beddua etme güzelim ama ahın olsun..kimsenin yaptıgı yanına kalmazmış kalmamışta bak :)
Aylardır ettigim bedduanın haddi hesabı yok. Canım o kadar yanmıştı ki canımı yakanın canı yansın istedim. Allah bana gösteriyor zalimlerin çektiğini ama bedduaların beni de buluyor. Basım gelmeyen kalmadı fiziksel anlamda. Bir daha asla beddua etmem, asla. Nasılsa edenin yanına kalmaz.
gerçekten mi çok üzüldüm canım..benim de hala canım çok yanıyor hem de hiç günahım suçum yokken..ama ben onların yansın istiyorum yansın ki bi daha masum birinin canını acıtmasınlar istiyorum
Beddua etmeyin Allah'a havele edin.
HZ.MUHAMMED(S.A.V). ne güzel söylemiş:
Canı Yanan Sabretsin..Can Yakanda Yanacağı Günü Beklesin...
Benim canım da yanıyor. Bedduayı bırak zaman zaman fiziksel zarar vermek bile istiyorum. Çok sacmasapan sey de gecti aklımdan ama kovaladım o düşünceleri.
Boşver de, geç. Çok basit görünüyor bu cümle ama gerçekten öyle. Allah mazlumun ahını kimsede bırakmaz.
Peki tövbe edilse edilen beddular geçerliliğini yitirir mi eden için?
Hakkım olmadan söze karışıyorum ama mantık yürüterek şöyle bir cevap vermek istedim : Allah bizim gelecekte ne yapacağımızı ne düşüneceğimizi her şeyi bildiği için tövbe edeceğini bildiğinden beddua da geçerliliğini yitirebilir diye düşünüyorum.Bilmiyorum ne kadar mantıklı tabi :)
Canan, artık onu düşünme ne yapıp ne ettiği ile ilgilenme
Beddua da etmene gerek yok
O zaten ettiğini bulacak
Sen bundan sonra önüne bak, kimseye de haddinden fazla güvenmemeyi öğren
Yok o hiç yapmayacak şeyleri yapmış, yok ailesi seni aramamış.. Boşuna kimseden beklenti içine girme ki hayal kırıklığın bu kadar çok olmasın..
Oğullarının değil sevgilisi, eşi bile olsan herkes her zaman oğlunu haklı bulur bunu da unutma..
Merhabalar..
Konularımı bilenler bilir arkadaşlar biri vardı canımı o kadar yakmıştı ki intiharı düşündüğüm zamanlar oldu çok ağladım 8 ay gibi ağladım Allah'a yalvardım ben bu kadar acı çekerken o başka kadınlarla kızlarla gününü gün ediyor bu adalet mi diye çok ağladım..Her baktığımda facesine daha mutluydu halbuki benim hayatıma cehenneme çevirmişti.Üç sene boyunca bana para hesabı soran sen bilemezsin nerede nasıl harcama yapacağını evlendikten sonra maaşını bana vereceksin diye bana küsen adam kazandığı tüm parayı karı kızla yiyordu.Ne küfürler ne aşağılamalar anlatamam..Neden onun hayatındaydım peki?İlk başta o kadar iyiydi ki hepside malesef göz boyama sanatıymış..İçim yandıkça Allah'ım benim yandığım kadar o da yansın dedim.Aldatmam senden başkasına bakmam derdi baktı neyi yapmam dediyse aynısını yaptı bana..Çok ağır şeyler yaşadım ve şuan hala düzelemedim o kadar çok..Biliyorum beddua etme çok günah ama ne yalan söyliyeyim ben çok beddua ettim ona..Bir iş yeri vardı belediye yıkacaktı yeni araba ev almışlardı ve onun kredisini ödüyorlardı.Yaza kadar çıkarmasalar iş yerinden diye dua ediyorlardı ailecek,zaten böylelikle 5 sene dir devam etmiş o iş yeri orada hep yıkılacak diye..Ama gelin görün ki o iş yeri dün yıkılmış..Benim beddualarmdan mı acaba diyorum bir de zaten yıkılacaktı kesin yıkım emri çıkmıştı onlar yıkılana kadar orada duracaktı ve yaza kadar dursalar onlar için iyi olacaktı ama ben çok beddua ettim çünkü ailesine o kadar iyi davrandığım halde ayrılınca beni arayıp sormadılar,oğullarının hovardalıklarına göz yumdular..şimdi oradan gelen tüm gelirlerini kaybettiler sadece emekli maaşları ve benim eski erkek arkadaşım bi firmada çalışıyor.Artık karı kızla para yiyemeyecek ailesine bakmak durumunda olacak tahminimce ama böyleleri de her türlü bir çıkar yolu bulur diyor arkadaşımın biri..Derdimi hep sizle paylaşıyorum yorumlarınız bana hep iyi geliyor bazen kızsanızda:)Beddualarımdan oldu sizce de..Benim çektiğim acıların yanında ne ki ama daha ağırını hak ediyorlar bence..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?