MutluHuzurluBereketli
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 1 Kasım 2016
- 3.839
- 4.899
- 133
- Konu Sahibi limoncicegii
-
Merhaba.Herkese merhaba 2 yıllık evliliyim 25 yaşındayım, eşim 26 yaşında. İkimiz de iş güç sahibiyiz. Ben devlet memurum eşim özel sektör. Bebiş sahibi olmak istiyoruz fakat etrafımdaki pek çok kişi yani ben onlara fikir bile sormadan “çok erken, hayatınızı yaşayın, kendiniz küçüksünüz,... vs.” gibi tepkiler veriyor. Biraz kafama taktım bana göre yaşlarımız çok da erken değil... Biraz minyon tipliyim ufak tefek görünüyorum diye mi böyle düşünülüyorSizce gerçekten erken bir yaş mı? Bu arada dolu dolu 25, 26 yız. Eşim bir ay sonra 27 ye girecek ben iki ay sonra 26ya gireceğim. Artı eşim karakter olarak fazlasıyla olgun bir insan.
Orası öyle tabi nasip her şey. Ama yine de bazılarının yapınca hemen oluyor iyi düşünmek lazım33 te anne oldum simdiki aklim olsa o kadar beklemezdim. 30 da bitirirdim bu isi :) ama kismet yani cokta sey yapmamak lazim. Ayrica bebek oyle hemen yaptim oldu birsey degil. Belki cocugunuz zor olacak bunuda hesaplamak lazim
Hazırsanız gerçekten istiyorsanız, çocuk sahibi olmak için en ideal yaştasınız bence.
çocukla da geziliyor, hem de daha güzel geziliyor.
40 ı yeni çıkan bebeleriyle güneye tatile gidenleri gördü bu gözler
havuzun ortasında 40 günlük bebeği gördüğüm günden beri bebekle tatile gidilebilirmiş diyorum.
aile de halinden gayet memnundu
Yumurta eskiyor, yumurta kalitesi düşüyor. Kadın yaşı arttıkça bebeğin down sendromu riskiyle beraber kimi organlarının az gelişme riski artıyor. Bebek doğurulacak yaşın bir keyif mevzuuna çevrilmesine karşıyım. 30 yaşımdayım çocuğum -sizin tabirinizle bebişim- yok. Bu konuda hatalıyım ve doğrunun asla bu olmadığını, hem doğana hem kendi bedeninize haksızlık olduğunu düşünüyorum.
Benim de öyle bir arkadaşım var üniversite 3’te doğurdu sonra ikinciyi doğurdu bu süreçte üniversiteyi bitirdi, bitirme tezi yazdı, yüksek lisans yaptı, şimdi bir üniversitede öğretim üyesi. Sen yeter ki iste, istemezsen çocuğun olmasa da bahanen olur.Üniversitede Doğum yapan bir arkadaşım okul bitince 2. Yi yaptı ve şu an 28 yaşında 2 çocukla hayatında bir engel olmadan istediği her şeyi yapıyor erken anne olmak her zaman daha güzel çocukla enerjin aynı oluyor herkes de tahammül seviyen yaş arttıkça azalıyor diyor. Bebek daha 40 günlükken Avrupa turuna falan gittiler yani hayatını yaşa falan bence boş laflar :) Allah nasip ederse bence erken anne olmak en güzeli
Valla sordugunuz sorunun cevabini kendiniz verdiniz. Sizin bayagi cocuk isteginiz var aslinda :)Yani hayatta her şey zaten böyle değil mi. Bir şekilde limitlerimiz oluyor maalesef. Keşke her şeyi dört dörtlük yaşayabilsek ama bu mümkün değil kiYani aslında bunu yapabilen çok az kişi vardır. Her şey sorunsuz ve güzel olsa mücadelenin ne anlamı kalırdı ki? Bilemiyorum. Çocuğu olmayanın aşırı dozda gezip tozmak için başka engelleri oluyor maddiyat gibi, sağlık sorunları gibi... Allah korusun çocuk bunların içinde tatlı bir engel gibi
Bence erken değil ki iki yıl baş başa vakit geçirmişsiniz.
Belki de hemen olmayacak
Bence geç yaşta anne olmak daha zor ben 25 de evlendim 27 de kucağıma aldım
Ben evlenene kadar yaşadım kendimce hayatı o yüzden çokta iyi oldu
Şimdi şu bir gerçek ki bir insanı sıfırdan şekillendirme yetiştirme söz konusu burada bir şey yapmak isteyip yapamayan kadınların 3 engeli var ya para ya çocuk ya koca hani benim el kol bağlıyor dediğim gezme tozma değil daha geniş açılı düşünüyorum ve yine belirteyim kendi adıma çocuk sahibi olmama engel bir şey varsa üzülmem çünkü içimde öyle bir heves öyle bir sevgi hiç olmadı çocukları sadece uzaktan ayy güzelmiş diye severim bitti bu kadar içimde yok yani ama siz benim hiç çocuğum olmazsa üzülürüm diyorsanız bilemem
Bence kesınlıklle yap. Yeni evlı olsan cevabım hayır olurdu. Esler bırbırını ıyıce tanımalı evlılıge adapte olmalı. Ama zaten 2 yıl olmus çocuk doğana kadar 3 yıl:) hemen olacak mı o da bellı degıl. Ayrıca bende 26 yaşındayım ve kesınlıkle sunu söylim yaş ilerledikçe çocuğa tahammül azalıyor
Yap gitsin.
24 te evlendim, 26ya 20 gün kala doğurdum.
Çocukla geziliyor ama gidebileceğin yerler ister istemez sıkıntı. (40ı çıkmadan rakı balığa gittim, içmedim tabi ama gittim ajsjasj)
Ulaşım benim için sıkıntı. Toplu taşıma insanı değilim. Ya birileri bırakacak ya uber ya taksi. Ben çok gezemiyorum bu sebeple. Çocukla %100 alakalı değil ama etken...
Zaten düzenli bir çocuk yetiştiriyorsan onun uyku saatinde evde olman gerekiyor, gitti mi akşam planları... Hani demek istediğim şart değil ama aynı kalmıyor.
Benim sana vereceğim tek tavsiye 8 9 aydan sonra gece beslenmesini kes olacak. Deliksiz uyuyan bebek çok güzel çünkü. En iyi ihtimalle 1,5 sene sonra lazım bu bilgi sana ama olsun unutma
Kız ne duruyon o zaman??Koşullar böyle madem, eşin de sen de istiyorsunuz, yaşlarınız da çok uygun. Ben onaylıyorum :)
Arada sırada uyku saatlerinde anneanne babanneyi görevlendirsek, olmaz mıtavsiyeler için teşekkürler
Haklısınız sanırım, sadece ben de kafa karışıklığına sebep oldu.Kendinizi hazır hissediyorsanız, kimsrnin dedigine kulak asmayın.
İlk defa çevrede çocuk yapmayın hayatınızı yaşayın diyen insanlar gördüm hemde iki yıl geçmesine rağmen ben şoknormelde ilk gecenin sabahında sorardı bizim türk milleti
1) Bunun son kararını zaten ben vereceğim tabii ki. Genel düşünceyi merak ettim.Merhaba.
1) bunun kararini cevrenız degil siz vermelisiniz. Hazir miyim ? Sorusunu kendinize ve esinize sorun.
2) cevreye gore erken ve gec olabilir. Sizce cevap ne?
Bazıları evlenır evlenmez çocuk yqpın dıye baskı yapıyor. Bazılarıda yapmayın genösiniz diyor. Ben sadece sunu söylerim. Kendilerıni hasır hıssetmiyorlar yada hazır hıssetmişlerdir. Yani kimse müdahalevetmese ne gğzel olur. Bence kimseyi dinlemeyin. Hazırsanız esinizle karar verinHaklısınız sanırım, sadece ben de kafa karışıklığına sebep oldu.
Eşinizle ikinizin kararı bu. Neden aile planlamanıza başkalarının müdahale etmesine izin veriyorsunuz?
Anketi hiç anlamadım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?