Doğuma Hazırlık bebişlerimizin isimleri ne oluyor?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ben Ecrin ismini pek sevmiyorum. Bu aralar çok koyulmasinin sebebi, anlaminin 'Allah'in hediyesi' sanilmasi.
Fakat bu anlam dogru degil.
Araplarda Ecrin'i isim olarak kullanmiyorlar, bir kelime olarak kullaniyorlar.
Avrupa'da yasayan ve Arap arkadaslari olan arkadaslarimdan da duyduguma göre Ecrin kelimesini güncel yasamlarinda 'ücret, karsilik' olarak kullaniyorlarmis.

ya bu ecrin isminde ne buluyorlar anlamıyorum

bence kulağa hiç hoş gelmiyor, anlamı belki güzeldir ama anlamı güzel diye de söylenişi zor ve kulağa hiç hoş gelmeyen bir isim neden düşünülüyor kii??

benim söylediğim hiçbir arkadaşım da bu ismi beğenmedi, yine de karar sizlerin tabi

Sana tamamen katiliyorum canim!
Anlamida sanildigi kadar güzel degil ayrica.
Bence çogu kisi 'Ecrin Allah'in hediyesi, dogan kizimda Allah'in bir hediyesi' diyerik bu isimi koydu, fakat Ecrin Allah'in hediyesi anlamina gelmiyor bile..
Yinede herkesin kendi karari tabii.

Bende Ecrin ismini söylenişinden dolayı sevmiyorum. Kısmetse mart ayında bir kızım olacak ismini düşünüyoruz. Ben Minel olsun istiyorum, 6 yaşında Kaan adında bir oğlum var o da Ece istiyor, eşim Gökçe olsun istiyor, fikrinizi belirtirseniz çok sevinirim.

Valla canim sen sen ol, Minel ismini koyma. Minel anlamsiz bir isimdir.
Cümleyi tamamlamak için kullanilan bir kelimedir. Istersen bu yaziyi oku:

Çoğu sitede Minel’in anlamı ‘Cennetteki inci tanesi ‘ olarak geçiyor. Bu anlamı okuduğumda resmen şok oldum..
Minel kesinlikle ‘Cennetteki inci tanesi’ değildir! Bu anlamı maalesef bir kaç şahıs tarafından uydurulmuştur.
Minel Kuran-i Kerim’de geçen, fakat tek başına hiç bir ifade etmeyen bir kelimedir!
Minel kelimesinin anlamını anlamak için bir kaç örnek veriyorum.

Iki tane cümle: ‘Ben böceklerden korkmuyorum’ ve ‘Bu Allah’tan gelen bir iyilik’.
Bu cümlülerdeki ‘den’ ve ‘tan’, Minel’in Arapçadaki manasıdır.
Yani Minel’in bizim tarafimizdan isim olarak konulması son derece komik ve saçmadır.

Minel’in anlamını (anlamsızlığını) anlamak için size Minel’in geçtigi bir ayeti sunuyorum: بَرَاءَةٌ مِنَ اللَّهِ وَرَسُولِهِ إِلَى الَّذِينَ عَاهَدْتُمْ مِنَ الْمُشْرِكِينَ (Berâetun minallâhi ve resûlihî ilellezîne âhedtum minel muşrikîn). Türkçede anlamı: Müşriklerden, ahd aldığınız kimselere Allah'tan ve O'nun resûlünden bir beraattir.

Gökçe çok güzel bir isim bence!:asigim:

Ben Minel'in anlamını cennetteki inci tanesi sanıyordum. Teşekkürler Sabriye 1970 ve aybüke 07 değişik isimler önerirseniz sevinirim.

mrb arkadaşlar ben daha hamile değilim ocak ayında hamile kalmayı düşünüyorum.eğer kız olursa adı şimdiden belli TUĞSEM anlamı eğer doğruysa baş tacı, cennete düşen ilk yağmur damlası imiş.

berru da kararlıyız arkadeslerr :) berru dedik herkese demiycektik cünkü kaynana herkese yaymış senmisin diyen bende önüme gelene söyledim berrum diye

bizde kızımızın adını zeynep koyucaz,ben çok seviyorum eşimde öyle,şimdiden benimsedik,eşim zeynebim türküsünü söylüyor hep,daha kimsenin haberi yok daha sonra açıklıycaz ailelerimize.

arkadaşımın bebeğine önermiştim defneyi bence kulağa çok hoş geliyor arsen defne koymuşlardı ama ben idil defne düşünmüştüm.

bence ecrin çok fazla oldu sürekli duyuyorum aynı yaşta bir çok ecrin olacak hevesde bana hoş gelmedi ama diğerleri güzel

katre hoş bir isim karen katre olabilir bence..karen veysel karani hz.dogdugu köyün ismi sanırım yemen taraflarında oluyor..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…