Doğuma Hazırlık bebişlerimizin isimleri ne oluyor?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
kızlar bende yeni dogum yaptım kızım oldu adını berin su koyduk berin cennetin en yüksek makamı demek birtanede oglum var onun adıda umeyir faruk umeyir hem sahabe adı hemde güçlü kuvetli zora dayanıklı demek isimin güzelliginden çok anlamı çok önemli

henüz cinsiyeeti belli değil ama ismler şimdiden hazır....
kızım olursa adı:öykü olacak.....
oğlum olursa da poyraz olacak adı....

anaaaaa keşke bu topici daha önce görseydim. kısmet işte. cok hoş bi topic. bu arada merhaba kızlar. ben ekim annesiyim. bebişimim ismini ben koydum. cok da begeniyorum oğlumun ismini. erkek bebek bekleyen arkadaşlar eymen ismi yeni yeni moda olmaya başlamış. ben moda oldugunu bilmeden koymuştum :) düşünürseniz size bi alternatif olabilir. hepiniz hayırlısıyla bebeciklerinizi kucaklarınıza alırsınız inşallah :Şeniz:

sana katılıyorum canım. isimlerin insanlar üzerinde anlamlarına gore olumlu yada olumsuz etkılerı oluyormus. ben de Hz.Yusuftan yola cıkarak isminin birini Yusuf koydum. Hz.Yusuf gıbı ahlaklı onun gıbı guzel yüzlü olsun diye. Eymen de sahabelerden bırısının ismiymiş. bir de Hz.Muhammed (a.s.)'ın dadısı Ümmü Eymen'in lakabıymıs. ayrıca dogruluk dürüstlük anlamlarına gelıyormus. hem Eymen ismi bana çok karizmatik geliyo. Alptuğ da çok hoşuma gider kızlar. bir ara Yusuf Alptuğ koymayı düşünmüştüm ama Yusuf'la birlikte uyumlu gelmedi. aslında en başta niyetim osmanlıca isimlerden koymaktı. alptug ismini de oralardan esinlenmiştim. sizlerde düşünebilirsiniz a.s.

fikrimiz değişmezse şimdilik oğluşumun adını ASRIN ÇINAR düşünüyoruz...fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim kızlar...

fikrimi belirtiyorum........

çok güzellll............çok ta anlamlı...............ASRIN ÇINAR

daha ne olsun ki fikriniz değişmez umarım.....

Son düzenleme:

EGE ismi çok fazla var......

benim önerim OKYANUS olacak.......

Annesi DERYA babası DENİZ oğulları da OKYANUS........Olsun ne dersiniz........

ilerde Allah nasip eder evlenir, kızım olursa 2 ismi olucak 1. kesinlikle Elif (kendi ismim),2. Sahra, Dicle veya Nil olucak.erkek olursa:Canberk(favorim),Poyraz ya da Çağatay olucak

ne dersiniz özellikle sahra dicle ve canberk isimlerini çok beğeniyorum sizce nasıllar

kızlar ben rüyamda gördüm kızımın ismi (esinsu) bırakmıstım ama aklımda hep tuana var anlamı ise ( cennetteki ilk yağmur tanesi)sizce nasıl hepinizi öpt

Tuana ‘Cennet bahçesine düşen ilk yağmur damlası’ anlamına gelmiyor!
Kuran-i Kerim'in Arapça yazıldığını herkes biliyor. Tuana ise Arapça kökenli bir isim olmadığı için Kuran’da geçemez ve cennet ile ilgili bir anlam taşıyamaz! Tuana’nın gerçek anlamı ‘ay ışığı’.
Esin veya Esinsu bence daha güzel ve orjinal bir isim.

bende musap ismini çok beğeniyorum süper bir isim anlamı ve musap ın yaşamıda çok önemli peygamberimizle yaşadığı olaylar çok değerli bilmiyorum haberiniz varmı ama süper bi isim inşallah kendide musap gibi hayırlı bi insan olur

benımde yüzde 80 kızım olacak bir türlü tam göstermedi:)) fazla düşünmedik ama eşim ceren diyor bakalım artık hayırlısı..bebekler doğarken isimleriyle doğarmış sanırım...alnında yazılıdır muhakak..hayırlısıyla sağlıkla dünyaya gelsin bende sağlıklıca evime gelsem bebeğimle en güzel gün olacak:)

kizlar ben evli diilim ama isimlere merakli oldugum icin sayfalari okudum tek tek kaydirigubbakcemile3

kiz ismi denilince aklima cok fazla isim geliyo erkek ismi daha zor begeniliyo gercekten

ama erkek ismi olarak benim cok hosuma giden bi isim ÖMER

eski ve cok kullanilan bi isim biliyorum ama erkek cocuguna cok yakisan bi isim oldugunu düsünüyorum

tam böyle yaramaz haylaz bi erkek cocugu büyüdügündede cok karizma bi isim bence

islamdada ömer isminin anlami belli yazmaya gerek yok sanirim yerimseniben

aynen canim büyükbabamin ve kardesimin adi ömer.kardesiminki hatta ömer faruk.cok güzel bi isim bence ailede bu kadar cok ömer olmasa bende düsünürdüm ömer ismini.

Hadi kislarrrr banada yardim edin/esim 1 yil oncesinden eger cocugumuz olurda kiz olursa
adi DEFNE olsun demisdi ben yemedim tabii.ama gun oldu bende hamisim nisan 2009 annesi olucam kismet ise. esimi de kirmamak adina ok dedim.

ama ben cok begenmiyom. defne isminin yanina onune sonuna ne uydura biliriz kisa biseyler olsa sizde yardim edin bana:sm_confused:

orn defne su defne nur defne esila

baskaaa artiraann yada oneri sunan :uhm:
tesekkurler cvp bekliyoom:ecrin_bebek:a.s.

aynen canim büyükbabamin ve kardesimin adi ömer.kardesiminki hatta ömer faruk.cok güzel bi isim bence ailede bu kadar cok ömer olmasa bende düsünürdüm ömer ismini.

bizim ailede ömer ismini iki kere konulmus (ayni anne baba diil farkli) ve ikiside bebekken ölmüs

o yüzden bu isim bizim aileye nasip olmuyo düsüncesiyle bidaha konulmadi

bende ömer ismini cok begeniyorum batil inanclarim yok aslinda ama ne bilim korktum bi yandanda fisfisfis

buarada benimde ismim elif..

cok kullanilan bi isim ama anlamini cok begeniyorum eger kendi ismim olmasaydi kizima koymak isterdim

Bence Defne çok güzel ve zarif bir isim, ben ailede var diye koyamıyorum, yoksa kesinlikle Ecrin Defne koyacaktım. soyadınız kısaysa Zeynep Defne olabilir, yada illede kısa isim olsun diyosan Defne Naz olur.

Bence Defne çok güzel ve zarif bir isim, ben ailede var diye koyamıyorum, yoksa kesinlikle Ecrin Defne koyacaktım. soyadınız kısaysa Zeynep Defne olabilir, yada illede kısa isim olsun diyosan Defne Naz olur.

tesekkurler arkadaslar. Ecrin isminin anlamini arastirdim iki farkli anlam dikkatimi cekdi acaba hangisi dogru bakin bulduklarim

Ecrin ismi allahın hediyesi ve mükafatı anlamını taşır kuranda boyle geciyor. Ama ecr kelımesı ucret anlamını tasır.

Ecrin’in anlami neden ’allahin hediyesi’ sanildigini biliyorum. Yasin suresinde ’ecrin kerim’ yaziyor, ve bu ’allahin ücreti’ anlamina geliyor. Kerim ’allah’ demek, ecrin ise ’ücret’ demek. Ecrin tek basina ’allahin ücreti’ anlamina gelemez. Sitede ecrinin anlami degistirilmesi lazim bence.
ecrin isminin kökeni arapça olan ‘ecr’ kelimesinden gelir. Ecr ‘ücur, ücret’ demektir, ecrin ise ‘ücretler’ demektir
:uhm:
hankisine inancez sincikk:sm_confused:

baska alternatifleri olan.a.s.

Bende biraz soruşturdum da; Ecrin evet Ecr kelimesinden geliyomuş, doğrudan anlamı ücret olabilir ama birşeyin karşılığında verilen şey olarak düşünüldüğünde, bu ücrette olabilir, sevapta olabilir, mükafatta olabilir. Allaha karşı yaptığımız ibadetlerde herhangi bir ücret almıyoruz, sevap alıyoruz, bu yüzden Kur'anda ücret anlamında geçmesi benim pek aklıma yatmadı. Türkçede, İngilizcede bir kelime değişik birkaç manaya gelebiliyo, bu da onun gibi bence.

Ayrıca bakın ne buldum,

36 / YASİN - 11
İnnemâ tunziru menittebeaz zikre ve haşiyer rahmâne bil gayb(gaybi), fe beşşirhu bi magfiretin ve ecrin kerîm(kerîmin).
Sen sadece zikre tâbî olanı ve gaybte Rahmân'a huşû duyanı uyarırsın. Öyleyse onu mağfiret ile (günahların sevaba çevrilmesiyle) ve "kerim ecir" ile müjdele

36 / YASİN - 21
İttebiû men lâ yes’elukum ecren ve hum muhtedûn(muhtedûne).
(Tebliğlerine karşılık) sizden ücret istemeyen (bu) kişilere tâbî olun. Ve onlar, mehdilerdir (hidayete ermiş ve hidayete erdirenlerdir

yasin suresinde de iki değişik şekilde yorumlanmış zaten, ecrin sevap olarak, ecren ise ücret olarak meal edilmiş, Aslında ikiside aynı kelime ama cümlede geçiş şekillerine göre değişik yorumlanmış. Birinde Allahın verdiği şeyden bahsediyo ki bu para ücret olamaz o yüzden sevap olarak yorumlanmış, biri de insanların vereceği şeyden bahsediyo o da sevap olamayacağına göre ücret olarak yorumlanmış, ecrin-ecren aradaki i-e harfleri olayı değiştiriyo, demekki Ecrin konulabilir, kötü bir manası yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…