Uzun dönem olsa tamam da kısa dönem için ne gerek var.
Bir de krediyle olacak.
Zaten ev derken, araba derken bulaşılıyor faize.
Bu öyle gerekli bir durum değil.
Ve çok para.
5 ay için 40 bin vermeye benim içim çok acır açıkçası.
öyle canım
biz sadece
ilk arabamızı alırken
oda arabasızlıktan çok sıkıntı çektiğimiz için 5000 çekmiştik ve 200 lira kadar ödemiştik faizini
şimsi hala onun pişmanlığını yaşıyorum
biriktirip alsaydık diye
5 ay kısa dönem nedir ki biter
5 ay gitsin yapsın vatan borcunu 40 bin de neymiş
inş.
vatan borcu namus borcudur. benim kocam 5 ay vatanını koruyamayacaksa artık kocam olmaz
daha çok şey var söylenecekte, neyse ceza almaya değmez
bekara karı boşamak kolay derler:)
böyle düşüneceğini asla düşünmezdim eşimin
30 bin lirayı asla vermez diye düşünüyodum
fikirlerinize açığım ama banlanmak için değil karşınızdakine saygınız için susmanızı öneririm
5 ay nedir yani ya cabucak gecer
Ikna edin esinizi...
Yazik 40 bin vermesin...
Hem askerlik insani olgunlastirir...
Iyidir iyidir...
Benim eşim 18 ay yapmis...
Cok da memnun hani...
vatan borcu ,namus borcu...
Yok hani durumunuz olsa da verseniz,tercih meselesi der gecerim de...kredi cekerek hemde 5 ay yerine o parayi odemek ahmaklik gibi geliyor bana,...
Sonuna kadar haklisiniz ikna edin eşinizi...
Asker ocagi,peygamber ocagi...öcü degil...
5 ay,herm özleriz birbirimizi ne güzel
bence abinizin dediği gibi kendi hayatı bu kadar katı davranmayın borç ödenir bir şekilde ama allah korusun başına bişey gelecek olsa siz pişman olursunuz yada sizi suçlar ben şahsen kocam da olsa kararlarına karışmam olayları akışına bırakın derim karar sizin tabiki...
canım zaten
tek kafama takılan nokta
erkek kısmı biraz zora gelicek bende karsıyım bedelliye vatan borcudur bu 15 ay yapanlar nasıl yapıyor bir erkek kendine yakıstırmamalı bu durumu diye dusunuyorum ben olsam bende kızarm cok istiyosa ceksin 40 bin tl gitsin ama aile butcesini etkilemeye hakkı yok ode ode bitmez o borc gidi yapsa askerligi daha kolay
evt
canım galiba senin sözün pek dinlenmiyor ne eşin nede erkek kardeşin tarafından. sizin evde kadınların sözü pek geçmiyor galiba. yazık günah vallahi, o askere gitmiycek diye çekilirmi o kadar kredi. başa bela gelir, kaza olur, hastalık olur o borcu öderken nasıl tekrar bi yerlerden para bulursunuz?. hadi ev, araba alsa bi zor durumda satar kapatır krediyi, tekrar alır bi kredi o durumdan kurtarır kendini.
sen öyle söyle Allah muhafaza biz bu krediyi öderken başa bi bela gelse, tekrar nasıl para buluruz de. yazık günah de. bu günü değil yarını düşün falan de. bence büyük hata kredi çekmesi..
işin kötüsü ne biliyomusun bunların hepsinin farkında
Çok varlıklı olursun ayda en az 5-10 bin kazanırsın 40 bin göze batmaz da sonuçta memurmuş eşiniz 40bin az bir para değil hem de kısa dönem yapacak gitmesi daha mantıklı geldi bana. benim erkek arkdaşım şu an asker gittiği gün dün gibi aklımda nerdeyse 68 gün olmuş 3 ay kaldı gelmesine tam hatta 89 gün sayılı zaman çabuk geçiyor. O boçları ödemeniz bile daha uzun yıllar alır.
en 3 yılımız ipoteklenecek
benim esim muhendis 4000 tl para alio o bile fazla buldugu icin 30.000 tl yi nisanda gitcek tecilini bozdurdu gecen hafta.5 ay cabuk gecer.sakin kredi cektirme canim.yazik valla o paraya.
4000 alsa kesin durmazdı
şimdi bile bu kadar kararlı görünüyor
40 bin tl hmmm,az para değil,5 ayda bu parayı kazanabilmesi lazımki gözden çıkarılabilsin.ALLAH akıl fikir versin eşine ne diyim
inş.
bazen erkekleri de anlamakta zorlanıyorum. 5 ay nedir ki? kadınlar bile 9 ay nelere katlanmıyor. çok kısa o kadar para vermeye değmez bile. siz biraz eşinizi cesaretlendirin bence. paşalar gibi yapmak varken neden borca harca giripte 5 ay için o kadar parayı versin ki?
kısa dönem olduğu için bende vermesini istiyorum
15 ay olsa tamam belki ama
bizim bi akrabamız araştırıyoda 5 yıl vadeli 50bin diye biliyorum ben bir de işden ayrılsa geri dönemeyecek durumdamı yani bazen özel sektörde sorun çıkarıyolar ya
yok canım iş sıkıntısı yok şükür memur
walla cnm askerlık evet vatan borcu dogru, ama esının unıversıte mezunu olması 5 ay cıkması anlamına gelmıyor, bazen 12 ay da kuradan cıkabılıyor, sonucta cok uzak bı yerde 12 ay uzak kalmak ve allah korusun bısey olsa vıcdanınla basbasa kalmakda zor, bence bu acıdan dusun, dunya malı en nıhayetınde dunyada kalıyor ev araba kımse yanında goturmuyor. odeyebılecek duurmunuz warsa ev kıra degıl flnsa bence bıraz o tarafından dusun derım ben yınede senın kararın tabı her iki türlüde (gitsede gitmesede) sonu iyi olur inşallah...
5 ay çıksııın :) 12 ay çıkar mıkar
heralde o zaman düşünemiyorum bizimkini
kesin beni götürür zaten :)
hayırlısı olsun MEVLAM neyi kaderlediyse
Valla kusura bakmayın ama, sizin eşinizde hiç akıl yok.
O para resmen peşinat olur bir ev için.
Hayır 15 ay olsa anlayacağım.
Ama 5 ay yahu !
Pessss .... Yazık gerçekten.
Sizin açınızdan çok üzüldüm.
kusura bakarım canım
her türlü fikre açığım ama saygısızlığı sevmem
lütfen usluba dikkat edelim
olur mu?
Eşinize destek olmalısınız bence. 40.000 çok büyük para değil. 5 ay ayrı kalmak bence daha zor olmalı.
Vatan borcu namus borcu da, o para da vatana millete geri dönecek. Havaya ödenmiyor değil mi?
canım öylede
bizim maaşımız 5000 olsa
yada daha üstü o zaman olurda
hem faize gire gire hayır mı yapılır
Nişanlıma bedelli çıksın diye az dua etmemiştim ama çıkmadı

Simdi askerde ustelik kisa donem cikti ama ne kadar zor oldugunu bir ben bir nisanlim birde Rabbimiz bilir

(( maddi acidan cok da iyi sayilmamamiza ragmen degil 30 bin 100 bin olsa yine oderdik

( onca borcun altina girerdik yine verirdik. O 5 ay omrumuzden omur aldi da gidiyor

(( burda olmasi icin yanimda olmasi icin hersey deger

( kaldi ki sizin esiniz olmus artik nasil dayanacaksiniz yokluguna

( burdaki asker eslerinin topigini okuyun derim ben

( herseye deger bence

( Dunya malı zenginin olsunn yaa

(( bazen para hicbir anlam ifade etmiyor

(
bende çıkmasın diye dua etmiştim :)
nişanlıyken beklemek daha kolay olsa gerek
Benim eşimde evlendikten sonra gitti askere ve 15 ay yaptı.Bence 40 bin tl yi ödeyecek imkanınız versa hiç düşünmeden çekin krediyi ve bedelli yapsın.5 ay kısa bir zaman değil bir gün bile ayrı kalmak çok zor.Ben 40 bin değil 100 bin bile verirdim yeterki eşim yanımda olsun diye.Şimdi size belki kolay gibi geliyor ama inanın çok çok zor daha önceden ayrı kaldığınız zamanalr olduysa kolay geçebilir ama hiç birbirinizden ayrı kalmadıysanız dayanması çok zor.Allah tüm asker yolu bekleyenlere sabır versin.Tüm askerlerimize hayırlı tezkereler nasip etsin sevdiklerine bağışlasın.Hepsi Allah emanet olsunlar.
zor geçer belki tatlım ama
biraz özlemek te istiyorum eşimi
belki oturur hayatımızda bişeyler
eşiniz sizden, yuvasından ayrı kalmayı göze alamıyor olabilir....bekar iken tamam da evli iken iş başka...bazen 5 ay denilen zaman kişiye 5 asır gibi gelebilir....bu insan yapısıyla alakalı...para ödenir gider ama, insanın beden sağlığını, ruh sağlığını kaybettikten sonra geri getirmesi çok zor....hatta canını geri getirmek imkansız....bence elbette ki fikrinizi söyleyin ama ısrarcı olmayın, hayırlısı neyse öylesi nasip olsun, nacizane önerim....
aynen dediğin gibi canım
evli olmasam 18 ayda giderdim belki daha fazlası diye düşünüyor
zaten en çok kafamı kurcalayan tarafı o dediklerin
ikilemde kalıyorum çok
walla en son ki bedelli kanununda boyle oldu diye biliyorum
evettt ditek bankadan veriyolar tezkereyi

bu işin şakası tabi :)
canım bedelli hesap kitap işi. şimdi bir adam 5bin maaş alıyordur. kısa dönem gitse zaten kaybı 25bin olacak. geldiğinde aynı işe giremeyebilir. işsiz kalabilir. o zaman tabi ki bedelli mantıklı.
adamın maaşı 1500tldir. 20aylık maaşı yapar bu. o zaman 5ay gitse daha iyi.
şu da var dönünce 5 ay sonra, iş bulabilecek pozisyonda mı? 1 sene işsiz gezecekse gene zor durumda kalırsınız.
işşiz kalmaz ALLAH cc izniyle
artı maaşın 5000 değil :)
Bizim burada 50 bine çok rahat bir daire alınıyor...
milyarder olursunuz,verirsiniz
ama ayda 2000 kazanan birinin de bu parayı ödemesi mantıksız...
6
ay dediğiniz nedir ki?
Sizin eşiniz için konuşmuyorum ama bazı erkekler bu askerlik meselesini çok abartıyorlar...
İnanın beni alsalar durmam giderim...
Bu vatan için nöbet tutmak

...var mıdır bunun tadı başka birşeyde...
keşke kızları da alsalar askere....
keşkeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:)
Hem kısa dönemlerin doğuya çıkma ihtimali de çok düşük çevremde giden duymadım pek var ama çok çok azınlıkta. O yüzden çok da korkmanıza gerek yok ayrılık dışında sizi zorlayan bir şey olacağını sanmıyorum keşke evlenmeden önce yapsaydı da sizi de bu kadar strese sokmasaydı.
keşke ama okulu geçen sene bitirdi canım
iltamdan
hatta eskerlik olmasa zor bitirirdi :)
Kredi çekililip askere gidilir mi şekerim ya.. Ödeyemeyeceğinizi düşün bunun ilerisinin garantisi var mı yok tabiki. 5 ay diyorsun birde gitsin gelsin herkes gibi ille de bedelli diye neden tutturuyorki
ahhh bi bilsem
yani ben gidecem izin verseler :)