Beceriksizliğime ne yapmalı?

Annem bi kere kek yaparken un koymayi unutmus bunda bi tuhaflik var ama diyomus pistikten sonra anlamis

Merhaba ben de uni son senelerde oğrendim yemekyapmayı. eşim yemeklerimi cok begenır.şurada bı ıkı yıldır yapıyorum yemek. Oncelıkle herkes super yemek yapabılır buna ınanıyorum.yemek ili sabır işi emek işi.bi kuru fasulye mesela.sevmeyene rkek azdır.fokur fokur kaynatırsanıx tadı baska olur.once haslayıp suzup sonra kısık ateste pişirirsenız baska olur.her yemekte boyle aman pişsin dersenız acele edersenız kotu okur.o yufka boregının tarifine uygun bekleme suresınde haparsanız arada kontrol edersenız fırında ı borek de guzel pişer.

Daha somut bi öneri olsun.yapacağınız yemek ne ise google a adını yazıp uzman tv yazın.videolu anlatımına bakarak aynıdını uygulayıp cok lezzetlı yemekler yapabılırsınız.bı sıre sonra da ezberlersınız kendılıgınızden yapmaua baslarsınız.herkes yemeknyapabılır oyle boyle ama lezzetlı yemek upraş istiyor.yapmayı da sevmelısınız.

Anam zaten yiyemiyorum bu aralar, diyet yapıyorum diyeeet

Siz yiyin benim yerime de yiyin denizim :)
@tuzsuz_ruh gibertir beni
Ben de takıma girdim gireli pek yaptığım yok,teyzelerine gidince yiyor anca zavallı çocuklarımEvden çıkacağımda yapıyorum bazen,dönene kadar bişey kalmıyor:)oh diyorum

Mutfak işlerinde deneyim önemli. Yapa yapa ustalaşıyor insan. Ben çocukluğumdan beri mutfağa düşkündüm. Acemiliğimi annemin yanında attım. Öğrenci evimizde de yemekler hep bendeydi. 11 yıllık evliyim. Ona rağmen hâlâ yeni bir tarifi tutturamadığım oluyor. Zamanla olur merak etmeyin. Üstüne düşerseniz ustalaşırsınız.

Bizim evde adamakıllı yemek pişmez ben de hamur işi ya da tatlı işi yapmayı pek beceremem ama internetteki tarifleri birebir uygulayınca güzel oluyor. Not alıyorum mecburen sonra da tutturabilmek icin

@tuzsuz_ruh gibertir beni
Ben de takıma girdim gireli pek yaptığım yok,teyzelerine gidince yiyor anca zavallı çocuklarımEvden çıkacağımda yapıyorum bazen,dönene kadar bişey kalmıyor:)oh diyorum
Ohhh ne güzel :) benim bebe bitiremiyor daha küçük :) kalınca da ben ona bakıyorum, o bana içim gidiyor içiiim

Kiyamam ya takma o kadar kafana zamanla yapa yapa ogreniliyor hepsi, kimse annesinin karnindan asci olarak cikmiyor, 2 kere yaptin olmadi 3.de olur ama sen yeterki yapma istegini kaybetme

Canım zamanla oturuyor ben hiçbir şey yapamazdım şimdi 4 tane günüm var ve çok arkadaş akraba derken evden misafir eksik olmuyor ve hatta bebeğim olduğu için hep bire misafir nasıl hallettim deneyerek ve nefis yemek tarifleri uygulamasını indirerek kurabiye işi benşmde çok berbattı eşim artık lütfen yapma hazır alırız dedi denemek için hep yapıyordum taş gibi oluyorlardı şuna ıslak kurabiye yapıyorum mesela yufkalardan yakancınsy böreği yapıyorum asla kurumuyor ve eğer yufka kuruyorsa üzerine çıkınca bir bez ört besin arasına naylon bir şey yok hemen yumuşar kek içinde pişmesi için ben önceden ısınmış fırını açıyorum fanlı bildiriyorum 10 dk sonra alt üst kızartma açıyorum sonra kontrol ediyorum sürekli kürdanla ortasına batırıp pişmişse alıyorum sormak istediğin bir şey varsa cevaplarım halleşeceksin

Ben halı hazirda birkaç sene tek yaşamış yemek yapmayı becerebilen bir adam almayı düşünüyorum :)
Mutfağa girmeyi sevmiyorum..

Arda'nın mutfağı mercimek kôftesi,bide nefis yemek tarifleri gelin tatlısı,bide yanına sigara böreği yapıp kızarsan muhteşem bişey ortaya çıkar.bide marketten bazlama al arkalı önlü tavada tereyagla ısıt pizza gibi kes yanıada domates salatalık güzelce süsle al sana güzel bı hazırlık.canini skma zamanla aşarsin,tecrübe ile ilgili bazı şeyler.

İlk yemek yapmaya başladığımda makarnayı bile yakıyordum diyim , düşünün halimi.Sonra sonra alışılıyor.Kendine güven.Bi' yemek yapmaya başlarken "Olmayacak , yine yapamıcam." gibi şeyler düşünme.Çok iyi olucak diye düşün.O anki enerjin ve düşüncelerin yemeğe de yansıyor , buna inanıyorum.Bir de stres yapma.Olursa olur diye düşün bence.Yapa yapa alışıp gidersin.

Size çok teşekkür ederim. Uzun uzun yazmışsınız
1. Şık, dışı tamamen pişiyor içinin de piştiğini sanıyordum, çünkü kürdanla kontrol ediyordum. ama demek ki tam anlamıyla pişmiyor.
Aynı dediğiniz gibi yapacağım, eğer olursa resmini çekip atarım :)

Nefis yemek tariflerini ac ordan yap ne yapcaksan çok guzel oluyo oranin tarifleri deneye deneye aliscaksin benim annem calistigi icin mecbur ogrendim herşeyi kekin hamuru cok kati olmamali mesela guzel olmuyo ve derecesi cok yüksekte pisirirsen disi piser ici pismez pogacanin hamuruda kati olmicak eline yapiscak o zaman yumusacik oluyo kurabiyelerde daha sert bi hamur olmasi gerekiyo cokta yapmiyorum kurabiye aslında bi kac tarif ekleyim sana gecen bi pasta yapmstm vok guzel olmustu cokta basit

Size de çok teşekkür ederim
Daha önce elmalı kurabiye yedim de, elmalı kek hiç yememiştim
Denemek lazım.
Sanırım düşük ayarda pişirmeliyim.

160 derecede alt ust ayarda acin.40 dk agzini acmayin.biraz uzun surede pisiriyor ama pisiriyor en azindan ben genelde 50 60 dakika pisiriyorum.
Bende suçu fırına atmaya başlamıştım pişirmiyor diye
Ben 20 dakikadan sonra açıp bakardım.
Bu defa uzun süre ve düşük ayarda deneyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…