bedel-li askerlik:(

reyyan1984

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2010
2.638
4
0
41
Çorum
arkadaşlar kafamla konuşuyorum konuşuyorum
ama ne yapmalıyım bilmiyorum

konunun adından anlaşılacağı gibi
konu bedelli askerlik
eşim 30 yaşında bedelli vuruyor
ancak 30 bini ödeyecek durumumuz yok o ise kredi araştırıp duruyor

bende kesinlikle bu parayı yatırmasını istemiyorum çünkü krediyi çekerse en az 40 bin olur

artı faize girer

ben istemiyorum kesinlikle

hatta en son şakayla karışık boşarım seni biter bu evlilik dedim:26: içim üzüle üzüle kıyamaya kıyamaya

ama yanlışmıyım ALLAH aşkına

bide benim özmü öz abim ne dese beğenirsiniz
sen karışıyosun bu onun hayatıymış

faiziyle birlikte 40.000 lira baya bi para. neredeyse bir evin peşinatı. askere gidecek olanda o. peki giderse ne kadar yapacak?

5 ay canım kısa dönem yani

15 ay yapacak olsa neysede
5 ay sadece

kisa dönemse askere gitsin canim ya 5 ay nedir...
birde 18 ay yapanlari düsünsün yani...
5 ay icin 40 bin cok fazla onun yerine o parayla gelecege yatirim yaparsiniz daha iyi...

aslında 5 ay çok değil.40 bin çok fazla para,üzerine eklenip ev alınabilir neredeyse..
canım sen biraz aklına gir,5ay geçip gidince sana teşşekkür bile eder.gerçekten çok para

walla kendine yazik eder yani,son cok pisman olur ama ne fayda...
kredi cekince odeyecek durumunuz var mi?:26:

canım eşim memur
maaşımız iyi şükür
kira yok
su parası yok
ama ne olursa olsun 40 bin bu ya belki daha çok
bide faize girecek en çok canımı bu sıkıyo zaten

2000 ne yakın maaşı var

canım eşim memur
maaşımız iyi şükür
kira yok
su parası yok
ama ne olursa olsun 40 bin bu ya belki daha çok
bide faize girecek en çok canımı bu sıkıyo zaten

2000 ne yakın maaşı var

anladim cnm,birde ilerde ne olacagi belli degil,
ALLAH KORUSUN odeyemezsiniz felan sen bence esini ikna etmeye bak,
bosu bosuna kendinizi dara koymayin...:18:

Uzun dönem olsa tamam da kısa dönem için ne gerek var.
Bir de krediyle olacak.
Zaten ev derken, araba derken bulaşılıyor faize.
Bu öyle gerekli bir durum değil.
Ve çok para.
5 ay için 40 bin vermeye benim içim çok acır açıkçası.

5 ay kısa dönem nedir ki biter

5 ay gitsin yapsın vatan borcunu 40 bin de neymiş

vatan borcu namus borcudur. benim kocam 5 ay vatanını koruyamayacaksa artık kocam olmaz

daha çok şey var söylenecekte, neyse ceza almaya değmez

5 ay nedir yani ya cabucak gecer
Ikna edin esinizi...
Yazik 40 bin vermesin...
Hem askerlik insani olgunlastirir...
Iyidir iyidir...

Benim eşim 18 ay yapmis...
Cok da memnun hani...

vatan borcu ,namus borcu...

Yok hani durumunuz olsa da verseniz,tercih meselesi der gecerim de...kredi cekerek hemde 5 ay yerine o parayi odemek ahmaklik gibi geliyor bana,...

Sonuna kadar haklisiniz ikna edin eşinizi...
Asker ocagi,peygamber ocagi...öcü degil...

bence abinizin dediği gibi kendi hayatı bu kadar katı davranmayın borç ödenir bir şekilde ama allah korusun başına bişey gelecek olsa siz pişman olursunuz yada sizi suçlar ben şahsen kocam da olsa kararlarına karışmam olayları akışına bırakın derim karar sizin tabiki...

Son düzenleme:
erkek kısmı biraz zora gelicek bende karsıyım bedelliye vatan borcudur bu 15 ay yapanlar nasıl yapıyor bir erkek kendine yakıstırmamalı bu durumu diye dusunuyorum ben olsam bende kızarm cok istiyosa ceksin 40 bin tl gitsin ama aile butcesini etkilemeye hakkı yok ode ode bitmez o borc gidi yapsa askerligi daha kolay

canım galiba senin sözün pek dinlenmiyor ne eşin nede erkek kardeşin tarafından. sizin evde kadınların sözü pek geçmiyor galiba. yazık günah vallahi, o askere gitmiycek diye çekilirmi o kadar kredi. başa bela gelir, kaza olur, hastalık olur o borcu öderken nasıl tekrar bi yerlerden para bulursunuz?. hadi ev, araba alsa bi zor durumda satar kapatır krediyi, tekrar alır bi kredi o durumdan kurtarır kendini.

sen öyle söyle Allah muhafaza biz bu krediyi öderken başa bi bela gelse, tekrar nasıl para buluruz de. yazık günah de. bu günü değil yarını düşün falan de. bence büyük hata kredi çekmesi..

Çok varlıklı olursun ayda en az 5-10 bin kazanırsın 40 bin göze batmaz da sonuçta memurmuş eşiniz 40bin az bir para değil hem de kısa dönem yapacak gitmesi daha mantıklı geldi bana. benim erkek arkdaşım şu an asker gittiği gün dün gibi aklımda nerdeyse 68 gün olmuş 3 ay kaldı gelmesine tam hatta 89 gün sayılı zaman çabuk geçiyor. O boçları ödemeniz bile daha uzun yıllar alır.

benim esim muhendis 4000 tl para alio o bile fazla buldugu icin 30.000 tl yi nisanda gitcek tecilini bozdurdu gecen hafta.5 ay cabuk gecer.sakin kredi cektirme canim.yazik valla o paraya.

40 bin tl hmmm,az para değil,5 ayda bu parayı kazanabilmesi lazımki gözden çıkarılabilsin.ALLAH akıl fikir versin eşine ne diyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…