- 23 Mart 2017
- 2.541
- 4.827
- 63
- Konu Sahibi pirayegibi
ne güzel yazmışsınız ellerinize sağlıkHerkesin kulvarı ev işleri değil, kimi kadınlar evi düzenleme-temizleme konusunda daha becerikli oluyor, eli yatkın oluyor, kimileri bir gün yapsa, diğer gün ipin ucu kaçıyor. Bazıları çocukluktan beri annesi yanında gözlemleyip, yaparak pratiklik kazanıyor, kimilerinin annesi ev işine yanaştırmadığından (Ya da çocuğun ilgisi olmadığından) sonradan sonraya öğreniyor ama pratikleşemiyor, sıkılıyor.
Kendinizi yetersiz ve beceriksiz görmeyerek başlayın, nitekim hamile ve çalışan bir kadınsınız. Her şeye yetememek için sebepleriniz var. Bunun haricinde pasta vb. tarifleri mutfak çekmecenizde bulundurun, hazır yufkadan onlarca çeşit ikramlık çıkarabilirsiniz ve pratiktir, misafir gelmeden bir gün önce, neleri hazırlayabileceğinizin listesini yaparsınız. Listeyi takip ederek yemek vb. hazırlamak daha kolaydır.
Aslında her yemek kolay, tabanında soğan domates var, gerisi çeşit. Arada kendinizi denemek için daha zorlu yemeklere girişin, kimse anasının karnında öğrenmiyor, yaparsınız, yaptıkça kendinize güveniniz gelir, otomatikleşir.
Ütü işini iyi paylaşmışsınız, herkes kendi ütüsünü yapsın işte bunda takılacak bir durum yok. Bizde mesela ütü işi komple benimkindedir, benden daha iyi bu konuda ve hızlı.
Gün aşırı kendinizi yormadan, evinizi üstünden süpürseniz, ya da en olmadı 3 günde bir, eviniz hep temiz kalır. Hafta sonları bir süpürür bir toz alırsınız, tuvalet banyoya ilaç dökersiniz düzenli, bitti gitti. Bu düzeni oturtursanız, temizlik işi büyümez.
Evinizde iş bölümü var ne güzel işte, tüm işi kadınlar yapmak zorunda değil ki. Bulaşık makinesine iki tabak dizmenin nesi kötü, diziversin eşiniz. Biz de böyleyiz, yarı yarıyayız ev içinde ve hatta eşim benden fazla yapar ev işini çoğu kez, benden daha da düzenlidir. Eh şikayeti de yok, yapıversin ne olacak?
Çok da kasmayın, çocuk olunca ilk aylar bi bocalama-alışma süreci yaşarsınız, sonra yeniden bir düzen oturur.
evet iş bölümü var evimizde mesela yemeği hep ben yaparım
eğer çok yorgunsam eşim yapar
hafta sonları hep eşimin sevdiği yemekleri yapmaya çalışıyorum
oda sağolsun hep beni destekler güzel olmuş diye
benim iş yerimde güzel yemekler çıkıyor ama eşim öğleleri dışarda
geçen gün benim yemeğimde karnı yarık vardı
mesela düşündüm ben hiç eşime onu yapmadım
bildiğim halde
birazda vicdan azabım bu yüzden