muhtemelen cok yuksek isida pisiriyosun distan pisiyo icten cig kaliyo o yuzden. Ya da kizarmadan pismeden aliyosun.Peki keki fan ayarında mı pişiriyorsunuz yoksa alt üst mü.
Benim yeni fırınım arçelik. iyi güzel kabarıyor pişiyorda ama çıkardıktan sonra o kabaran kek sönüyor ya :)
Bi kek tarifi verebilir misiniz?
3 elma kup kup dograSiz keki nasıl yapıyorsunuz. Tarifini verebilir misiniz?
Fırınım arçelik. iyi güzel kabarıyor kürdanla da bakıyorum pişmiş.ama fırından çıkınca içi sönüyor. Sinir oluyorum
muhtemelen cok yuksek isida pisiriyosun distan pisiyo icten cig kaliyo o yuzden. Ya da kizarmadan pismeden aliyosun.
Alt ust ayar acik olacak ve orta kata sureceksin tepsiyi. Yanliz borcamlarda yapmayin tavsiyem cunku altini pisirmiyor. Ben dr. Oetkerin slikon kaliplarini kullaniyorum.
Kek
3 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi sut
1 su bardagi sivi yag
2-3 su bardagi kadar un
1 paket Kabartma tozu
1 paket Vanilya
Limon
-yumurtalarla sekeri guzelce cirp.
- sivi yag ve sutu ekle biraz daha cirp
- ununu ekle yavas yavas cok kati olmasin su gibide olmasin kivami ama aksin..
-sonra kabartma tozu ve vanilyayi dok ve kabartma tozunun uzerine bi kac damla limon suyu sık. Biraz daha karistir.
Yagladigin kaliba dok.
160 derecede kizarana kadar pisir. Icinin pistiginide kürdanla kontrol edebilirsin.
yaptığım kekler taş gibi olur, pilav lapa olur hayvanlara verilirde evlenmeden önce :))) şimdi misafirliğe gelen herkes o günleri hatırlayıp gülüyor sen yemek programına katıl diyor :))) üzülmeyin zamanla olucak. nefis yemek tarifleri diye bir site var, benim merakım vardı çok araştırdım orayı. sürekli yemek yapıyordum boş vaktimde :))) zamanla hepsi olucaktır.Tecrübeli ve hamarat hanımlardan yardım istiyorum öncelikle. Anne babam ayrı olduğu için yemek işini evlenince öğrendim. Herkesin bildiği çok basit şeyleri bile bilmiyodum yani düşünün. Yemek yapabiliyorum karın doyurmaya yetiyor. Ama misafir ağırlama evresi var ve ben pasta börek çörek işlerini hiç beceremiyorum. Bizim ailede de pek yenmezdi ama haftaya ağır misafirlerim gelecek ve ben kara kara düşünüyorum.
Bi kere ıssız adam kekinden yapmıştım eşimin isteği üzerine kekin içi çiğ çıktı dış kısmı pişmişti eşim kenarlarını yedi güldük geçtik.
Kurabiye yaptım daha elime aldığım gibi dağıldı hepsi unufak oldu. Yufkadan yaptığım börek de fırında çok mu kaldı yada yufkadan kaynaklı mıydı bilmiyorum ama yufka kısmı kupkuruydu sertti tabiri caizse taş gibiydi.
Daha da saymak gerekirsek arpa şehriye salatasını denedim rengi dönene kadar kavurdum onlar da karamel rengi sert arpa şehriyeler oldu sonra sağolsun kayınvalidem hemen makarna haşladı kurtardık durumu.
Bi poğaça denememde de küçük minik ekmekler elde ettim ve hamur işi o gün bitti bende bidaha da misafir kabul etmedim.
Benim yaşımda ne hatunlar var döktürüyor anladım ki eşim de seviyor ki bende misafirliğe gidince midem bayram ediyor ama eşimi öyle iştahlı yerken gördüğümde içim cız etmiyor değil. Peki bu insanlar bunları yapmayı nerden nasıl öğrendi? Niye benimkiler olmuyor? Nasıl öğrenirim? Var mı benim gibi olan ya da ağır misafirleriniz geldiğinde ne yapıp ağırlıyosunuz?((((
Suyunu çok katıyor olabilirsiniz kısırınBenim kısırım da baya ıslak oluyor ya tane tane olmuyor salatayı yine beceriyorum makarna haşla içine garnitür vs
160 derecede alt ust ayarda acin.40 dk agzini acmayin.biraz uzun surede pisiriyor ama pisiriyor en azindanİşte benimde problemim bu. fırınım yeni arçelik. ne yaptımsa olmadı.
İyi güzel kabarıyor pişiyor da. amaa sonrasında içi sönüyor ??derecesini alt üst ve 180 yapıyorum.
Bu tarife ben 2.5 su bardagi un koyuyorum .Kalipta cok onemli tabiMesela ben tutan tarifimi yine denerim yine tutarsa devam. Kek yaparken 3,5 su bardagi un her zaman tutuyor. 3 yumurta, bir su bardagi seker, bir sb yag, bir sb sut bir kabartma tozu bir vanilin tamamdir. Bu her zaman tutuyor.
Ben tam olarak anladığım tarifleri deniyorum, şimdiye kadar tutturamadığım olmadı ama 2. 3. yaptıklarım pişmemiş bazı sorunlar olmuş, "1 kere denemek te yetmiyor
Nefis yemek tariflerine bakıyorum
Tarifteki aldığı kadar un ibaresi beni benden alıyor yahu bilsem ztn tarife bakmam
1 kurabiye tarifi denemiştim, her şey yazıyordu hatta hiç süpheniz kalmayacak hamur hemen toparlanacak demişti, evet gerçekten öyle oldu her yaptığımda tuttu, böyle tarifler deneyin
Börek sos sever yoksa kurur soslu tarifler denemeye çalısın sütlü yogurtlu yada sodalı
kurabiye işi zor yapması tamam da ya çiğ ya yanık oluyo benimkiler
hazır tariflerde deneyebilirsiniz, meyveli bisküvili toplar, mozaik, yada bisküvi üzerine puding ve sos
Aldığı kadar un ibaresine şükret sen yine:)
Bir arkadaşım demişti ki,sen yapıyorsun hoşuma gidiyor,ben de deneyeyim dedim,birinden tarif aldım ama bir garip oldu,kaynadı durdu
Neden ki,ununu mu az koydun acaba?
Un mu,ne unu,yazmıyordu ki tarifte
hahaha, unsuz hamur işi acemi olunca, insan bocalıyor ama sonra da süper usta oluyorsun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?