Beceriksizliğime ne yapmalı?

Karmaca (Pırasalı börek)

Malzemeler:

Yarım kg pırasa
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Tuz
Karabiber
Beyaz peynir (1 kase lor peyniri de olur)
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 orta boy kuru soğan
Aldığı kadar un

Üzeri için :

Susam

Yapılışı:

Kuru soğan az yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Pırasalar ince ince doğrandıktan sonra kavrulan soğanların üzerine eklenip kavrulur.
Derin bir kaba yoğurt ve yumurta alınıp karıştırılır. Üzerine tuz, sıvı yağ, karabiber, kabartma tozu, peynir eklenip iyice karıştırılır.
Daha sonra pırasa eklenir ve karıştırılır. Son olarak un eklenir, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir. Yağlanmış kare borcama döküp iyice yayın. Yayarken zorlamamak için kaşığı ıslatırsanız işiniz kolaylaşır.
Hazır olan böreğin üzerine susam serpilir , önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Kek gibi, pişip pişmediği kürdanla kontrol edilir.

Bak bu da çok pratik ve harika :)

Hemen hemen tüm yemekleri güzel yaparım ama bu yeni fırınımda keki bende beceremedim :)
İsteyerek hevesli bir şekilde öğrenmeye çalışın. Daha yenisiniz öğreneceksiniz inşallah.
Birde ölçülere uymaya çalışın mümkün olduğunca. İyi bilen birinin. yaparken de bakarsanız daha iyi anlarsınız.

Hamburger Ekmeğinden Pizza Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 paket hamburger ekmeği (kişi sayısına göre arttırabilir yada azaltabilirsiniz)
  • Yarım kangal sucuk
  • 1 küçük kaşar peyniri rendesi
  • (200 gr kullandım)
  • 1 domates
  • 4 adet biber
Sosu için,

• 2 tepeleme tatlı kaşığı salça
  • 2 çay kaşığı nane

Hamburger Ekmeğinden Pizza Tarifi Yapılışı
Hamburger ekmeklerini ikiye bölüyoruz daha sonra salçayı hafif sulandırıp içine nane koyarak karıştırıyoruz.
Hazırladığımız sosu ekmeklerin üzerine kaşık yardımıyla sürüyoruz.
Daha sonra rendelenmiş kaşar peyniri, sucuk ve doğranmış domates ve biberleri koyup, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Hem pratik, hem çok lezzetli

Bu da hem çok pratik, hem çok lezzetli :) sana fikir olsun diye paylaştım :)

Peynirli Rulo Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instat maya
  • 5-6 su bardağı un
İçi için;

• 100 gr margarin yada tereyağı
  • Lor peyniri
Dışı için

• 1 kase süt
  • 1 kase susam
Peynirli Rulo Poğaça Tarifi Yapılışı
  1. Öncelikle 1 su bardağı sudan 1 çay bardağı su alıp karıştırma kabına koyalım.
  2. Üzerine maya, şeker ve 2 yemek kaşığı un ilave edip karıştırın. 5 dk bu şekilde mayalandırın.
  3. Ön mayalanmadan sonra diğer malzemeleri katıp kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. 1 saat üstü kapalı şekilde mayalandırın.
  4. 1 saat sonra mayalanan hamurdan büyük parçalar halinde bezeler oluşturun
  5. Daha sonra hafif un serpilmiş zeminde her bir beze çok ince olmayacak şekilde açılır. Üzerine margarin sürülür.
  6. Daha sonra margarinin üzerini lor peyniri ile kapatın.
  7. Daha sonra uzunlamasına ince ince kesin.
  8. Daha sonra bu uzun şeritleri rulo şeklinde sarın.
  9. Ruloları önce süte, sonra susama bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizilir.
  10. Hazır olan rulo poğaçaları önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Bu da değişik bir poğaça ama lezzetli, güzel oluyor :)

Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
  • 200 gr oda sıcaklığında beklemiş margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (Sarısı içine, akı üzerine)
  • 1, 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı elma sirkesi (Küçük çay bardağı)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3, 5 su bardağı un
Üzeri için:

• Yumurta akı
  • Susam
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
Un hariçindeki diğer malzemeler bir kaba alınarak iyice karıştırılır.
Daha sonra un azar azar eklenip karıştırılır ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp istediğiniz şekil verdikten sonra önce yumurta akına daha sonra susama batırılıp tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dk pişirilir.

Bu da hem kolay, hem de lezzetli bir kurabiye :)

Susamlı Çıtır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
  • 125 gr margarin ( oda sıcaklığında beklemiş)
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım kahve fincanı süt
  • 3 su bardağı un
Üzeri için;

• Yarım kahve fincanı su
  • Yarım kahve fincanı pekmez
  • 1 su bardağı kavrulmuş susam
Susamlı Çıtır Kurabiye Tarifi Yapılışı
Un haricindeki diğer malzemeler bir kaba alınarak karıştırılır. Daha sonra un katılıp, pürüzsüz, yumuşak bir hamur elde edilir.
Üzeri için pekmez ve su bir kapta karıştırılır.
Hazırlanan hamur yağlı kağıt serili zemin üzerinde merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açılır.
Açılan hamur çay bardağı ile parçalara ayrılır, bu yuvarlak parçalar önce pekmezli suya daha sonra da kavrulmuş susama batırılıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizilir. ( Kurabiyelerin iki tarafı da hem pekmezli suya, hemde susama bulanır.)
Hazırlanan kurabiyeler önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk pişirilir.

İnşallah bu tarifler işinize yarar :)

Peki keki fan ayarında mı pişiriyorsunuz yoksa alt üst mü.
Benim yeni fırınım arçelik. iyi güzel kabarıyor pişiyorda ama çıkardıktan sonra o kabaran kek sönüyor ya :)
Bi kek tarifi verebilir misiniz?
muhtemelen cok yuksek isida pisiriyosun distan pisiyo icten cig kaliyo o yuzden. Ya da kizarmadan pismeden aliyosun.
Alt ust ayar acik olacak ve orta kata sureceksin tepsiyi. Yanliz borcamlarda yapmayin tavsiyem cunku altini pisirmiyor. Ben dr. Oetkerin slikon kaliplarini kullaniyorum.

Kek

3 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi sut
1 su bardagi sivi yag
2-3 su bardagi kadar un
1 paket Kabartma tozu
1 paket Vanilya
Limon

-yumurtalarla sekeri guzelce cirp.
- sivi yag ve sutu ekle biraz daha cirp
- ununu ekle yavas yavas cok kati olmasin su gibide olmasin kivami ama aksin..
-sonra kabartma tozu ve vanilyayi dok ve kabartma tozunun uzerine bi kac damla limon suyu sık. Biraz daha karistir.

Yagladigin kaliba dok.

160 derecede kizarana kadar pisir. Icinin pistiginide kürdanla kontrol edebilirsin.

Siz keki nasıl yapıyorsunuz. Tarifini verebilir misiniz?
Fırınım arçelik. iyi güzel kabarıyor kürdanla da bakıyorum pişmiş.ama fırından çıkınca içi sönüyor. Sinir oluyorum
3 elma kup kup dogra
1 bard seker
3 yum.
1 bard.sivi yag 1 pak.kab tozu
Yarim bardak iri ceviz daha cokta olur
2 bard un .
1 tatli kaş.tarçın .
Yumurta ve sekeri iyice çirp .hamuru ysp
Icine ceviz ve elmalari dok kasıkla karistir yagli ve unlu tepside ver firina.180 derecede ustu pembelesince al .Afiyet olsun .
Tarifin asli bu ama biz az sekerli yedigimiz icin yarim su bard.su ve kivama gore unu artirıyorum .Kıvamida akışkan kek hamuru gibi olacak .
Gidip yapiym bari aksama cayla yesinler .

Eklentiler

• IMG_5884.webp
    35,7 KB · Görüntüleme: 75
Fırınınızda bir sıkıntı olabilir mi ? bizim evde ki fırın büyük herşeyi pişiriyor ama arkadaşımın fırını küçüktü ve ölçülere uyduğum halde yaptığım kekin içi hamur kalmıştı fırın pişirmemişti. Hamurişlerini çok iyi yaparım tariflere birebir uyarak geliştirdim şimdi artık kafamdan yapıyorum.Hatta herkesin sürekli benden talep ettiği bir poğaça tarifi bile var istersen özelden yazabilirim.Şimdiden bol bol pratik yap illa ki olur.

yaptığım kekler taş gibi olur, pilav lapa olur hayvanlara verilirde evlenmeden önce :))) şimdi misafirliğe gelen herkes o günleri hatırlayıp gülüyor sen yemek programına katıl diyor :))) üzülmeyin zamanla olucak. nefis yemek tarifleri diye bir site var, benim merakım vardı çok araştırdım orayı. sürekli yemek yapıyordum boş vaktimde :))) zamanla hepsi olucaktır.

Yumuşacık Pamuk Kek Malzemeleri
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1, 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1, 5 paket kabartma tozu
  • İstek doğrultusunda yarım su bardağı ceviz
Üzeri için;

• Pudra şekeri
Yumuşacık Pamuk Kek (Kabarma Garantili) Tarifi'nin Yapılışı

1. 4 adet oda ısısındaki yumurtamızı, 2 yemek kaşığı sıcak suyla beraber 5-6 dakika yüksek devirde çırpıyoruz.
  2. İçerisine şekerimizi ilave edip, şeker eridiğini hissedene ve yumurtaların renginin açıldığını iyice görene kadar(7-8 dak. ) işleme devam ediyoruz.
  3. Sırasıyla vanilya, sıvı yağ ve oda ısısındaki sütümüzü ekleyip sıvı harcı bütünlüyoruz.
  4. Ayrı bir kapda unumuzu, nişastamızı, kakaomuzu ve kabartma tozumuzu eleyerek karıştırıyoruz.
  5. Sıvı karışıma yavaş yavaş ilave edip, el çırpıcısıyla kek harcımızı oluşturuyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, orta bölmede-altlı üstlü; ilk 15 dakika 180 derece, kalan 30 dakika 170 derecede pişirip, işlemi kürdan testi yaparak tamamlıyoruz.
  7. İlk 15 dakika asla fırını açmıyoruz.
  8. Kekimiz piştikten sonra fırın kapağını açıp, kek oda ısısına gelene kadar içinde tutuyoruz.
  9. Kullandığımız bütün malzemeler oda ısısında olmalı.
  10. Un mutlaka elenmeli.
  11. Yumurtalar konusunda çırpma işlem ve metodlarına bağlı kalınmalı.
  12. Keki pişirirken fan kullanılmamalı.
Bu da benden olsun, çok güzel kabaran kek tarifi :)

İşte benimde problemim bu. fırınım yeni arçelik. ne yaptımsa olmadı.
İyi güzel kabarıyor pişiyor da. amaa sonrasında içi sönüyor ?? derecesini alt üst ve 180 yapıyorum.
160 derecede alt ust ayarda acin.40 dk agzini acmayin.biraz uzun surede pisiriyor ama pisiriyor en azindan ben genelde 50 60 dakika pisiriyorum.

Mesela ben tutan tarifimi yine denerim yine tutarsa devam. Kek yaparken 3,5 su bardagi un her zaman tutuyor. 3 yumurta, bir su bardagi seker, bir sb yag, bir sb sut bir kabartma tozu bir vanilin tamamdir. Bu her zaman tutuyor.
Bu tarife ben 2.5 su bardagi un koyuyorum .Kalipta cok onemli tabi

Aldığı kadar un ibaresine şükret sen yine:)
Bir arkadaşım demişti ki,sen yapıyorsun hoşuma gidiyor,ben de deneyeyim dedim,birinden tarif aldım ama bir garip oldu,kaynadı durdu
Neden ki,ununu mu az koydun acaba?
Un mu,ne unu,yazmıyordu ki tarifte

hahaha, unsuz hamur işi acemi olunca, insan bocalıyor ama sonra da süper usta oluyorsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…