobusle gidemiyoruz. Beni tasiyacak biri esim babam gerek. Onlarin da vakti zamani uymuyor. Esimin izin skintisi var zaten. Yani hep birilerine bagimliyim. Ev isleri yapamyorum cop ev gibi oluyo ev zaman zaman. Yerler pislik toz kirinti icinde kalabiliyo. Bulasiklar tezgahta 3.gunune giriyi kirli sepeti agzina kadar dolup tasmazsa camasir yikamyorum. Su an isim bebek bakmak ve tez yazmak sadece. Diger seyleri tiri viri yapiyorum..
Zor.. sabir istyo. Sinirliysen sabirli olmayi ogrenmek zorundasin. Ben cocuga bagirip cagiriyorum bazen oyle huysuzluk ettigi oluyor ki. Halbuki istedigi sey ya memedir ya ilgidir ya cizgifilm izlemektir. Ama hep ayni seyleri yap yap baska seylere vakit ayirama islerini yetistireme..insan patlayabliyor. Bu da bi vicdan azabi basli basina..
Uykuyu cok seven biriysen de cok zor. 17aylik kizim hala gecede 8 kere uyanir .. uyku cok zor yani. Dusun yap. Ama cok guzel taraflari da var ben sana zorluklardan bahsettim.. bence yaslar da uygun.Ustelik devlette calisiyorsun iznin raporun vs sorun olmaz. Benim henuz bi isim de yok su an dusunemem de zaten. Ben de 28 oldum..
O halde hazir hissediyorsan maddi manevi, ben oyle gezme tozma pesinde de degilim diyorsan dusun.
Amin. Belli bir süre eve kapanıyor ama bu güzelliğe değerAllah bağışlasın canım yaEvet anlıyorum. Hazır hissediyorum bunda yaşam düzenimin de etkisi var. Etrafımda ben hava almak, gezip tozmak istediğimde bakabilecek insanlar da var. Bunalacağımı düşünmüyorum. Destekçim çok olur. Hem onunla da gezebilirim diye düşünüyorum. Bizim hayatımızı yaşamamıza engel değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?