bedavacı!?

Kısacası sondu. Bu Kasım'da yine gittim. Annesi görmüş beni, mesaj attı bana niye söylemedin geldiğini diye. Söylemek gibi bir zorunluluğum mu var dedim. Bitti. Bundan sonra böyle. Saçma sapan cinsel hayatımdan bilmem nelere kadar muhabbetler açıyor. Gelemiyorum. Uyarsan da aynı. Kötü olacaksın bu zamanda onu anladım. Sömürülmeye başlandığım yerde dur derim ben. Bir olur iki olur, bunun ise sonu yok.
Bence bu konuyu siz acmaliymissiniz. Ne biçim bir arkadaş ki arkadaş vasfını bile sömürüyor resmen. En iyisi gorusmemek.

her yerden illa ki çıkacaklar. olur mu o bir bayan değil KADIN KADIN. te allahım ya boşverin saçma sapan şeyler

Yani bu konuyu uzatmak istemiyorum ama sormadan edemedim
Bayan değil kadın diyenlerin sebepleri var.
Ve bu sebepler aslında kadınları korumak adına

Siz tam olarak hangi sebebi saçma buldunuz? Ben bunu sizden öğrenmek adına soruyorum. Belki ben aydınlanırım diye.

Bayan değil kadın diyenler şunu şunu savunuyor, ama bu savundukları şu nedenlerden dolayı saçma diyebileceğiniz bir nokta var mı?

Belki ben sizden öğrenirim

TDK bu toplumdan fazlası değil zaten. O sebeple neyi savunduğunuzun farkına varın. Bu anlamı taşıyor mu? Evet. Ben bundan bir kadın olarak rahatsızlık duyuyor muyum? Evet. Siz kendinize bu tanımı yakıştırıyorsanız kimseyi ilgilendirmez. TDK adet olan kadına "kirli" derken de bu toplumu yansıtıyor. Ben buna saygı duymam. Duyamam. Kendi aklım, fikrim yerinde ve eleştirimi sonuna kadar yaparım. Kadın / Bayan tartışması yapmak yerine bu saçmalık önlenmeli. Kadına yakıştırılan temizlikçi yakıştırması değişmeli. Zira aynı toplum erkek için; mert, sözüne güvenilir, bükülmez, sert demiş. Kadın deyince akla toz bezi geliyorsa öyle topluma da yazıklar olsun. Siz TDK deyip kabul ediyorsunuz diye herkes başını eğmek zorunda değil.
Uzun uzun yazmaya üşendim.
Hay ağzınla bin yaşa !
Ayakta alkışlıyorum seni

Ama bu üyeye göre profesörlerin söylediği her şeyi kabul etmek gerekir sanırım.
Ben temizlikçi kimliğin olmadan da KADINım. Ve bununla gurur duyuyorum.

Aynı TDK erkeğe mert vb tanımlar yüklerken, kadına temizlikçi diyor ama cinsiyetçi olmuyor öyle mi? Buna da TDK dan okkalı bir sıfat bulurdum da neyse...

Bunu tdk söylemiyor. TDK kurumu uydurup yazmıyor. Bu anlamlar zaten bu toplumun kullandığı anlamlar diyorum. O zaman bu ülkenin bakış açısını değiştirmeniz gerekir ki sözlükteki anlamı da değişsin.
Kadına bu sıfatı yakıştırmak değil olay. Demek istediğim tdk yanlı değil varolanı yazıyor.
Oturup toplum bilim dil bilim anlatacak değilim zaten anlamıyorsunuz da.
TDK'nın eski başkanından ders almış kişiyim. Savunmak istediğim şey "kadın" değil tdk değil.

Mert sözcüğünün anlamını belirleyen de bu toplum. Biz de gider bu anlamları toplar derler yazıya geçirirz. Olay bundan ibaret.

açık açık ben artık evden getiricem ne varsa deyip işin icinden cıkmayi düsünüyorum.aramıza duvar cektim zaten
Neden evden getiresiniz ki onun yüzunden .
Istemek çok mu zor birsey ?
Siz ondan cok daha fazla hatalisiniz .
Esinizi cagirana kadar arkadasinizdan parayi isteseydiniz , bu pasiflikle siz daha cok ezilirsiniz , kullanilirsiniz .
Ben arkadasinizdan cok size sinirlendim .

canım bu kadar tuttu
diye bildir
sen söyle ki ödesin sen istemezsen bedavaya getirecek
onun yaptığı ayıp senin istemen değil
ağlamayana meme yok işyerlerinde
söyleyeceksin
2 Lira da olsa bu kadar tuttu diye gidip söyleyeceksin
herkes ekmek parası derdinde
hele ki son dönemde ekmek tam aslanın ağzında
kazanmak zor bırakma paranı kimsede

Bunu tdk söylemiyor. TDK kurumu uydurup yazmıyor. Bu anlamlar zaten bu toplumun kullandığı anlamlar diyorum. O zaman bu ülkenin bakış açısını değiştirmeniz gerekir ki sözlükteki anlamı da değişsin.
Kadına bu sıfatı yakıştırmak değil olay. Demek istediğim tdk yanlı değil varolanı yazıyor.
TDK'nın eski başkanından ders almış kişiyim. Savunmak istediğim şey "kadın" değil tdk değil.

Mert sözcüğünün anlamını belirleyen de bu toplum. Biz de gider bu anlamları toplar derler yazıya geçirirz. Olay bundan ibaret.

Şimdi anlaşıldı neden yanlışı ısrarla savunduğunuz...

Yazdığım yorumu tekrar okuyun. Sizin kim olduğunuzla ilgilenmiyorum. TDK nedir bunu da biliyorum. Beni içine sokmaya çalıştıkları kalıba itiraz ediyorum.

Zaten siz de o toplumun bir parçasısınız o sebeple bakış açımız çok farklı. Boşuna tartışmayacağım.

O TDK nın cinsiyetçi ve dar bakış açısı yüzünden
Ama doğrusu bayan değil kadındır
Haklısınız. Benim de dikkatimi başka bir şey çekiyor. Türkçede o kadar tuhaf tabirler türemeye başladı ki, bu kadar olur.
Gözüme çarpanları yazayım. "Duyar kasmak, boş yapmak, darlamak..." Bunlar nedir yahu? İşin trajikomik kısmı bu sitede öğretmen olduğunu söyleyen kadınlar bile kullanıyor bu tabirleri.

selam kızlar
ben vardiyalı calısıyorum bi kurumda.yemek yeme de beraber oluyor vardiyadaki 3 arkadasla.sadece 3 bayanız . ben genelde evden getiriyorum yemek ama diger öğün icin bazen markete gidiyoruz, ortak yenecek şeyleri de almak için. bi arkadaş var istedigini alıyor aliyor kasaya gelince ne aldıklarimızın parasını bölüsüyor ne de kendi aldıklarını ödüyor. bugün bana kasada snra ödesiriz dedi.cebinde de parası var biliyorum. ve benim şuan yol param yok. insanlardaki bu rahatlıga hayret ediyorum bazen. arkadaşımdan buz gbi sogudum
Canım benim bu insanlar her yerde var.Benim çalıştığım yerde evden bişeyler getiriorum şekerim düşüo çıkardığımanda bitiyor hemde ikram etmeden.Sigara bile kalmıyordu.Ama artık kendime yetecek kadar var diyorum.Kimseden biley istemiorum.Benikullandığınıanladım kişilerede bişey vermiorum.Adın cimriye huysuza bile çımıyor ama benim aldığım maaşı oda alıyor.Çok akıllı sanıyolar kendilerini.

Hata sende şekerim.. Kendine aldıklarının parasını öde.. Arkadasının aldıklarını da bırak kasa da..
Yazık kendini ne zor duruma düşürmüşsün. Yol paran kalmamış..
Buda sana iyi ders olmuş. Hayır demesini, kendini kullandırmamayı öğren.

4 liralık alışverişime 18 lira ödeyip akşamında da param yok diye eşimi çağırmak?

Ben durumun bu kadar vahim olduğunu tahmin etmemiştim, siz bişi almamışsınız bile :KK57:

Sizi kırmak istemem ama çözümünüz yemeğimi kendime göre evden getiririm falan olmasın, açın ağzınızı azıcık ya, yazıyorsunuz burda konuşmak mı zor?

selam kızlar
ben vardiyalı calısıyorum bi kurumda.yemek yeme de beraber oluyor vardiyadaki 3 arkadasla.sadece 3 bayanız . ben genelde evden getiriyorum yemek ama diger öğün icin bazen markete gidiyoruz, ortak yenecek şeyleri de almak için. bi arkadaş var istedigini alıyor aliyor kasaya gelince ne aldıklarimızın parasını bölüsüyor ne de kendi aldıklarını ödüyor. bugün bana kasada snra ödesiriz dedi.cebinde de parası var biliyorum. ve benim şuan yol param yok. insanlardaki bu rahatlıga hayret ediyorum bazen. arkadaşımdan buz gbi sogudum
Iste sende

Back
X