bebşlermizn boyutları

biz 28+1 de 1347 gr olduk. doktrum bir hafta önden gidiyor dedi. maşallah kuzuma. mart ayında çok ishal oldum hala da var çok korktum gelişmedi diye sonucu öğrenince çok sevindim. doktor iyi beslemişsin dedi. hepimize hayırlı gebelikler

29+3te 1350 gr olmuş.zayıfmı ya bizim oğlan

30+2 de gittim dr a 1620 gramdı boyuda 40 cm idi 10 gün geçti üzerinden bakalım salı günü bir daha gidicem ne kadar olmuş oğlum.. bu arada benimki sizinkilere göre biraz ufak mı ne...?

bence bebek kiloları karşılaştırma canım :) hastanelerden hastanelere de fark var makineyle alakalı tam ölçemeyebiliyorlar bu ölçümler çok net değil bir üstteki arkadaş 2 küsür gr demiş mesela senle aynı hafta ama ben şahsen onun ölçümün yanlış olduğunu düşünüyorum çoğumuzun hamilelik takvimiyle 150 200 gr oynama oluyor en fazla bebek çnkü son 2 ayda kilo alır bunu doktor söylüyor bnm de 1 hafta öndeydi en fazla bu yani

33+0 da 2100 gr ve 43 cm dedi doktorumuz bugun. Ama ben de dediginİz gibi pek dogruluguna inanmiyorum bu olcumlerin. Asagida olabilir yukarida, son andaki hesaplama oldukca onemli insallah onu dogruya en yakin bicimde tahmin edebilir doktorumuz.

10 Nisan 2013 de gittim 28+3 dü 1000 gr dedi doktor ya kafama takıldı
haftasına göre kilosu az mı yoksa normal mi canım sıkıldı ???

Boyunu hatırlamıyorum :S

Son düzenleme:
aslında 1200 falan olması gerekiyor
1000 gr 26.haftanın kilosu yanlış hatırlamıyorsam sol tarafına yatmayı alışkanlık edin bebek daha iyi gelişiyor.tv izlerken bile sola yatıp izle.

10 Nisan 2013 de gittim 28+3 dü 1000 gr dedi doktor ya kafama takıldı
haftasına göre kilosu az mı yoksa normal mi canım sıkıldı ???

Boyunu hatırlamıyorum :S

bence takma kafana sağlıklı beslenmeye dikkat et.benim de 29+2 de 1215 grdı.doktor 1 hafta geriden geliyor AMA önemli değil dedi.beslenmene dikkat et nesquikli süt ve kemik suyuna çorba iç dedi.bu hafta 1600 gr oldu dedi.gayet iyiymiş.bir daha ki kontrolde gerilememesi önemli.ben de başta taktım ama şimdi önemsemiyorum.

Yorumlarınız için sağolun hanımlar,
Şu sol tarafa yatma olayını ben dün öğrendim uyguluyorum ama sağda olurmuşta kesinlikle düz yatılmaması
gerekiyormuş çocuk beslenmiyormuş.Ama çevremdekiler ve eşim dahi 1000 grdan fazladır diyorlar göbeğin büyük diyorlar
kafam karıştı o yüzden bilemedim ama bundan sonra hep sol yatarım.
Birde etti şuydu buydu durumunda sıkıntılıyım maddi sıkıntımız var biraz bana neler tavsiye edebilirsiniz?

Son düzenleme:

Canım kırmızı et yıyemıyorsan yeşil mercimek ye bol bol; onda proteın cok.
Ayrıca her gun mutlaka yumurta ye, en kalıtelı ve vucut tarafından en kolay emılen proteın onda.
Arada tavuk eti, muz, ceviz vs de yemege calıs, bunlar da bol kılo aldırır.
En onemlısı doktorun olcumune cok takılma,
genellıkle hatalı olcuyorlar, karın genıslıgını gobek hızasından olc, ılerlıyorsa bebegın bubuyordur
ben cuma bir doktora gıttım 1.090 gram demıstı, ertesı gun baska doktor 1.350 gram dedı
dusun yanı bır gunde almadı ya o kıloyu
tamamen olcum hatası bunlar....
ıcın rahat olsun...

Son düzenleme:
geçen cumartesi gunu gıtmıstık 32+0 1780 gr. dı... kızım mınyon galıba bırz zaten onceden de doktor anne baba mınyon olunca bebegın de oyle olacagını bebegın ırılıgının bıraz da genetıge baglı oldugunu soylemıstı...

ama zaten o kadar olması gerekmıyor mu
baksana alttaki hamıle gunlugune tam da 1.780 gran yazıyor_?

bugün kontrolüm vardı.. 32+2 deyim şuan 1 hafta önde gidiyormuşum ve 1998 gr 46 cm civarı dedi.. zaten dr um 200 az yada 200 çok olur diyo tahmini oluyomus bu kilolar... bu arada 2 gr daha olaymış 2000 oluyomus bu arada boyu çok uzun değildi gebelik haftama gore 2 gun gerıden gelıyordu şimdi fırlamış :) maşallah oğluşuma:)

ama zaten o kadar olması gerekmıyor mu
baksana alttaki hamıle gunlugune tam da 1.780 gran yazıyor_?
burada yazana gore normal gorunuyo tatlm ama doktora gore normal sınırlrda ama ırı bı bebek degıl zaten aynı gunlerde dıger arkadasların paylasımlarına bakınca da bıraz zyıf gorunuyo... saglıklı normal degerler ıcınde olsun da tombık olması sart degıl zaten:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…