- 5 Temmuz 2014
- 1.321
- 1.026
- 333
- Konu Sahibi limoncicegii
-
Bir daha istediğin saatte uyuyup uyanamayacağının, kocanla istediğin gibi sarılıp film izleyemeyeceğinin, bir süre yorgunluktan bulduğun yerde devrilip uyuyakalacağının, herkesin çocuk yetiştirmen konusunda dırdır yapacağının bilincindeysen çocuk sahibi olabilirsin
Tabiki gezen cocuguyla da gezer fakat her istedigi gibi degil.Gezmeyi seviyorum aslında ama çocuk nasıl bu kadar engel olabilir bunu algılayamıyorum galiba. Gezen gayet çocuğuyla da geziyor.
Eger kendinizi hazır hissediyorsaniz bence tam zamani. Zaten hayatinizi bebeginiz varkende yasayabilirsiniz yani o olunca cok fazla el ayak bagi olmaz hatta hayatiniza yeni bir yön daha verir. Bu konuda cevrenizi degil kendinizi ve esinizi dinleyin. Çünkü o oldugu zaman cevrenizdekilerin degil sizin sorumlulugunuzda olacak. Bu yüzden kendinizden emin olun öyle karar verin. Bide şöyle biseyde var Allah korusun ama bazi insanlarda öyle hemen ha diyunce cocuk sahibi de olamıyo hic bir sorun olmamasina ragmen yillarca cocugum olsun diye bekleyenler var. Bu yuzden bence yavas yavas eger aklinizda cocuk fikri varsa ertelemeyin
Tabiki gezen cocuguyla da gezer fakat her istedigi gibi degil.
25 yas anne olmak icin cok iyi bence hem vucut olarak genc olman hamile kalmanı kolaylaştırır. Ben 31 yasinda anne oldum cok pişmanım keske daha erken yapsaydım 30 sonra hem hamilelik gerçekten zor hem cocugun hareketliyse pesinde kosman zor oluyor. Genclik baska
Bunu duyduğuma sevindim, hiçkimse çocuğuyla gezmiyor falan diye düşünmeye başlamıştımBen çocukla gezenlerdenim. Onla herşey daha güzel oluyor, tabiki zorluğu var yok değil. Eşin yardımcı oluyorsa çocuk bakmada ev işinde bence dünyanın en güzel hissi
Herkese merhaba 2 yıllık evliliyim 25 yaşındayım, eşim 26 yaşında. İkimiz de iş güç sahibiyiz. Ben devlet memurum eşim özel sektör. Bebiş sahibi olmak istiyoruz fakat etrafımdaki pek çok kişi yani ben onlara fikir bile sormadan “çok erken, hayatınızı yaşayın, kendiniz küçüksünüz,... vs.” gibi tepkiler veriyor. Biraz kafama taktım bana göre yaşlarımız çok da erken değil... Biraz minyon tipliyim ufak tefek görünüyorum diye mi böyle düşünülüyorSizce gerçekten erken bir yaş mı? Bu arada dolu dolu 25, 26 yız. Eşim bir ay sonra 27 ye girecek ben iki ay sonra 26ya gireceğim. Artı eşim karakter olarak fazlasıyla olgun bir insan.
Şimdi şu bir gerçek ki bir insanı sıfırdan şekillendirme yetiştirme söz konusu burada bir şey yapmak isteyip yapamayan kadınların 3 engeli var ya para ya çocuk ya koca hani benim el kol bağlıyor dediğim gezme tozma değil daha geniş açılı düşünüyorum ve yine belirteyim kendi adıma çocuk sahibi olmama engel bir şey varsa üzülmem çünkü içimde öyle bir heves öyle bir sevgi hiç olmadı çocukları sadece uzaktan ayy güzelmiş diye severim bitti bu kadar içimde yok yani ama siz benim hiç çocuğum olmazsa üzülürüm diyorsanız bilememEvet söylediklerinize kısmen katılıyorum. Hatta önceleri tamamen katılıyordum. Ama sonra düşündüm yani çocuğu tamamen her şeye engel gibi görüyoruz, gerçekten böyle mi? Ona karar veremedim. Bir de etrafımda bizim yaşlarımızda anne olamadan menopoza giren bir arkadaş var ondan etkilendim. Çevremde normal yollarla hamile kalamayıp tüp bebek deneyenlerin sayısı da azımsanacak kadar az değil. Bunların bazıları sonuç alamadı çocuk sahibi olamadı.
Ben daha yeni doğum yapmıştım çıkıp gezmeye başladık hiç birşey değişmedi bizim için inşallah ikinci de de ayni devam ederiz . inşallah Rabbim sanada tatdirsin o güzel duyguyuBunu duyduğuma sevindim, hiçkimse çocuğuyla gezmiyor falan diye düşünmeye başlamıştımEvet ben de o hissi tatmak istiyorum, canımdan bir parça
Kız ne duruyon o zaman??Hayatımı size şöyle anlatıyım öğretmenim okulum eve 6 dk falan. Arabamız var, ben de kullanıyorum (yani bir yere gitmek için eşimi beklemiyorum, bu bana inanılmaz rahatlık sağlıyor.) Kayınvalidem ve annem genç ve enerjikler. Anneanne ve babannelerimiz hayatta çok şükür. Onlar bile biz bakarız modundalar hep. Ev temizliği sıkıntım yok evime yardımcı geliyor. Günlük işlerde de eşim şu an bile çok yardımcı çamaşır asar toplar, bulaşık makinesi doldurur boşaltır, yemek hazırlar, sofra toplar... Yani her şeyi birlikte yapıyoruz. Bebiş istiyoruz ve bence ortamımız bebek büyütmek için çok uygun.
İlk defa çevrede çocuk yapmayın hayatınızı yaşayın diyen insanlar gördüm hemde iki yıl geçmesine rağmen ben şokHerkese merhaba 2 yıllık evliliyim 25 yaşındayım, eşim 26 yaşında. İkimiz de iş güç sahibiyiz. Ben devlet memurum eşim özel sektör. Bebiş sahibi olmak istiyoruz fakat etrafımdaki pek çok kişi yani ben onlara fikir bile sormadan “çok erken, hayatınızı yaşayın, kendiniz küçüksünüz,... vs.” gibi tepkiler veriyor. Biraz kafama taktım bana göre yaşlarımız çok da erken değil... Biraz minyon tipliyim ufak tefek görünüyorum diye mi böyle düşünülüyorSizce gerçekten erken bir yaş mı? Bu arada dolu dolu 25, 26 yız. Eşim bir ay sonra 27 ye girecek ben iki ay sonra 26ya gireceğim. Artı eşim karakter olarak fazlasıyla olgun bir insan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?