Bebiş?

Anne olmayı denemeli miyim?

• Evet :)

OY: 158 82,7%
  • Hayır :(

OY: 33 17,3%

• Ankete Katılan
    191
Merhaba.
1) bunun kararini cevrenız degil siz vermelisiniz. Hazir miyim ? Sorusunu kendinize ve esinize sorun.
2) cevreye gore erken ve gec olabilir. Sizce cevap ne?

33 te anne oldum simdiki aklim olsa o kadar beklemezdim. 30 da bitirirdim bu isi :) ama kismet yani cokta sey yapmamak lazim. Ayrica bebek oyle hemen yaptim oldu birsey degil. Belki cocugunuz zor olacak bunuda hesaplamak lazim
Orası öyle tabi nasip her şey. Ama yine de bazılarının yapınca hemen oluyor iyi düşünmek lazım

Demek ki oluyormuş, çok iyi yapmışlar bence :)

Sadece psikolojik olarak değil fiziksel olarak da uygun zamanı seçmek lazım sanırım, yoksa fiziksel yaşanan sıkıntılar psikolojiyi daha da olumsuz etkileyebilir

Eşinizle ikinizin kararı bu. Neden aile planlamanıza başkalarının müdahale etmesine izin veriyorsunuz?
Anketi hiç anlamadım...

Benim de öyle bir arkadaşım var üniversite 3’te doğurdu sonra ikinciyi doğurdu bu süreçte üniversiteyi bitirdi, bitirme tezi yazdı, yüksek lisans yaptı, şimdi bir üniversitede öğretim üyesi. Sen yeter ki iste, istemezsen çocuğun olmasa da bahanen olur.

Yap gitsin.
24 te evlendim, 26ya 20 gün kala doğurdum.
Çocukla geziliyor ama gidebileceğin yerler ister istemez sıkıntı. (40ı çıkmadan rakı balığa gittim, içmedim tabi ama gittim ajsjasj)
Ulaşım benim için sıkıntı. Toplu taşıma insanı değilim. Ya birileri bırakacak ya uber ya taksi. Ben çok gezemiyorum bu sebeple. Çocukla %100 alakalı değil ama etken...
Zaten düzenli bir çocuk yetiştiriyorsan onun uyku saatinde evde olman gerekiyor, gitti mi akşam planları... Hani demek istediğim şart değil ama aynı kalmıyor.

Benim sana vereceğim tek tavsiye 8 9 aydan sonra gece beslenmesini kes olacak. Deliksiz uyuyan bebek çok güzel çünkü. En iyi ihtimalle 1,5 sene sonra lazım bu bilgi sana ama olsun unutma

Valla sordugunuz sorunun cevabini kendiniz verdiniz. Sizin bayagi cocuk isteginiz var aslinda :)

Çocuğunuz olduğunda hayatınızın daha çok düzene girdiğini fark ettiniz mi?

Bence kesınlıklle yap. Yeni evlı olsan cevabım hayır olurdu. Esler bırbırını ıyıce tanımalı evlılıge adapte olmalı. Ama zaten 2 yıl olmus çocuk doğana kadar 3 yıl:) hemen olacak mı o da bellı degıl. Ayrıca bende 26 yaşındayım ve kesınlıkle sunu söylim yaş ilerledikçe çocuğa tahammül azalıyor

Daha geniş çaplı derken, örnek verebilir misiniz? Kariyer engeli gibi mi?

Eşimle uzun bir sevgililik dönemimiz de oldu (lise aşkııı ) belki de bu yüzden de çok istiyor olabiliriz hazır hissediyoruz. Birbirimizi iyi tanıyoruz.

Arada sırada uyku saatlerinde anneanne babanneyi görevlendirsek, olmaz mı tavsiyeler için teşekkürler

Arada sırada uyku saatlerinde anneanne babanneyi görevlendirsek, olmaz mı tavsiyeler için teşekkürler

İnan bebeğe bağlı. Alışırsa neden olmasın...
Arkadaşım 25 günlük bebeğini bırakıp kocasıyla hsonu kaçamağı yaptı.
Benimki nerdeyse 17 aylık babasını görmeden uyumaz. Benimle işi yok gibi

Merhaba.
1) bunun kararini cevrenız degil siz vermelisiniz. Hazir miyim ? Sorusunu kendinize ve esinize sorun.
2) cevreye gore erken ve gec olabilir. Sizce cevap ne?
1) Bunun son kararını zaten ben vereceğim tabii ki. Genel düşünceyi merak ettim.
2) Çok istiyorum ama korkularım var.

Haklısınız sanırım, sadece ben de kafa karışıklığına sebep oldu.
Bazıları evlenır evlenmez çocuk yqpın dıye baskı yapıyor. Bazılarıda yapmayın genösiniz diyor. Ben sadece sunu söylerim. Kendilerıni hasır hıssetmiyorlar yada hazır hıssetmişlerdir. Yani kimse müdahalevetmese ne gğzel olur. Bence kimseyi dinlemeyin. Hazırsanız esinizle karar verin

Eşinizle ikinizin kararı bu. Neden aile planlamanıza başkalarının müdahale etmesine izin veriyorsunuz?
Anketi hiç anlamadım...

Kimse müdahale etmiyor zaten. Anket sebebini anlatayım. Şimdi benim etrafımda herkes hayır erken, gençsiniz vs. negatif yorumlar yapıyor ve bu da benim moralimi bozuyor. Genel bir platformda sormak istedim gerçekten bana bunu söyleyenler haklı mı acaba diye. Ben burda bunları yazmasam da bir şekilde insanlar hayatlarımız hakkında yorum yapıyorlar veya hayatlarımıza müdahil oluyorlar. Ve yazdım size kendimi açtım. Pozitif de bir iki bir şey duymak istedim galiba veya gerçekten yanlış yoldayım bunu öğrenmek istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…