Beceriksizliğime ne yapmalı?

Kevserin mutfağı ve nefis yemek tariflerindeki Elif ataların tarifleri genelde çok güzel tutuyor. Henüz çok tecrübeli değilSeniz tariflerin içindeki miktarlarla oynamayın. Ne yazıyorsa ona göre yapın. Tariflerin altında yazan yorumları muhakkak okuyun:)
Bir de eğer kayınvalideniz ile aranız iyiyse ve onun mutfağını seviyorsanız birlikte yapmayı teklif edin. Baka baka öğrenmek daha kolay olur. Denemekten korkmayın. Eminim yaptıkça yaptıkça alışacaksınızdır.

Nette bı sürü videolar var püf noktalarını muhakkak dinle izle

Mesela herkesin pirinç pilavının tadı bile farklı olur kimisi suyunu erken koyar kimisi geç kimi şehriyeli yapar kimi sehriyesiz onda bile Tad farkı varken

Börek pasta vs illaki tat farkı olur

Püf noktalarını öğrenin kaçırmayın o zaman herşey kolay oluyor

Kek im çok güzel kabarirdi ama sonradan sonerdi

Sora sıra Yapa Yapa öğrendim ki kek pişer pişmez firindqn almak gerekiyormuş ben fırında soğumasını bekliyordum daha da sertlesiyordu mesela

Bunun gibi şeyleri sorun soramiyorsaniz You.... Dan video açın izleyin

Mesela bı kanalın tarifini tutturtujuz tam ölçü veriyorsa ona devam edin izlemeye

Başarılar

İlgilenip cevap veren herkese çok teşekkür ederim. İlk denemelerim hüsranla sonuçlanıp çöp olunca mutfak fobisi oluştu bende. Misafir kabul etmiyodum bayadır hep geçiştirdim. Bazen apartmanda mis gibi hamur kokusu kek kokusu oluyo özeniyorum bizim evden de bu kokular gelecek mi diye :)

Yağ miktarlarını tam koyacağım bu sefer :) verilen tarifleri de deneyeceğim. Bi gün önceden yapsam sıkıntı olmaz heralde kötü olursa tekrar yapıcam çünkü

Benim akrabalarım zaten biliyor yapamadığımı onlar sevdiğim şeylerden yapıp getiriyolar ama ben kendim yapabilmek istiyorum çünkü birinden isteyemiyorum çekiniyorum.
deneme yanılma yöntemiyle ögreniliyor.
börek güzel oldugunda aynı yerden yufkayı almak
margarin yerine t.yag kullanmak
denediginiz tutan tarifi not alıp tekrarın da aynı tarifi kullanmak
yarım ölçü ile denemeye başlayıp el becerisini artırmak lazım
yemek yapmayı sevmek en önemlisi

Bende çok beceremiyorum ama hayatım, öğrencilikle ve çalışmakla geçti o yüzden ne eşim ne de gelen misafirler çok takılmıyor anlıyorlar sağolsunlar tatillerde falan bazen kendimi geliştireyim diye bir şeyler deniyorum sürekli

Hevesiniz kırılmasın. Deneyin. Ama sağlam tariflerle deneyin.
Yani mesela bi arkadaşta yediginiz denenmiş sağlam tarifi olan şeyleri yapın. Daha kolay olacaktır.
Önce yemek işini halledin. Sonradan tatlı pasta börek sırayla hepsinden birer ikişer sağlam tarif olsa yeter size.
Tadına baktıgınız şeyleri daha kolay yaparsınız bence.
Sonra fırınızı ve pişirme gereçlerinizi tanıyın. İnanın ki her mutfakta aynı lezzet çıkmıyor. Eşinizin iştahla yediğini eline sağlık dedigini gördükce daha da hoşunuza gidecektir.
En sevdigi yemekten başlayabilirsiniz. Zamanla kendi püf noktalarınızı geliştireceksiniz.
Mesela benim eşime sorsan kabak yemez ıspanak yemez patlıcan yemez :) ama her hafta bayılarak yiyor haberi yok :)

Bir Gaziantep atasözü der ki;
Avrat var, ciğeri, et eder. Avrat var, eti, ciğer eder...
Yani malzeme kalitesiymiş falan filan hikaye... küçük dokunuşlarla harikalar yaratabilirsn.
Kekin kurumu oldu. Fanlı ayarda pişirme bi daha. İçi çiğmi kaldı sıcak fırına atma.
içi çiğ mi oldu. Önce sadece alt ayarda 170 derecede 20 dk pişir. Sonra altüstte aynı ayarda 15 dk pişir. Fırın kapağını asla açma. 150 derece 15 dk daha pişirince içi çiğ kalmaz. Derin ve açık renkli kaplarda böyledir

Yufka kurumu bi sade soda dök böreğin üstüne yada süt ,yarım saat beklet snra üstünün sosunu sürüp at fırına...
Sebzeler geç mi pişiyor baharatı bir daha erken ekleme ve salçayı.
Kuru fasulye gazmı yapıyo bi küp şeker at kaynatırken.
Pirinç pilavına azıcık şeker ve bi kaç damla limon sıkmayı bi erkekten öğrenmiştim mesela. Gerçekten tadını etkiliyo.
Etin kuruyosa önce mühürle sonra pişir.
Gibi bi çok püf nokta....
Mesela kemikli etle pişirdigin herşey daha lezzetli olur.
Tavukta kekik ve defne yapragı kullanabilirsin ( buharda pişmemek şartıyla)
Eger keklerde yumurta kokusu ağır oluyosa bir eksilt ve içine limon yada portakal kabugu rendele.
Un kurabiyelerine asla erken kabartma tozu koyma. Ve tam paket koyma. Acı olur.
Pudre şeker olan hiç bi tarifi soğuk fırında pişirme. Hepsi sıcak fırında pişmek zorunda.şekli bozuluyor

Vs vs bunlar denemeyle öğrenilir. Yansa da kötü de olsa denemeye devam

Kek kurabiye işleri yapma konusunda hiç ilgi alanıma girmezdi önceden . Ancak son zamanlarda nefis yemek tarifleri sitesinden ne denediysem ilk seferde çok güzel oldu . Yalnız tarifi uygulayanların yorumlarını okuyarak yapın . Olumlu yorum yapılanların , deneyip fotoğraf gönderenlerin olduğu tarifleri tercih edin . Ölçülere uyarsanız , birebir uygularsanız olmayacak bir şey yok . Güzel olunca insanın daha çok yapası geliyor . İyi şanslar

Soruna cevabim INTERNETTEN :) videolu tariflere bak. Herşeyi ölçüyle ve pişirmeyi dakikası dakikasına veriyorlar :) takip et yapa yapa alisirsin

Yukardaki arkadaş gibi bende nefisyemektarifleri sitesini takip ediyorum dünya kadar tarif var. Tariflerin görsellerine ve yorumlarına bakıp ona göre karar veriyorum hangi tarifi yapacağıma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…